Koeltasje Moedermelk – Top 10 Borstvoeding Koeltasjes

Koeltasje moedermelk

Koeltasje moedermelk kopen? Dat is een goed idee om de afgekolfde melk op een veilige- en hygiënische manier op te slaan totdat je thuis bent. Dit is fijn voor vrouwen die melk kolven op het werk en zorgt ervoor dat er geen melk verloren gaat. In dit overzicht kun je de beste- en leukste moedermelkkoeltasjes bekijken, zodat de keus een stuk eenvoudiger wordt. Uiteraard kun je ook weer de leukste budget tips bekijken!

Waarom een koeltasje moedermelk kopen?

Helaas, het bevallingsverlof zit erop en je moet weer aan het werk. Je geeft je kindje nog steeds borstvoeding en hebt besloten om dit nog een tijdje te blijven doen. Dit betekent automatisch dat je tijdens de werkdagen zult moeten gaan kolven, zodat de melkproductie goed op peil blijft. Dat kolven buiten de deur brengt echter nogal wat voorbereiding met zich mee: heb je een goede borstkolf? Hoe bewaar je de afgekolfde moedermelk? En hoe lang mag dat?

Wanneer je nog geen goede borstkolf hebt aangeschaft, raden we je aan om ons andere artikel te lezen. Hierin vind je praktische informatie + een lijst met de beste borstkolven van dit moment! Daarnaast is het belangrijk om de verse moedermelk op de juiste manier te bewaren én te vervoeren: veilig, hygiënisch én op de juiste temperatuur, zodat je kindje niet ziek wordt door bacteriën.

Een koeltasje voor de moedermelk biedt precies wat je nodig hebt. Na het kolven zet je de flesjes in de koeltas, zodat je deze na je werkdag op een veilige-, koele manier kunt vervoeren naar huis. Wil je thuis in de vriezer graag ruimte besparen? Dan raden we je aan om ons andere artikel over moedermelkbewaarzakjes te lezen. Met deze zakjes kun je veel moedermelk compact bewaren.

Hieronder kun je de beste koeltasjes van dit moment vinden. Heb je geen zin om het hele artikel door te nemen? Bekijk dan het snelle overzicht.

#1 Medela koeltas inclusief flesjesBekijk bij bol
#2Luxe koeltasje moedermelkBekijk bij Amazon
#3BabyJem koeltasjeBekijk bij bol
#4Rose & Ollie kolftasBekijk bij bol
#5Youha KolftasBekijk bij bol
#6Basic- en goedkoop koeltasje voor de moedermelkBekijk bij bol
#7Flouer koeltasje moedermelkBekijk bij bol
#8Comfybag kolftasBekijk bij bol
#9QEY Koeltas Bekijk bij bol
#10Muuzey Kolftasje MoedermelkBekijk bij bol
Medela koeltas moedermelk

1. Medela Koeltasje Moedermelk als beste van dit moment

Medela biedt veel producten aan die geschikt zijn tijdens de borstvoedingsperiode, zoals deze handige-, immens populaire koeltas. Deze koeltas biedt ruimte aan vier flesjes van 150 ml melk, wat neerkomt op 600 ml per dag. Voor de gemiddelde moeder is dit meer dan voldoende. Een groot voordeel is dat de flesjes meegeleverd worden met de tas en dat deze dus zeker passen.

De kwaliteit van Medela-producten is erg goed en dit is dan ook een goede reden om voor dit merk te kiezen. Koeltasjes voor moedermelk zijn ook geschikt voor een dagje weg of wanneer je flesjes mee wilt geven naar de oppas. In de set zit een koeltas, een voorgevormd koelelement, flesjes en ringdeksels met inleg. Alle flessen zijn vrij van BPA en de binnenbekleding van de tas zorgt voor een perfecte koeling. Deze tas inclusief flessen kost nog geen €35,00, wat zeker een goede koop is.

Bekijk de Medela Koeltas hier bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl is de Medela koeltas ook verkrijgbaar

Luxe koeltasje moedermelk

2. Luxe Koeltasje Moedermelk – Budget Tip

Deze luxe-, moderne koeltas biedt ruimte aan vier moedermelkflesjes van ieder 150 ml en is lekvrij. Het is goed om te weten dat er alleen flesjes in passen zonder speen/dop, maar doorgaans heb je deze ook niet nodig als je melk op gaat slaan. Als je de afgekolfde melk gaat bewaard met een platte dop, is deze moedermelk koeltas perfect geschikt voor jou.

Een groot voordeel is de prijs, want hij kost ongeveer €18,00. Een ander aandachtspunt is dat er bij deze koeltas geen koelelement zit en ook geen flessen. Deze items kosten niet veel geld en de meeste ouders hebben zelf al genoeg bewaarflesjes. Let hier goed op bij de aanschaf! De tas is gemaakt van nylon, dat waterafstotend- en makkelijk te reinigen is.

Bekijk hier het koeltasje voor de moedermelk bij Amazon.nl

BabyJem koeltas

3. BabyJem Koeltas – Babyvoedingtas

Een koeltas kun je natuurlijk ook gebruiken voor andere doeleinden, zoals het bewaren van het hapje van je kindje wanneer je op pad moet. Hierboven zie je de koeltas van het merk BabyJem, een merk dat ook veel andere babyproducten aanbiedt. De BabyJem koeltas houdt babyvoeding zo’n vier uur koel en is geschikt voor babyflesjes en andere babyvoeding. Het tasje is licht van gewicht en heel gemakkelijk te reinigen. Let wel op: ook bij dit koeltasje moet je zelf nog een element aanschaffen en ook de flessen zitten er niet bij. Het betreft dus enkel een koeltasje.

Bekijk de BabyJem koeltas hier bij bol
Bekijk hier andere BabyJem babyproducten bij bol

Rose Ollie kolftas

4. Rose & Ollie – kleine kolftas & koeltas in 1

Het merk Rose & Ollie biedt luxe-, stijlvolle producten aan voor baby’s, zoals de populaire verschoonmandjes voor baby’s. De kleine kolftas van Rose & Ollie is ontzettend populair en kan rekenen op veel positieve reviews van ouders. Deze kolftas is niet zomaar een koeltas, maar biedt ook nog eens ruimte voor een kleine hand– of elektrische kolf. Houd er wel rekening mee dat niet iedere borstkolf in de tas past.

In deze kolftas zit een geïsoleerd gedeelte, waarin je een koelelement kunt stoppen om de melk koel te bewaren. Dit koelelement moet je nog wel los aanschaffen, want het wordt niet meegeleverd. Een groot voordeel is dat de tas lekker compact is en dat je hem kunt wassen. Het is verstandig om vooraf te bekijken op de lijst of jouw borstkolf in de tas past.

Bekijk hier alle Rose & Ollie koeltassen/kolftassen bij bol

Youha koeltas

5. Youha Kolftas voor Moedermelk

De Youha kolftas is nog niet zolang op de markt, maar is nu al razend populair. In ons andere artikel kun je meer informatie lezen over de fijne Youha borstkolf, welke door veel vrouwen met plezier wordt gebruikt. De multifunctionele tas biedt ruimte voor verschillende kolf- en babyproducten, maar natuurlijk ook voor de afgekolfde moedermelk. In het onderste vak van de tas zit een speciaal koelcompartiment voor de melk.

Deze koeltas is dus niet alleen te gebruiken voor het opslaan- en vervoeren van melk, maar ook als gewone luiertas. Daarnaast kun je hem op verschillende manieren dragen: als rugzak met de schouderriem, als schoudertas of gewoon aan de handgreep. De tas is gemaakt van waterafstotend materiaal, wat handig is tijdens buien. Ook de ruimte is een groot voordeel voor vele ouders.

Goedkoop koeltasje moedermelk

6. Basic en Goedkoop Koeltasje Moedermelk

Als je een praktisch koeltasje voor de moedermelk wilt aanschaffen en niet veel om het uiterlijk geeft, is dit een goede- en betaalbare keus. Bij deze koeltas worden zes flesjes geleverd van ieder 120 ml en twee koelelementen. Met deze aanschaf ben je dus meteen klaar voor het avontuur. In deze koeltas kun je moedermelk bewaren, maar natuurlijk ook hapjes en drankjes. Het tasje is verkrijgbaar in de kleuren rood en blauw.

Bekijk het basic koeltasje voor moedermelk hier bij bol

Flouer Koeltas moedermelk

7. Flouer koeltasje moedermelk

Op het gebied van borstvoeding/kolven kun je bij Flouer voor veel producten terecht. Denk aan wasbare zoogcompressen, moedermelkbewaarzakjes en natuurlijk een handig koeltasje voor de verse moedermelk. De Flouer kolftas is speciaal gemaakt om moedermelk koel te houden, zodat je het thuis in de koeling kunt bewaren. In de tas zitten twee speciale koelelementen, meerdere moedermelkbewaarzakjes, een schouderriem en een gebruiksaanwijzing.

In de tas zitten verder twee hoofdcompartimenten, welke allebei voorzien zijn van zilverfolie materiaal, zodat de melk koel kan blijven. Uiteraard worden de koelelementen gewoon meegeleverd, maar ze moeten nog wel gevuld worden met water. Heb je een kleine kolf voor onderweg of op je werk? Dan kan deze ook meegenomen worden in de tas. Je kunt dit moedermelktasje dragen als een rugzak, handtas of schoudertas.

Bekijk de Flouer Koeltas hier bij bol

Comfybag kolftas

8. Comfybag Kolftas

De Comfybag is een perfect koeltasje voor de moedermelk als je van lekker basic houdt. Deze tas biedt ruimte voor maar liefst twee borstkolven, zodat je hier geen aparte tas voor hoeft aan te schaffen. Na het afkolven van de moedermelk kun je de melk maar liefst 12 uur lang bewaren! Onder andere de grote capaciteit van deze tas is een reden waardoor veel mama’s voor de tas kiezen.

Ondanks dat het een basic kolftas is, ziet hij er toch stijlvol uit. Ben je voorbij de borstvoedingsperiode? Dan kun je de tas blijven gebruiken voor de hapjes/drankjes van je kindje, maar ook als lunchtas voor jezelf. De tas is waterafstotend en gemaakt van nylon.

Bekijk de Comfybag kolftas hier bij bol

Qey Koeltas borstvoeding

9. QEY Koeltas voor moedermelk

Als je al een langere tijd borstvoeding geeft en afkolft, ben je vast al eerder in aanmerking gekomen met de populaire moedermelkbewaarzakjes van dit merk. Als je deze zakjes met melk (of flesjes) graag koel wilt bewaren, kun je vanaf nu ook kiezen voor een QEY koeltas. In deze tas zitten nog meer opbergvakjes, waarin verschillende spulletjes kunnen worden opgeborgen. Denk aan speentjes, luiers, slabbetjes of andere spulletjes.

Bekijk de QEY Koeltas hier bij bol

Muuzey Kolftas

10. Muuzey kolftas

De Muuzey kolftas is een degelijke, sportieve kolftas waarmee je de afgekolfde moedermelk koel kunt bewaren. Het tasje bestaat uit meerdere compartimenten, welke beiden waterdicht zijn. In het bovenste vak kun je belangrijke spulletjes bewaren, zoals je telefoon of een kleinere kolf, luiers en andere babyspulletjes. Dit tasje kan gedragen worden als rugtas of als schoudertas. Uiteraard kun je hem ook gewoon aan het hengsel meenemen.

Bekijk de Muuzey Kolftas bij bol

Heb je een speciaal koeltasje moedermelk nodig?

Nee, in principe heb je geen speciale koeltas nodig om moedermelk te bewaren. Een normale koeltas met goede koelelementen zorgt er ook voor dat je de moedermelk koel kunt bewaren. Veel ouders kiezen echter liever voor een all-in-1 oplossing, zoals het exemplaar van Medela. Moedermelk is heel kostbaar en dat wil je niet verspillen. Het is van essentieel belang om dit “gouden goedje” op de juiste manier te bewaren, zodat bacteriën geen kans krijgen om je kindje ziek te maken. Zorg er dus altijd voor dat je alle hygiënische maatregelen in acht neemt en de moedermelk op de juiste manier bewaard.

Hoelang moedermelk bewaren in koeltas?

Doorgaans is het beginnen met werken een reden om te kiezen voor een speciaal koeltasje voor de moedermelk. Een koeltas houdt de moedermelk maximaal 24 uur koel, maar het is altijd beter om de melk al eerder in te vriezen of in de koelkast te bewaren. Conclusie: in een geïsoleerde (tot 4 graden) kun je moedermelk maximaal 24 uur bewaren.

Waarom moedermelk koel bewaren?

Baby’s en jonge kinderen hebben nog niet zo’n heel goede weerstand en zijn dus erg vatbaar voor allerlei ziekten en infecties. Om ervoor te zorgen dat bacteriën geen kans krijgen, bewaar je de moedermelk koel. Heb je melk afgekolfd en ben je vergeten de melk koud te zetten? Dan is dit nog houdbaar tot maximaal 6 uur na het kolven. Zonde! Moedermelk is erg waardevol en je wilt dit niet verspillen. Zorg dan ook altijd dat je voorbereid bent en alles bij je hebt om de afgekolfde melk direct op een veilige, koele manier op te slaan.

Wat is de beste koeltas voor moedermelk?

De meest verkochte en populaire koeltas om moedermelk in te bewaren is met grote voorsprong het exemplaar van Medela (#1 op deze lijst). Dit koeltasje bevat precies voldoende ruimte voor het bewaren van moedermelk op een normale werkdag en wordt compleet geleverd. Ondanks dat de Medela-variant een van de meest populaire- en meest verkochte koeltasjes is, zijn er ook genoeg ouders die heel tevreden zijn met de andere koeltasjes op deze lijst. Daarnaast gebruiken veel ouders ook basic koeltassen, welke niet speciaal ontworpen zijn voor het bewaren van moedermelk.

Koeltasje moedermelk HEMA

Een lange tijd waren er geen koeltasjes verkrijgbaar bij HEMA, maar op dit moment kun je kiezen uit verschillende exemplaren. Dit zijn geen speciale tasjes voor moedermelk, maar daar kun je de tassen natuurlijk wel voor gebruiken. Uiteraard kun je bij HEMA ook terecht voor koelelementen voor een betaalbare prijs.

Bekijk op deze pagina van HEMA alle mogelijkheden

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je veel handige artikelen en koopgidsen vinden over baby- en kinderproducten. Hieronder kun je een aantal links bekijken naar enkele van onze populaire artikelen.

Geraadpleegde bronnen: 24Baby, Wikipedia

Nicole
Scroll naar boven