Koeltasje moedermelk: 7x de beste koeltasjes voor je melk

Koeltasje moedermelk

Laten we eerlijk zijn: op je werk moedermelk afkolven voelt niet erg charmant. Als je daarna ook nog eens de flesjes in de koelkast van de kantine moet zetten, voel je je misschien helemaal niet op je gemak. Gebruik een veilig en hygiënisch koeltasje voor je moedermelk! Koeltasje moedermelk: 7x de beste en leukste moedermelkkoeltasjes!

Waarom een koeltasje moedermelk kopen?

Helaas, het bevallingsverlof zit erop en je moet weer aan het werk. Je geeft je kindje nog steeds borstvoeding en hebt besloten om dit nog een tijdje te blijven doen. Dit betekent automatisch dat je tijdens de werkdagen zult moeten gaan kolven, zodat de melkproductie goed op peil blijft. Dat kolven buiten de deur brengt echter nogal wat voorbereiding met zich mee: heb je een goede borstkolf? Hoe bewaar je de afgekolfde moedermelk? En hoe lang mag dat?

Wanneer je nog geen goede borstkolf hebt aangeschaft, raden we je aan om ons andere artikel te lezen. Hierin vind je praktische informatie + een lijst met de beste borstkolven van dit moment! Daarnaast is het belangrijk om de verse moedermelk op de juiste manier te bewaren én te vervoeren: veilig, hygiënisch én op de juiste temperatuur, zodat je kindje niet ziek kan worden door bacteriën.

Een koeltasje voor de moedermelk biedt precies wat je nodig hebt. Na het kolven zet je de flesjes in de koeltas, zodat je deze na je werkdag op een veilige, koele manier kunt vervoeren naar huis. Wil je thuis in de vriezer graag ruimte besparen? Dan raden we je aan om ons andere artikel over moedermelkbewaarzakjes te lezen!

Hieronder kun je de beste koeltasjes van dit moment vinden!

1. Medela koeltas inclusief flesjes : beste koeltasje moedermelk van 2023

Het merk Medela biedt ontzettend veel producten aan die geschikt zijn voor de borstvoedingsperiode. Deze handige koeltas is ontzettend populair en dat heeft natuurlijk een reden! Deze koeltas biedt ruimte aan 4 flesjes van ieder 150 ml moedermelk, wat neerkomt op 600 ml per dag! Voor de gemiddelde moeder is dit meer dan voldoende.

Een groot pluspunt is dat de flesjes ook meegeleverd worden. Je weet dus zeker dat de flesjes naadloos in de koeltas passen en hoeft niet nog een losse aankoop te doen. Daarnaast is de kwaliteit van Medela producten ontzettend goed en betaalbaar. Met deze set kun je de afgekolfde moedermelk veilig mee naar huis nemen.

Koeltassen voor moedermelk zijn natuurlijk ook geschikt voor wanneer je een dagje weg wilt en graag moedermelk in een flesje wilt aanbieden of om mee te nemen naar het kinderdagverblijf / de oppas. Op die manier geef je het beste van mama, ook wanneer je er eventjes niet bent.

In deze set vind je de koeltas, een voorgevormd koelelement, 4x moedermelkflesjes en 4x ringdeksel met dekselinleg. De flessen zijn BPA-vrij en de binnenbekleding van de flessentas zorgt voor de perfecte koeling van de moedermelk. De Medela koeltas voor moedermelk is onze favoriet en die van vele andere moeders!

2. Luxe koeltasje moedermelk

koeltasje moedermelk

Deze luxe, moderne koeltas is geschikt voor vier moedermelkflesjes van 150 ml en is lekvrij. Let wel op: de flessen passen er alleen in wanneer er geen speen en dop op de flessen zit. Sluit je de flesjes met gekolfde melk af met een ander dopje? Dan is deze moedermelk koeltas perfect geschikt voor jou!

In deze koeltas zit geen koelelement en ook de flessen zitten er niet bij. Wees gerust: een koelelement kost ongeveer drie euro en de meeste ouders hebben zelf al genoeg bewaarflesjes voor de moedermelk. De tas is gemaakt van nylon, wat gemakkelijk te reinigen én waterafstotend is.

Heb je zelf al genoeg flesjes en ben je bereid een eigen koelelement aan te schaffen? Dan kies je natuurlijk voor deze koeltas! Prijs: €14,99.

3. BabyJem koeltas – babyvoedingtas

Een koeltas kun je natuurlijk ook gebruiken voor andere doeleinden, zoals het bewaren van het hapje van je kindje wanneer je op pad moet. Hierboven zie je de koeltas van het merk BabyJem, welke ook veel andere babyproducten aanbiedt.

De BabyJem koeltas houdt babyvoeding zo’n vier uur koel en is geschikt voor babyflesjes en andere babyvoeding. Het tasje is licht van gewicht en heel gemakkelijk te reinigen. Let wel op: ook bij dit koeltasje moet je zelf nog een element aanschaffen en ook de flessen zitten er niet bij. Het betreft dus enkel een koeltasje.

4. Rose & Ollie – kleine kolftas & koeltas in 1

Het merk Rose & Ollie kwamen wij onlangs tegen toen wij op zoek gingen naar de beste verschoonmandjes voor baby’s. Luxe en stijlvol zijn twee woorden die goed passen bij dit merk! De kleine kolftas van Rose & Ollie waren we nog niet eerder tegengekomen, maar hij verdient zeker een plekje in dit artikel!

Deze kolftas is niet zomaar een koeltas, maar biedt ook ruimte voor een kleine hand- of elektrische kolf. Let wel op, want niet iedere borstkolf past in de tas. In de tas vind je een geïsoleerd gedeelte, waarin je een koelelement kunt stoppen om de moedermelk koel te bewaren. Dit koelelement wordt niet standaard meegeleverd!

De tas is wasbaar en heeft een klein en handzaam formaat. Twijfel je of jouw borstkolf in de tas past? Kijk dan op het plaatje op BOL.com, waar een foto staat met een lijst van apparaten die erin passen. De afmeting van de tas is 25x17x24cm.

Andere kenmerken van de tas: waterdicht koelcompartiment, aansluiting voor een powerbank, stijlvol, ook als rugtas te dragen, mag met de hand gewassen worden, geschikt voor handkolven en kleine, elektrische kolven.

5. Medela kolftas + Medela borstkolf aanbieding

Eerder was deze set in meerdere kleuren verkrijgbaar, maar hij is ontzettend populair en alweer bijna uitverkocht. Niet gek, want de combinatie van de beste borstkolf met een stijlvolle koeltas/kolftas is natuurlijk gewild. In de set vind je de Medela Swing Maxi Flex, een dubbelzijdige, elektrische borstkolf (draagbaar). Deze werkt op netstroom en op batterijen, zodat je hem overal kunt gebruiken. Lees meer over de kolf in ons andere artikel.

Lees ook: Beste borstkolf tips + informatie

In de speciale kolftas kun je het kolfapparaat opbergen, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. In de kolftas zit een koeltas, welke ruimte biedt aan 4 moedermelk bewaarflessen van ieder 130ml. Deze flessen zijn ook in inbegrepen, samen met 2 koelelementen.

Dit zit ook in de set: netstroomadapter, slang, 2x 150ml fles met deksel, 2x flesstandaard, 2x membraan, 2x connector, 4x borstschild.

Conclusie: wanneer je nog geen borstkolf en koeltasje hebt aangeschaft, is dit een zeer mooie deal! Voor ongeveer €200 ben je helemaal klaar voor het avontuur!

6. Basic en goedkoop koeltasje moedermelk

Ga jij vooral voor praktisch en geef je er niet zoveel om hoe een koeltasje eruit ziet? Dan is dit een goede keus. Bij deze koeltas worden 6 flesjes (120ml p.s.) én twee koelelementen geleverd, zodat je meteen aan de slag kunt! Je kunt in deze koeltas de beste van mama (moedermelk) bewaren, maar ook andere hapjes en drankjes! Naast de fijne prijs van dit product kun je ook nog kiezen uit de kleuren rood en blauw. Het product doet precies wat het moet doen: niet meer en niet minder.

7. Koeltas met 6 bewaarflesjes + 2 koelementen

Het laatste koeltasje dat we willen delen met jullie is dit witte, basic koeltasje. Bij deze set krijg je ook nog 6 Beldico moedermelkflesjes, van ieder 130 ml. De tas wordt extra koel gehouden door de koelelementen en zorgt ervoor dat de moedermelk veilig en koel bewaard kan worden. Hierdoor blijft de kwaliteit van de melk gewaarborgd en kun je je kindje voorzien van het allerbeste van mama.

Aan de tas is een draagriem bevestigd, zodat je hem gemakkelijk kunt dragen. Het koeltasje past overigens ook in de meeste rugzakken, zodat je hem ook daarin uit stoppen. Handig om te weten: de flesjes zijn BPA-vrij en mogen ook in de vriezer, magnetron en vaatwasser.

Heb je een speciaal koeltasje moedermelk nodig?

Nee, in principe heb je geen speciale koeltas nodig om moedermelk te bewaren. Een normale koeltas met goede koelelementen zorgt er ook voor dat je de moedermelk koel kunt bewaren. Veel ouders kiezen echter liever voor een all-in-1 oplossing, zoals het exemplaar van Medela.

Moedermelk is heel kostbaar en dat wil je niet verspillen. Het is van essentieel belang om dit “gouden goedje” op de juiste manier te bewaren, zodat bacteriën geen kans krijgen om je kindje ziek te maken. Zorg er dus altijd voor dat je alle hygiënische maatregelen in acht neemt en de moedermelk op de juiste manier bewaard.

Hoelang moedermelk bewaren in koeltas?

Doorgaans is het beginnen met werken een reden om te kiezen voor een speciaal koeltasje voor de moedermelk. Een koeltas houdt de moedermelk maximaal 24 uur koel, maar het is altijd beter om de melk al eerder in te vriezen of in de koelkast te bewaren. Conclusie: in een geïsoleerde (tot 4 graden) kun je moedermelk maximaal 24 uur bewaren.

Waarom moedermelk koel bewaren?

Baby’s en jonge kinderen hebben nog niet zo’n heel goede weerstand en zijn dus erg vatbaar voor allerlei ziekten en infecties. Om ervoor te zorgen dat bacteriën geen kans krijgen, bewaar je de moedermelk koel. Heb je melk afgekolfd en ben je vergeten de melk koud te zetten? Dan is dit nog houdbaar tot maximaal 6 uur na het kolven.

Zonde! Moedermelk is erg waardevol en je wilt dit niet verspillen. Zorg dan ook altijd dat je voorbereid bent en alles bij je hebt om de afgekolfde melk direct op een veilige, koele manier op te slaan.

Koeltasje moedermelk HEMA

HEMA is een van de meest geliefde winkels onder jonge ouders en het is dan ook niet vreemd dat veel ouders op zoek zijn naar een koeltas van HEMA. Jammer genoeg heeft HEMA geen koeltas in het assortiment op dit moment. Zodra hier verandering in komt, zullen wij het artikel direct een update geven.

Beste koeltas moedermelk, welke is dat?

De meest verkochte en populaire koeltas om moedermelk in te bewaren is met grote voorsprong het exemplaar van Medela (#1 op deze lijst). Dit koeltasje bevat precies voldoende ruimte voor het bewaren van moedermelk op een normale werkdag en wordt compleet geleverd.

Ondanks dat de Medela-variant een van de meest populaire en meest verkochte koeltasjes is, zijn er ook genoeg ouders die heel tevreden zijn met de andere koeltasjes op deze lijst. Daarnaast gebruiken veel ouders ook basic koeltassen, welke niet speciaal ontworpen zijn voor het bewaren van moedermelk.

Ook de set van Medela (kolftas + borstkolf) is zeer populair op dit moment. Eerder was de tas in verschillende kleuren verkrijgbaar, maar door het grote succes zijn deze op de meeste plaatsen al uitverkocht.

RELEVANTE ONDERWERPEN

Scroll naar boven