Gezond zwanger (worden) met OvaBalance | aanrader!

OvaBalance

Je hebt een kinderwens, maar ook PCOS. Of misschien hebben jullie als stel last van een verminderde vruchtbaarheid. Wanneer je een verstoorde hormoonbalans hebt, wil je daar iets aan doen. In dit artikel lees je over supplementen die bij kunnen dragen aan het in balans brengen van hormonen en verhogen van de vruchtbaarheid. OvaBalance: supplementen voor de hormoonhuishouding, gezond zwanger worden én gezond zwanger zijn!

OvaBalance aanbiedingen : gezond zwanger voordeelbundel

Een tijdje terug heeft OvaBalance zijn website in een compleet nieuw jasje gestoken en direct nieuwe producten in het assortiment gebracht. Natuurlijk zal dit niets veranderen aan de goede kwaliteit van OvaBalance supplementen en ook kun je nog steeds rekenen op de perfecte service die je gewend bent.

Op dit moment kun je een Gezond Zwanger Worden voordeelbundel aanschaffen voor €245,95. Dit betekent dat je een korting krijgt van 10% op de gehele bundel! Wanneer je budget niet heel groot is, kun je natuurlijk ook kiezen voor het aanschaffen van losse supplementen. Deze supplementen vind je in de voordeelbundel:

 • 2x DCI (D-Chiro-Inositol)
 • 2x SixSense
 • 2x Ultimate MultiMama
 • 1x Omega3
 • 1x VitaminC
 • 1x Magnesium Complex

Kans op (gezonde) zwangerschap vergroten

Helaas is zomaar zwanger worden niet voor iedereen weggelegd. Ben je al een tijdje bezig met zwanger worden en is het nog steeds niet gelukt? Dan ben je jammer genoeg niet de enige. De vruchtbaarheid is niet bij ieder stel even hoog, maar je kunt de natuur wel een handje helpen.

Het is onder andere van essentieel belang om gezond en fit te zijn, goed te eten, goed te slapen én genoeg te ontspannen voordat je zwanger bent. Conclusie: goed voor jezelf zorgen en lief zijn voor je lichaam! Je bent hier terecht gekomen omdat je een positieve bijdrage wilt leveren aan jouw vruchtbaarheid of die van je partner. Niet geschoten is altijd mis en gezonder worden is hoe dan ook een positief gegeven.

Vrouwen die graag zwanger willen worden (of al zwanger zijn) hebben speciale multivitamines nodig. Normale multivitamines zijn niet geschikt voor zwangere vrouwen, dus kies voor een speciale multivitamine die geschikt is voor vrouwen met een kinderwens of zwangere vrouwen. In deze supplementen zijn alle belangrijke vitamines in balans, zodat je precies binnenkrijgt wat je nodig hebt (en niet teveel)!

Essentiële vitamines en mineralen voor een goede vruchtbaarheid en zwangerschap

De essentiële vitamines en mineralen die je nodig hebt om zwanger te worden zitten allemaal in de multivitamine supplementen van OvaBalance. We raden je aan om jezelf hierin te verdiepen, bijvoorbeeld via de website van OvaBalance waarop veel informatie te vinden is over dit onderwerp. Deze multivitamines zijn ook geschikt voor tijdens de zwangerschap én de borstvoedingsperiode. Een win-win situatie!

Onder andere D-Chiro-Inositol, Tri Sense, Omega-3 en Vitamine D3 spelen een belangrijke rol wanneer het gaat om vruchtbaarheid. Let bij goedkope D-Chiro-Inositol op andere websites goed op de dosering, want vaak gaat het hier om een lagere concentratie. Hierdoor hebben deze goedkope supplementen minder/weinig effect.

>> Op deze pagina kun je de supplementen bekijken en meer informatie lezen

PCOS en zwanger worden

Wanneer je PCOS hebt, zit je met het handen in het haar. Je hebt maar enkele keren per jaar een eisprong en sommige vrouwen ovuleren zelfs helemaal niet. Vrouwen met PCOS worden dan ook niet vaak of helemaal niet ongesteld en hebben dus geen natuurlijke cyclus. Je raadt het al: geen menstruatiecyclus zorgt ervoor dat de kans op een zwangerschap nihil is.

Sommige vrouwen Polycysteus Ovarieel Syndroom hebben heel af en toe een eisprong, maar weten niet wanneer deze ovulatie plaats zal vinden. De kansen op een zwangerschap zijn dan heel erg klein en dat is heel erg zonde. In sommige gevallen kun je PCOS natuurlijk behandelen en wij schreven daar een uitgebreid artikel over.

D-Chiro-Inositol en PCOS

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen vaker een eisprong hebben, wanneer zij D-Chiro-Inositol oraal innemen. Tijdens het onderzoek werd ook een placebo gegeven aan een groep vrouwen, waardoor men goed kon zien dat D-Chiro-Inositol veel verschil kan maken voor vrouwen met PCOS.

Na minimaal acht weken zou de insulinegevoeligheid verbeterd moeten zijn. Hoe? Door gewichtsverlies, toegenomen energie en onder meer minder behoefte aan zoetigheid. Het progesteronniveau neemt toe, je bent emotioneel stabieler en hebt dus ook minder stemmingswisselingen. Vrouwen die D-Chiro-Inositol oraal innemen, merken na minimaal 8 weken ook een hogere frequentie in de ovulatie: je hebt vaker een eisprong en de kans op een (spontane) zwangerschap is een stuk groter!

Naast bovengenoemde voordelen, neemt ook het testosteronniveau af. Hierdoor zou je minder last moeten hebben van acne, haaruitval en overberharing. Dit zijn erg vervelende klachten die passen bij PCOS. Heb je een verhoogde bloeddruk (passend bij PCOS)? Ook deze kan weer een stuk lager komen.

Veel vrouwen met PCOS zijn insulineresistent, oftewel: je bent minder gevoelig voor het hormoon insuline. Hierdoor kan de hormoonbalans verstoord raken. Afvallen en frequent bewegen (met krachtsport als #1 tip!) zorgen ervoor dat deze insulineresistentie af kan nemen.

D-Chiro-Inositol kopen

Let bij het aanschaffen van D-Chiro-Inositol goed op wát je precies koopt en in welke dosis. Er worden momenteel veel soorten supplementen aangeboden, welke goedkoper zijn dan die van OvaBalance. De samenstelling is echter anders, waardoor je meer supplementen nodig hebt voor hetzelfde resultaat.

>> D-Chiro-Inositol kun je hier bekijken

Vitamines tijdens de zwangerschap : Gezond zwanger

“Tijdens mijn zwangerschappen slikte ik heel wat vitamientjes. Zelf gebruikte ik altijd Davitamon Foliumzuur (bij kinderwens en zwangerschap) en daarna stapte ik over op Davitamon Compleet Zwanger. We ontdekten OvaBalance en besloten hier een artikel aan te wijden uit enthousiasme. Mocht het 1 vrouw helpen, zijn wij al tevreden!”

Reviews / ervaringen klanten

Voordat we op MamaGroeit.nl tijd besteden aan het doorlichten van een website, bekijken we altijd eerst de reviews. Zijn de reviews goed en is het de moeite waard? Websites met slechte reviews/ervaringen van klanten slaan we graag over, omdat we graag transparant willen zijn over hetgeen dat we schrijven.

OvaBalance doet het goed. Zo krijgen zij op Trustpilot 4,7 van de 5,0 sterren, gebaseerd op 457 reviews! Hiermee behalen zij een “uitstekend” qua score. Uiteraard zijn we ook door de reviews doorgegaan en hebben we bekeken of OvaBalance reageert op eventuele vragen of negatieve feedback van klanten.

Ook op dit gebied scoort OvaBalance goed! Op de weinige slechte reviews is een duidelijk antwoord (en/of oplossing) gekomen vanuit het bedrijf, wat wij erg netjes vinden. De negatieve reviews op Trustpilot komen van klanten waarbij de supplementen helaas niet hebben gewerkt. Ieder lichaam is anders en in deze situatie kan dit bij ieder product voor komen.

Website en social media

De website ziet er professioneel uit. Zo hebben zij een COVID-19 update, een Trustpilot widget, contact- en adresgegevens, allerlei handige informatie (over onder andere leveringen, retouren en dergelijke) en de mogelijkheid om een account aan te maken. Allemaal dik voldoende dus! Ook heeft OvaBalance recentelijk de gehele website in een nieuw jasje gestoken, waardoor je kunt zien dat je met een professioneel bedrijf te maken hebt.

Eerder schreven we dat OvaBalance niet erg actief is op social media, zoals Facebook en Instagram. Dit vonden wij erg jammer! Tegenwoordig worden er steeds vaker berichten geplaatst vanuit het bedrijf, waar ook genoeg reacties op komen. Leuk om te zien, want de interactie met je klanten is heel waardevol.

Kinderwens en gezond zwanger worden

Op de website vind je een menu met de naam “Kinderwens“. Hier kun je kiezen uit “vruchtbaarheid man” of “vruchtbaarheid vrouw”. Alle supplementen zouden moeten bijdragen aan het verhogen van de vruchtbaarheid van de man en vrouw.

Supplementen vruchtbaarheid vrouwen

Voor vrouwen is er een heel arsenaal aan supplementen die je kunt slikken bij een kinderwens. Ook deze supplementen zouden bijdragen aan een hogere vruchtbaarheid. Hieronder volgt een lijstje:

D-Chiro-Inositol

Deze capsules ondersteunen de natuurlijke balans in het vrouwelijk lichaam. D-Chiro-Inositol is een lichaamseigen stof. Deze signaalstof speelt een erg belangrijke rol bij de insulinehuishouding. DCI wordt ingedeeld bij de B vitamines, omdat deze stof tot de inositol familie behoort.

Heb je al eerder gelezen over de werking van D-Chiro-Inositol en wil je dit product gaan kopen? Let dan op dat dit niet hetzelfde is als myo-inositol of gewone inositol. Deze twee hebben een andere werking. Bij aankoop moet je letten op de hoeveelheid DCI die in één capsule zit. De goedkopere varianten bevatten vaak de helft van de DCI. Je hebt dus meer nodig voor dezelfde werking als de capsules van OvaBalance.

OvaBalance D-Chiro-Inositol is hoog gedoseerd: 600mg per capsule en bevat geen hulpstoffen of vulstoffen. In elk potje zitten 60 capsules en deze zijn volledig plantaardig. De capsules zijn dus uitermate geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er wordt overigens aangeraden om de DCI capsules te combineren met de Tri Sense tabletten voor het beste resultaat.

Tri Sense capsules

Tri Sense een goede aanvulling op DCI te zijn. De capsules bevatten: kaneelextract, groene thee extract, mangaan, chroom en vitamine D3.

Ook in deze capsules zijn geen kunstmatige hulp- en/of vulstoffen gebruikt. De capsules bevatten geen conserveringsmiddelen en/of kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Als vloeimiddel wordt leucine gebruikt. Deze capsules zijn volledig plantaardig.

In combinatie met D-Chiro-Inositol zorgt Tri Sense voor het best mogelijke resultaat.

Omega-3 algenolie DHA + EPA 60 stuks

Een plantaardige bron van omega vetzuren met daarin een hoog DHA en EPA gehalte. Dit supplement bestaat voor 100% uit plantaardige algen! Deze omega 3 is beter voor de vissen en oceanen en dus ook voor jou.

Deze capsules komen met de belofte van gegarandeerd meer dan 450mg Omega-3. Dit is veel meer dan doorsnee visolie supplementen. De capsules zijn gemaakt van zeewierextract en rijk aan DHA en EPA vetzuren.

De capsules zijn erg goed voor de hersenen van jou, maar ook voor de hersenen van de foetus. Ook zijn de capsules goed voor de ontwikkeling van de ogen. Vrij van visolie toxines en dus veilig om tijdens de zwangerschap te verorberen. Gezond zwanger = een grotere kans op een gezonde baby.

Ultimate Multi Mama – 60 capsules : Gezond zwanger

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven hebben meer vitamines nodig dan vrouwen die dat niet zijn. Heb je een zwangerschapswens? Dan wil je natuurlijk gezond zwanger worden! Deze multivitamine is speciaal ontworpen voor deze vrouwen.

De capsules kunnen gemakkelijk doorgeslikt worden, maar je kunt deze ook openen en de inhoud mengen in een glas met water. Natuurlijk zit ook het o zo belangrijke foliumzuur in deze capsules. Losse foliumzuur supplementen zijn dan niet meer nodig.

De belangrijkste redenen om voor deze supplementen te kiezen:

 • Hoge dosering choline (125mg). Extra choline is nodig tijdens de zwangerschap. Dit verkleint onder andere de kans op neurale buisdefecten, net als foliumzuur.
 • Foliumzuur, B2, B6, B12 in biologisch actieve vorm (direct opneembaar, hoeft niet omgezet te worden.
 • Vrij van gluten, soja, lactose, GMO, geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en geen onnatuurlijke hulpstoffen.
 • Extra hoge dosering (28mg) ijzer, die goed opneembaar en maagvriendelijk is.
 • Vitamine A alleen als betacaroteen (nooit teveel vitamine A).
 • 25mcg vitamine D3
 • OvaBalance supplementen zijn geschikt voor vegetariërs

Vitamine D3 1000ie – 100 capsules

Sinds de corona-pandemie is iedereen in de ban van vitamine D, in welke vorm dan ook. Door het slikken van vitamine D zou je minder ernstig ziek worden wanneer je het virus onverhoopt oploopt.

Vitamine D is daarnaast erg belangrijk voor de botopbouw, tanden, spieren en het afweersysteem! Deze capsules zijn dan ook een goede aanvulling op normale voeding en zonlicht. Daarnaast heeft vitamine D ook een gunstige invloed op het celdelingsproces.

In deze plantaardige capsules zit een hoge dosering vitamine D en er zijn geen nare stoffen aan toegevoegd, want de hulpstoffen komen van natuurlijke bronnen. Verder zijn de capsules soja-, lactose- en glutenvrij.

Supplementen vruchtbaarheid mannen

Voor mannen zijn er drie soorten supplementen verkrijgbaar. Deze verschillende supplementen zouden bij moeten dragen aan een hogere vruchtbaarheid bij mannen. De drie volgende supplementen zijn los te koop, maar ook in een voordeelpakket:

 • Omega-3 algenolie DHA + EPA – 60 capsules (vrij van visolie toxines)
 • Vitamine D3 1000ie – 100 capsules (meest effectieve vorm van vitamine D)
 • Zink Selenium – 60 capsules (helpt bij het verhogen van de vruchtbaarheid)

Gezond zwanger zijn

OvaBalance heeft alles goed op een rijtje gezet. Ben je zwanger? Dan zijn er een aantal supplementen extra geschikt voor jouw situatie. Hieronder zie je de supplementen die geschikt zijn voor zwangere vrouwen.

 • D-Chiro-Inositol (DCI) 600mg (ondersteunen natuurlijke balans in vrouwenlichaam)
 • Omega-3 algenolie DHA+EPA – 60 capsules (vrij van visolie toxines)
 • Ultimate Multi Mama – 60 capsules (multivitamine voor vrouwen die zwanger zijn/willen worden en vrouwen die borstvoeding geven)
 • Vitamine D3 1000ie – 100 capsules (meest effectieve vorm van vitamine D)

Hormoonhuishouding en gezond zwanger worden

Natuurlijke supplementen kunnen een positief effect hebben op de hormoonhuishouding, wat op zijn beurt weer een normale/regelmatige menstruatiecyclus kan bevorderen. De supplementen zijn vergelijkbaar met andere supplementen die tijdens de zwangerschap gebruikt worden.

Wil je graag meer informatie lezen? Bekijk dan de pagina over hormoonhuishouding. Een ander leuk voordeel is dat de supplementen ook goed zijn voor de huid en het haar.

Conclusie OvaBalance en gezond zwanger worden of zijn

Gezond zwanger zijn, dat willen we allemaal. Toch is het nog veel beter om al gezond en fit te zijn voordat je zwanger wordt. OvaBalance draagt bij aan een hogere vruchtbaarheid, zodat de kinderwens voor mensen met PCOS wellicht ook in vervulling kan gaan op een natuurlijke manier.

Lees ook: Supplementen zwanger worden tips!

Vruchtbaarheidstrajecten zijn geen fijne manier om zwanger te worden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Ondanks dat dit geen wondersupplementen zijn, kun je er wel alles aan proberen te doen om je lichaam zo gezond mogelijk te maken. Wie weet kun jij de vervelende Medische Malle Molen vermijden!

Een zwangerschap is een grote aanslag op het lichaam! Wees dus lief voor jezelf en zorg goed voor jezelf. Eet gezond, rook niet, slaap genoeg, breng die hormonen in balans en vergroot de kans op een zwangerschap!

>> Lees hier alle recensies over de supplementen van OvaBalance en wordt ook gezond zwanger!

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven