Beste meerijdplankje | 12x tips en info

beste meerijdplankje

Krijg je nog een kindje en is de jongste nog niet oud genoeg om zelf lange stukken te lopen? Dan kun je kiezen voor een speciale duowagen of een meerijdplankje voor de kinderwagen. Kidsits zijn erg populair, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van een meerijdplankje voor de kinderwagen én een duo kinderwagen. Wat is het beste meerijdplankje?

Beste universele meerijdplankjes

Het beste meerijdplankje is voor iedereen anders. Heb je een kinderwagen van een van de grotere merken? Dan kun je vaak een bijpassend meerijdplankje of speciale kidsit bestellen. Vaak zijn dit echter dure meerijdplankjes, terwijl er genoeg goedkopere opties zijn. Bekijk hieronder een lijstje met de beste, universele meerijdplankjes.

FreeON stroller board – universeel meerijdplankjeAbundancia universeel meerijdplankje
Happyment universele buggyboardCOZY B RIDER Meerijdplankje – met zitje en stuur
Easy Home universele meerijdplankje (niet geschikt voor Joolz)Carbebe Roller Plus Meerijdplankje Universeel
Jane Go Up Universeel MeerijdplankjeBaninni Kid board Passo
Lascal buggyboardLitaf meerijdplankje
Bumprider

Wat is een meerijdplankje?

Een meerijdplankje is de ideale oplossing voor ouders die twee of meerdere (jonge) kinderen hebben en vaak op pad gaan met de kinderwagen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een speciale duo-kinderwagen of tweeling-kinderwagen, maar veel ouders vinden dat zonde voor de korte tijd dat ze hier gebruik van gaan maken.

Lees ook: Ons artikel over duo-kinderwagens en tweeling-kinderwagens

Een meerijdplankje is ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een oplossing voor het oudste kindje dat nog niet groot genoeg is om lange stukken te lopen. Er bestaan meerijdplankjes waarop het oudere kind kan staan, maar er zijn ook meerijdplankjes op de markt waarop je kindje kan zitten. Dit laatste is vooral fijn wanneer je van plan bent om langere stukken te gaan wandelen.

Bekijk hieronder de beste meerijdplankjes en lees daarna meer informatie over deze musthave!

1. EVE Kid-Sit als beste meerijdplankje

De Kid-Sit is een van de meest populaire meerijdplankjes mét een stoeltje voor kinderen. Naast het feit dat dit plankje erg praktisch is, ziet hij er ook nog eens stijlvol uit. Het meerijdplankje is gekoppeld aan de kinderwagen en het stoeltje kan ook van de Kid-Sit af. Gebruik je het stoeltje eventjes niet? Doe hem dan naar boven en maak hem vast door middel van elastiek.

Een groot voordeel van dit beste meerijdplankje is dat hij op bijna iedere kinderwagen past. Daarnaast is de Kid-Sit in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat er altijd een exemplaar is dat bij jou (en je kinderwagen) past. Heeft jouw kinderwagen geen rechte achteras? Dan kun je een Kid-Sit adapter overwegen. De ervaringen van andere ouders zijn erg positief, wat ook blijkt uit de vele reviews.

Lees de reviews hier

Beste meerijdplankje per merk

Heb je een kinderwagen van een groot en bekend merk? Dan kun je een meerijdplankje van dit merk bestellen. In veel gevallen biedt het betreffende merk een eigen meerijdplankje aan, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een universeel (minder bekend merk) meerijdplankje. Merken als Stokke, Joolz, Mutsy, Nuna, Easywalker en Cybex bieden meerijdplankjes aan van het eigen merk.

Hieronder kun je bekijken over welke meerijdplankjes + merken het gaat.

2. Stokke Sibling board : Beste meerijdplankje

Stokke Sibling Board

Uiteraard komt het hippe merk Stokke met een speciaal meerijdplankje van hun eigen merk: het Stokke Sibling board. Met dit fijne meerijdplankje kan de oudere broer of zus staand mee op reis, wat jouw leven een stuk gemakkelijker maakt! Het meerijdplankje lijkt op een skateboard en heeft een stoere print aan de onderkant van het plankje.

Het meerijdplankje van Stokke is geschikt voor de Stokke Beat en de Stokke Trailz en mag gebruikt worden tot een maximaal gewicht van 22 kg. De Sibling Board is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar en kan gemakkelijk en snel vastgeklikt worden. Steel jij de show met de stoere look van het plankje?!

Bekijk het Stokke Sibling Board hier voor de laagste prijs

3. Stokke Xplory V6 meerijdplankje

beste meerijdplankje

Voor ouders die in het bezit zijn van een Stokke Xplory met een frame vanaf serienummer 113464 is er dit speciale meerijdplankje, welke perfect geschikt is voor de kinderwagen. De Stokke Xplory Rider maakt het mogelijk om met twee kinderen tegelijkertijd gebruik te maken van de kinderwagen. Je kunt dit meerijdplankje gemakkelijk verwijderen van het frame of wegklappen.

Ook dit plankje is te gebruiken door kinderen vanaf ongeveer 2 jaar tot een maximaal gewicht van 20 kilo.

Bekijk hier het Stokke Xplory meerijdplankje

4. Easywalker Easyboard

beste meerijdplankje

Op deze pagina van Prénatal is het Easywalker Easyboard verkrijgbaar!

Het Easyboard van het merk Easywalker is een fijn accessoire voor ouders met een Easywalker kinderwagen. Heb je twee jonge kinderen en zoek je dé oplossing voor het moment dat je aan de wandel gaat met allebei de kinderen? Dan biedt het beste meerijdplankje van Easywalker de oplossing!

Met dit meerijdplankje neem je zonder enige moeite twee kinderen tegelijk mee. Het plankje is van hoogwaardig materiaal gemaakt en voelt zeer stevig aan. Fijn, want je wilt wel een stabiel plankje voor je grote liefdes! Dit Easyboard is geschikt voor de Easywalker Buggy XS, Harvey2, Charley of Mini kinderwagen. Uiteraard is het plankje eenvoudig te bevestigen en je mag hem belasten tot maximaal 20 kg.

5. Bugaboo Comfort meerijdplankje

Op deze pagina van Amazon.nl kun je hem ook bestellen

Wanneer je de trotse eigenaar bent van een Bugaboo kinderwagen en toe bent aan een flinke wandeling, mag het speciale Bugaboo Comfort meerijdplankje niet ontbreken. Het meerijdplankje is geschikt voor alle Bugaboo kinderwagen en zeer eenvoudig te bevestigen. Met twee klikken bevestig je het meerijdplankje aan het onderstel van de kinderwagen!

Let wel op: voor de Bugaboo Donkey, Buffalo, Camelon en Ben heb je een aparte adapter nodig. Verder is het erg handig dat het stoeltje er los bij zit, zodat hij niet perse op het meerijdplankje geplaatst hoeft te worden. Heb je het plankje niet nodig? Dan kun je hem gemakkelijk opklappen.

Bekijk hier de Bugaboo Comfort adapters

6. Joolz meerijdplankje als beste meerijdplankje

beste meerijdplankje

Ook het populaire merk Joolz heeft een eigen meerijdplankje beschikbaar voor eigenaren van deze fijne, luxe kinderwagen. Het plankje is geschikt voor de Joolz Day (2 en 3), Joolz Geo2 en de Geo kinderwagen. Zoals ieder meerijdplankje is ook dit exemplaar ideaal voor wandelingen met twee kleine kinderen.

Zoals je van Joolz mag verwachten is het meerijdplankje gemaakt van stevig materiaal en kan het een maximaal gewicht van 20 kg dragen.

Bekijk het Joolz meerijdplankje voor de Joolz Day & GEO hier

7. Mutsy Step Up Board meerijd plankje

Mutsy heeft een eigen meerijdplankje en dat is dan ook gelijk het beste meerijdplankje voor jouw Mutsy kinderwagen! Urenlang wandelen zonder dat je kindje vermoeide of zere voetjes krijgt is vanaf nu mogelijk met dit handige accessoire van Mutsy! Je neemt je kinderen zonder moeite mee boodschappen doen of gaat lekker een lange wandeling maken zonder gedoe.

Het Mutsy Step Up Board is geschikt voor kinderen tot 20 kg en voor de volgende kinderwagen: Mutsy Urban Rider, Mutsy 4-rider, Mutsy 3-rider, Mutsy Rider, Mutsy Transformer, Mutsy Transporter, Mutsy Igo, Bugaboo Bee, Bugaboo Cameleon en Maxi Cosi Mura Plus. Let wel op: het plankje is niet geschikt voor de Mutsy Evo kinderwagens na 2018.

8. Cybex meerijdplankje als beste meerijdplankje

Het merk Cybex komen we steeds vaker tegen en ze bieden momenteel twee verschillende meerijdplankjes aan. Het standaard plankje is geschikt voor de Cybex Priam kinderwagen, welke eenvoudig te bevestigen is. Dit plankje is ideaal voor het moment dat er een tweede kindje komt!

Ben je in het bezit van een Cybex Gazelle S? Dan kun je ook voor deze kinderwagen een speciaal meerijdplankje aanschaffen voor zo’n €90,00. Ondanks dat de plankjes er bijna hetzelfde uit zien, is het belangrijk dat je het juiste exemplaar aanschaft. Hierboven heb je de Gazelle S variant kunnen bekijken, maar via de onderstaande link kom je bij het Priam meerijdplankje terecht.

Bekijk het Cybex Priam meerijdplankje hier

9. UPPAbaby Cruz V2 meerijdplankje

Ondanks dat het merk iets minder bekend is, komen we het steeds vaker tegen: UPPAbaby. Heb je een UPPAbaby Cruz V2 kinderwagen? Dan heb je geluk! Het merk heeft een speciaal meerijdplankje voor de kinderwagen gemaakt, welke eenvoudig te bevestigen is aan de achterkant van de kinderwagen.

Zeg maar dag tegen vermoeide peutervoetjes! Op het plankje zit een antislip oppervlak, zodat je kindje stevig kan staan en niet snel zal wegglijden. Het meerijdplankje is ook nog eens gemaakt van milieuvriendelijk hout, zodat je een iets duurzamere keuze maakt.

Bekijk het UPPAbaby Cruz V2 meerijdplankje hier

Universele meerijdplankjes

Tegenwoordig ben je niet meer gebonden aan duurdere meerijdplankjes van grote kinderwagen-merken. Universele meerijdplankjes zijn er in allerlei soorten en maten, maar zijn daarnaast ook nog eens een stuk goedkoper. De EVE Kid-Sit is het meest bekend, maar er zijn uiteraard nog meer goede meerijdplankjes verkrijgbaar.

Universele meerijdplankjes zijn handig, omdat deze op meerdere merken kinderwagens (en soms buggy’s) passen. Je bent hierdoor niet gebonden aan één specifiek merk, wat handig kan zijn wanneer je eventueel een ander merk kinderwagen aan wilt schaffen. Ook kunnen opa en oma (of de oppas) nu gebruikmaken van het plankje wanneer zij een ander merk kinderwagen hebben.

Let wel op, want niet alle meerijdplankjes zijn low budget en even betaalbaar. De plankjes in dit artikel krijgen goede reviews en hebben vaak extra opties, waardoor je iets meer betaald. De kwaliteit is degelijk en de ervaringen van andere ouders zijn goed.

Bekijk hieronder een aantal goede, universele plankjes voor de kinderwagen.

10. E.Z. Step Litaf Litex als beste meerijdplankje universeel

Het E.Z. Step Litaf Litex meerijdplankje staat ook wel bekend als Tigex universeel meerijdplankje en Jippie’s plankje. Met dit meerijdplankje is er een extra plekje beschikbaar voor je andere kindje, nadat je het plankje gemakkelijk hebt bevestigd aan de kinderwagen.

Het plankje is verstelbaar en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 tot en met 5 jaar oud. Een ander pluspunt is de prijs van het plankje, want voor nog geen €60,00 heb je een extra plekje beschikbaar! Je kunt dit meerijdplankje gebruiken voor de Bugaboo, Easywalker, Phil & Teds, Maxi Cosi en Mutsy.

11. Lascal buggyboard : budget meerijdplankje

Het Buggy Board Maxi van Lascal is geschikt voor zowel kinderwagens als buggy’s en kan gebruikt worden door kinderen vanaf 2 tot en met 5 jaar. Dit board heeft een antislip gedeelte én ingebouwde vering. De wielen zijn lekker groot, zodat de rit ook comfortabel is op hobbelig terrein. Verder zijn er reflectoren aanwezig, zodat je goed zichtbaar bent onderweg.

Let op: het betreft hier het meerijdplankje inclusief zitje. Dit zitje kun je overigens ook inklappen.

12. Bumprider universeel

Wanneer je kiest voor de universele Bumprider, kies je voor extra comfort door de rubberen wieltjes. Het meerijdplankje past op bijna iedere kinderwagen en buggy, mits er een stang of buis op zit waaraan het plankje bevestigd kan worden. Ook op dit board zit een antislip mat, zodat je kindje er niet afglijdt.

Door de reflectoren ben je van verre afstand te zien, wat de veiligheid van jou en je kind(eren) ten goede komt. Heb je het plankje niet nodig? Dan kun je hem gemakkelijk verwijderen door middel van het indrukken van twee knoppen. Net als de andere meerijdplankjes is dit plankje geschikt voor kids van 2 tot en met 5 jaar.

13. Baninni Kid Board Passo meerijdplankje

Het Baninni Kid Board Passo krijgt erg goede reviews! De slechte ervaringen online zijn geschreven door mensen bij wie het plankje niet volledig op de kinderwagen past. Let dus goed op of het plankje op jouw kinderwagen past! Het universele board van Baninni past op bijna alle buggy’s en kinderwagens!

De zachte wielen zorgen voor extra comfort voor je kindje. Daarnaast is er ook nog een standaard zitje aanwezig bij dit buggyboard, zodat je kindje lekker kan zitten tijdens lange wandelingen. Is het stoeltje niet nodig? Dan kun je hem eenvoudig verwijderen en opbergen.

Het Baninni Passo Kid Board is stevig, heeft een eenvoudig vergrendelingssysteem en is geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden tot 20 kg. Let op: het meerijdplankje past niet op de Joolz Day, Mutsy Evo, Stokke Trailz & Xplory, Quinny Buzz en Zapp.

Dit vind je misschien ook leuk

Tweeling kinderwagen kopen, wat is de beste?
Rookmelder verplicht 2022: dit zijn de beste brandmelders + budget tips!
Goedkoopste kinderwagens in 2022
Beste borstkolf 2022 : lijst & informatie
Beste babyvoedingmaker, top 10 beste babycook in 2022!
Kinderondergoed setjes : hier vind je de mooiste setjes!