BEVALLINGSJURKJE – MUSTHAVE VOOR JE BEVALLING

De bevalling nadert en je hebt waarschijnlijk al een vluchtkoffer klaar gezet voor deze bijzondere gebeurtenis. Comfortabele bevalkleding is een aanrader tijdens de bevalling, maar het moet natuurlijk ook praktisch zijn. Na de geboorte wordt je kindje direct op je buik gelegd, dus is een oversized shirt of nachthemd dan wel praktisch? Maak nu kennis met hét bevallingsjurkje: de allernieuwste trend onder mommy’s to be + alternatieven!

Update: vanaf 4 september zijn de Bevallingsjurkjes weer op voorraad, in verband met vakantie.

Bevallingsjurkje is praktisch en stijlvol

Het Bevallingsjurkje is dé trend in het land van zwangere vrouwen en bevallingen. Dat een bevalling weinig charmant is, kan zelfs een nooit eerder bevallen vrouw wel raden. En toegegeven: op het moment suprême maakt het je eigenlijk helemaal niets uit hoe je eruit ziet, totdat je de foto’s na de bevalling terugziet. Waar je ook voor kiest, kies in ieder geval nooit voor witte kleding tijdens de bevalling. Na de geboorte van je kindje wordt hij direct op je buik gelegd, wat goed is voor de hechting tussen mama en kind. Een lang nachthemd zonder knoopjes is dan niet erg praktisch, want je moet dan het hele jurkje uittrekken.

Let op: soms is het Bevallingsjurkje niet voorradig, maar wordt de voorraad een dag later bijgewerkt.

Goed nieuws, want het perfecte Bevallingsjurkje heeft drukknoopjes tot aan je navel en is ook nog eens gemaakt van heerlijke stretch stof. Je opent het jurkje gemakkelijk wanneer je kindje geboren is, zodat hij heerlijk op je borst kan bijkomen van deze hectische gebeurtenis. Het huid-op-huidcontact is een fijn moment na de geboorte en kan zonder tussenkomst van jezelf uitkleden plaatsvinden.

Wist je dat huid-op-huidcontact positieve effecten heeft op je pasgeboren kindje? Het is goed voor zijn temperatuur, hartslag, bloeddruk én ontwikkeling van de hersenen. Daarnaast is dit momentje natuurlijk ook erg praktisch wanneer je borstvoeding gaat geven, want de verloskundige of kraamhulp wilt je kindje vaak graag snel aanleggen. Een groot voordeel van Het Bevallingsjurkje is dat je deze ook al tijdens de zwangerschap, met een dikke buik, kunt dragen. Veel aanstaande mama’s hebben dus maandenlang plezier van deze aankoop.

Het Bevallingsjurkje korting

Veel aanstaande mama’s zijn op zoek naar Het Bevallingsjurkje met korting, omdat deze niet heel goedkoop is. Soms kun je leuke kortingen vinden, maar op dit moment is dat niet het geval. Wist je dat je ook op websites met tweedehands spulletjes kunt slagen voor dit jurkje? Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een 2-pack, waardoor je iets goedkoper uit bent. Dit is een leuk idee wanneer je samen met een vriendin zwanger bent óf wanneer je van plan bent om minimaal twee Bevallingsjurkjes aan te schaffen. In totaal ben je meestal zo’n €10,00 goedkoper uit.

Heb je genoeg aan 1 bevallingsjurkje?

Het verschilt per zwangere vrouw of je genoeg hebt aan één Bevallingsjurkje. Kies je na de bevalling voor het geven van borstvoeding? Dan is het aanschaffen van een duo-pack verstandig. In verhouding zijn de jurkjes dan goedkoper én je hebt altijd een schoon exemplaar bij de hand. Daarnaast is het ook fijn om na de bevalling direct na het douchen een nieuw Bevallingsjurkje aan te kunnen trekken, zonder te wachten totdat het vieze jurkje weer schoon is. De duo-packs zijn erg gewild en vaak snel uitverkocht, maar de voorraad wordt regelmatig aangevuld.

Ben je niet van plan om borstvoeding te gaan geven? Dan zijn de speciale drukknoopjes van Het Bevallingsjurkje alleen relevant tijdens de bevalling. Wil je het jurkje ook tijdens de zwangerschap dragen? Dan is het wel een fijn jurkje om te overwegen!

Het Bevallingsjurkje – van welk materiaal is het jurkje gemaakt?

De populaire Bevallingsjurkjes worden geproduceerd op een eerlijke manier in Portugal, maar het design komt gewoon uit Nederland. De gladde, zachte stof voelt ook écht zacht en lekker koel aan, wat veel zwangere en pasbevallen vrouwen ervaren als zeer comfortabel. Het Bevallingsjurkje is gemaakt van bamboe stof (96%) en elastaan (4%), welke samen verantwoordelijk zijn voor dit comfortabele gevoel tijdens het dragen.

Naast het feit dat de zijdezachte stof comfortabel aanvoelt, is Het Bevallingsjurkje ook nog eens hypoallergeen, vochtabsorberend én voorzien van UV-bescherming. Dit jurkje is speciaal ontworpen voor tijdens de zwangerschap, de bevalling én de kraamtijd. Veel moeders noemen dit het perfecte bevallingsjurkje en het is dan ook zeker een onmisbare MUSTHAVE in de vluchtkoffer!

Kleuren en longsleeves (lange mouwen)

Een tijdje geleden zijn er een aantal kleuren toegevoegd aan de collectie, waardoor je momenteel kunt kiezen uit vijf verschillende kleuren: zwart, Burgundy, blauw, mint en blush. Als je liever kiest voor een bevallingsjurkje met lange mouwen, dan is dit ook mogelijk. Veel vrouwen vinden korte mouwen fijner, maar tijdens- en na de zwangerschap kunnen lange mouwen best fijn zijn. Geef je na de bevalling borstvoeding en is het koud? Dan heb je daar geen last van met de lange mouwen.

Meerdere producten verkrijgbaar

In het begin kon je alleen kiezen voor Het Bevallingsjurkje, maar tegenwoordig zijn er ook andere producten verkrijgbaar. Denk aan fijne zwangerschapsleggings, babypakjes in de vorm van giftboxen, mutsjes, ondergoed, shapewear en bijvoorbeeld artikelen van Carriwell. Binnenkort delen we een linkje naar deze producten.

Ervaringen bevallingsjurkje andere moeders

Wij waren nieuwsgierig naar de mening / ervaringen / reviews van andere moeders en vroegen hiernaar. Ongeveer alle ervaringen kwamen op hetzelfde neer en veel vrouwen benoemden dezelfde pluspunten:

  • De drukknoopjes van het bevallingsjurkje zijn ideaal! Na de bevalling maak je het jurkje gemakkelijk open, zodat je kindje bij je kan liggen. Daarnaast vonden pas bevallen moeders het fijn dat zij niet bloot op het verlossen hoefden te blijven liggen.
  • De stof is heerlijk zacht. Bevallen = zweten! Uit de ingestuurde verhalen blijkt dat veel moeders deze stof comfortabel vonden tijdens de bevalling. Er was geen sprake van een klam gevoel en ook niet van overmatig (extra) zweten.
  • Na de bevalling. Het merendeel van de bevallen moeders gaf aan gekozen te hebben voor het duo-pack. Op die manier hadden ze een bevallingsjurkje voor tijdens de bevalling en eentje voor erna. Borstvoeding geven is geen enkel probleem wanneer je dit jurkje draagt.

Alternatieve bevallingsjurkjes

Naast het populaire, stijlvolle bevallingsjurkje zijn er natuurlijk nog meer alternatieven. Zo wordt er vaak gekozen voor een joggingsbroek met een oversizes (sweat)shirt, een normaal jurkje of een lang nachthemd. Kies je hiervoor? Denk dan aan drukknoopjes bij de bovenkleding. Hiermee voorkom je dat je jezelf na de bevalling moet uit- of omkleden, zodat je kindje bij je kan liggen.

Relevante artikelen

Scroll naar boven