Kolfmachine kopen? Dit zijn de beste kolfmachines!

Ben jij op zoek naar de beste kolfmachine? Dan zit je hier helemaal goed! In dit artikel kun je de beste kolfmachines bekijken, meer informatie lezen over het gebruik van een kolfmachine en natuurlijk de beste budget tips bekijken! Van Medela tot Ardo en van Philips Avent tot Youha The INS: wij hebben de meest populaire en meest verkochte kolfmachines voor jou in een handig overzicht geplaatst!

Wat is een kolfmachine?

Een kolfmachine is een handig apparaat dat het afkolven van moedermelk uit je borsten mogelijk maakt. Zo’n speciale machine wordt ook wel kolfapparaat of borstkolfapparaat genoemd. Veel kersverse mama’s zijn op zoek naar de beste kolfmachine, zodat zij de melkproductie kunnen stimuleren of om simpelweg een flinke voorraad moedermelk aan te leggen. Dit kan heel handig zijn wanneer je weer aan het werk moet! Kolfmachines worden ook vaak gebruikt wanneer een baby (nog) niet goed uit de borst kan drinken.

Welke kolfmachine?

Jammer genoeg is deze vraag niet duidelijk te beantwoorden, omdat iedere moeder andere eisen stelt aan een kolfmachine. De ene moeder heeft genoeg aan een handkolf, omdat zij sporadisch moedermelk afkolft. De andere moeder wilt haar melkproductie dusdanig stimuleren dat ze een dubbele-, elektrische borstkolf nodig heeft. Kortom: bekijk eerst de wensen en ga daarna pas over tot een aankoop.

Wat is de prijs van een goede kolfmachine?

Veel mensen denken, onterecht, dat een dure kolfmachine per definitie beter is dan een machine die minder geld kost. Tegenwoordig worden er heel veel goede kolfapparaten aangeboden tegen zeer lage prijzen. Het beste kolfapparaat is voor iedere vrouw anders, omdat iedere vrouw andere eisen én een ander lichaam heeft. De prijzen variëren van ongeveer €20,00 (handkolf) tot €300 (elektrische kolfmachine). In dit artikel kun je allerlei kolfmachines bekijken in verschillende prijscategorieën.

Best verkochte kolfmachines

Ondanks dat niet iedere vrouw dezelfde eisen stelt aan een borstkolfapparaat, zijn er wel een aantal machines die zeer geliefd zijn onder ouders. In dit overzicht vind je dan ook verschillende kolven: handkolven én elektrische kolven (dubbel en enkel). Ook kom je draadloze én handsfree borstkolven tegen, welke de laatste maanden zeer populair zijn geworden onder moeders. Een draadloze borstkolf zorgt voor gemak en (wanneer handsfree) een grote tijdsbesparing.

In ons andere artikel kun je meer lezen over de beste borstkolfapparaten en natuurlijk ook goede budget tips bekijken. In dit artikel bekijk je 5x de beste kolfmachine, waarvan ook heel betaalbare exemplaren.

Bekijk hieronder de best verkochte kolfmachines en maak je zoektocht naar de perfecte borstkolf makkelijker!

1. Medela Swing Flex – Beste enkel elektrische kolfmachine

Kolfmachine

In ons andere, uitgebreide artikel met de beste borstkolfapparaten heb je hem ook al kunnen bewonderen: de beste, enkel elektrische kolfmachine Medela Swing Flex. Deze borstkolf is perfect geschikt voor vrouwen die elektrisch willen gaan kolven, maar dan wel enkelzijdig. Het is goed om te weten dat alle Medela borstkolven beschikken over de 2-Phase Expression, welke het natuurlijk zuiggedrag van baby’s nabootst.

Deze enkele, elektrische borstkolf zorgt ervoor dat je heel efficiënt en snel moedermelk kunt afkolven, om een flinke voorraad aan te leggen. Ook voor het stimuleren van de melkproductie is dit een prima kolf, al raden we dan eerder een dubbele, elektrische borstkolf aan. Deze kolf is draagbaar, lekker compact en zeer gemakkelijk te bedienen. Je kunt deze kolf gebruiken op AA-batterijen, maar ook op netstroom. Je kunt dus overal kolven, waar je maar wilt!

Kolfmachine Medela: andere exemplaren

Hierboven heb je de enkele, elektrische borstkolf van Medela kunnen bekijken. Naast dit borstkolfapparaat kun je nog veel meer kolven vinden bij Medela. Denk aan dubbele, elektrische borstkolven, maar bijvoorbeeld ook een handkolf. Daarnaast biedt Medela heel fijne accessoires, zoals moedermelk bewaarzakjes en wasbare zoogcompressen.

2. BYER Elektrische Dubbele Borstkolf Kolfapparaat – budget tip!

BYER elektrische dubbele kolfmachine

Een voorraad moedermelk aanleggen met de BYER elektrische, dubbele borstkolf? Dat heb je binnen no-time gedaan! Deze kolfmachine is nog niet zo heel lang op de markt, maar kan al rekenen op heel veel positieve reviews van tevreden moeders. Ten eerste is de prijs van deze borstkolf bizar: je bent nog geen €35,00 kwijt voor een elektrische, dubbele borstkolf! Doorgaans ben je voor eenzelfde soort borstkolf €100,00 meer kwijt.

Maar hoe zit het dan met de kwaliteit van deze kolfmachine? Wij kunnen je vertellen dat deze goed is! Je vindt online bij BOL.com slechte reviews over de handkolf, maar over de elektrische, dubbele kolf zijn ouders lyrisch! Met een dubbele kolf ben je sneller klaar met kolven, waardoor je tijd kunt besparen voor belangrijkere dingen. De melk die je hebt afgekolfd komt rechtstreeks in de babyfles terecht, welke je kunt opslaan of meteen kunt gebruiken.

Wil je graag elektrisch gaan afkolven, maar is je budget niet zo groot? Of wil je simpelweg niet teveel geld betalen voor een goede kolfmachine? Dan raden we aan om voor de BYER elektrische, dubbele borstkolf te kiezen!

3. NurtureGoods draadloze, dubbele borstkolf elektrisch

Kolfmachine NurtureGoods

Ook de NurtureGoods Dual Efficient kolfmachine is een zeer populaire en goed verkochte kolf. Dit model heeft een nieuwe Dual Power Motor, waarmee je beide borsten tegelijkertijd kunt afkolven zonder enige problemen. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het kolven, terwijl je wel een flinke voorraad moedermelk aanlegt! Kies je voor efficiënt- en comfortabel kolven? Dan kies je voor de NurtureGoods kolfmachine.

Deze borstkolf is uitgerust met de nieuwste pressure pulse massage technologie, zodat de borst tijdens het kolven in een diepe ontspanning terechtkomt. Deze technologie zorgt ervoor dat de melkproductie met gemiddeld 20% toeneemt! Ook de batterij is een stuk beter dan het vorige model, zodat je langer kunt kolven op dezelfde batterij. Op deze pagina van YouTube kun je een filmpje bekijken over deze kolf.

Bij de kolfmachine krijg je twee flessen van ieder 180ml, waarin je de melk kunt opvangen. Je kunt deze melk overschenken in moedermelk bewaarzakjes, maar je kunt ook gewoon de fles voor een later moment in de koelkast zetten. Verder krijg je een kolfdagboek, zodat je precies kunt bijhouden wanneer je hoeveel gekolfd hebt. Ben je van plan om een langere tijd te gaan kolven? Dan kun je deze kolf zeker overwegen.

4. Medela Freestyle Flex Borstkolf

Medela Freestyle Flex

De Medela Freestyle Flex elektrische borstkolf mag zeker niet ontbreken in dit artikel. Ondanks dat de focus ligt op de beste, meest betaalbare kolfmachines, is de Freestyle Flex een apparaat dat het leven van veel moeders gemakkelijker maakt. Een nadeel is de prijs, want je betaalt vaak ruim €250,00 voor deze uitgebreide kolfset. Voor dit bedrag krijg je dan wel heel veel comfort en een heel goede kwaliteit terug, waar het merk Medela ook bekend om staat.

Deze dubbele, elektrische borstkolf van Medela komt heel dicht in de buurt van de professionele borstkolf die je in het ziekenhuis vaak ziet. Het apparaat is perfect geschikt om de melkproductie een flinke boost te geven, maar ook voor het aanleggen van een voorraad is dit apparaat geschikt. De Medela Freestyle Flex is compact, flexibel, stil en bevat een oplaadbare accu. Je kunt de kolf koppelen aan de Medela app, zodat je alles bij kunt houden.

Wist je dat de Flex technologie meer melk oplevert dan andere borstkolven? Dit is dan ook een van de redenen dat veel ouders blijven kiezen voor de Medela kolven. Je kolft in minder tijd meer melk en je bespaart dus veel tijd voor alle andere karweitjes die nog op je wachten. Heb je het geld ervoor over en kies je voor comfort en een goede service? Dan kies je voor Medela. Let op: momenteel krijg je vele extra’s bij de kolfmachine!

Dit vind je in de verpakking: kolfmachine, 4x borstschild (verschillende maten), stroomadapter, 4x 150ml moedermelkflesjes, 2x flessenstandaard, kolftas, koeltas met element.

5. Handsfree kolfmachine van Kolvy – elektrisch

Handsfree kolfmachine

Ook de handsfree kolfmachine is vrij nieuw op de markt, maar nu al ontzettend geliefd onder ouders. Dit heeft mede te maken met het feit dat je nog geen €100 euro kwijt bent aan deze kolf, maar ook met de kwaliteit van het apparaat. Daarnaast bespaar je heel veel kostbare tijd door handsfree te kolven en tijd is precies hetgeen je niet hebt wanneer je een jonge ouder bent. De Kolvy professionele borstkolf is een aanrader voor iedereen die graag de handen vrij heeft tijdens het kolven.

Deze kolfmachine heeft 2 verschillende modes: de massage- en de golfmodus. Iedere modus heeft 9 instelbare niveaus, wat ervoor zorgt dat je heel gemakkelijk kunt afkolven en dat er voor iedereen een juiste stand tussen zit. Een ander voordeel is de intelligente geheugenfunctie, die jouw laatst kolfmodus onthoudt. De batterij in het apparaat gaat tot wel 80 minuten mee, waardoor je een aantal keren kunt kolven zonder tussendoor op te laden. Handig voor op je werk!

Duurste kolfmachine van dit moment

Dacht je dat een Medela borstkolfapparaat duur was? Dan heb je de Elvie nog niet gezien! De duurste kolfmachine van dit moment is de handsfree, elektrische borstkolf van het merk Elvie. In het begin kreeg dit apparaat veel lovende recensies, maar inmiddels is niet iedereen even tevreden meer. Je betaalt voor de dubbele variant op dit moment €599! Daar kun je dus heel veel budget kolfmachines van goede kwaliteit voor kopen. Toch is de Elvie wel populair onder vrouwen met kleinere borsten, waarop hij perfect past.

Goedkope kolfmachine kopen

In dit artikel heb je een aantal zeer goede kolfmachines kunnen bekijken met uiteenlopende prijzen. In ons andere artikel met de beste borstkolfapparaten lees je meer over de beste kolven over een langere periode. Deze borstkolven zijn al zeer lang populair en worden dagelijks veel verkocht. De laatste tijd letten veel mensen echter veel meer op hun uitgaven en dat is maar goed ook! Het leven is momenteel onbetaalbaar en waarom zou je niet besparen als het kan? Een goedkope(re) kolfmachine is dus zeker niet per definitie slechter dan de duurdere varianten.

Handkolf machine of elektrische kolfmachine?

In dit overzicht ben je enkel elektrische borstkolfapparaten tegengekomen, omdat wij handkolven geen ‘machines’ vinden. Ben jij op zoek naar de perfecte handkolf, omdat je sporadisch wilt gaan kolven? Dan raden we je aan om ons andere artikel door te nemen, waarin vele, populaire handkolven staan. Een handkolf is niet geschikt om je melkproductie een boost te geven of om een grote voorraad melk aan te leggen.

Elektrische kolfmachines worden gebruikt door vrouwen die langdurig borstvoeding willen blijven geven, maar bijvoorbeeld weer aan het werk moeten na hun verlof. Door te kiezen voor een elektrische kolfmachine, kun je de productie blijven stimuleren en tegelijkertijd een voorraad aanleggen. Handkolven zijn perfect geschikt voor sporadisch kolven of kolven op plekken zonder stopcontact.

Andere gerelateerde artikelen op MamaGroeit.nl

Meer lezen over praktische accessoires wanneer je borstvoeding geeft en/of afkolft? Hieronder zie je een aantal links naar onze andere artikelen.

Nicole
Scroll naar boven