BESTE MEERIJDPLANKJE – 14 TIPS

Beste meerijdplankje

Een tweede zwangerschap is niet alleen erg spannend, maar vergt ook enige creativiteit op het gebied van vervoer. Als je oudste kindje nog niet oud genoeg is om lange stukken te lopen, kan een meerijdplankje de ultieme oplossing zijn om een dubbele kinderwagen te vermijden. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van meerijdplankjes en onthullen we de beste opties op het gebied van deze handige plankjes. Bekijk het beste koopadvies, zodat het leven met twee jonge kinderen een stuk gemakkelijker wordt.

Wat is een meerijdplankje?

Een meerijdplankje wordt ook wel ‘buggyboard’ genoemd en is een ontzettend handig hulpmiddel voor ouders met twee of meer jongere kinderen. Dit praktische accessoire voor aan de kinderwagen zorgt ervoor dat je een stuk mobieler wordt, doordat het oudste kind kan meeliften en geen lange stukken hoeft te lopen. Een meerijdplankje is meestal plat en voorzien van een stevig platform met wieltjes, welke je gemakkelijk achter een kinderwagen kan bevestigen.

Kan de oudste al lopen, maar zijn lange stukken nog teveel van het goede? Dan is een meerijdplankje de perfecte oplossing. Door het gebruiken van zo’n buggyboard hoef je niet speciaal een duo-kinderwagen aan te schaffen, wat je een hoop geld kan besparen. Daarnaast vinden veel ouders een duo-wagen ook niet praktisch qua opslag en gebruiksvriendelijkheid. De beste meerijdplankjes zijn voorzien van verstelbare bevestigingsmechanismen, zodat ze voor verschillende kinderwagens gebruikt kunnen worden.

Een ander belangrijk kenmerk van een kwalitatief meerijdplankje is de aanwezigheid van een antislip oppervlak, zodat kinderen niet uitglijden. Als je voor gemak kiest, is het ook handig als een meerijdplankje ingeklapt kan worden, zodat je hem compact kunt opbergen of meenemen. Tip: sommige meerijdplankjes bevatten een speciale kidsit, zodat jonge kinderen ook lekker kunnen zitten tijdens de wandeling. Vaak kan het zitje verwijderd worden, zodat je de mogelijkheid hebt om het plankje op verschillende manieren te gebruiken.

Dit zijn de beste universele meerijdplankjes

Het beste meerijdplankje is voor ieder gezin anders. Als je een kinderwagen van een bekend merk hebt aangeschaft, kun je vaak ook een bijpassend meerijdplankje of een speciale kidsit bestellen van dit merk. Vaak zijn de buggyboards van bekende merken een stuk duurder en het is goed om te weten dat er goedkopere opties zijn. Universele meerijdplankjes krijgen goede reviews van klanten en zijn vaak tientallen euro’s goedkoper.

In dit artikel kun je de beste meerijdplankjes van verschillende merken bekijken en informatie lezen over het gebruik, maar we schotelen je eerst een lijstje voor met de meest populaire, universele meerijdplankjes. De links sturen je naar de webshop van bol en laten de beste prijzen zien.

 1. FreeON stroller board – universeel meerijdplankje
 2. Universeel meerijdplankje – prijstip
 3. COZY B RIDER Meerijdplankje – met zitje en stuur
 4. Carbebe Roller Plus Meerijdplankje Universeel
 5. Abundancia universeel meerijdplankje – budget tip
 6. Happyment universele buggyboard – budget tip
 7. Lascal buggyboard – populair & prijstip
 8. Litaf meerijdplankje (vaak uitverkocht)
 9. Bumprider
 10. ADSafety meerijdplankje – beste prijstip

Bekijk hieronder de beste meerijdplankjes en lees daarna meer informatie over deze musthave!

Kid Sit meerijdplankje

1. Kidsit Meerijdplankje – Beste Meerijdplankje Universeel

Het universele- en meest populaire meerijdplankje is het exemplaar van EVE Kids, de Kid-Sit. Dit praktische buggyboard ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook erg praktisch. Koppel het plankje aan de kinderwagen, zodat je kindje op het stoeltje kan gaan zitten. Als je het stoeltje niet nodig hebt, haal je hem. gewoon weg. Gebruik je het stoeltje niet? Klap hem dan naar boven en maak hem vast met het elastiek.

De Kid-Sit is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je hem kunt laten matchen met je kinderwagen. Een groot voordeel is dat dit meerijdplankje op bijna iedere kinderwagen past en dat je in andere gevallen een adapter kunt overwegen. Als de kinderwagen geen rechte achteraf heeft, zorgt de adapter ervoor dat je hem alsnog kunt gebruiken.

Bekijk de Kid-Sit van EVE Kids hier bij bol

Stokke Buggyboard

2. Stokke Meerijdplankje

Stokke is een hip- en stijlvol merk dat vooral erg bekend is geworden met de populaire Stokke Xplory kinderwagen. Deze kinderwagens zijn anders dan standaard kinderwagens en dat spreekt vele ouders aan. Stokke biedt een eigen meerijdplankje aan, genaamd de Stokke Sibling Board. De oudere broer of zus kan staand mee op reis, zodat de wandeling naar de winkel of door de stad een stuk gemakkelijker wordt.

Als je een Stokke Xplory kinderwagen hebt, is dit meerijdplankje een aanrader. Bovenstaand buggyboard is geschikt voor maximaal één kindje en mag gebruikt worden door kinderen vanaf ongeveer twee jaar oud met een gewicht van maximaal twintig kilo. Als je een Xplory hebt met een serienummer lager dan 113464, past het meerijdplankje niet.

Bekijk het Stokke meerijdplankje hier bij Amazon
Bekijk het Stokke Sibling Board hier bij BabyPlus

Easywalker Easyboard

3. Meerijdplankje Easy Walker

Als je in het bezit bent van een Easywalker kinderwagen, heb je de mogelijkheid om een buggyboard van het eigen merk aan te schaffen. Het Easywalker Easyboard is de perfecte oplossing voor ouders met twee jonge kinderen die graag wandelen of afhankelijk zijn van de benenwagen. Je neemt beide kinderen zonder enige moeite mee naar je bestemming, zonder dat je oudste kindje moe wordt van de lange wandeling.

Uiteraard zijn de Easywalker meerijdplankjes gemaakt van hoogwaardig materiaal en ze voelen dan ook zeer stevig en degelijk aan. Een stabiel plankje voor kinderen is een must, zeker wanneer je veel en vaak wandelingen maakt. Dit buggyboard is eenvoudig te bevestigen en maximaal te belasten met 20 kg. Let op: het Easyboard is te gebruiken voor de Easywalker Buggy XS, Harvey2, Charley of Mini kinderwagen.

Bekijk het Easywalker Easyboard hier bij bol
Op deze pagina van Prénatal is het Easywalker Easyboard ook verkrijgbaar

Bugaboo meerijdplankje

4. Bugaboo Meerijdplankje

Wanneer je de trotse eigenaar bent van een Bugaboo kinderwagen en toe bent aan een flinke wandeling, mag het speciale Bugaboo Comfort meerijdplankje niet ontbreken. Dit meerijdplankje is geschikt voor alle Bugaboo kinderwagens en daarnaast zeer eenvoudig te bevestigen. Je bevestigt dit meerijdplankje met twee klikken aan het onderstel van jouw geliefde Bugaboo kinderwagen en bent direct klaar om op pad te gaan.

Een groot voordeel van dit meerijdplankje is dat het stoeltje er los bij zit en je deze dus niet perse op het meerijdplankje hoeft te plaatsen. Heb je het plankje (even) niet nodig? Dan kun je hem gemakkelijk opklappen. Let wel op: voor de Bugaboo Donkey, Buffalo, Camelon en Ben heb je een aparte adapter nodig. Veel ouders zijn gek op dit meerijdplankje en geven aan dat hun kindjes perfect op het plankje blijven zitten. Toch is er ook een negatieve review van een klant die het plankje niet van de kinderwagen af krijgt.

Bekijk het Bugaboo Comfort Meerijdplankje hier bij bol
Op deze pagina van Amazon kun je hem ook bestellen
Bekijk hier de Bugaboo Comfort adapters bij bol

Joolz meerijdplankje

5. Joolz Meerijdplankje als beste buggyboard

Als je een blik op een willekeurig schoolplein werpt, zul je merken dat Joolz kinderwagens razend populair zijn. Gelukkig heeft dit merk ook aan zijn fans gedacht, want speciaal voor deze kinderwagens is er een meerijdplankje op de markt gebracht. Wandelen met 2 jonge kinderen was nog nooit zo makkelijk! Het handige, slimme buggyboard is lekker ruim en stevig, kinderen staan stabiel én ouders hebben nog steeds voldoende beenruimte over achter de wagen.

Het Joolz meerijdplankje heeft een slim design en kan gemakkelijk ingeklapt worden op de momenten dat je het plankje niet nodig hebt. Zoek je het ideale meerijdplankje voor de Joolz kinderwagen? Dan is dit een goede optie! Uiteraard kun er vanuit gaan dat dit meerijdplankje van stevig materiaal is en dat je je kindje veilig kunt vervoeren. Let op: dit buggyboard is niet geschikt voor de Joolz Hub.

Bekijk het Joolz Meerijdplankje hier bij bol
Bekijk het Joolz meerijdplankje voor de Joolz Day & GEO hier bij BabyPlus

Mutsy meerijdplankje

6. Mutsy Meerijdplankje

Het beste meerijdplankje voor Mutsy kinderwagens is het buggyboard van het merk zelf. Als je graag urenlang wandelt en wilt voorkomen dat je kindje vermoeide- of zere voetjes krijgt, is dit plankje de perfecte oplossing. Het handige accessoire van Mutsy zorgt ervoor dat je je kinderen gemakkelijk mee kunt nemen, zonder je oudste kindje te moeten laten lopen.

Het Mutsy Step Up Board is geschikt voor kinderen tot en met maximaal 20 kg en past op de volgende Mutsy kinderwagens: Urban Rider, 4-rider, 3-Rider, Rider, Transformer, Transporter en de Mutsy Igo. Daarnaast past het plankje ook op de Bugaboo Bee, Bugaboo Cameleon en de Maxi Cosi Mura Plus. Heb je een Mutsy Evo kinderwagen van ná 2018?

Bekijk het Mutsy meerijdplankje hier bij bol

ADSafety buggyboard

7. ADSafety als beste meerijdplankje

Onlangs schreven we een uitgebreide koopgids over de beste oprolbare traphekjes en daar kwam je een traphekje tegen van het betaalbare merk ADSafety. Sinds kort kun je ook een speciaal, universeel meerijdplankje van dit merk aanschaffen voor een zeer betaalbare prijs. Het buggyboard van ADSafety is te gebruiken door kinderen van ongeveer 2 tot en met 6 jaar, zodat je een lange tijd plezier hebt van je aankoop. Het budgetproof meerijdplankje kan rekenen op goede reviews en is zeker een aanrader.

Als je vaak op pad gaat met jonge kinderen waarvan er al eentje loopt, is dit een zeer goede oplossing. Het ADSafety meerijdplankje bevat een comfortabel zitje en heeft daarnaast trilling dempende wieltjes. Deze wieltjes zorgen ervoor dat oneffenheden op straat worden opgevangen, zodat je kind niet onnodig heen en weer stuitert op zijn plankje. Daarnaast is het gedeelte waar de voetjes van je kind op staan voorzien van een antislip laag, zodat je kindje niet snel uit zal glijden.

Bekijk het ADSafety Meerijdplankje hier bij bol
Op deze pagina van Amazon is het ADSafety buggyboard ook verkrijgbaar

Goedkoop meerijdplankje

8. Goedkoop Universeel Meerijdplankje HeppieBabie

Het betaalbare meerijdplankje van HeppieBabie is erg populair en wordt de laatste maanden steeds vaker gekocht en gebruikt. Als je kindje nog niet zo ver kan lopen, kan hij lekker meeliften op dit buggyboard. Reizen met meerdere-, kleine kids wordt een stuk makkelijker met dit plankje! Let wel op, want de horizontale as van de wagen mag een diameter van maximaal 2,7 cm hebben. Heb je een Dubai one, Mutsy Nio of Easywalker Harvey? Dan past dit plankje niet.

Dit universele meerijdplankje is erg makkelijk te bevestigen en past op bijna iedere buggy en kinderwagen. Ook dit plankje is voorzien van trillingsdempende wieltjes, zodat je kind niet alle kanten op gaat als het terrein oneffenheden bevat. Op het platform zit een antislip laag, zodat kinderen ook niet snel uitglijden. Een ander voordeel van dit buggyboard is dat het wiel 360 graden kan draaien, zodat de wendbaarheid optimaal is. Het buggyboard is te gebruiken door kids van 2 tot en met 6 jaar, met een maximaal gewicht van 25 kg.

Bekijk het goedkope meerijdplankje hier bij bol

Lascal Buggyboard

9. Lascal Buggyboard – Meerijdplankje

Het Lascal buggyboard Maxi is erg populair en jammer genoeg ook vaak uitverkocht. Dit meerijdplankje is geschikt voor zowel kinderwagens als buggy’s en kan gebruikt worden door kinderen van ongeveer 2 tot en met 5 jaar. Het board heeft een antislip gedeelte én ingebouwde vering, zodat hobbels gedempt worden. Daarnaast zijn de wielen van het plankje extra groot, zodat de rit op ieder terrein comfortabel aanvoelt. De reflectoren zijn een pluspunt, want hierdoor ben je beter zichtbaar op de weg.

Tip: het Lascal Buggyboard is ook verkrijgbaar met een zitje, maar hier betaal je wel iets meer geld voor. Ondanks dat het plankje vaak snel uitverkocht is, zijn er nog enkele adresjes waar je het meerijdplankje kunt aanschaffen. Hieronder delen we de links naar deze pagina’s.

Bekijk de actuele voorraad bij bol
Dit meerijdplankje is ook op deze pagina van Amazon.nl verkrijgbaar

Universeel buggyboard

10. Bumprider Universele Meerijdplankjes

Het universele meerijdplankje ‘Bumprider’ is niet perse het meest goedkope buggyboard, maar zeker wel een exemplaar om te overwegen. De rubberen wieltjes onder dit plankje zorgen voor extra comfort en je kunt hem op bijna iedere kinderwagen en buggy plaatsen. Zit er een stang/buis op de kinderwagen of buggy? Dan weet je zeker dat hij past. Daarnaast is het plankje uiteraard voorzien van een veilige antislip mat, zodat je kindje niet uitglijdt.

Ook dit buggyboard bevat veilige reflectoren, zodat je in de verte al goed te zien bent. De veiligheid van jou en de kinderen zijn het allerbelangrijkste, dus wij zijn gek op dit soort extra’s. Als je het plankje tijdelijk niet gebruikt, kun je hem gemakkelijk verwijderen door het indrukken van twee knoppen.

Bekijk de Bumprider hier bij bol
Op deze pagina van Amazon is dit buggyboard iets goedkoper verkrijgbaar.

Uptown Rider buggyboard

11. Uptown Rider – Cozy Rider Buggyboard

Ondanks dat dit geen traditioneel meerijdplankje is, is het wel een geweldige uitvinding waar veel tevreden ouders dankbaar gebruik van maken. Het merk Cozy Rider heeft inmiddels verschillende meerijdplankjes gelanceerd, waarvan de Uptown Rider de meest uitgebreide en nieuwe in de collectie is.

Deze stevige Rider is gebruiksvriendelijk, overal aan vast te koppelen en ontzettend handig voor kinderen die ook graag willen zitten tijdens de wandeling. Een groot voordeel van de riders is dat deze net naast jou als ouder worden bevestigd, zodat je nog goed achter de kinderwagen kunt lopen. Een ander voordeel is dat de aansluiting verstelbaar zijn in zowel de lengte, hoogte als de breedte. In het stoeltje zitten zachte kussentjes, zodat je kindje écht lekker zit tijdens de wandeling.

Bekijk de Uptown Rider hier bij bol

Wasmand babykamer Bloomingville

12. Abundancia Meerijdplankje Universeel

Bovenaan het artikel heb je een lijst kunnen bekijken met daarin de beste-, universele meerijdplankjes en we lichten dit fijne buggyboard hier ook uit. Het plankje is gemaakt van degelijke, stevige materialen en heeft massieve antilek banden. Het zitje krijg je erbij, maar je hoeft hem niet perse te gebruiken. De meeste buggyboards mogen belast worden met maximaal 20 kg, bij dit exemplaar is dit maar liefst 25kg.

Heb je een groter/zwaarder kindje? Dan is dit zeker een buggyboard om te overwegen. Het grootste voordeel is natuurlijk de prijs van dit universele meerijdplankje. Ondanks dat er een aantal plankjes in de lijst staan met ongeveer dezelfde prijs, is ook het Abundancia plankje een leuke budget tip met een prijs van €39,95.

Bekijk het Abundancia Meerijdplankje bij bol

Kidsriver Buggyboard

13. Kidsriver Buggyboard

De laatste tijd is het Kidsriver meerijdplankje een ware trend! Het meerijdplankje is universeel en je kunt hem dus op nagenoeg iedere kinderwagen of buggy gebruiken. Na ontvangst bevestig je het plankje snel aan de wagen en rijden maar! Hierboven zie je het exemplaar zonder zitje, maar voor een meerprijs van ongeveer €30,00 haal je ook een zitje in huis. Als je een jong kindje hebt dat nog niet graag veel loopt, is een zitje erg praktisch.

Met een prijs van €81,00 is dit universele buggyboard zeker niet de goedkoopste, maar je krijgt hier wel een fijn plankje voor terug. In de positieve reviews op verschillende websites is te lezen dat veel klanten blij zijn met dit plankje en dat het een robuust buggyboard is met stevige wieltjes. Beide plankjes (mét en zonder zitje) zijn momenteel voorradig bij bol.

Bekijk bovenstaand buggyboard hier bij bol
Bekijk hier andere Kidsriver meerijdplankjes bij bol

Geld besparen op het beste meerijdplankje

In dit overzicht heb je de beste en meest populaire meerijdplankjes van dit moment kunnen bekijken, inclusief een paar handige budget tips. Als je graag geld wilt besparen op deze aankoop, raden we je aan om een kijkje te nemen op deze pagina van Amazon. Je kunt hier heel veel buggyboards bekijken, van zowel bekende- als onbekende merken. Denk aan Lascal, Bugaboo, ADSafety, Litaf en andere merken. Een groot voordeel is dat je hier ook voor veel universele meerijdplankjes terecht kunt én dat je vaak veel goedkoper uit bent. Tegenwoordig biedt Amazon.nl ook een snelle levering aan (24 uur in de meeste gevallen), zodat je de bestelling snel in huis hebt.

Universele meerijdplankjes

Vroeger waren meerijdplankjes een luxe en zeker niet vanzelfsprekend. Niet iedere kinderwagen was geschikt voor een buggyboard, maar tegenwoordig ben je niet meer gebonden aan het merk van de kinderwagen die je hebt. Universele meerijdplankjes zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, maar daarnaast zijn ze ook nog eens een stuk goedkoper. . De EVE Kid-Sit (verkrijgbaar bij bol) is het meest bekend en populair, maar er zijn uiteraard nog meer goede meerijdplankjes verkrijgbaar.

Doordat universele meerijdplankjes op meerdere merken kinderwagens/buggy’s passen, ben je niet langer gebonden aan één specifiek merk. Dit is handig voor het geval je later een ander merk aan wilt schaffen en ook opa/oma kunnen gebruikmaken van het plankje met een ander merk kinderwagen. Het is wel goed om te weten dat niet alle meerijdplankjes een lage prijs hebben.

Kan een meerijdplankje op iedere kinderwagen?

Er zijn veel verschillende buggyboards verkrijgbaar en niet ieder plankje is geschikt voor iedere kinderwagen. Bekende merken bieden vaak eigen plankjes aan, maar universele plankjes zijn vaak net zo goed. Iedere aanbieder geeft altijd duidelijk aan of het meerijdplankje op een specifieke kinderwagen past en het is dus van essentieel belang dat je hierop let voordat je een plankje aanschaft. 

Vanaf welke leeftijd kan een kind gebruikmaken van een meerijplankje?

Doorgaans worden buggyboards gebruikt door kinderen vanaf zo’n 2 jaar, maar er zijn ook jongere kinderen die in een kidsit meeliften. Als je kindje al goed zelfstandig kan staan en zichzelf kan vasthouden, kun je al een ritje oefenen met de kinderwagen. De meeste meerijdplankjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 tot en met 6 jaar en zijn maximaal te belasten met 20 tot 25kg. 

Hoeveel gewicht kan een buggyboard dragen?

Het verschilt per merk buggyboard hoeveel gewicht een meerijdplankje kan dragen. Over het algemeen gaat het om 20kg, maar er zijn ook plankjes verkrijgbaar die belast mogen worden met 25kg. Als je een groter/zwaarder kindje hebt, is het verstandiger om uit te wijken naar een plankje met een hoger maximaal te belasten gewicht. 

Zijn meerijdplankjes geschikt voor lange wandelingen?

Over het algemeen zijn meerijdplankjes geschikt voor kinderen die al enigszins kunnen lopen en af en toe uit willen rusten op het plankje of in het zitje. Uiteraard kun je ook langere wandelingen maken, maar niet ieder meerijdplankje is even comfortabel. Ben je van plan om vaak lange(re) wandelingen te gaan maken? Dan kies je dus beter een heel comfortabel plankje uit, het liefst met een zitje. 

De voordelen en nadelen van een meerijdplankje

Veel tevreden ouders gingen je al voor en kozen voor een meerijdplankje. Toch zitten er aan ieder product voor- en nadelen, waar we onze lezers natuurlijk van op de hoogte willen stellen. Alleen door eerlijk koopadvies te geven, kunnen we onze lezers geweldige producten laten zien. Een buggyboard is een perfect accessoire voor ouders met (meerdere) jonge kinderen, waarvan er minimaal eentje nog geen lange stukken kan lopen. Lees hieronder meer over de voordelen en nadelen van een meerijdplankje.

Dit zijn de voordelen van een buggyboard

Meerijdplankjes zijn niet zonder reden immens populair en we zetten de voordelen graag voor je op een rijtje.

 • Vermoeidheid verminderen: ouders kennen de symptomen van een oververmoeid kind vaak al te goed en een buggyboard zorgt ervoor dat je dit kunt voorkomen. Tijdens lange wandelingen kun je je kindje op het plankje zetten of laten zitten, zodat hij niet te moe wordt.
 • Compact: Veel ouders twijfelen of ze een duo-kinderwagen moeten aanschaffen met een tweede kindje op komst, maar dit is zeker niet altijd nodig. Als je kindje al goed kan lopen, maak je uiteindelijk weinig gebruik van de wagen en dat is zonde van het geld. Daarnaast neemt een meerijdplankje minder ruimte in dan een duo-wagen.
 • Ideaal voor kinderen die zelfstandig kunnen lopen: Kan je kindje al goed lopen, maar raakt hij vermoeid tijdens lange stukken? Dan is een buggyboard voldoende.
 • Mobiliteit ouder: als je geen auto of bakfiets hebt, kun je je als ouder vrij beperkt voelen. Met een meerijdplankje ben je een stuk mobieler en kun je er weer snel op uit.

Dit zijn de nadelen buggyboard

Uiteraard zitten er aan ieder product altijd wel nadelen. Dit is relatief, want voor de ene ouder kan een specifiek punt een nadeel zijn, terwijl het voor de andere ouder een voordeel is. Hieronder kun je een aantal nadelen van meerijdplankjes bekijken.

 • Niet alle kinderwagens zijn geschikt: ondanks dat bijna alle kinderwagens gebruik kunnen maken van een buggyboard, is dit niet altijd het geval. Bekijk dus goed van tevoren of er een universeel meerijdplankje is dat aansluit op jullie kinderwagen.
 • Niet altijd geliefd door het kind: een buggyboard biedt veel gemak, maar niet ieder kind vindt het fijn om op zo’n plankje te staan of in een zitje te zitten.
 • Soms te weinig ruimte: in sommige gevallen kan de ouder niet heel gemakkelijk achter de kinderwagen lopen, omdat het plankje uitsteekt. De plankjes worden echter steeds moderner en beter, zodat dit probleem bijna verleden tijd is.

Hier let je op bij aanschaf van een meerijdplankje

Ondanks dat de goedkoopste meerijdplankjes geen grote uitgave zijn, zou het zonde zijn als je een miskoop doet. Hieronder beschrijven we een aantal punten waarop je zou moeten letten wanneer je een buggyboard gaat aanschaffen.

Maximaal gewicht

De meeste buggyboards mogen belast worden met een gewicht van maximaal 20kg, wat doorgaans overeenkomt met kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar. In deze koopgids heb je een aantal exemplaren kunnen bekijken die belast mogen worden met maximaal 25kg, wat handig is voor ouders met iets grotere/zwaardere kindjes. Zorg dat het plankje niet overbelast wordt, zodat je je kindje op een veilige manier kunt vervoeren.

Past hij op de kinderwagen?

Als je een kinderwagen van een bekend merk in bezit hebt, kun je vaak bijpassende buggyboards aanschaffen. Kies je liever voor een goedkoper exemplaar van een minder bekend merk? Dan moet je eerst kijken of hij compatibel is met de kinderwagen die je hebt. De meeste merken van universele buggyboards geven het duidelijk aan, zodat je weet of hij past. Daarnaast is het ook verstandig om te letten op de hoogte van het plankje én de ruimte die hij inneemt, omdat je voldoende bewegingsvrijheid moet hebben.

Manier van bevestigen

De meeste universele meerijdplankjes hebben een bevestiging die op bijna alle kinderwagens past, maar in sommige gevallen verschilt dit. Zorg er altijd voor dat je zeker weet dat het plankje aan de kinderwagen bevestigd kan worden, omdat je anders niets aan het board hebt.

Inklapbaar of niet?

In sommige gevallen bevatten buggyboards de mogelijkheid om deze omhoog te klappen op momenten dat je het plankje niet nodig hebt. Op die manier zit een plankje niet in de weg op de momenten dat je alleen met je jongste kindje op pad gaat.

Veiligheid van een meerijdplankje

Als je een heel jong kindje hebt en een meerijdplankje met zitje aanschaft, is de aanwezigheid van gordels een pluspunt. De meeste zitjes zijn hiervan voorzien, maar dat geldt niet voor alle exemplaren. Daarnaast is de aanwezigheid van een antislip laag een vereiste, omdat je kind anders kan uitglijden tijdens het rijden. Als laatste is het ook belangrijk om te letten op of het plankje de rem niet blokkeert, omdat dit tot erg gevaarlijke situaties kan leiden.

Wieltjes en demping

De nieuwste en beste meerijdplankjes hebben fijne wieltjes, welke voorzien van trillingsdemping. Dit betekent dat je kindje ook comfortabel kan zitten als je over oneffen terreinen rijdt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je gemakkelijk kunt manoeuvreren met het plankje.

Reviews van andere klanten

Wat vinden andere ouders van het meerijdplankje? In reviews kun je waardevolle informatie over een product vinden, zodat je precies weet wat je aanschaft. In de reviews kun je vaak veel voor- en nadelen vinden, zodat je zeker weet dat het plankje bij jouw situatie past.

Geraadpleegde bronnen: Consumentenbond

Relevante onderwerpen

Op MamaGroeit.nl kun je veel handige koopgidsen vinden. Hieronder kun je links vinden naar enkele van onze populaire artikelen.

Scroll naar boven