BrellaVio Spijkermat Review: Onzin of Aanrader?

Brellavio spijkermat

Een spijkermat, ook wel acupressuurmat genoemd, om te ontspannen en pijnklachten te verminderen? Daar waren we natuurlijk wel benieuwd naar. Na het lezen van ontzettend veel positieve reviews over deze populaire Shakti mat waren we benieuwd naar of deze wel echt zo goed werkt. Het bedrijf BrellaVio vroeg ons hem te testen en een eerlijke review te schrijven. Lees snel verder en ontdek of een spijkermat écht werkt!

De BrellaVio spijkermat uittesten

Het bedrijf BrellaVio vroeg ons de spijkermat uit te testen en dat verzoek kwam precies op het juiste moment. Met klachten als stijve en vastzittende spieren en slecht slapen was ik razend benieuwd naar de werking van deze spijkermat. Wanneer je alle informatie op de website van BrellaVio doorneemt, lijkt het bijna een wondermat! Op MamaGroeit.nl schrijven we eerlijke reviews over producten die we zelf interessant vinden. Je leest in dit artikel dan ook onze eerlijke mening over de BrellaVio spijkermat.

Hieronder lees je eerst meer informatie over de spijkermat van BrellaVio en daarna kun je meer lezen over hoe wij het product vinden!

spijkermat Brellavio

Wat is een spijkermat?

Het is handig om te weten dat een spijkermat ook wel acupressuurmat, Shakti mat, Zweeds matje of acupressuur mat wordt genoemd. Een spijkermat is een speciale mat met allemaal pinnetjes. Op de mat zie je de rondjes, waarop de kunststof pinnetjes zitten. Deze pinnetjes prikken in je huid, wat zou moeten zorgen voor ontspanning en pijnverlichting op basis van acupressuur. BrellaVio biedt een heel fijne spijkermat aan, welke zeer geliefd is onder vele mensen.

Werking spijkermat

Door het hele lichaam vind je acupressuurpunten die in verbinding staan met organen en spieren. Op een spijkermat zitten scherpe uiteinden (punten) welke in de zenuwuiteinden van de huid prikken. Door dit prikken stimuleer je de doorbloeding en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Een ander groot voordeel van een acupressuurmat is dat je lichaam de hormonen endorfine en oxytocine aanmaakt, welke zorgen voor ontspanning en de vermindering van pijn.

Oxytocine en endorfine zijn gelukshormonen. Wist je dat vrouwen tijdens de bevalling het hormoon oxytocine nodig hebben om de weeën goed door te laten zetten? Endorfine zorgt ervoor dat de pijn enigszins houdbaar is tijdens een bevalling. We willen gelijk benadrukken dat het gebruik van een spijkermat wordt afgeraden wanneer je zwanger bent!

Voordelen van een spijkermat of acupressuurmat

Aanbieders van acupressuurmatten sommen alle gezondheidsvoordelen op, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten wanneer je een spijkermat gaat gebruiken. En ja, er zijn heel wat voordelen. Uiteraard is ieder lichaam anders en ook de werking van een spijkermat kan per persoon verschillen. Hieronder kun je zien welke gezondheidsvoordelen het gebruik van een acupressuurmat met zich mee (kunnen) brengen.

 • Activeert gelukshormonen endorfine & oxytocine
 • Verminderen van migraine-aanvallen en spanningshoofdpijn
 • Fibromyalgie-klachten verminderen
 • Pijn- en stressklachten verminderen
 • Energieniveau verbeteren
 • Ook een diepere focus bij meditatie wordt genoemd onder de gezondheidsvoordelen
 • Betere prikkelverwerking bij volwassenen en kids met ADHD/autisme
 • Betere slaapkwaliteit
 • Goedkoper dan behandelingen bij specialisten

Nadelen van een spijkermat

Uiteraard zijn er niet alleen maar voordelen aan het gebruik van een Shakti mat, zoals een spijkermat ook wel wordt genoemd. Ieder lichaam is anders en niet iedereen reageert hetzelfde op een acupressuurmat. Hieronder beschrijven we een aantal nadelen.

 • Kan een rode of geïrriteerde huid veroorzaken (tijdelijk)
 • Grote moedervlekken en andere huidbeschadigingen moeten worden afgedekt.
 • Soms leidt het gebruikte materiaal tot allergische reacties. Let dus goed op het materiaal van de mat wanneer je hem gaat bestellen.
 • Een spijkermat wordt afgeraden wanneer je bloedverdunners gebruikt of een hoge bloeddruk hebt.
 • Zwangere vrouwen mogen geen acupressuurmat/spijkermat gebruiken.
 • De spijkermat werkt niet voor iedereen.

Mijn ervaring met de BrellaVio spijkermat

Na het openen van de doos vond ik een spijkermat met een topper, welke je kunt gebruiken wanneer je huid erg gevoelig is. Daarnaast kregen we ook een cadeautje: de acupresuur-ring! Het is goed om te weten dat je ook een set kunt kopen waarbij een spijkerkussen zit. Over dit spijkerkussen hebben we wel positieve ervaringen gelezen, maar we hebben hem zelf niet ontvangen en dus ook niet getest.

Spijkermatje

Ik durf te zeggen dat mijn leven als werkende moeder van 4 kinderen best zwaar en stressvol kan zijn, waardoor ik extra nieuwsgierig ben naar de werking van de mat en of hij mij daadwerkelijk ontspanning en pijnverlichting (rug, nek, schouders) gaat brengen.

De BrellaVio spijkermat zag er kleiner uit dan ik had verwacht. De stof van de mat is gemaakt van 100% katoen en voelt fijn aan. Een ander voordeel van deze mat is dat de drukpunten van BPA-vrij kunststof zijn gemaakt, zodat je de huid niet blootstelt aan giftige stoffen. Ik besloot de BrellaVio-mat uit te proberen zonder topper, om te kijken of mijn huid hier tegen zou kunnen. Omdat ik twee grote (op de huid liggende) moedervlekken op mijn rug heb, besloot ik deze af te dekken met een pleister.

Gevoelige huid en warmte

Uiteraard heb ik van tevoren de informatie op de website van BrellaVio doorgenomen om te zien wat ik ongeveer kon verwachten. Ik legde de mat op het bed en ging erop liggen. Ik geef eerlijk toe dat de eerste minuut best intens aanvoelde en dat ik niet wist of ik dit 10 minuten zou volhouden. Na deze minuut wende mijn (van nature erg gevoelige) huid aan de drukpunten en leek ik te kunnen ontspannen. Yes, de eerste minuut hebben we overleefd!

Na 2 tot 4 minuten zou je een warm gevoel moeten ervaren, maar dit duurde bij mij ongeveer 6 minuten. Heel mijn rug, armen en nek werden warm en er kwam een soort van rust over mij heen. Ik merkte dat ik begon te doezelen op het moment dat ik mij helemaal ‘overgaf’ aan de mat. Werd ik ontspannen van de mat? Ja, zeker. Ondanks dat ik het niet had gedacht, voelde ik mij rustig en ontspannen.

Vastzittende spieren, nek en schouders

Het is goed om te weten dat ik al een aantal jaren last heb van mijn schouder, rug en nek. Op het moment dat ik de spijkermat ging uittesten, voelde mijn hele rug gespannen aan. Ook mijn schouder ‘klopte’, wat doorstraalde naar mijn arm. Had ik verwacht dat dit minder zou zijn na het gebruik van de mat? Nee. Ik loop inmiddels al een tijdje bij een osteopaat, welke vaak (tijdelijke) verlichting brengt. Van een acupressuurmat verwachtte ik dus zeker geen wonderen.

Acupressuurring brellavio

Na ongeveer 10-11 minuten besloot ik van de mat af te gaan en merkte ik meteen heel veel verlichting op! Voordat ik op de mat ging liggen was ik gespannen en had ik een vervelend, drukkend gevoel in mijn rug, nek en schouder. Na het opstaan voelde ik mij voor 80% verlost van deze pijn en druk! Je kunt dus zeker zeggen dat ik positief verrast ben door het gebruik van deze spijkermat! Ook handig om te weten: ik heb geslapen als een roosje, voor het eerst in lange tijd.

De dag na het uittesten van de spijkermat

In de ochtenden heb ik vaak een vastzittend gevoel in mijn rug en nek. Je snapt dat ik erg nieuwsgierig was naar hoe dat de ochtend na het uittesten zou zijn. En toegegeven, het was een stuk minder, maar nog niet helemaal weg. Ondanks dat het aangeraden wordt om de mat voor het slapengaan te gebruiken, besloot ik hem ’s ochtends erbij te pakken en dat was zeker geen slecht idee! De hele dag had ik meer energie en zo goed als geen last van mijn rug, nek en schouder.

Hieronder zie je de acupressuurmat inclusief spijkerkussen

Acupressuurmat met spijkerkussen

Hoe lang mag je op een acupressuurmat?

Ga je voor het eerst gebruikmaken van een spijkermat? Dan merk je al snel dat dit best gevoelig kan zijn. De meeste aanbieders van deze matten raden aan om te beginnen met tien minuten per dag en dit eventueel uit te breiden wanneer het goed aanvoelt naar zo’n 30 minuten per dag.

Slapen op een shaktimat

Je kunt online heel veel positieve reviews lezen van personen die al langere tijd gebruikmaken van een acupressuurmat. In deze reviews kun je ook lezen dat sommige mensen in slaap vallen op de mat, omdat zij erg ontspannen zijn. Het is niet de bedoeling om op een spijkermat te slapen, dus beperk de tijd hierop tot 30 minuten per dag.

Spijkermat onzin of aanrader?

Nee, voor mij is een acupressuurmat zeker geen onzin. Na het uittesten van de Brellavio spijkermat ben ik 100% overtuigd van de werking hiervan. Toch is geen enkel persoon hetzelfde en zal de mat ook zeker geen succes zijn voor iedereen, zoals met alle producten het geval is. Heb je, net als ik, last van rug-, schouder- en nekklachten? Ben je vaak gespannen/gestresst en wil je weer eens een goede nachtrust? Dan kan het zeker geen kwaad om de mat in ieder geval een kans te geven.

Shaktimat

Waar kun je deze BrellaVio spijkermat kopen?

BrellaVio heeft een heel mooie, uitgebreide website met meer informatie over deze spijkermat. Je kunt uiteraard ook spijkermatten bestellen in de webshop! Momenteel kun je uit verschillende kleuren kiezen, zoals zwart, grijs, pastelroze en pastelturqoise. Daarnaast kun je ervoor kiezen om alleen de mat aan te schaffen óf kiezen voor het voordeelpakket met het spijkerkussen. De prijzen variëren van €34,95 (alleen de mat) tot €49,95 (inclusief spijkerkussen).

Spijkermat bij ADHD en/of autisme

Wist je dat ook kinderen en volwassenen met ADHD en/of autisme baat kunnen hebben bij het gebruik van een acupressuurmat? Wanneer het lichaam ontspant, zal de geest ook ontspannen. De prikkels in je hoofd, welke zorgen voor een onrustig gevoel, verplaatsen zich naar fysieke prikkels. Hierdoor kunnen mensen beter ontspannen en zijn zij vaak minder gevoelig voor prikkels in hun omgeving.

Wanneer je op zoek gaat naar ervaringen van mensen met ADHD, kom je op vele fora terecht. Hierop kun je veel positieve ervaringen lezen van mensen die een stuk beter slapen na het gebruik van een spijkermat.

Wanneer mag je geen Shakti mat gebruiken?

Jammer genoeg is een acupressuurmat niet voor iedereen geschikt en het is dus handig om te weten of dit voor jou het geval is. Twijfel je? Neem dan eerst contact op met de arts. De spijkermat wordt afgeraden voor:

 • Zwangere vrouwen, omdat het gelukshormoon oxytocine wee-opwekkend is.
 • Mensen met ernstige hart- en vaatziekten
 • Personen die zware bloedverdunners gebruiken
 • Mensen met huidproblemen op de rug/nek.

E-book bij je bestelling bij BrellaVio

Wanneer je de doos met de spijkermat opent, zul je zien dat er geen papieren handleiding/gebruiksaanwijzing in de doos zit. In de doos vind je wel een papier met qr-codes: eentje gebruik je om een eerlijke review op de website achter te laten en de ander gebruik je om het e-book te downloaden. Vergeet dus niet om deze codes te scannen, zodat je het boek kunt lezen en een review achter kunt laten voor dit bedrijf.

Bronnen geraadpleegd: Wikipedia

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven