KINDERTUINHUISJE – 10x leukste speelhuisjes

Is je kind gek op spelen in de tuin? Wat is er dan leuker dan een echt kindertuinhuisje?! Zo’n speelhuisje voor in de tuin brengt urenlang speelplezier met broertjes/zusjes, vriendjes en vriendinnetjes! Houten kindertuinhuisjes zijn ontzettend populair en geliefd, dus besloten wij om de allerleukste kinderspeelhuisjes van hout voor jullie op een rijtje te zetten!

Speelhuisjes voor kids blijven leuk

Speelhuisjes voor kinderen in de tuin zijn al heel wat jaren erg populair en die trend zal niet snel overgaan. Vroeger kwam je vaak speelhuisjes van kunststof tegen, maar niet iedereen is gek op de uitstraling van dit type huisjes. Tegenwoordig kun je ook prachtige, houten kindertuinhuisjes bestellen, welke een eyecatcher zijn voor in de tuin! Daarnaast zijn veel kunststof huisjes ‘open’ en hebben ze geen vloer, wat veel kinderen jammer vinden.

De meeste houten kinderspeelhuisjes zijn voorzien van een vloer en hebben ramen. Let altijd goed op of dit het geval is, want dat is niet altijd zo. Een nadeel is de prijs van dit soort speelhuisjes, want voor houten huisjes moet je flink wat geld neertellen. Daar staat wel tegenover dat de huisjes lang mooi blijven, zeker wanneer je wat aandacht aan het hout geeft door de jaren heen.

Een ander klein nadeel is dat je vaak iets meer werk hebt aan het in elkaar zetten van een houten speelhuisje. Kunststof huisjes klik je in elkaar, maar houten huisjes worden vaak in elkaar geschroefd. Hierdoor is het speelhuisje wel een stuk steviger en duurzamer dan een plastic huisje, zodat je er veel langer plezier van hebt.

10x het leukste kindertuinhuisje

Er zijn ontzettend veel verschillende, houten kindertuinhuisjes/speelhuisjes verkrijgbaar en de kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om het iets makkelijker te maken, hebben we de populairste en beste kinderspeelhuisjes van hout voor je op een rijtje gezet! In het overzicht vind je zowel goedkopere- als duurdere tuinhuisjes, zodat er (hopelijk) voor iedereen een leuk exemplaar tussen zit. Onderaan het artikel geven we nog een aantal tips waar je kunt kijken als jouw favoriete tuinhuisje voor je kind er niet tussen zit.

1. AXI Noa speelhuisje voor in de tuin – prijstip

We beginnen met het AXI Noa speelhuisje, welke ook meteen de ‘goedkoopste‘ in dit artikel is. Op het gebied van speeltoestellen voor in de tuin is AXI een zeer bekende naam en het merk staat bekend om zijn vele buitenspeelgoed van zeer goede kwaliteit. Het merk biedt veel soorten speeltoestellen aan in verschillende prijscategorieën, zodat er voor bijna ieder gezin een leuk stuk buitenspeelgoed verkrijgbaar is.

TIP: op deze pagina van Amazon.nl is AXI buitenspeelgoed vaak een stuk goedkoper!

Dit onbewerkte, houten huisje van AXI zorgt voor vele uren speelplezier. Omdat het huisje onbewerkt is, kun je hem ook nog naar eigen wens decoreren. De ramen aan de zijkanten kunnen gemakkelijk worden geopend en de deur bevat zelfs een brievenbus! Leuk, want wie wilt er geen post ontvangen? Voor het maken van het huisje is gebruikgemaakt van 100% FSC Hemlock hout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Het hout splintert niet en is resistent tegen houtrot.

Afmetingen: het speelhuisje is 133 centimeter hoog, 135 centimeter lang en 111 centimeter breed. Het gaat hier dus om een kleiner houten tuinhuisje, welke geschikt is voor kinderen vanaf 18 maanden. Op dit kinderspeelhuisje krijg je maar liefst 10 jaar garantie.

2. AXI Milan kindertuinhuisje

In dit artikel zul je verschillende speelhuisjes van het merk AXI tegenkomen, omdat dit erg populaire en mooie huisjes zijn voor kinderen. Bovenstaand kindertuinhuisje is ook verkrijgbaar bruin/groen voor dezelfde prijs. Voor dit houten speelhuisje van AXI betaal je een stuk meer dan het vorige exemplaar, maar daar krijg je dan ook een mooi, uitgebreid speelhuis voor terug.

Huisje Milan heeft een halfronde deur en ramen, maar ook een brievenbus in de deur voor alle post. Is het mooi weer buiten? Dan open je de ramen en kun je precies zien wat er buiten gebeurt. Regent het? Dan doe je alles dicht en kan je kind lekker droog verder spelen in het huisje! Een groot voordeel is dat dit huisje een vloer heeft en dat je kindje droog kan spelen wanneer het regent.

Ook speelhuisje Milan is gemaakt van 100% FSC Hemlock hout en het dak is van FSC 100% Cipressen hout. Beide soorten hout komen uit duurzaam beheerde bossen en zijn van nature bestand tegen weersinvloeden. Fijn, want je wilt dat het huisje mooi blijft! Dit hout is al behandeld met beits en daardoor vrijwel onderhoudsvrij. Het huisje is 180 centimeter hoog, 191 centimeter lang, 202 centimeter breed en dus een groot speelhuis.

3. Backyard Discovery kinderspeelhuisje

Als je op zoek bent naar mooi, duurzaam buitenspeelgoed, is het merk Backyard Discovery ook zeker een merk om te overwegen. Net als het merk AXI biedt Backyard Discovery veel houten speelhuisjes en buitenspeeltoestellen aan. Ondanks dat zeer uitgebreide huisjes en toestellen tot de mogelijkheden behoren, kun je ook voor meer basic en kleinere, houten kindertuinhuisjes bij dit merk terecht.

Dit houten speelhuisje heeft lengte van 117 centimeter, een breedte van 107 centimeter en een hoogte van 140 centimeter. Het huisje wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 2 tot en met ongeveer 10 jaar, wat betekent dat je veel jaren plezier hebt van het huisje. Dit huisje bevat brede ramen, welke licht en wind binnenlaten. Gaat het regenen? Dan ben je dus wel nat!

In het huisje vind je verschillende accessoires, zoals een telefoon, een kachel en een speelgootsteen. Het huisje is gemaakt van 100% cederhout, welke bestand is tegen weersinvloeden. Het hout is behandeld met beits, wat zorgt voor een glad uiterlijk. Verder is het goed om te weten dat je 2 jaar garantie krijgt op dit leuke, houten kinderspeelhuisje!

4. Houten speelhuisje met glijbaan

Dit gave, houten speelhuisje met glijbaan is een aanrader voor iedereen! Het speelhuisje is middelhoog en geplaatst op palen. De leuke veranda geeft het huisje de uitstraling van een vakantiehuisje, wat hem extra leuk maakt. De glijbaan is 1,2 meter lang en zal zeker voor heel veel plezier zorgen! Aan de andere kant van het huisje zit een handige trap, zodat je kind er gemakkelijk in kan.

Het kindertuinhuisje heeft een lengte van 184 centimeter, een breedte van 177 centimeter en is 210 centimeter hoog. Als je graag een speelhuisje wilt kopen waar je vele jaren plezier van hebt, is dit echt een aanrader. Het huisje is geschikt voor kinderen tot 8 jaar en bevat een bodem/vloer. Het hout is geïmpregneerd en het dak is gemaakt van dakleer. Handig, want het huisje is dus gewoon waterdicht en een geweldige schuilplaats!

5. Swing King speelhuis – luxe kindertuinhuisje

Voor de ouders met heel veel ruimte in de tuin: dit is het nieuwe paleisje van jullie kind(eren)! De prijs is even schrikken, maar daar krijg je wel heel veel speelplezier voor terug! Als je de foto’s bekijkt, zie je meteen waarom het huisje zo prijzig is. Het kindertuinhuisje bevat een beneden- en een bovenverdieping, wat voor nog meer pret zorgt. Het grote speelhuis is fantastisch als je genoeg ruimte hebt in de tuin.

Dit luxe speelhuisje van het merk Swing King heeft ramen met plexiglas aan de voorkant en aan de zijkanten. Aan de voorkant van het huisje zit een dubbele deur, die je dus ook half open kunt laten. De plantenbakken onder de raampjes maken het helemaal af! Het dak van dit huisje is bedekt met dakleer en je vindt er zelfs een schoorsteen op.

Via een trapje kom je op de eerste verdieping van het huisje, waar je kind heerlijk kan spelen. Voor het maken van dit huisje is gebruikgemaakt van geïmpregneerd FSC hout, wat garant staat voor jarenlang speelplezier. Maak je overigens geen zorgen, want het huisje heeft voorgemonteerde panelen, zodat je hem gemakkelijk monteert. Dit huisje is, in verband met veiligheid, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

6. AXI Alice speelhuisje voor in de tuin

Het merk AXI biedt veel verschillende kinderspeelhuisjes van hout aan en ook dit exemplaar is een leuke tip! De bruin/groene kleur is kenmerkend voor het merk en het huisje is een echte eyecatcher voor in de tuin. Dit kindertuinhuisje heeft schuine ramen, een schuine deur en een schoorsteen op het dak. In de deur zit een klein raampje, zodat je precies kunt zien wie er voor de deur staat.

Gaat het regenen? Dan doe je snel de deuren en ramen dicht, zodat je kind droog blijft en verder kan spelen. Let wel op: er zit geen vloer in dit huisje! Meestal blijft het in dit type huisje wel droog, maar die garantie heb je bij een hevige regenbui natuurlijk niet. Dit speelhuisje van AXI is gemaakt van 100% FSC cipressen hout, welke bestand is tegen weersinvloeden. Daarnaast is het huisje bewerkt met watergedragen beits.

Afmetingen: het speelhuisje is 157 centimeter lang, 146 centimeter hoog en 144 centimeter breed. Door het schuine ontwerp van het speelhuisje zijn de binnenmaten wel afwijkend. Alle panelen zijn voorgemonteerd, net als de ramen/deuren.

7. Kinderspeelhuis AXI Lisa

Ook dit gave, houten speelhuis is geschikt voor ouders en kinderen vanaf 18 maanden met een grote tuin. Het huisje ziet er luxe en speciaal uit, met allemaal schuine vormen. Als het lekker weer is, neemt je kind plaats op de veranda, om lekker rond te kijken tijdens deze mooie dag. In het huisje kan je kind boeken lezen, lekker knutselen of spelen met zijn broertjes/zusjes of vriendjes en vriendinnetjes.

De speciale aanbouw aan de zijkant maakt het huisje groter en uiteraard zit er ook op dit huisje een schoorsteen. De schuine ramen zien er hip uit en de aanbouw heeft twee extra ramen. In de schuine deur zit een raampje, zodat je kind meteen kan zien wie er voor de deur staat. Gaat het regenen? Dan sluit je de deur en de ramen, zodat je lekker droog zit. Dit huisje is voorzien van een bodem/vloer, zodat het een echt huisje is!

Net zoals bij de meeste huisjes van AXI het geval is, is ook dit huisje gemaakt van weerbestendig 100% FSC Hemlock hout. Het dak is gemaakt van cipressen hout, wat ook resistent is tegen houtrot. Verder is het huisje behandeld met watergedragen beits en nagenoeg onderhoudsvrij.

Afmeting: speelhuisje Lisa is 174 centimeter hoog, 220 centimeter breed en 193 centimeter lang. Omdat het huisje een schuin ontwerp heeft, is de binnenmaat ietwat afwijkend. Let op: het gaat hier dus om een groot speelhuis!

8. Groot speelhuis op palen – AXI Emma

Het AXI Emma speelhuis is verkrijgbaar met glijbanen in verschillende kleuren voor dezelfde prijs, dus let hier op als je een huisje wilt bestellen en liever een andere kleur glijbaan wilt. Houten speelhuisjes met glijbanen zijn altijd al in trek geweest en dat is vandaag de dag nog steeds niet anders. Helaas zijn de prijzen van dit type huisjes vrij hoog, maar daar krijg je wel veel speelplezier voor terug.

Klim lekker naar boven en glij naar beneden! Als je moe bent, loop je lekker naar binnen en drink je een glaasje water in je eigen huis! Het huisje is voorzien van ramen en een deur, zodat kinderen zich helemaal kunnen afzonderen. Het platform heeft een hoogte van 58 centimeter en het merk AXI geeft aan dat het speelhuisje voor kinderen vanaf 2 jaar geschikt is.

De meeste merken geven 2 jaar garantie op speelhuisjes, AXI geeft 10 jaar lang garantie! Het merk staat garant voor kwaliteit en je zult jarenlang plezier beleven van deze aankoop. De glijbaan is 118 centimeter lang en zorgt gegarandeerd voor vele lachjes op het gezicht van je kind! Het AXI Emma speelhuisje is van Hemlock hout gemaakt, wat wel tegen een stootje kan.

Afmetingen: Speelhuis Emma is een groot speelhuis waar je de ruimte voor moet hebben. Het huisje is 227 centimeter hoog, 193 centimeter lang en 349 centimeter breed.

9. Houten speelhuisje met veranda

In dit artikel heb je al een super de luxe kindertuinhuisje van het merk Swing King kunnen bewonderen, maar deze is voor veel gezinnen te groot en ook best prijzig. Dit gave speelhuisje met veranda is geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 12 jaar en kan in tuinen vanaf ongeveer 15m2 geplaatst worden. Het huisje is gemaakt van geïmpregneerd FSC hout, waar je jarenlang plezier van kunt en zult hebben.

Aan de zij- en voorkant zit een raam met plexiglas en het dak bevat dakbedekking (dakleer). Dit speelhuis heeft een afmeting van 225 x 202 x 171 centimeter en bevat voorgemonteerde panelen. De bodem is 15 mm dik en zorgt ervoor dat je kind droog kan spelen tijdens een regenbui. Op deze pagina van bol kun je nog meer Swing King speelhuisjes bekijken.

10. AXI Robin speelhuisje met glijbaan

Ondanks dat dit houten speelhuisje als laatste op het lijstje staat, is het zeker niet de minst leuke! Met een prijs van €900,00 is het een vrij prijzig speelhuis, maar dit bedrag betaal je al snel voor een houten, middelgroot kindertuinhuisje. Bij dit huisje zit een leuke glijbaan, zodat kinderen er gemakkelijk vanaf kunnen glijden. Speel samen met broertjes en zusjes of vriendjes en vriendinnetjes!

Dit speelhuisje staat op palen en is uiteraard voorzien van een bodem. Als het begint te spetteren, doe je de ramen en deur dicht, zodat je kind zorgeloos verder kan spelen. Deze kleuren zijn kenmerkend voor het merk AXI en het huisje is zeker een eyecatcher in de tuin! Het platform heeft een hoogte van 58 centimeter en het huisje is 203 centimeter hoog. Verder is het huisje 177 centimeter lang en 264 centimeter breed.

Prijstip! Goedkope(re) kindertuinhuisjes bij Amazon.nl

Als je niet thuis bent in de wereld van houten buitenspeelgoed en speeltoestellen, zul je al snel schikken van de prijzen die gevraagd worden voor dergelijke huisjes. Veel houten producten zijn een stuk duurder dan kunststof, maar ze zijn dan ook een stuk degelijker en duurzamer. Heb je een leuk huisje gezien, maar ligt de prijs boven het budget? Dan raden we aan een kijkje te nemen op deze pagina van Amazon.nl! Hier kun je veel huisjes vinden, tegen vrij behoorlijke prijzen!

Kindertuinhuisje

Het huisje dat je hierboven kunt bewonderen is een voorbeeld van de huisjes die je op Amazon.nl kunt vinden. Met een prijs van €762,00 is dit nog steeds geen goedkoop, houten speelhuisje, maar in verhouding met andere merken wel een stuk beter betaalbaar. Dit stevige huisje is bedekt met dakleer en bevat een bodem/vloer. De ramen brengen voldoende licht binnen en het huisje lijkt net echt!

Hier moet je op letten bij aanschaf van kindertuinhuisje

Als je een kindertuinhuisje gaat aanschaffen, weet je dat dit een behoorlijk kostenplaatje met zich meebrengt. Bestel niet zomaar een houten speelhuisje, maar kijk eerst goed rond. Dit kan soms veel geld schelen, maar je weet dan ook beter wat je precies in huis haalt. Hieronder geven we een aantal tips over waarop je zou kunnen letten, voordat je een kindertuinhuisje gaat bestellen. Op die manier kun je een miskoop voorkomen!

Vloer/bodem aanwezig?

Waarschijnlijk denk je er, voor de aankoop, nog niet over na, maar veel (kunststof) speelhuisjes bevatten geen bodem. Het maakt de speelhuisjes niet minder leuk, maar het gevoel van een ‘echt huisje’ is dan wel weg. Daarnaast is het ook niet erg handig als het gaat regenen, omdat de kans groot is dat de voetjes en spulletjes van je kind nat worden. Controleer dus altijd goed of er een bodem aanwezig is, indien je dit wenst.

Garantie op het kindertuinhuisje

Als je kinderen hebt, weet je dat er weleens iets stuk gaat. Als je buitenspeelgoed van honderden euro’s gaat aanschaffen, is het een fijn idee om te weten dat je garantie hebt op het kindertuinhuisje. De meeste merken geven zo’n 2 jaar garantie, maar het merk AXI biedt 10 jaar garantie.

Afmetingen en adviesleeftijd

Let goed op de afmetingen van een kindertuinhuisje als je er eentje wilt gaan bestellen. Op de foto’s lijken producten altijd heel groot, maar dat kan in de praktijk weleens tegenvallen. De speelhuisjes met een hoge prijs zijn vaak groot, maar dit is niet altijd het geval. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de ruimte die je over hebt in de tuin, zodat je zeker weet dat hij past.

De meeste merken geven een adviesleeftijd voor speelhuisjes en dat heeft altijd een reden. Jonge kinderen onder de 3 jaar zijn nog niet erg voorzichtig en dan is een verdieping in een huisje (nog) niet zo handig. Daarnaast kunnen huisjes met een plateau ook niet erg veilig zijn voor jonge kinderen, omdat zij hier vanaf kunnen vallen.

Reviews van andere klanten over het kindertuinhuisje

Wat vinden andere klanten van het kindertuinhuisje? Veel mensen beseffen niet dat ze veel informatie kunnen halen uit de reviews die andere klanten bij het product hebben achtergelaten. Hierin kun je informatie vinden over de kwaliteit van een product, maar ook over de voor- en nadelen. Hoe lang duurt het bijvoorbeeld voordat een huisje gemonteerd is? En is het speelhuisje zijn geld waard? Kortom: lees zeker de reviews door!

Relevante artikelen

Als je op zoek gaat naar het leukste buitenspeelgoed, zit je bij Mamagroeit.nl helemaal goed. Hieronder kun je links vinden naar een aantal populaire artikelen op onze website.

Scroll naar boven