Beste zwangerschapstest | welke kies jij?

beste zwangerschapstest

Van dipstick zwangerschapstest tot midstream: welke zwangerschapstesten zijn de beste? Kies je voor de ClearBlue met wekenindicator of ga je voor de low budget Kruidvat 2 voor €5,00 cassettes? En anders misschien toch de Predictor Early? Er is genoeg keus voor iedereen, maar welke kies je dan? En welke test kies je wanneer je vaak test? Beste zwangerschapstest : welke kies jij?


Positieve zwangerschapstest? Bekijk hier ons complete overzicht van GRATIS zwangerschapsboxen!

Yes! Jullie gaan ervoor!

Wanneer je samen met je partner besluit om een kindje te krijgen, kun je bijna niet meer wachten: JE WILT ZWANGER WORDEN! De eerste maand is het spannend: is het gelukt?! Wees gewaarschuwd: er zijn maar weinig vrouwen die tijdens de eerste, natuurlijke cyclus zonder anticonceptie meteen zwanger worden. Het is dus waarschijnlijker dat er een aantal zwangerschapstesten doorheen zullen gaan.

>> Lees hier alles over de NOD : de Niet Ongesteldheids Dag

Welke zwangerschapstest is het beste?

Tegenwoordig heb je veel keus wanneer het gaat om de beste zwangerschapstest. Van Clearblue tot aan Kruidvat cassettes, het is allemaal verkrijgbaar. Jammer genoeg zijn niet alle zwangerschapstests even goed en moet je vooral kijken naar wat andere vrouwen de beste zwangerschapstest vinden.

Op dit moment (september 2021) hebben veel vrouwen erg goede ervaringen met de zwangerschapstesten van Zwanger & Kids, maar ook de extra vroege test van Telano valt zeer in de smaak. Wil je deze testen bekijken? Dat kan!

>> Bekijk hier de beste zwangerschapstest van Zwanger & Kids
>> Bekijk de Telano Extra vroege zwangerschapstest hier

Ervaring Anna: Zwangerschapstest-Expert

Zwanger worden is super spannend, zeker voor de vrouw. Na een eventuele bevruchting past het lichaam van een vrouw zich direct aan en er begint meteen van alles te veranderen. Het is dan ook niet vreemd dat sommige vrouwen ineens geobsedeerd zijn door dat (al dan niet ontbrekende) tweede streepje.

Anna: “al een week voor de NOD (Niet Ongesteldheids Dag) begon ik met testen. Negen van de tien keer was de uitkomst teleurstellend en dat was erg jammer. Naast de grote teleurstelling werd het op een gegeven moment ook een dure hobby. Maandenlang over een dure zwangerschapstest heen plassen is een behoorlijke aanslag op de portemonnee”.

“Na maandenlang getest te hebben met testen van merken als ClearBlue en Predictor ben ik overgestapt op de goedkopere dipstick testen. Toen ik eenmaal een positieve test in handen had, heb ik natuurlijk nog wel even een ClearBlue zwangerschapstest met wekenindicator gedaan, zodat ik zeker was van de zwangerschap.”

Positieve zwangerschapstest

Wanneer je bezig bent met zwanger worden, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een positieve zwangerschapstest in handen hebben. Let goed op: de meeste testen werken op dezelfde manier en zijn positief bij een tweede lijntje. Soms moet er een kruisje verschijnen, zoals bij sommige Kruidvat zwangerschapstesten.

Zodra een zwangerschapstest het zwangerschapshormoon hCG detecteert, verschijnt er een streep(je) op de test. Dit betekent dat je zwanger bent, hoe licht het streepje ook is! Moet de eerste dag van de cyclus (NOD) er nog aan komen? Herhaal de test dan een aantal dagen later nog eens. Soms gaat de innesteling al vóór de nieuwe cyclus mis, waardoor je na een (licht) positief resultaat alsnog ongesteld kunt worden.

Gevoeligheid zwangerschapstesten

Niet iedere zwangerschapstest heeft dezelfde gevoeligheid. Zo spoort de extra gevoelige zwangerschapstest al hCG op vanaf 10mIU/ml, terwijl een “normale” test pas een streepje geeft wanneer er meer dan 50mIU/ml in de urine aanwezig is. Bij ultra sensitive zwangerschapstesten is er dus een kleine concentratie van het zwangerschapshormoon hCG nodig om positief uit te slaan.

Hieronder zie je een aantal populaire zwangerschapstesten met de gevoeligheid erachter.

  1. Zwanger & Kids Ultra Sensitive Midstream : 10mIU/ml >> Bekijk hier
  2. Telano Extra Vroeg Midstream : 10mIU/ml >> Bekijk hier
  3. ClearBlue 6 Dagen Vroeger : 10mIU/ml >> Bekijk hier
  4. Kruidvat 2 voor 5 : 25mIU/ml >> Bekijk hier
  5. Zwanger & Kids dipstick : 20mIU/ml >> Bekijk hier

Wil je extra vroeg testen? Dan zijn de Zwanger&Kids, Telano en ClearBlue 6 Dagen Vroeger geschikt.

Wanneer kan ik een zwangerschapstest doen?

Er wordt geadviseerd om minimaal te wachten tot de NOD met het uitvoeren van een zwangerschapstest. Dit is dus vanaf de eerste dag dat je ongesteld zou moeten worden ofwel de eerste dag van de nieuwe cyclus. Waarom? Omdat veel bevruchtingen alsnog misgaan. Door het vroege testen denk je dat je zwanger bent, waarna je alsnog ongesteld kunt worden.

Wanneer je niet zou hebben getest, zou je ook niet hebben geweten dat er sprake was van een bevruchting. Je had jezelf de teleurstelling dus kunnen besparen. Het blijft echter lastig om “zolang” te wachten, terwijl je zo ontzettend nieuwsgierig bent!

Officieel kun je er vanuit gaan dat je écht zwanger bent, wanneer je 1 week na de NOD een positieve test hebt. De zwangerschaptest is dan echt betrouwbaar. Na vijf weken zwangerschap is de zwangerschapstest over het algemeen dan ook binnen een paar seconden knalpositief en je hebt meteen een duidelijk resultaat.

Vals positieve zwangerschapstest

Je hebt vast weleens gelezen over vals-positieve zwangerschapstesten. In deze gevallen is de zwangerschapstest vaak niet vals-positief, maar is de bevruchte eicel niet goed ingenesteld. Je kunt dan een positieve test hebben en alsnog ongesteld worden. Deze vroege zwangerschap eindigt dus al voordat de nieuwe cyclus moet beginnen. Had je niet getest? Dan had je gewoon je “regels” gekregen en niets gemerkt van de mislukte innesteling.

De teleurstelling is groot wanneer je na een (licht)positieve test alsnog ongesteld wordt. Het is dan ook beter om te wachten met het uitvoeren van een zwangerschapstest, maar dit kan erg lastig zijn wanneer je verslaafd bent geraakt aan het testen. Wees gerust: je bent niet de enige!

Vroege zwangerschapstesten, voor- en nadelen

De speciale, vroege (gevoelige) zwangerschapstesten van tegenwoordig sporen het kleinste beetje hCG op en geven direct een positief resultaat. Wil je vroeg testen? Lees dan even hoe het precies zit.

De eisprong is (bij een normale cyclus) halverwege de cyclus. Veertien dagen na de eisprong maakt de menstruatie zijn entree. Een paar dagen voor én maximaal één dag na de eisprong ben je het meest vruchtbaar en zou er een bevruchting moeten plaatsvinden. Na de bevruchting moet de eicel zich nog innestelen en pas daarna kun je tweede streepje op de test spotten. Hiervoor wordt het zwangerschapshormoon hCG nog niet aangemaakt en is een positieve test niet mogelijk.

Voordelen – Nadelen vroeg testen

Voordeel: vroeg opsporen zwangerschap (handig i.v.m. bijv. medicatie), voorpret.
Nadeel: dure hobby na een aantal cycli, soms positief en alsnog ongesteld door een mislukte innesteling van de eicel en dus een teleurstelling.

Té vroeg testen is zonde van het geld. Sommige vrouwen testen al twee dagen na de gemeenschap! Doe dit niet. Geef de eicel de tijd om bevrucht te worden én in te nestelen. Knalpositieve zwangerschapstesten krijg je doorgaans pas na de NOD, daarvoor zijn ook ultra gevoelige testen “licht positief”. Turen naar een streepje waar veel vrouwen het over hebben op fora? Daar kun je jezelf op voorbereiden wanneer je vroeg gaat testen.

Doe dit dus niet té vroeg. Dat is simpelweg zonde van het geld. Een week voordat je ongesteld moet worden, is echt al vroeg. Verwacht dan ook geen knallend positieve zwangerschapstest! Mócht je het geluk hebben dat je al iets kunt zien, dan is het heel licht! Dat is het “turen naar een streepje” waar veel vrouwen op forums het over hebben.

Wist je dat sommige vrouwen pas laat hCG aanmaken? Je kunt dus negatief testen, maar alsnog zwanger zijn en later positief testen.

Wat vinden wij de beste zwangerschapstest?

Wij vroegen vrouwen om ons heen welke ervaringen zij hadden met welke zwangerschapstesten van verschillende merken. Dipsticks, midstream testen en cassette testen zijn allemal de revue gepasseerd.

Ga je vaak testen of test je al vaak? Dan zijn de dipsticks de beste zwangerschapstesten voor jou. Deze testen zijn een stuk goedkoper en bevatten weinig plastic, omdat er geen omhulsel aanwezig is (milieuvriendelijk!). De vroege zwangerschapstesten van Zwanger&Kids én Sensitest krijgen de meeste positieve reviews op het gebied van gebruiksgemak én prijs. De ervaringen zijn erg goed, zeker wanneer je vaker wilt of moet gaan testen.

>> Bekijk hier de extra gevoelige Zwanger&Kids zwangerschapstesten
>> Bekijk hier de zwangerschapstesten van Sensitest

De dipsticks van beide bedrijven waren bij meerdere vrouwen al een aantal dagen voor de NOD positief, terwijl de gevoeligheid 20mIU/ml is! Een echte aanrader dus!


Lees ook:


Gebruiksgemak verschillende soorten

Voor de leken onder ons: zelfs de beste zwangerschapstesten hebben urine nodig (-; In de urine van zwangere vrouwen komt het zwangerschapshormoon hCG terecht, welke opgespoord wordt door de zwangerschapstest. De ene test heeft 50mIU/ml nodig, de andere test heeft al genoeg aan 10mIU/ml.

Dipstick zwangerschapstest

De simpele dipsticks zijn een soort staafjes, zonder plastic omhulsel. Deze zwangerschapstesten zijn meestal het meest goedkoop én ook beter voor het mileu. Test je vaak? Denk dan aan het milieu en vermijd een hoop plastic afval door dipsticks te gebruiken. Dipsticks dip je in een bekertje opgevangen (ochtend)urine.

Beste zwangerschapstest

Midstream zwangerschapstesten

In principe zijn midstream testen hetzelfde als de dipstick variant, maar deze testen hebben wel een plastic omhulsel. Hierdoor oogt de zwangerschapstest iets steviger en is hij iets makkelijker vast te houden. De midstream testen kun je in urine dippen, maar je kunt hem ook rechtstreeks in de urinestraal houden.

Meestal is de uitslag / het resultaat van de test binnen een paar minuten duidelijk.

Kruidvat 2 voor 5 : beste zwangerschapstest?

De Kruidvat 2 voor € is jarenlang een zeer populaire test geweest. Inmiddels is de populariteit iets afgenomen, omdat er veel negatieve ervaringen zijn gedeeld op het internet. Deze test maakt gebruik van pipetjes: met het pipetje zuig je urine op uit een beker en daarna druppel je vier druppels op de cassette.

Goedkope dipstick tip!

Wil je veel dipsticks voor weinig geld? Kijk dan regelmatig op deze pagina van BOL.com. Hier staan vaak erg leuke aanbiedingen bij!

Predictor Early ervaring | beste zwangerschapstest

De Predictor Early is niet altijd even populair geweest en tot op de dag van vandaag kun je nog veel negatieve review lezen over deze vroege test. Deze reviews gaan over de vroegere Predictor Early Expres test, welke wij uiteraard niet aanraden.

Hieronder zie je de juiste test, waar zeer veel vrouwen razend enthousiast over zijn. De test laat al 7 dagen vóór de NOD een positief resultaat zien!

Predictor Early

De Predictor Early test is een test die je pas doet als je er bijna zeker van bent dat je zwanger bent. Het wordt een dure hobby als je dagelijks gaat testen met deze test, want hij is niet goedkoop. De Predictor Early geeft wel mooie, duidelijke strepen, ondanks dat je vroeg test. Een week voor de eerste dag van de verwachte menstruatie kan hij al een duidelijk, positief resultaat laten zien.

ClearBlue | beste zwangerschapstest

Dé Test der Testen: dat zijn de zwangerschapstesten van ClearBlue volgens veel (aanstaande) moeders. De “normale, oldskool” ClearBlue streepjes test is echter helemaal niet zo gevoelig, maar wel betrouwbaar.

De digitale ClearBlue daarentegen is wel erg goed. Tip: gebruik hem niet vóór N.O.D. (Niet Ongesteld Dag), want dat is pure geldverspilling. De digitale ClearBlue testen zijn goed om te gebruiken vanaf de eerste dag van de nieuwe cyclus of als bevestiging van een andere zwangerschapstest.

Naast goede, digitale zwangerschapstesten heeft Clearblue ook nog andere producten. Veel vrouwen hebben inmiddels met succes gebruikgemaakt van de digitale ClearBlue ovulatietest. Zie je een knipperende smiley? Dan zijn de vruchtbare dagen er bijna! Bij een stilstaande smiley is het zover. De LH-piek is er! Je meest vruchtbare dagen zijn begonnen.

>> Bekijk deze testen hier

Action zwangerschapstest

Zelfs low budget winkels als Action hebben tegenwoordig zwangerschaps- en ovulatietesten te koop, voor een vriendelijke prijs. De extra vroege test en normale testen lijken beiden even gevoelig te zijn, wat niet héél gevoelig is. Ze zijn geschikt om mee te testen vanaf de NOD. Prijs: 2 voor €1,50.

Ovulatietesten

Na een tijdje tevergeefs proberen zwanger te worden, kan het behoorlijk frustrerend zijn om te turen naar een streepje dat er niet staat. Voel je de behoefte om de natuur een handje te helpen? Overweeg dan eens het gebruik van ovulatietesten.

De ovulatietesten van Zwanger & Kids worden door veel vrouwen gebruikt met een positief resultaat. De testen zijn duidelijk af te lezen en zijn positief wanneer de teststreep even donker is als de controlestreep. Ovulatietesten geven bijna altijd twee streepjes, let daar goed op.

Wanneer je ovulatietesten gebruikt, kun je goed in de gaten houden wanneer de ovulatie eraan komt en wanneer je dus het meest vruchtbaar bent. Je krijgt een duidelijk zicht op je menstruatiecyclus, waardoor de kansen op een zwangerschap stijgen.

>> Bekijk hier de ovulatietesten van Zwanger&Kids

Advies: begin niet te vroeg met temperaturen en ovulatietesten. Geef de natuur de tijd en probeer er niet al teveel focus op te leggen. Dit is héél moeilijk, maar wel het beste advies. Wanneer je alleen nog maar bezig bent met zwanger worden, kan het lichaam juist gaan tegenwerken.

Verschillende aanbieders van beste zwangerschapstest

Wil je een zwangerschapstest kopen? Er zijn meer dan genoeg aanbieders en de keus is dan ook erg ruim. Hieronder zie je een lijstje van aanbieders die goede recensies krijgen. Dit zijn overigens niet álle aanbieders, maar wel de meest bekende.

Sensitest
Zwanger & Kids
Kruidvat
Albert Heijn: je kunt op deze pagina verschillende zwangerschapstesten kopen, zoals de testen van Clearblue (Plus test, digitale test met wekenindicator), testen van TestPoint en zelfs eigen huismerk testen van Etos en Albert Heijn.

Conclusie prijs / kwaliteit beste zwangerschapstest

Wat is dan echt de beste zwangerschapstest die je kunt kopen? Dit ligt aan jou. Voor goedkope testen kun je het beste gaan voor Sensitest of Zwanger&Kids. De testen zijn goedkoop, duidelijk én betrouwbaar. Wanneer je niet van plan bent om vaak te testen, zijn de testen van ClearBlue of Predictor geschikt. Je hebt dan meteen duidelijk resultaat.

Wil je al vroeg gaan testen en verwacht je dat er wel wat testjes doorheen gaan? Bespaar jezelf dan een hoop geld en bestel de zwangerschapstesten bij Zwanger & Kids!

Zwanger? Vraag de GRATIS babydozen aan!

Na een positieve zwangerschapstest is het dan eindelijk zeker: je bent ZWANGER! En wat is er dan leuker dan verrast worden met allerlei gratis babydozen en zwangerschapsboxen? Wij hebben speciaal voor jou een compleet overzicht samengesteld, zodat je gemakkelijk álle gratis babydozen aan kunt vragen!

>> Bekijk het complete overzicht met gratis babydozen hier!

Lees ook: