Beste meerijdplankje – 14x tips en info

Beste meerijdplankje

Krijg je nog een kindje en is de jongste nog niet oud genoeg om zelf lange stukken te lopen? Dan kun je kiezen voor een speciale duowagen of een meerijdplankje voor de kinderwagen. Kidsits zijn erg populair, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van een meerijdplankje voor de kinderwagen én een duo kinderwagen. Wat is het beste meerijdplankje?

Beste meerijdplankje universeel

Het beste meerijdplankje is voor ieder gezin anders. Heb je een kinderwagen van een bekend merk? Dan kun je vaak een bijpassend meerijdplankje of speciale kidsit bestellen van dit merk, maar dit zijn vaak erg dure meerijdplankjes. Wist je dat er veel goedkopere opties verkrijgbaar zijn? Hieronder kun je alvast een lijstje bekijken met universele meerijdplankjes en in dit artikel kun je meer informatie lezen over verschillende meerijdplankjes. Via de links kom je terecht bij BOL.com.

  1. FreeON stroller board – universeel meerijdplankje
  2. Easy Home universele meerijdplankje (niet geschikt voor Joolz)
  3. COZY B RIDER Meerijdplankje – met zitje en stuur
  4. Carbebe Roller Plus Meerijdplankje Universeel
  5. Abundancia universeel meerijdplankje
  6. Happyment universele buggyboard
  7. Lascal buggyboard
  8. Litaf meerijdplankje
  9. Bumprider
  10. ADSafety meerijdplankje (budget tip!)

Wat is een meerijdplankje?

Een meerijdplankje is een handig hulpmiddel dat je aan de kinderwagen kunt bevestigen, zodat je peuter gemakkelijk kan meerijden met zijn jongere broertje of zusje. Er bestaan ook speciale kidsits, waarop je kindje kan zitten. Dit is vooral handig voor langere afstanden! Een meerijdplankje is de ideale oplossing voor ouders met twee of meer jongere kinderen die vaak op pad gaan met de kinderwagen.

Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een handige duo-kinderwagen of een tweeling-kinderwagen, maar niet iedereen heeft zo’n groot budget. Daarnaast maak je vaak maar kort gebruik van zo’n kinderwagen en dat vinden sommige ouders zonde.

Is je oudste kindje nog niet groot genoeg om lange stukken te lopen? Dan is een meerijdplankje dus ideaal! Kies voor een plankje waarop hij kan staan of een speciale kidsit, zodat hij ook lekker kan zitten tijdens het maken van lange wandelingen.

Bekijk hieronder de beste meerijdplankjes en lees daarna meer informatie over deze musthave!

1. EVE Kid-Sit als beste meerijdplankje universeel

Een van de meest populaire, universele meerijdplankje is de Kid-Sit, mét een stoeltje voor kinderen. Naast het feit dat het plankje erg praktisch is, ziet hij er ook nog eens zeer stijlvol uit. Dit meerijdplankje is gekoppeld aan de kinderwagen en je kunt het stoeltje ook van de Kid-Sit afhalen. Gebruik je het stoeltje tijdelijk niet? Doe hem dan naar boven en maak hem vast door middel van elastiek.

Een groot voordeel van dit beste meerijdplankje is dat hij op bijna iedere kinderwagen past. Daarnaast is de Kid-Sit in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat er altijd een exemplaar is dat bij jou (en je kinderwagen) past. Heeft jouw kinderwagen geen rechte achteras? Dan kun je een Kid-Sit adapter overwegen. De ervaringen van andere ouders zijn erg positief, wat ook blijkt uit de vele reviews.

Reviews/ervaringen Kid-Sit

De Kid-Sit kan rekenen op heel veel positieve reviews. Een klant geeft wel aan dat dit universele meerijdplankje niet op een Maxi Cosi kinderwagen past, dus dat is wel een minpuntje. Er zijn veel ouders die kiezen voor een kinderwagen van dit merk en zij zullen dus op zoek moeten naar een alternatief. Wil je zelf alle reviews doornemen? Dat kan op deze pagina (BOL.com).

2. Stokke meerijdplankje – Xplory Sibling Board

Het hippe merk Stokke staat bekend om zijn kinderwagens, die net even anders dan anders zijn. Uiteraard komt Stokke ook met een eigen, speciaal meerijdplankje: het Stokke Sibling Board. Met dit fijne meerijdplankje kan de oudere broer of zus staand mee op reis, wat het leven een stuk gemakkelijker maakt. Ben jij de trotse eigenaar van een Stokke Xplory? Dan is dit meerijdplankje ideaal voor jou!

Bekijk het Stokke Sibling Board hier voor de laagste prijs

3. Easywalker meerijdplankje Easyboard

Easywalker als beste meerijdplankje

Het Easyboard van het merk Easywalker is een fijn accessoire voor ouders die in het bezit zijn van een Easywalker kinderwagen. Heb je twee jonge kinderen en zoek je dé oplossing voor het moment dat je aan de wandel gaat met beide kinderen? Dan biedt het beste meerijdplankje van Easywalker de oplossing, want met dit meerijdplankje neem je zonder enige moeite twee kinderen tegelijk mee.

De Easywalker meerijdplankjes zijn van hoogwaardig materiaal gemaakt en voelen zeer stevig en degelijk aan. Dat is fijn, want je wilt natuurlijk wel een stabiel plankje voor je grote liefdes. Het Easyboard is geschikt voor de Easywalker Buggy XS, de Harvey2, Charley of Mini kinderwagen. Uiteraard kun je het plankje eenvoudig bevestigen en hij is te belasten met maximaal 20kg.

Op deze pagina van Prénatal is het Easywalker Easyboard verkrijgbaar!

4. Bugaboo meerijdplankje

Wanneer je de trotse eigenaar bent van een Bugaboo kinderwagen en toe bent aan een flinke wandeling, mag het speciale Bugaboo meerijdplankje niet ontbreken. Dit meerijdplankje is geschikt voor alle Bugaboo kinderwagens en daarnaast zeer eenvoudig te bevestigen. Je bevestigt dit meerijdplankje met twee klikken aan het onderstel van jouw geliefde Bugaboo kinderwagen!

Een groot voordeel van dit meerijdplankje is dat het stoeltje er los bij zit en je deze dus niet perse op het meerijdplankje hoeft te plaatsen. Heb je het plankje (even) niet nodig? Dan kun je hem gemakkelijk opklappen. Let wel op: voor de Bugaboo Donkey, Buffalo, Camelon en Ben heb je een aparte adapter nodig.

Op deze pagina van Amazon.nl kun je hem ook bestellen
Bekijk hier de Bugaboo Comfort adapters bij BOL.com

5. Joolz meerijdplankje als beste meerijdplankje

Joolz meerijdplankje

Ook Joolz heeft aan zijn vele fans gedacht! Wandelen met twee kinderen was nog nooit zo makkelijk, sinds Joolz het meerijdplankje speciaal voor ouders met twee jonge kinderen uitbracht. Dit handige, slimme plankje rijdt gemakkelijk met je Joolz kinderwagen mee en is lekker ruim en stevig. Je kindje staat stabiel, maar ouders hebben nog steeds meer dan genoeg beenruimte over achter de wagen.

Door het slimme design kun je het plankje gemakkelijk inklappen wanneer je het even niet nodig hebt. Dit is een ideaal meerijdplankje voor achter bijna iedere Joolz-kinderwagen! Jammer genoeg is het Joolz meerijdplankje niet geschikt voor de Joolz Hub. Zoals je van Joolz kunt verwachten is het meerijdplankje gemaakt van stevig materiaal, zodat je een goed product in huis haalt.

Bekijk het Joolz meerijdplankje voor de Joolz Day & GEO hier

6. Mutsy Step Up Board meerijd plankje

Het merk Mutsy heeft een eigen meerijdplankje en is dan ook gelijk het beste meerijdplankje voor jullie Mutsy kinderwagen! Urenlang wandelen zonder dat je kindje vermoeide- of zere voetjes krijgt? Dat is vanaf nu mogelijk met dit praktische accessoire van Mutsy. Je neemt je kinderen zonder moeite mee boodschappen doen of gaat een lekkere, lange wandeling maken zonder gedoe.

Het Mutsy Step Up Board is geschikt voor kinderen tot 20 kg en voor de volgende kinderwagen: Mutsy Urban Rider, Mutsy 4-rider, Mutsy 3-rider, Mutsy Rider, Mutsy Transformer, Mutsy Transporter, Mutsy Igo, Bugaboo Bee, Bugaboo Cameleon en Maxi Cosi Mura Plus. Let wel op: het plankje is niet geschikt voor de Mutsy Evo kinderwagens na 2018.

7. ADSafety meerijdplankje als beste meerijdplankje

Onlangs hebben we een artikel geschreven over de beste oprolbare traphekjes en daar kom je ook het exemplaar van ADSafety tegen. Vanaf nu kun je ook een speciaal, universeel meerijdplankje van ADSafety kopen, voor een heel mooi prijsje. Dit meerijdplankje is te gebruiken door kinderen van 2 tot en met 6 jaar, zodat je hier een lange tijd plezier van hebt. Ga je vaak met jonge kids op pad waarvan er al eentje loopt? Dan is dit een goede oplossing!

Het ADSafety meerijdplankje bevat een comfortabel zitje en trilling dempende wielen. De wieltjes zorgen ervoor dat oneffenheden op straat worden opgevangen, zodat je kind niet onnodig zit te stuiteren op zijn plankje. Het gedeelte waarop de voetjes van je kindje staan is voorzien van een antislip laag, zodat je kindje niet snel zal uitglijden.

8. UPPAbaby meerijdplankje

Uppababy meerijdplankje

Ondanks dat het merk iets minder bekend is, komen we het steeds vaker tegen: UPPAbaby. Heb je een UPPAbaby Cruz V2 kinderwagen? Dan heb je geluk! Het merk heeft een speciaal meerijdplankje voor de kinderwagen gemaakt, welke eenvoudig te bevestigen is aan de achterkant van de kinderwagen.

Zeg maar dag tegen vermoeide peutervoetjes! Op het plankje zit een antislip oppervlak, zodat je kindje stevig kan staan en niet snel zal wegglijden. Het meerijdplankje is ook nog eens gemaakt van milieuvriendelijk hout, zodat je een iets duurzamere keuze maakt.

Bekijk het UPPAbaby Cruz V2 meerijdplankje hier

9. E.Z. Step Litaf Litex als beste budget meerijdplankje universeel

Het E.Z. Step Litaf Litex meerijdplankje staat ook wel bekend als Tigex universeel meerijdplankje en Jippie’s plankje. Met dit meerijdplankje is er een extra plekje beschikbaar voor je andere kindje, nadat je het plankje gemakkelijk hebt bevestigd aan de kinderwagen.

Het plankje is verstelbaar en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 tot en met 5 jaar oud. Een ander pluspunt is de prijs van het plankje, want voor nog geen €60,00 heb je een extra plekje beschikbaar! Je kunt dit meerijdplankje gebruiken voor de Bugaboo, Easywalker, Phil & Teds, Maxi Cosi en Mutsy.

10. Lascal buggyboard – budget meerijdplankje

Het Buggy Board Maxi van Lascal is geschikt voor zowel kinderwagens als buggy’s en kan gebruikt worden door kinderen vanaf 2 tot en met 5 jaar. Dit board heeft een antislip gedeelte én ingebouwde vering. De wielen zijn lekker groot, zodat de rit ook comfortabel is op hobbelig terrein. Verder zijn er reflectoren aanwezig, zodat je goed zichtbaar bent onderweg.

11. Bumprider universele meerijdplankjes

Wanneer je kiest voor de universele Bumprider, kies je voor extra comfort door de rubberen wieltjes. Het meerijdplankje past op bijna iedere kinderwagen en buggy, mits er een stang of buis op zit waaraan het plankje bevestigd kan worden. Ook op dit board zit een antislip mat, zodat je kindje er niet afglijdt.

Door de reflectoren ben je van verre afstand te zien, wat de veiligheid van jou en je kind(eren) ten goede komt. Heb je het plankje niet nodig? Dan kun je hem gemakkelijk verwijderen door middel van het indrukken van twee knoppen. Net als de andere meerijdplankjes is dit plankje geschikt voor kids van 2 tot en met 5 jaar.

12. Baninni Kid Board Passo meerijdplankjes

Het Baninni Kid Board Passo krijgt erg goede reviews! De slechte ervaringen online zijn geschreven door mensen bij wie het plankje niet volledig op de kinderwagen past. Let dus goed op of het plankje op jouw kinderwagen past! Het universele board van Baninni past op bijna alle buggy’s en kinderwagens!

De zachte wielen zorgen voor extra comfort voor je kindje. Daarnaast is er ook nog een standaard zitje aanwezig bij dit buggyboard, zodat je kindje lekker kan zitten tijdens lange wandelingen. Is het stoeltje niet nodig? Dan kun je hem eenvoudig verwijderen en opbergen.

Het Baninni Passo Kid Board is stevig, heeft een eenvoudig vergrendelingssysteem en is geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden tot 20 kg. Let op: het meerijdplankje past niet op de Joolz Day, Mutsy Evo, Stokke Trailz & Xplory, Quinny Buzz en Zapp.

13. Abundancia meerijdplankje universeel

Je hebt dit exemplaar bovenaan het artikel al kunnen zien in de lijst van universele meerijdplankjes, maar we lichten hem hier ook nog uit. Dit plankje is gemaakt van stevige materialen en heeft massieve banden (anti lek). Je kunt dit plankje gebruiken zonder zitje, maar het zitje krijg je er wel gewoon bij. Een ander voordeel is dat dit plankje belast mag worden met maximaal 25kg, wat zo’n 5kg meer is dan de meeste plankjes.

Het grootste voordeel is natuurlijk de prijs van dit universele meerijdplankje. Ondanks dat er een aantal plankjes in de lijst staan met ongeveer dezelfde prijs, is ook het Abundancia plankje een leuke budget tip. Twijfel je nog of dit het perfecte meerijdplankje is voor jou? Dan raden we zeker aan om de vele, positieve reviews van klanten door te lezen op BOL.com!

14. Kidsriver meerijdplankje

Veel ouders zijn de laatste tijd op zoek naar hét Kidsriver meerijdplankje. Het gaat hier om een universeel meerijdplankje die op alle kinderwagens past. Bevestig het plankje aan je kinderwagen of buggy en karren maar! De Kidsriver meerijdplankjes zijn ook met een zitje verkrijgbaar, voor kindjes die tijdens lange wandelingen graag even gaan zitten.

>> Bekijk hier andere Kidsriver meerijdplankjes op BOL.com

Universele meerijdplankjes

Tegenwoordig ben je niet meer gebonden aan duurdere meerijdplankjes van grote kinderwagen-merken. Universele meerijdplankjes zijn er in allerlei soorten en maten, maar zijn daarnaast ook nog eens een stuk goedkoper. De EVE Kid-Sit (BOL.com) is het meest bekend en populair, maar er zijn uiteraard nog meer goede meerijdplankjes verkrijgbaar.

Universele meerijdplankjes zijn handig, omdat deze op meerdere merken kinderwagens (en soms buggy’s) passen. Je bent hierdoor niet gebonden aan één specifiek merk, wat handig kan zijn wanneer je eventueel een ander merk kinderwagen aan wilt schaffen. Ook kunnen opa en oma (of de oppas) nu gebruikmaken van het plankje wanneer zij een kinderwagen hebben van een ander merk.

Let wel op, want niet alle meerijdplankjes zijn low budget en even betaalbaar. De plankjes in dit artikel krijgen goede reviews en hebben vaak extra opties, waardoor je iets meer betaald. De kwaliteit is degelijk en de ervaringen van andere ouders zijn goed.

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven