Zindelijkheid

Wanneer zindelijkheidstraining?

Het ene kindje is zindelijk op zijn eerste verjaardag (uitzondering), terwijl het andere kind met een luier naar groep 1 gaat. Er zit een groot verschil tussen kinderen en dit heeft zeker niet altijd te maken met de investering die ouders hierin doen. Zindelijkheid is een belangrijk onderwerp waar genoeg aandacht naar moet gaan.

Zindelijkheid stimuleren met potje

Veel jonge kinderen vinden het geweldig om van alles zelf te doen. Maak hier gebruik van en schaf een plaspotje aan! Op die manier kunnen kinderen zelf aangeven wanneer ze naar het potje moeten en dat kan later eventueel zonder hulp.

Dit zijn de beste plaspotjes voor zindelijkheidstraining

Oefenbroekjes

Let op: oefenbroekjes zijn geschikt voor kinderen die al bezig zijn met zindelijk worden en zijn dus niet bruikbaar als vervanging van een luier. Oefenbroekjes kunnen een beetje urine opvangen als het even misgaat. Wij schreven een uitgebreid artikel over de beste oefenbroekjes.

Dit zijn de beste oefenbroekjes

WC-Verkleiner

Als je volop bezig bent met het zindelijk maken van je kindje, mag een wc-verkleiner niet ontbreken. Zo’n verkleiner zorgt ervoor dat je kindje zelf op het toilet kan zitten en deze maakt de wc-bril dan ook kleiner.

Dit zijn de beste wc-verkleiners

Plaswekker voor ’s nachts

Is je kindje overdag zindelijk, maar wilt het ’s nachts nog weleens fout gaan? Dan kun je een plaswekker overwegen. De meeste wekkers gaan af als ze een druppeltje urine detecteren en worden geleverd met broekjes. In ons uitgebreide artikel lees je hier meer over.

Dit zijn de beste plaswekkers tegen bedplassen

Scroll naar boven