Clearblue testen, welke zijn er allemaal?

Clearblue

Bijna alle vrouwen die zwanger willen worden kennen de Clearblue testen wel. Het is dan ook één van de meest bekende merken in de wereld van zwangerschaps- en ovulatietesten. Maar welke Clearblue test is de beste? Koop je een digitale test of toch een gewone zwangerschapstest met streepjes? Ook de ovulatietesten zijn als digitale testen verkrijgbaar. Lees meer over de verschillende Clearblue zwangerschaps- en ovulatietesten in dit artikel.

Clearblue zwangerschapstesten

In 1989 kwam Clearblue met de eerste 1-staps zwangerschapstest. Dit betekent dat Clearblue al ruim 30 jaar helpt om zelf een zwangerschap vast te stellen, door middel van een urinetest. Ieder jaar zijn er ruimt 20 miljoen vrouwen die voor de producten van dit bedrijf kiezen en nog meer vrouwen die via de website een antwoord willen op hun vragen.

Clearblue is er voor vrouwen die graag zwanger willen worden of denken dat zij zwanger zijn. Dit doen zij door middel van het aanbieden van ovulatie- en zwangerschapstesten. Vandaag de dag zijn er een aantal zeer goede, betrouwbare testen op de markt. Wist je dat Clearblue als eerste ter wereld een digitale zwangerschapstest op de markt bracht? Dit gebeurde allemaal in 2003. In 2008 volgde daarop de digitale zwangerschapstest die aangeeft hoe lang een vrouw zwanger is.

Alle zwangerschapstesten van Clearblue zijn voor ruim 99% nauwkeurig, mits je test vanaf de eerste dag van de te verwachten menstruatie, ook wel NOD (Niet-Ongesteldheids Dag) genoemd en op de juiste manier uitvoert.

Lees hieronder meer informatie over de zwangerschaps- en ovulatietesten van Clearblue.

Clearblue wanneer testen?

Normaal gesproken kun je een zwangerschapstest uitvoeren op de Niet Ongesteldheids Dag, ook wel de NOD genoemd. Dit is de dag dat je eigenlijk zou gaan menstrueren. Sinds een aantal jaren kun je echter al een aantal dagen voor de verwachte menstruatie een zwangerschapstest uitvoeren. Het verschilt per test hoeveel dagen voor de verwachte menstruatie dit mogelijk is.

Hieronder kun je alle zwangerschapstesten van Clearblue bekijken, inclusief informatie over wanneer je kunt testen, hoe gevoelig een test is en waar je hem kunt kopen.

1. Clearblue zwangerschapstest Ultravroeg

De Ultravroege zwangerschapstest is geschikt voor vrouwen die het té moeilijk vinden om te wachten tot de NOD. Je bent hartstikke nieuwsgierig naar of het gelukt is deze maand en wilt zo snel mogelijk testen. Met de Clearblue Ultravroege zwangerschapstest kun je al testen tot 6 dagen voor de te verwachten menstruatie. In feite is dit dus 5 dagen voordat je ongesteld zou moeten worden.

De test is de meest gevoelige test van Clearblue en erg gemakkelijk in gebruik. Het staafje is gebogen en iets langer dan normaal, waardoor je minder makkelijk op een foute manier test.

Hoe betrouwbaar is Clearblue?

Clearblue Ultravroeg heeft een gevoeligheid van 10mIU/ml en is dus zeer gevoelig. Het kleinste spoortje van het zwangerschapshormoon hCG wordt dan ook al vroeg gedetecteerd. De betrouwbaarheid is iets lager (79%) wanneer je vijf dagen van tevoren test. Soms nestelt een bevruchte eicel zich later in, waardoor je lichaam ook later hCG aan gaat maken. Hierdoor kun je negatief testen, terwijl je later wel zwanger blijkt te zijn.

Gebruiksaanwijzing: je kunt de test 5 seconden in de urinestraal houden of 20 seconden in een bakje met opgevangen urine dippen. Na drie minuten kun je het resultaat aflezen. Twee strepen = zwanger!

2. Clearblue Snelle Detectie (CB Plustest)

Dit is ook een zeer bekende test onder moeders en vrouwen die zwanger willen worden. De Clearblue Plustest is erg nauwkeurig, betrouwbaar en snel af te lezen. Al na 1 minuut kun je de testuitslag bekijken. Het controlevenster moet een lijntje bevatten en het testvenster moet een plusje vertonen. Als dit het geval is, ben je zwanger! De Clearblue Snelle Detectie zwangerschapstest heeft in 2012 zelfs de Red Dot Design-award gewonnen.

Ook deze test van Clearblue heeft een langere staaf met een boogje erin. Op die manier is de test gemakkelijk vast te houden en is de kans maar klein dat je de test verkeerd uitvoert. Veel vrouwen hebben goede ervaringen met deze test. Uit alle goede reviews blijkt dat je met deze test een goede koop hebt gedaan.

Deze test van Clearblue is iets minder gevoelig dan de Ultravroege test. De test heeft 25mIU/ml nodig om een positief testresultaat te geven. De test dient 5 seconden in de urine of urinestraal gehouden te worden. Zie je na een minuut nog geen plusje? Wacht dan tot de drie minuten voorbij zijn.

3. Clearblue digitale zwangerschapstest met tekenindicator

Dé test der testen. De Clearblue digitale zwangerschapstest. Deze test wordt over het algemeen gebruikt om de zwangerschap te bevestigen. Omdat deze zwangerschapstesten iets duurder zijn, testen veel vrouwen hier niet al te vaak mee. Wanneer het zwanger worden niet wil lukken, kan dat best een dure hobby worden.

De digitale test met wekenindicator is de enige en eerste test die net zo nauwkeurig is als een echo, wanneer het gaat om het vaststellen van de zwangerschapsduur. In de test zit een Smart Dual Sensor die vertelt óf je zwanger bent én hoe lang. De wekenindicator is voor 94% nauwkeurig.

Je kunt de test gebruiken vanaf 5 dagen voor de NOD/te verwachten regels. Ben je zwanger? Dan zie je het woordje “zwanger” staan, met de weken erachter. Krijg je 1-2 als uitslag? Dan ben je 3 tot 4 weken zwanger. De uitslag 2-3 geeft aan dat je tussen de 4 en 5 weken zwanger bent en de laatste uitslag 3+ geeft aan dat je ruim 5 weken zwanger bent.

Voordeel: niet meer turen naar (onzichtbare) streepjes op een zwangerschapstest, maar gelijk duidelijk antwoord. De woorden “zwanger” of “niet zwanger” kun je niet verkeerd interpreteren. Is de uitslag “niet zwanger”? Gooi de test dan weg. Wanneer je hem openmaakt, kunnen er namelijk twee streepjes op het teststaafje staan. Dit betekent niet dat je zwanger bent.

Ovulatietesten van Clearblue

Wanneer het zwanger worden na een paar maanden nog niet is gelukt, wordt het misschien tijd voor ovulatietesten. Deze testen detecteren de LH-piek en kunnen jou op die manier vertellen wanneer je het meest vruchtbaar bent. Zodra je begint met ovulatietesten, is het goed om het (sowieso per maand) bij één merk en soort ovulatietest te houden. Op die manier kun je de piek goed aan zien komen. De digitale ovulatietesten van Clearblue zijn erg gemakkelijk in gebruik en duidelijk af te lezen.

Clearblue heeft twee soorten ovulatietesten. Hieronder kun je meer lezen over deze testen.

4. Digitale ovulatietest Clearblue

Omdat er in elke menstruatiecyclus maar een paar vruchtbare dagen zijn, is het belangrijk om precies te weten op welke dagen je geslachtsgemeenschap/seks moet hebben. Met een ovulatietest kun je de kansen vergroten om zwanger te worden. De ovulatietest meet de LH-piek, die aangeeft dat je eisprong eraan komt. Testen met de Clearblue digitale ovulatietest is nauwkeuriger dan andere methodes, zoals temperaturen.

De testresultaten zijn zeer gemakkelijk af te lezen. Het teststaafje moet 5-7 seconden in de urinestraal gehouden worden of 15 seconden in een bakje met urine gedompeld worden. Leg de test plat neer en na 20 tot 40 seconden gaat het “test klaar” symbool knipperen. De test werkt en nu moet je alleen nog afwachten.

Krijg je een rondje met een smiley? Dan is dit een van je meest vruchtbare dagen. Tijd om je huiswerk te doen! Krijg je een rondje te zien, zonder iets erin? Dat betekent dat er geen LH toename is en de eisprong er (nog) niet aan zit te komen binnen 48 uur. De uitslag van de test blijft zo’n acht uur op de test staan. Zie je geen resultaat? Dan moet er een foutsymbool verschijnen.

De testen mogen op elk moment van de dag uitgevoerd worden, maar het liefst wel steeds op hetzelfde moment van de dag. Voor de test mag je 4 uur niet plassen. ’s Morgens vroeg testen kan een vertekend resultaat geven en wordt afgeraden.

5. Clearblue Geavanceerde Digitale Ovulatietest

Ook met deze ovulatietest maximaliseer je de kansen op een zwangerschap. Met de Geavanceerde Digitale Ovulatietest van Clearblue kun je vier vruchtbare dagen vaststellen. Er wordt getest op twee belangrijke vruchtbaarheidshormonen (oestrogeen en luteïniserend hormoon), welke niet alleen de piekdagen vaststellen, maar ook de dagen met hoge(re) vruchtbaarheid.

Het lachende gezichtje van Clearblue (smiley) geeft aan of je vruchtbaar bent of niet. De kans dat je je vruchtbare dagen zal missen wordt zo wel erg klein. Heb je nog teststaafjes over? Dan kun je de houder opnieuw gebruiken. Er is een belangrijk verschil met de andere Clearblue ovulatietest! De test zal een knipperende smiley geven wanneer je in de hoge vruchtbare dagen zit (toename oestrogeen) en een stabiele smiley wanneer je de LH-piek hebt.

Heb je een LH-piek getest? Dan kun je de komende 48 uur niet testen. De houder kan dit dan niet lezen. Het is ook belangrijk dat je de batterijen niet verwijderd. Test één keer per dag totdat je een knipperende smiley ziet. Soms zie je gedurende een cyclus geen piek, omdat er bijvoorbeeld geen ovulatie plaatsvindt.

De test moet 3 seconden in een urinestraal gehouden worden of 15 seconden in een bakje met urine. Na 5 minuten kun je het testresultaat aflezen. Een lege cirkel betekent lage vruchtbaarheid, een knipperende smiley geeft hoge vruchtbaarheid aan en een stille smiley geeft de LH-piek aan.

Clearblue test uitslag

Iedere Clearblue test is anders. De uitslag op een digitale zwangerschapstest komt vanzelf tevoorschijn, terwijl de normale streepjes test een aantal minuten de tijd heeft om positief uit te slaan. Lees van tevoren goed de bijgevoegde instructies.

De uitslag van de Clearblue digitale zwangerschapstesten blijft 24 uur zichtbaar. Zorg er dus voor dat je een leuke selfie maakt wanneer de test positief is!

Goedkopere ovulatietesten

Ben je al een tijdje bezig met zwanger worden en zoek je goedkopere alternatieven? Dan kun je kiezen voor de dipsticks van bijvoorbeeld Zwanger & Kids. Dit bedrijf biedt ook meerdere voordeelpakketten aan, zodat het testen betaalbaar blijft. Je kunt de testen hier bekijken. Zwanger & Kids biedt ook voordelige zwangerschapstesten aan.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven