Gezond zwanger (worden) met OvaBalance | aanrader!

OvaBalance

Kinderwens en PCOS? Of hebben jullie als stel last van een verminderde vruchtbaarheid? Wellicht heb je vernomen dat je hormoonsbalans verstoord is en daar wil je wat aan doen! In dit artikel lees je over de supplementen die kunnen bijdragen aan het in balans brengen van de hormonen en verhogen van de vruchtbaarheid! OvaBalance, supplementen voor de hormoonhuishouding, gezond zwanger worden en gezond zwanger zijn!


OvaBalance nieuwe website + nieuwe aanbieding

Update 2021: OvaBalance heeft zijn website in een geheel nieuw jasje gestoken. De kleuren zijn anders én er zijn producten bijgekomen. Natuurlijk zal dit alles niets veranderen aan de goede kwaliteit supplementen die dit bedrijf levert en kun je rekenen op een goede service, zoals je mag verwachten!

Op dit moment kun je een gezond zwanger worden voordeelbundel aanschaffen voor €246,25. Dit betekent dat je een korting krijgt van 10% op de gehele bundel! Wanneer je budget niet heel groot is, kun je natuurlijk ook kiezen voor het aanschaffen van losse supplementen. In de voordeelbundel zit:

  • 2 x DCI (D-Chiro-Inositol)
  • 2 x SixSense
  • 2 x Ultimate MultiMama
  • 1 x Omega3
  • 1 x VitaminC
  • 1 x Magnesium Complex

>> Hier kun je de voordeelbundel vinden

Kans op (gezonde) zwangerschap vergroten

Ben je al een tijdje bezig met zwanger proberen te worden en is het nog niet gelukt? Je bent niet de enige. De vruchtbaarheid is jammer genoeg niet bij iedereen even hoog, maar je kunt de natuur een handje helpen. Zo is het heel belangrijk om gezond en fit te zijn, goed te eten én te slapen en tussendoor ook genoeg te ontspannen.

Je bent hier waarschijnlijk terechtgekomen omdat je ten einde raad bent en alles wilt doen om een positieve bijdrage te leveren aan je vruchtbaarheid, of die van je partner. Niet geschoten is immers altijd mis.

Vrouwen die graag zwanger willen worden (of al zijn!) hebben multivitamines nodig. Normale multivitamines zijn niet geschikt voor zwangere vrouwen, dus kies voor een speciale multivitamine voor vrouwen met een kinderwens of zwangere vrouwen.

Essentiële vitamines en mineralen voor een goede vruchtbaarheid en zwangerschap

De essentiële vitamines en mineralen die je nodig hebt om zwanger te worden zitten in de multivitamines van OvaBalance. Het is een aanrader om jezelf hierin te verdiepen! Deze multivitamines zijn ook geschikt voor tijdens de zwangerschap én ondersteunen de borstvoeding. Een win-winsituatie dus.

Onder andere D-Chiro-Inositol, Tri Sense, Omega-3 en Vitamine D3 spelen een belangrijke rol wanneer het gaat om vruchtbaarheid. Let bij goedkope D-Chiro-Inositol op andere websites goed op de dosering. Vaak is de prijs extra laag omdat de concentratie heel laag is en dus geen/weinig effect heeft.

>> Op deze pagina kun je de supplementen bekijken en meer informatie lezen

PCOS en zwanger worden

Wanneer je last hebt van PCOS, zit je waarschijnlijk met de handen in het haar. Je hebt waarschijnlijk maar enige keren per jaar of helemaal geen eisprong en wordt niet of niet vaak ongesteld. Geen cyclus? Geen zwangerschap. Sommige vrouwen met Polycysteus Ovarieel Syndroom hebben heel af en toe een eisprong, maar weten niet wanneer. De kansen op een zwangerschap zijn dus erg laag.

D-Chiro-Inositol en PCOS

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen vaker een eisprong hebben, wanneer zij D-Chiro-Inositol oraal innemen. Tijdens het onderzoek werd ook een placebo gegeven aan een groep vrouwen, waardoor men goed kon zien dat D-Chiro-Inositol veel verschil kan maken voor vrouwen met PCOS.

Na minimaal acht weken zou de insulinegevoeligheid verbeterd moeten zijn. Hoe? Door gewichtsverlies, toegenomen energie en onder meer minder behoefte aan zoetigheid. Het progesteronniveau neemt toe, je bent emotioneel stabieler en hebt dus ook minder stemmingswisselingen. Vrouwen die D-Chiro-Inositol oraal innemen, merken na minimaal 8 weken ook een hogere frequentie in de ovulatie: je hebt vaker een eisprong en de kans op een (spontane) zwangerschap is een stuk groter!

Naast bovengenoemde voordelen, neemt ook het testosteronniveau af. Hierdoor zou je minder last moeten hebben van acne, haaruitval en overberharing. Dit zijn erg vervelende klachten die passen bij PCOS. Heb je een verhoogde bloeddruk (passend bij PCOS)? Ook deze kan weer een stuk lager komen.

Veel vrouwen met PCOS zijn insulineresistent, oftewel: je bent minder gevoelig voor het hormoon insuline. Hierdoor kan de hormoonbalans verstoord raken. Afvallen en frequent bewegen (met krachtsport als #1 tip!) zorgen ervoor dat deze insulineresistentie af kan nemen.

D-Chiro-Inositol kopen

Let bij het aanschaffen van D-Chiro-Inositol goed op wát je precies koopt en in welke dosis. Er worden momenteel veel soorten supplementen aangeboden, welke goedkoper zijn dan die van OvaBalance. De samenstelling is echter anders, waardoor je meer supplementen nodig hebt voor hetzelfde resultaat.

>> D-Chiro-Inositol kun je hier bekijken

Vitamines tijdens de zwangerschap : Gezond zwanger

Tijdens mijn zwangerschappen slikte ik heel wat vitamientjes. Zelf gebruikte ik altijd Davitamon Foliumzuur (bij kinderwens en zwangerschap). Daarna stapte ik over op Davitamon Compleet Zwanger. Tot deze week had ik nog nooit gehoord van de webshop OvaBalance. Ik zocht het allemaal voor jullie uit!

Disclaimer: Ik ben géén arts en geef geen adviezen. Onderstaande informatie deel ik puur uit enthousiasme. Raadpleeg altijd bij twijfel jouw eigen arts.

Reviews / ervaringen klanten

Voordat ik mijn tijd besteed aan het doorlichten van een website, bekijk ik altijd eerst de reviews. Zijn die goed en zo ja, is het de moeite waard om mij hierin te verdiepen? Ik schrijf namelijk geen artikelen over webshops of producten waar ik niet volledig achter sta.

OvaBalance doet het goed. Zo krijgen zij op Trustpilot 4,7 van de 5,0 sterren, gebaseerd op 190 reviews. Hiermee behalen zij een “uitstekend” qua score. Ook ben ik natuurlijk door de reviews gegaan. Ik bekijk dan of een bedrijf reageert op eventuele vragen of negatieve feedback van klanten.

Op de weinige “slechte” reviews is een duidelijk antwoord gekomen vanuit het bedrijf. Dit vind ik erg netjes! De negatieve reviews die op Trustpilot staan, komen van mensen waarbij het middel helaas niet heeft gewerkt. Ieder lichaam is anders en dit soort gevallen kunnen bij elk product voor komen.

Website en social media

De website ziet er professioneel uit. Zo hebben zij een COVID-19 update, een Trustpilot widget, contact- en adresgegevens, allerlei handige informatie (over onder andere leveringen, retouren en dergelijke) en de mogelijkheid om een account aan te maken. Allemaal dik voldoende dus!

Op Facebook en Instagram zijn ze niet erg actief. Jammer! Via deze social media kanalen kunnen klanten ervaringen uitwisselen. Het is ook de perfecte manier om lopende acties aan te kondigen en te promoten. Update: inmiddels zijn ze op social media een stuk actiever!

Kinderwens en gezond zwanger worden

Op de website vind je een menu met de naam “Kinderwens“. Hier kun je kiezen uit “vruchtbaarheid man” of “vruchtbaarheid vrouw”. Alle supplementen zouden moeten bijdragen aan het verhogen van de vruchtbaarheid van de man en vrouw.

Supplementen vruchtbaarheid vrouwen

Voor vrouwen is er een heel arsenaal aan supplementen die je kunt slikken bij een kinderwens. Ook deze supplementen zouden bijdragen aan een hogere vruchtbaarheid. Hieronder volgt een lijstje:

D-Chiro-Inositol

Deze capsules ondersteunen de natuurlijke balans in het vrouwelijk lichaam. D-Chiro-Inositol is een lichaamseigen stof. Deze signaalstof speelt een erg belangrijke rol bij de insulinehuishouding. DCI wordt ingedeeld bij de B vitamines, omdat deze stof tot de inositol familie behoort.

Heb je al eerder gelezen over de werking van D-Chiro-Inositol en wil je dit product gaan kopen? Let dan op dat dit niet hetzelfde is als myo-inositol of gewone inositol. Deze twee hebben een andere werking. Bij aankoop moet je letten op de hoeveelheid DCI die in één capsule zit. De goedkopere varianten bevatten vaak de helft van de DCI. Je hebt dus meer nodig voor dezelfde werking als de capsules van OvaBalance.

OvaBalance D-Chiro-Inositol is hoog gedoseerd: 600mg per capsule en bevat geen hulpstoffen of vulstoffen. In elk potje zitten 60 capsules en deze zijn volledig plantaardig. De capsules zijn dus uitermate geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er wordt overigens aangeraden om de DCI capsules te combineren met de Tri Sense tabletten voor het beste resultaat.

Tri Sense capsules

Tri Sense een goede aanvulling op DCI te zijn. De capsules bevatten: kaneelextract, groene thee extract, mangaan, chroom en vitamine D3.

Ook in deze capsules zijn geen kunstmatige hulp- en/of vulstoffen gebruikt. De capsules bevatten geen conserveringsmiddelen en/of kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Als vloeimiddel wordt leucine gebruikt. Deze capsules zijn volledig plantaardig.

In combinatie met D-Chiro-Inositol zorgt Tri Sense voor het best mogelijke resultaat.

Omega-3 algenolie DHA + EPA 60 stuks

Een plantaardige bron van omega vetzuren met daarin een hoog DHA en EPA gehalte. Dit supplement bestaat voor 100% uit plantaardige algen! Deze omega 3 is beter voor de vissen en oceanen en dus ook voor jou.

Deze capsules komen met de belofte van gegarandeerd meer dan 450mg Omega-3. Dit is veel meer dan doorsnee visolie supplementen. De capsules zijn gemaakt van zeewierextract en rijk aan DHA en EPA vetzuren.

De capsules zijn erg goed voor de hersenen van jou, maar ook voor de hersenen van de foetus. Ook zijn de capsules goed voor de ontwikkeling van de ogen. Vrij van visolie toxines en dus veilig om tijdens de zwangerschap te verorberen. Gezond zwanger = een grotere kans op een gezonde baby.

Ultimate Multi Mama – 60 capsules : Gezond zwanger

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven hebben meer vitamines nodig dan vrouwen die dat niet zijn. Heb je een zwangerschapswens? Dan wil je natuurlijk gezond zwanger worden! Deze multivitamine is speciaal ontworpen voor deze vrouwen.

De capsules kunnen gemakkelijk doorgeslikt worden, maar je kunt deze ook openen en de inhoud mengen in een glas met water. Natuurlijk zit ook het o zo belangrijke foliumzuur in deze capsules. Losse foliumzuur supplementen zijn dan niet meer nodig.

De belangrijkste redenen om voor deze supplementen te kiezen:

Extra hoge dosering (28mg) ijzer, die goed opneembaar en maagvriendelijk is
Foliumzuur, B2, B6, B12 in biologisch actieve vorm (direct opneembaar, hoeft niet omgezet te worden
Vitamine A alleen als betacaroteen (nooit teveel vitamine A)
25mcg vitamine D3
Hoge dosering choline (125mg). Extra choline is nodig tijdens de zwangerschap. Dit verkleint onder andere de kans op neurale buisdefecten, net als foliumzuur.
Vrij van gluten, soja, lactose, GMO, geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en geen onnatuurlijke hulpstoffen.
Geschikt voor vegetariërs

Vitamine D3 1000ie – 100 capsules

Sinds de corona-pandemie is iedereen in de ban van vitamine D in welke vorm dan ook. Door het slikken van vitamine D zou je minder ernstig ziek worden, wanneer je onverhoopt het virus oploopt.

Vitamine D is belangrijk voor de botopbouw, tanden, spieren en het afweersysteem. Deze capsules zijn een goede aanvulling op normale voeding en zonlicht. Vitamine zou ook een gunstige invloed hebben op het celdelingsproces.

In deze capsules zit een hoge dosering vitamine D en de capsules zijn plantaardig. De hulpstoffen zijn van natuurlijke bronnen en er zijn geen nare stoffen aan toegevoegd. Ook is de capsule soja-, lactose en glutenvrij.

Je kunt de supplementen voor vrouwen hier vinden op de website van OvaBalance.

Supplementen vruchtbaarheid mannen

Voor mannen zijn er drie soorten supplementen verkrijgbaar. Deze verschillende supplementen zouden bij moeten dragen aan een hogere vruchtbaarheid bij mannen. De drie volgende supplementen zijn los te koop, maar ook in een voordeelpakket:

Omega-3 algenolie DHA+EPA – 60 capsules
Vrij van visolie toxines.

Vitamine D3 1000ie – 100 capsules
Meest effectieve vorm van vitamine D.

Zink Selenium – 60 capsules
Helpt bij het verhogen van de vruchtbaarheid.

>> Bekijk de supplementen die bijdragen aan een hogere vruchtbaarheid bij mannen hier op de website van OvaBalance

Gezond zwanger zijn

Ben je al zwanger? Dan is het onderstaande lijstje voor jou:

D-Chiro-Inositol (DCI) 600 mg
Deze capsules ondersteunen de natuurlijke balans in het vrouwelijk lichaam.

Omega-3 algenolie DHA+EPA – 60 capsules
Vrij van visolie toxines.

Ultimate Multi Mama – 60 capsules
Multivitamine voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en vrouwen die borstvoeding geven.

Vitamine D3 1000ie – 100 capsules
Meest effectieve vorm van vitamine D.

Bekijk deze supplementen voor tijdens de zwangerschap hier.

Hormoonhuishouding en gezond zwanger worden

Wanneer je natuurlijke supplementen gebruikt, kan dit een positief effect hebben op de hormoonhuishouding. Dit kan dan weer een normale en regelmatige menstruatiecyclus bevorderen. De supplementen zijn dezelfde als de supplementen die je gebruikt tijdens de zwangerschap. Meer informatie? Bekijk dan even de pagina over hormoonhuishouding. De vitaminen zijn ook goed voor de huid en het haar.

Conclusie OvaBalance en gezond zwanger worden of zijn

Gezond zwanger worden willen we allemaal, maar het is nog beter om al gezond en fit te zijn voordat je zwanger bent. OvaBalance draagt bij aan een hogere vruchtbaarheid, zodat de kinderwens voor mensen met PCOS wellicht ook in vervulling kan gaan op een natuurlijke manier. Niet iedere vrouw zit te wachten op een lichaam vol Clomifeencitraat (medicijnen van de gynaecoloog) of FSH en HMG injecties.

We weten allemaal dat een zwangerschap een grote aanslag is op het lichaam, dus wees lief voor jezelf en zorg goed voor jezelf. Eet gezond, breng die hormonen in balans en vergroot de kans op een zwangerschap!

>> Lees hier alle recensies over de supplementen van OvaBalance en wordt ook gezond zwanger!


Lees ook: