BELONINGSSTICKERS – dit zijn de leukste!

Beloningsstickers

Beloningsstickers worden vaak met positief resultaat ingezet voor verschillende doeleinden. Denk aan het zindelijk maken van peuters, betere cijfers halen op school en het verbeteren van gedrag. Veel basisscholen werken met beloningsstickers en kinderen zijn hier gek op! In dit artikel kun je de leukste beloningsstickers voor verschillende doeleinden bekijken + budget tips!

Wat zijn beloningsstickers?

Beloningsstickers zijn speciale stickers die gebruikt worden om prestaties te verbeteren of bevorderen, maar ze worden ook gebruikt om kinderen te prikkelen hun gedrag te verbeteren. Beloningsstickers zie je vaak terug bij het zindelijk maken van peuters en er worden vaak duidelijke doelen gesteld. Kinderen vinden het vaak erg leuk om stickers te verzamelen en worden gestimuleerd extra goed hun best te doen.

Leukste beloningsstickers voor verschillende doeleinden

Wie heeft er geen mooie sticker gehad voor een extra taak in de klas op de basisschool of voor een hoog cijfer? Ook nu worden er nog steeds mooie stickers uitgedeeld bij behaalde prestaties in de klas. Veel ouders zijn zich ervan bewust dat het belonen van kinderen met stickers zeer wordt gewaardeerd en dat kinderen graag extra goed presteren voor een extra sticker!

In dit artikel kun je verschillende beloningsstickers bekijken. Denk aan beloningsstickers voor zindelijkheid, voor goede cijfers op school en voor andere prestaties. Daarnaast kun je natuurlijk ook weer leuke budget tips vinden!

1. Beloningsstickers dieren – budget tip

Beloningsstickers met dieren zijn al heel lang erg geliefd onder kinderen en je kunt er dan ook verschillende exemplaren van vinden. Als je kiest voor deze rol, haal je maar liefst 500 stickers in huis op een handige rol! Deze stickers zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes, dus je bent in één keer klaar als je meerdere kinderen hebt. Een groot voordeel is dat de stickers waterbestendig zijn en goed blijven plakken.

Op de rol vind je stickers met onder andere paarden, apen, leeuwen, panda’s, tijgers en olifanten, maar ook andere dieren zijn te vinden op de rol. Door de grote hoeveelheid stickers op een rol, is dit ook een leuke tip voor kinderdagverblijven en/of scholen. Blijven er stickers over? Dan kun je deze natuurlijk ook gebruiken voor mooie knutselwerkjes! Alle stickers hebben een diameter van 2,5 centimeter.

2. Beloningsstickers smiley + budget tip

Ook de smiley beloningsstickers zijn razend populair! Is er een goed cijfer behaald op school? Dan heeft je kind natuurlijk een sticker verdiend! De smiley ziet er leuk uit en ze zijn ook voor andere doeleinden te gebruiken. Denk aan een beloningsbord waarop je veel smiley’s kunt verzamelen. Ook op scholen zijn de smiley stickers geliefd en deze worden vaak gegeven wanneer er een taak volbracht is, zoals het behalen van een tafeldiploma.

Op de rol zitten 500 stickers, zodat je met één aankoop een lange tijd vooruit kunt. De stickers zijn 3,8 centimeter groot en geschikt voor verschillende doeleinden. Houd ze wel altijd weg bij kinderen onder de 3 jaar, in verband met verstikkingsgevaar. Dit geldt voor alle stickers! Smiley stickers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Wil je liever andere stickers? Bekijk dan zeker deze pagina van bol.

3. Bing beloningsstickers

Als je een jong kind in huis hebt, is de kans groot dat je kennis hebt gemaakt met het lieve Bing en zijn vriendjes. Deze serie is een hit en wordt door veel jonge kinderen bekeken. Onlangs schreven we al een uitgebreid artikel met het allerleukste Bing-speelgoed en ook op het gebied van stickers zit je met Bing helemaal goed! Er zijn verschillende vellen verkrijgbaar, waarvan je hierboven een leuk exemplaar ziet.

Het gaat hier om een extra grote (XL) stickerset van Bing en zijn vriendjes! Het leuke van deze set is dat alle stickers verschillend zijn en dat ze ook allemaal een ander formaat hebben. Heb je een Bing-fan in huis? Dan is dit een leuk idee! Je kunt de stickers natuurlijk ook gebruiken om lekker te knutselen. In totaal zitten er 7 stickervellen in de set, inclusief metallic glitterstickers!

4. Stam beloningsstickers

Stam brengt je een beetje terug naar vroeger, naar de vierkante beloningsstickers die je op school kreeg! Op dit moment zijn er verschillende sets verkrijgbaar en zelfs voor een setje kerst-beloningsstickers kun je hier terecht! Stam beloningsstickers vind je vaak terug op (basis)scholen, maar ook voor thuis zijn dit erg leuke stickers om je kind te belonen!

Hierboven zie je een set met verschillende stickervellen, maar je kunt ook losse stickersets aanschaffen. In totaal zitten er 12 vellen in het pakketje, met daarop 320 verschillende stickers. Niet alle stickers hebben dezelfde afmeting, wat de stickers extra leuk maakt! Op deze pagina van bol kun je nog meer leuke stickersetjes van dit merk vinden.

5. Sticker beloning zindelijkheid

Als je je kindje zindelijk wilt maken, kan een beloningssysteem heel goed helpen. Veel ouders kiezen niet voor losse stickers, maar voor een speciaal beloningssysteem waarbij stickers meegeleverd worden. Hierboven zie je een voorbeeld van zo’n systeem voor de zindelijkheidstraining, welke ook wel bekendstaat als de ‘Zindelijkheids Box’. In deze box vind je ook een plasdiploma!

Dit pakket bestaat uit stickerkaartensets, met stickers die je steeds weer kunt gebruiken. Ondanks dat de beloningskaart doorgaans voor het zindelijk worden gebruikt wordt, kun je hem ook voor andere doelen gebruiken. In totaal zitten er 10x dubbelzijdige stickerkaarten in de box, met ieder 3-, 5-, 7- of 9 vakjes. Daarnaast vind je in totaal 120 dierenstickers in het pakket. Voor andere stickers voor zindelijkheidstraining kun je op deze pagina van bol kijken.

6. Beloningsstickers HEMA

HEMA beloningsstickers

Je hoeft natuurlijk niet perse ‘beloningsstickers’ te kopen als je je kind wilt belonen! HEMA heeft een aantal leuke stickervellen in het (online) assortiment en ook in de winkel kun je verschillende leuke stickervellen aanschaffen. Met deze stickers kun je je kind op ieder gewenst moment belonen voor een schappelijke prijs. HEMA beloningsstickers zijn iets minder geschikt voor scholen, omdat je wel een stuk duurder uit bent.

Hierboven zie je stickervellen met boerderij dieren en items, maar je kunt ook voor andere thema’s kiezen. Denk aan het ‘bos’ en een ‘safari’ thema! Met een prijs van €1,10 voor 2 stickervellen zijn ze niet heel duur, maar je kunt beloningsstickers zeker goedkoper aanschaffen. Uiteraard kun je ook deze stickers gebruiken voor het versieren van tekeningen en andere knutselwerkjes.

7. Bumba beloningsstickers

Ook Bumba beloningsstickers zijn nog steeds verkrijgbaar als je weet waar je moet zoeken! Er zijn momenteel een aantal stickervellen verkrijgbaar, maar je kunt ook kiezen uit stickerboeken. Hierboven zie je het populaire Bumba stickerboek, waarin je maar liefst 380 beloningsstickers vindt! Op deze pagina van Amazon kun je nog veel meer leuke Bumba-stickers vinden.

8. Stickervel beloning voor kinderen

Stickers met positieve teksten erop doen het ook altijd goed bij kinderen en daar zijn dan ook meerdere exemplaren van te vinden. Hierboven zie je een rol van 500 stickers, zodat er altijd wel een leuke sticker tussen zit voor je kind(eren)! Een groot voordeel van deze rol is dat hij ook geschikt is voor de wat oudere kinderen, die je bijvoorbeeld wilt belonen voor goed gedrag of goede prestaties op school.

Let wel op, want het gaat hier niet om 500 verschillende stickers. In totaal zijn er 8 verschillende kreten, welke je duidelijk op de foto hierboven kunt zien. Deze beloningsstickers zijn leuk voor thuis, maar ook zeker voor op scholen en bij bijvoorbeeld tandartsen. Voor deze bestelling hoef je niet thuis te blijven, want hij past gewoon door de brievenbus.

9. Beloning stickerkaart

Wil je graag met een beloningssysteem gaan werken en vinden de kinderen het leuk om hiervoor een echte kaart te gebruiken? Dan kun je ook losse stickerkaarten aanschaffen. Iedere kaart heeft een aantal vakjes en samen met je kind(eren) stem je het doel duidelijk af. Door gebruik te maken van een stickerkaart met een bepaalde hoeveelheid vakjes, kun je samen toewerken naar een doel.

In deze set zitten 3 stickerkaarten en verschillende fruitstickers op één stickervel. Voor jongere kinderen is 12 dagen best lang, dus je kunt het ook in dagen van 4 verdelen. In totaal zijn er precies genoeg stickers voor het beplakken van alle stickerkaarten. Een klein nadeel is dat je deze kaarten maar één keer kunt gebruiken en dat ze niet heel goedkoop zijn.

10. Goedkope stickers ter beloning voor kinderen

Deze tip is vooral erg leuk voor mensen die heel veel stickers gebruiken, zoals juffen en meesters. Heb je meerdere kinderen? Ook dan kan deze set een leuke, goedkope oplossing zijn. In het pakket zitten 24 stickervellen, welke maar liefst 3000+ stickers bevatten! De stickers zijn niet hetzelfde en ze blijven dan ook heel lang leuk! Op de foto’s kun je goed zien dat het gaat om leuke stickers in verschillende thema’s.

[BUDGET TIP] Goedkope stickers bij Ali Express

Beloningsstickers

Zijn de stickers niet a la minute nodig, maar ben je wel van plan deze op korte termijn te gaan gebruiken? Dan kun je ook nog een kijkje nemen bij Ali Express, welke ontzettend veel gave stickers aanbiedt voor weinig geld. Kies bijvoorbeeld uit dino-stickers of gave emoji-stickers. Ook andere populaire thema’s komen aan bod, zoals eenhoorn stickers en bijvoorbeeld stickers van Frozen.

Effectief beloningsstickers gebruiken

Het is belangrijk om van tevoren met je kind(eren) af te spreken hoe het beloningssysteem werkt. Kan je kindje bijvoorbeeld alleen stickers verdienen of krijgt hij na een bepaald aantal dagen een beloning? Als het doel van tevoren duidelijk is, weten kinderen waar ze aan toe zijn. Uiteindelijk werkt dit een stuk effectiever dan wanneer je alleen maar stickers uitdeelt.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven