DOKTERSKOFFERTJE SPEELGOED – Top 15

Dokterskoffer speelgoed

Dokterskoffertje speelgoed is niet alleen ontzettend leuk om mee te spelen, maar zorgt er ook voor dat je kind een bezoekje aan de huisarts of het consultatiebureau een stuk minder eng vindt. Leer je kindje op een speelse manier kennismaken met alle medische hulpmiddelen, van zowel hout als plastic. Bekijk hier 15x de leukste dokterskoffertjes en dokterstassen voor kinderen vanaf 3 jaar!

Wat is een speelgoed dokterskoffertje?

Een dokterskoffertje speelgoed is een speciale set met speelgoed, ontworpen voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen leren hierdoor meer over ‘dokters’ en medische hulpmiddelen, zoals een thermometer. Zo’n speelgoedset zit vaak in een koffer, waardoor de woorden ‘dokterskoffer speelgoed’ een veelgezochte term is. Soms zitten deze medische hulpmiddelen in een dokterstas, maar het komt op hetzelfde neer. 

Verder zitten er vaak verschillende medische hulpmiddelen in, zoals verband, een spuit, reflexhamer en een stethoscoop. De laatste jaren worden er steeds vaker houten dokterskoffertjes en doktersspeelgoed gemaakt en dit speelgoed is erg populair.

Top 15 Dokterskoffertje speelgoed

Op dit moment kun je kiezen uit heel veel verschillende dokterssets, variërend van dokterskoffertjes tot dokterstassen. In dit overzicht kun je 10x het leukste doktersspeelgoed bekijken, in zowel koffertjes als tasje. We hebben de meest populaire sets op een rijtje gezet, zodat de zoektocht naar het leukste dokterskoffertje een stuk makkelijker wordt. Daarnaast vind je ook meerdere budget tips in het artikel.

1. Theo Klein Dokterskoffer [budget tip]

Als je dit dokterskoffertje van Theo Klein ziet, ga je waarschijnlijk terug in de tijd. Dit is misschien wel het meest bekende dokterskoffertje van allemaal en je kunt hem dan ook in veel huishouden terugvinden. Ondanks dat dit koffertje heel bekend en populair is, zijn ook de andere koffertjes van dit merk zeer geliefd. Op deze pagina van bol kun je de andere (nog goedkopere) koffertjes en tassen met doktersspullen vinden!

In dit complete kunststof dokterskoffertje vind je alle medische hulpmiddelen die je nodig hebt voor een consult. Je kunt de temperatuur opnemen van de patiënt, maar ook de hartslag beluisteren en de spierreflexen testen. Het koffertje kan keer op keer geopend en gesloten worden, zodat je heel lang plezier hebt van de spulletjes.

Het koffertje is geschikt voor kids vanaf 3 jaar en bevat de volgende items: thermometer, stethoscoop, injectiespuit, 2 hamers, medische papieren.

2. Djeco dokterskoffer – duurzamer

Veel ouders die graag duurzamere keuzes maken, kiezen vaak voor Djeco speelgoed. Dit merk biedt veel duurzaam speelgoed aan voor kinderen van verschillende leeftijden en de kans dat je niet zult slagen bij dit merk is dan ook erg klein. Op dit moment biedt Djeco één dokterskoffertje aan, welke je hierboven ziet.

In het dokterskoffertje vind je verschillende, houten medische hulpmiddelen voor een echt doktersbezoek. Alle spulletjes passen in de koffer, zodat je hem gemakkelijk mee kunt nemen. De volgende items zitten in de koffer: rolletjes verband, houten stethoscoop, houten thermometer, houten spuit, zakdoekje, houten tube voor zalf, stoffen pleisters, aantekeningenboekjes en een plastic bakje met een houten spatel.

3. Fisher Price Doktersset [budget tip]

De razend populaire doktersset van Fisher-Price kan inmiddels rekenen op honderden positieve reviews en is één van de meest populaire setjes met medische hulpmiddelen. Het merk bood eerder al een dokterstas aan, maar hij is nu helemaal vernieuwd! De tas is lekker zacht en alle onderdelen van de set passen er nu met gemak in.

De set heeft frisse kleurtjes en is perfect geschikt voor peuters. Laat je kindje op een leuke manier kennismaken met allerlei medische hulpmiddelen, zodat het bezoekje aan de huisarts of het consultatiebureau een stuk minder eng wordt. In de Fisher Price dokterstas vind je de volgende items: pleister, prik, thermometer, otoscoop (voor de oortjes), bloeddrukmeter en een stethoscoop.

4. New Classic Toys dokterskoffertje

Ook bij het merk New Classic Toys kun je terecht voor heel veel houten speelgoed. De bovenstaande, zachte dokterskoffer is geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar en bevat precies de juiste medische hulpmiddelen om doktertje te spelen. In totaal zitten er 12 artikelen in: een stethoscoop, thermometer, otoscoop, reflexhamer, zalfje, potje, spuit, rolletje verband, notitieboekje met potlood en 3 pleisters.

Vanaf de leeftijd van 3 jaar is een dokterskoffer leuk om op een speelse manier kennis te maken met hulpmiddelen die de dokter gebruikt, zodat de angst voor een huisartsbezoek minder wordt. Uiteraard is het voor kinderen ook erg leuk om de pop of knuffelbeer beter te maken met de spulletjes!

5. Houten speelgoed dokterskoffertje

Dit leuke dokterskoffertje zit boordevol kleurrijk, houten speelgoed voor alle kleine doktertjes! Is je kindje gek op vrolijke kleurtjes? Dan is is dit het ideale speelgoedsetje voor je kind! De inhoud van deze mooie koffer is gemaakt van hout en is dus een duurzamere keus!

Ben je op zoek naar het perfecte cadeautje voor je kindje zijn verjaardag of voor tijdens de feestdagen? Dan is dit zeker een leuke set om te overwegen. Met een prijs van €35,00 is de set iets duurder, maar daar krijg je dan wel een houten speelgoedsetje voor terug. In totaal zitten er 12 hulpmiddelen in de koffer, dus je kindje zal zich niet snel vervelen.

6. Jabadabado dokterskoffertje

Veel ouders zijn op zoek naar het Jabadabdo dokterskoffertje en hij is dan ook erg leuk! Naast het dokterskoffertje kun je ook nog kiezen voor de dierenarts speelgoedset, die ook goed in de smaak valt bij kinderen. Let wel op: deze aanbieder levert niet op de Waddeneilanden.

In de Jabadabado dokterskoffer speelgoedset zitten de volgende items: spuit, thermometer, hamertje, bloeddrukmeter, medicijnflesje, pilletjes, stethoscoop, pillendoosje en een verpleegsterskapje. Al deze items zijn van duurzaam hout gemaakt en gaan lange tijd mee. Het dokterstasje is van hard karton gemaakt en het setje is geschikt voor kids vanaf 3 jaar.

7. Kids Concept dokterskoffer

Het Kids Concept dokterskoffertje is verkrijgbaar in de kleur mosterdgeel (zoals hierboven) en wit. Let wel op, want de kleur valt iets anders uit volgens de reviews van andere klanten. Dit mooie koffertje is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevat in totaal 7 accessoires. Het koffertje is gemaakt van hart karton en de items zijn gemaakt van hout.

Met de medische hulpmiddelen kun je heel snel een doktersbezoekje uitvoeren. Luister naar het hart van de patient, neem zijn temperatuur op en vergeet niet een doosje pilletjes mee te geven.

8. Hape doktersset [budget tip]

Bij Hape kun je terecht voor heel veel educatief speelgoed en de speelgoed dokterskoffer is daar een heel mooi voorbeeld van. Een belangrijke reden om voor deze set te kiezen is onder andere de prijs, want met €22,00 is de set zeker niet duur! Het setje van Hape is geschikt voor kids vanaf 3 jaar.

Het koffertje is gevuld met de volgende items: thermometer, zalfje, spuit, bloeddrukmeter, stethoscoop en een notitieboekje. De verf die gebruikt is voor de accessoires is op waterbasis en dus veilig voor je kindje. Deze doktersset is ook vaak te vinden op deze pagina van Amazon.

9. Little Dutch dokterskoffertje hout

Wie kent Little Dutch niet? Als je op zoek gaat naar stijlvol, houten speelgoed, kom je al snel bij dit hippe merk uit. TIP: deze doktersset speelgoed is ook verkrijgbaar met naam! Wil je graag een dokterstas personaliseren? Dan kun je dat via deze pagina van bol doen! Let wel op: de set is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, in verband met kleine onderdelen en een lang koord.

Met de Little Dutch dokterstas kun je je patiënten weer snel beter maken! Als eerste neem je de temperatuur van de patiënt op, daarna controleer je de hartslag en meet je de bloeddruk op. Eventuele wonden dek je af en klaar is Kees! Met zo’n mooie doktersset leer je kinderen dat de dokter er is om te helpen en dat het helemaal niet eng hoeft te zijn.

10. Janod dokterstas

Janod staat bekend om zijn educatieve speelgoed en de Magnetibook is een erg geliefd stuk speelgoed van dit merk. Ook voor een mooie, uitgebreide dokterstas kun je terecht bij dit merk, zodat je kind al zijn patiënten snel beter kan maken.

In de Janod dokterstas zit alles dat de dokter nodig heeft om de patiënten zich beter te laten voelen. Alle medische hulpmiddelen zijn van verantwoord en kwalitatief hout gemaakt, zodat je kindje hier lang plezier van zal hebben. De volgende items zitten in de set: spuit met springveer, reflexhamer, stethoscoop, flesje met medicijnen, thermometer, stokje voor de tong, oorspiegel met vergrootglas, boekje met potlood en een rol verband.

11. Goedkoop dokterskoffertje speelgoed

Op de eerste plek in dit artikel heb je al een mooi, uitgebreid dokterskoffertje van het merk Klein kunnen bekijken, maar ook dit setje is erg populair. Met een prijs van €11,00 is dit een zeer betaalbaar speelgoedsetje die voor heel veel speelplezier zal gaan zorgen!

Ondanks dta je heel weinig geld hoeft te betalen voor de set, kun je rekenen op heel veel leuke accessoires. De kunststof dokter speelgoedset is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevat de volgende items: stethoscoop, injectiespuit, otoscoop, reflexhamer, pleister, medische dossiers, verbandschaar en watten. Kortom: zoek je een goedkoop dokterskoffertje speelgoed? Dan is dit een leuke tip!

12. Howa dokterskoffertje speelgoed

Ook het houten speelgoed van het merk Howa kom je steeds vaker tegen en dit dokterskoffertje is leuk speelgoed voor je kleintje. Let wel op, want in verband met kleine onderdelen is dit setje geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Laat je kind altijd op een veilige manier spelen en geef hem/haar speelgoed dat bij de leeftijd past.

De doktersset is gemaakt van hout en bevat de volgende items: bureau pad met papier en potlood, hoofdband, patientenkaart, schaar, buis, 2 blikjes, hamer, spuit, reflexhamer, thermometer, oorspeculum en een stethoscoop.

13. Uitgebreide dokterskoffer met spulletjes

Dokterskoffertje speelgoed

Met ruim 250 positieve beoordelingen is deze gave, uitgebreide doktersset een geweldige cadeautip voor kinderen vanaf 3 jaar. Een klein nadeel is dat de set best prijzig is (€59,00) en dat de doktersjas geen onderdeel is van de uitgebreide set. In totaal zitten er 36 accessoires in de set, zodat je je kind een geweldige set speelgoed geeft om heerlijk te spelen.

De medische hulpmiddelen in deze set zijn gemaakt van hoogwaardig hout en ABS-kunststof. Daarnaast zijn de houten items allemaal glad en je kind zal dus zeker geen splinters oplopen. Alle kunststof items zijn vrij van BPA en andere schadelijke stoffen, zodat je het speelgoed veilig aan je kind kan geven. Na het spelen bewaar je al dit leuke speelgoed in de mooie dokterstas.

In deze set vind je onder andere een houtspuit, scalpel, zuurstofmasker, stethoscoop en een bloeddrukmeter. Naast deze populaire hulpmiddelen zitten er nog veel andere gave accessoires in om doktertje te kunnen spelen.

14. Scratch dokterskoffertje speelgoed

Dokterskoffer speelgoed van het merk Scratch heeft klassieke rood/witte kleuren, welke bekend staan als dokterskleuren. In deze koffer zitten heel veel verschillende instrumenten om alle patiënten te kunnen helpen. Een leuk voordeel is dat deze koffer geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar, maar blijf er wel altijd bij, zodat je kindje op een veilige manier kan spelen.

Let wel op, want dit speelgoed is van kunststof gemaakt en niet van hout. In totaal zitten er 8 medische hulpmiddelen in, zodat je kind zich prima kan vermaken. Na het spelen berg je alles op in de koffer en deze kun je natuurlijk ook overal mee naartoe nemen.

15. Houten dokterskoffertje speelgoed

Small Foot Company speelgoed is ook erg leuk en je kunt verschillende houten speelgoedsets vinden. Een groot voordeel van deze set is dat je een dokters- en tandarts speelset in één aanschaft, zodat het spelen nog leuker wordt. Als je kind de tandarts een beetje spannend vindt, kun je de set ook gebruiken ter voorbereiding op het eerste tandartsbezoek.

In deze set vind je onder andere een speelgoedspuit, boormachine, tandenborstel en een set uitneembare tanden. Daarnaast vind je ook nog een tang en tandpasta in de set, zodat je kind helemaal klaar is om tandarts te spelen! Naast deze gave Ites vind je ook nog een thermometer in de set, een klembord, zalf, pincet en tabletten.

Voor welke leeftijd is een dokterskoffer speelgoed?

De meeste dokterskoffertjes en dokterstassen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, omdat deze kleine onderdelen kunnen bevatten. Deze onderdelen kunnen zorgen voor verstikkingsgevaar en het is dus ook belangrijk dat je de adviesleeftijd opvolgt. In dit overzicht heb je ook een doktersset kunnen vinden welke geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar.

Is een dokterskoffer speelgoed educatief speelgoed?

Educatief speelgoed is goed voor de ontwikkeling van je kindje en veel speelgoed wordt voor een bepaalde leeftijd gemaakt. Dokterskoffer speelgoed zorgt ervoor dat kinderen kennis maken met medische hulpmiddelen en hierdoor minder bang worden voor een bezoekje aan de huisarts (of tandarts). 

Naast het verminderen van angstgevoelens is het natuurlijk ook gewoon heel leuk en leerzaam om met een dokterskoffertje te spelen. Je stimuleert het rollenspel, maar het draagt ook bij aan de sociale ontwikkeling van je kind.

Dokterskoffertje speelgoed veilig?

In Nederland moet speelgoed voldoen aan strenge veiligheidseisen, zodat je er (bijna) zeker van kunt zijn dat dokterskoffertje speelgoed veilig is. Toch is het erg belangrijk om je aan de adviesleeftijd te houden. Vaak bevat zo’n koffertje kleine onderdelen, wat voor verstikkingsgevaar kan zorgen bij kinderen onder de 3 jaar. 

Daarnaast is het belangrijk dat eventueel geverfde koffertjes geverfd zijn met kindvriendelijke verf, zonder schadelijke stoffen. Bij kunststof exemplaren moet je er op letten dat deze geen schadelijke stoffen zoals BPA bevatten. 

Relevante artikelen

Educatief speelgoed is goed voor de ontwikkeling van een kind, maar natuurlijk ook erg leuk om mee te spelen. Op Mamagroeit.nl kun je verschillende koopgidsen bekijken op het gebied van speelgoed. Hieronder kun je een aantal relevante links naar pagina’s bekijken.

Nicole
Scroll naar boven