BUMBA SPEELGOED – 25 tips in 2023!

Bumba speelgoed

Ben je op zoek naar het leukste Bumba speelgoed? Dan zit je hier helemaal goed! In dit overzicht vind je namelijk 25x het leukste en meest populaire speelgoed van Bumba van dit moment. Ga je voor de VTech speelkubus of toch voor het grote Bumba Zoekboek? Bekijk snel het leukste Bumba speelgoed voor verschillende leeftijden + budget tips!

Leukste Bumba speelgoed voor verschillende leeftijden

Bumba is anno 2023 nog steeds razend populair en je kunt dan ook allerlei verschillende soorten speelgoed vinden. Voor de allerkleinsten is er leuk speelgoed zoals een activiteitenkubus, terwijl de Bumba loopfiets erg populair is onder oudere kinderen. In dit overzicht kun je 25+ tips vinden, zodat je het leukste Bumba cadeau binnen no-time in huis hebt!

Bekijk hieronder 25x het leukste Bumba speelgoed!

1. Bumba activiteitenkubus – VTech

De Bumba activiteitenkubus van VTech is een ontzettend leuk cadeau voor kinderen vanaf 9 maanden. VTech staat bekend om zijn speelgoed in vrolijke kleurtjes en met leuke geluiden. Baby’s kunnen op de interactieve toetsen drukken of aan de wijzer draaien, zodat ze kennis kunnen maken met muziek, kleuren en cijfers. Van al het Bumba speelgoed voor jonge kinderen is dit het meest populaire stukje speelgoed!

De activiteitenkubus draagt bij aan de ontwikkeling van de oog-handcoordinatie en de fijne motoriek van je kindje. Het is dus niet alleen leuk speelgoed, maar ook nog eens heel educatief! De vrolijke liedjes, zinnetjes en geluiden zorgen ervoor dat je kindje aangetrokken wordt tot de kubus, dus uren speelplezier gegarandeerd!

2. Bumba zoekboek

Zoekboeken zijn al jarenlang een groot succes onder kinderen en ook voor Bumba-fans is er een speciaal zoekboek beschikbaar! Het ‘Bumba – Mijn groot zoekboek’ krijgt ontzettend veel goede reviews en kinderen zijn er helemaal gek op! Kinderen vanaf 2 jaar leren verschillende voorwerpen te benoemen en vinden deze terug in de mooie tekeningen.

Je peuter gaat op ontdekkingsreis in de wereld van Bumba en al zijn vriendjes. Waar staat Bumba? Wat koop je in de winkel en wat kun je allemaal vinden op de boerderij? Op de een of andere manier blijven kinderen zich aangetrokken voelen tot zoekboeken en het duurt heel lang voordat ze hier op uitgekeken zijn. Op deze pagina van BOL.com kun je meer Bumba zoekboeken bekijken.

3. Bumba muziekboekje VTech

Ook het Bumba muziekboekje van VTech is een erg leuke cadeautip voor kinderen vanaf 6 maanden. De muziekboekje van VTech zijn in verschillende thema’s verkrijgbaar, dus je hoeft niet perse voor de Bumba-variant te kiezen. In dit muziekboekje luister je naar een vrolijk verhaal over Bumba en zijn vrolijke vriendjes. Dit boekje is lekker stevig en kan zeker tegen een stootje.

Het boek bevat kleurrijke tekeningen en een knipperend lichtje, welke de visuele ontwikkeling van het kind stimuleert. Daarnaast draagt het omslaan van de bladzijden bij aan de ontwikkeling van de grove motoriek. Het boek bevat verder een gezongen Bumba liedje, vrolijke melodietjes en verschillende rijmpjes. Uiteraard hoor je de originele stemmen uit de serie, welke je kindje zeker zal herkennen!

4. Bumba Verstoppertje

Speelt je kind graag verstoppertje met Bumba? Dan is dit een heel leuke tip! Dit leerzame spel is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en zal gegarandeerd voor heel veel speelplezier zorgen! Het spel kan rekenen op zeer veel positieve reviews van andere klanten, zodat je zeker weet dat je geen miskoop doet.

Je verstopt Bumba in huis, waarna hij geluidjes zal maken om gevonden te worden. Oudere kinderen kunnen de kaarten gebruiken voor aanwijzingen om Bumba te vinden. Mede door de prijs en het gegarandeerde speelplezier is dit ook een erg leuke cadeautip voor de feestdagen.

5. Bumba Gitaar

Welk kind is niet gek op het maken van muziek? Veel speelgoedfabrikanten maken leuke speelgoedinstrumenten en ook van Bumba kun je verschillende instrumenten voor jonge kinderen vinden. Hierboven zie je een gitaar, maar je kunt ook voor andere instrumenten kiezen, zoals een piano, een radio en meer. Op deze pagina van BOL.com kun je andere speelgoedinstrumenten vinden van Bumba.

De ‘Mijn eerste gitaar’ van Studio100 is een makkelijk te hanteren gitaar voor kinderen vanaf 2 jaar. Je kind maakt op een speelse manier kennis met muziek en er staan vrolijke Bumba liedjes, muzieknoten en geluiden op. De gitaar werkt op 2x AA batterijen, welke inbegrepen zijn. Met deze gitaar ondersteun je de ontwikkeling van creativiteit en motoriek.

6. Bumba mega vloerpuzzel – 16 stukjes

Veel kinderen zijn gek op puzzelen en dat begint al op een vroege leeftijd. Voor de Bumba-fans zijn er verschillende puzzels verkrijgbaar, waarvan deze super grote XL vloerpuzzel een populair en zeer gewild exemplaar is. Het leuke aan deze puzzel is dat hij twee vormen heeft, zodat je kindje zelf kan kiezen wie Bumba op zijn schouder zet.

Deze XL vloerpuzzel is 60 centimeter hoog en bevat 16 stukken. Wil je graag de interactie en motoriek van je kindje vanaf 2 jaar stimuleren? Dan zijn puzzels een goed idee! Op deze pagina van BOL.com kun je heel veel andere Bumba puzzels vinden voor verschillende leeftijden. Ook op deze pagina van Amazon.nl vind je veel leuke Bumba puzzels voor leuke prijzen.

7. Bumba houten schuifpuzzel

De Bumba houten schuifpuzzel is ook zeer populair speelgoed voor kinderen vanaf 18 maanden. Je kindje kan Bumba en al zijn vriendjes over het houten circusbord heen schuiven en natuurlijk laten optreden in de echte Bumba-show! Met de houten schuifpuzzel traint je kindje zijn fijne motoriek, maar het allerbelangrijkste is dat hij heel veel plezier beleeft!

8. Bumba knuffel dokter

Bumba knuffels zijn zeer gewild en je kunt tegenwoordig dan ook heel veel verschillende exemplaren vinden. Uiteraard kun je kiezen voor de klassieke, gele Bumba knuffel, maar er zijn ook verklede Bumba-knuffels verkrijgbaar, zoals de dokter hierboven. De knuffel is van goede kwaliteit en geschikt voor kinderen van alle leeftijden! Met een afmeting van 20 centimeter is deze knuffel gemakkelijk vast te houden en mee te nemen.

Naast de dokter knuffel kun je ook kiezen voor een politieagent, astronaut, voetballer, piloot, ijscoman, boer en kok. Natuurlijk zijn er ook veel knuffels verkrijgbaar van de vriendjes van Bumba! Op deze pagina van BOL.com kun je heel veel pluche Bumba knuffels bekijken!

9. Bumba magnetisch bouwspeelgoed

Als je de normale babyblokken een beetje zat bent, kun je ook kiezen voor het leuke, magnetische bouwspeelgoed van Bumba! Stick-O speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar en erg leuk om kinderen mee te laten bouwen. Peuters bouwen hun eigen Bumba en Bumbalu, maar daarnaast kunnen ze ook nog een zon, bloem en een boompje bouwen. In totaal zitten er 14 stukken in de doos, zodat je kindje wel even zoet is.

10. Bumba sambaballen

Eerder in dit artikel ben je de gave Bumba gitaar tegengekomen, maar ook de Bumba sambaballen blijven razend populair! Dit geldt niet alleen voor de Bumba exemplaren, maar voor alle sambaballen. Je komt deze vaak tegen op kinderdagverblijven en op basisscholen, maar ook voor thuis is dit erg leuk speelgoed om het muzikale talent van je kindje te stimuleren.

Let wel op: het gaat hier om sambaballen mét liedjes en dus geen standaard sambaballen. In totaal bevat het instrument drie Bumba-liedjes, zodat je kindje leuke muziekjes kan maken. Dit intstrument is geschikt voor kids vanaf 1 jaar en werkt op 2x AAA batterijen (inbegrepen).

11. Bumba muziekspeler

Muziek is voor veel ouders een belangrijk onderdeel van de opvoeding en een muziekspeler is dan ook een leuk stuk speelgoed voor je kind! Deze Bumba muziekspeler is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden en werkt op 2x AA batterijen, welke meegeleverd worden. De radio heeft licht- en geluidseffecten en kan ingesteld worden in de talen Nederlands en Frans.

Als je aan de rode knop draait, kan je leren tellen, opdrachten uitvoeren, kleuren herkennen, dierengeluid herkennen en muziek van Bumba horen. De gelde knop gebruik je om samen met Bumba de leukste opdrachten uit te voeren.

12. Bumba auto

Autootjes zijn gewild speelgoed en je kunt natuurlijk verschillende speelgoedvoertuigen van Bumba vinden online en in de winkels. De bovenstaande Bumba auto is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden en is gemaakt van kunststof. Het autootje is 10 centimeter en kan dus ook gemakkelijk in je tas of jaszak om mee te nemen onderweg.

13. Bumba microfoon

Muziekliefhebbers opgelet: met deze Bumba speelgoedmicrofoon kun je je zangkunsten vertonen! Wat erg leuk is aan deze microfoon, is dat ze liedjes kunnen zingen én opnemen. De liedjes kan je kindje dus terugluisteren en dat is extra leuk! De microfoon bevat ook nog een aantal liedjes, zodat je kindje lekker kan meezingen. Batterijen (3x AAA) zijn inbegrepen, dus je kind kan gelijk beginnen met zijn nieuwe talent! De microfoon is geschikt voor kids vanaf 18 maanden.

14. Bumba hoed

De Bumba hoed is een herkenbaar stuk speelgoed voor veel kinderen en deze staat dan ook vaak op verlanglijstjes van jongere kinderen. Het gaat om een hoedje van 1 maat, welke te dragen is door kinderen vanaf ongeveer 12 maanden. Het hoedje is gemaakt van polyester en mag in de wasmachine gewassen worden op 30 graden. Naast de Bumba hoed zijn ook de verkleedpakken van Bumba een groot succes, welke je kunt bekijken op deze pagina van BOL.com.

15. Bumba tent – circustent – speeltent

Met de Bumba Circustent haal je heel veel speelplezier in huis! Niet alleen voor je kindje, maar ook voor zijn vriendjes en/of vriendinnetjes. Na het spelen ruimt je kindje zijn speelgoed op in de tent en de kamer is weer netjes. Met een hoogte van 135 centimeter is deze tent ontzettend voor kinderen vanaf 1 jaar tot jaren na deze leeftijd. De circustent van Bumba is zeer herkenbaar voor kinderen en gegarandeerd een succes als cadeau.

16. Bumba knuffeldoekje

Voor de allerkleinsten onder ons zijn er ook genoeg leuke Bumba-items verkrijgbaar, zoals het schattige, zachte knuffeldoekje. Knuffeldoekjes worden vaak gebruikt in de maxi cosi, de buggy en in bed voor het slapengaan. Knuffeldoekjes van Bumba zijn ook verkrijgbaar in andere varianten, zoals de vriendjes van Bumba. Je mag het knuffeldoekje wassen op 30 graden, zodat je het doekje goed schoon kunt houden. Het doekje mag gebruikt worden door kinderen vanaf de geboorte.

17. Interactieve Bumba knuffel met geluid

Je kunt online (en in sommige winkels) heel veel leuke, zachte Bumba knuffels vinden, maar ook de Bumba interactieve knuffel is een groot succes! Deze knuffel is heerlijk zacht en kan ‘Bumba’ en ‘Bumbalu’ zeggen. Je kindje kan meezingen met het Bumbalied, maar ook luisteren naar wat Bumba allemaal zegt wanneer je op één van zijn handjes drukt.

Als je in het hoedje van Bumba knijpt, hoor je het Bumba liedje. Knijp je in het linkerhandje? Dan hoor je ‘Bumba’. Wanneer je in zijn rechterhandje knijpt, zegt Bumba ‘Bumbalu’. De interactieve Bumba knuffel van 35 centimeter werkt op 2x AA batterijeren en is geschikt voor kids vanaf 6 maanden.

18. Studio 100 geluidenspel Bumba junior 

Het Studio 100 geluidenspel Bumba Junior is een erg populair spel dat geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. Het spel duurt ongeveer 15 minuten en laat kinderen kennismaken met Bumba en zijn vriendjes. Welke gekke geluidjes maken ze allemaal? Als je op de knop drukt, licht Bumba op en laat hij iets horen. Bij ieder geluid dat je hoort past een plaatje.

Kinderen maken kennis met geluiden en verzamelen kaarten. Met dit spel stimuleer je interactie, de motoriek van je kindje en het herkennen van kleuren/geluiden en kijken. Je kunt dit spel spelen met 1 tot maximaal 4 spelers. In de verpakking vind je de geluidjesmaker, 48 kaartjes, AA batterijeren en de spelregels.

19. Bumba ballenbak

Ballenbakken zijn al jarenlang erg populair onder ouders en hun kinderen en ook van Bumba kun je een exemplaar aanschaffen. Let wel op, want je krijgt slechts 50 ballen bij het ballenbad en dat is in de praktijk niet heel veel. Gelukkig kun je deze ballen ook los bestellen via verschillende webshops als BOL.com en Amazon.nl. Hoeft het ballenbad niet helemaal vol te zitten? Dan zijn 50 ballen genoeg.

Jonge kinderen vinden het geweldig om in een bad met ballen te zitten en het is extra leuk als hun favoriete karakter op de ballenbak staan! Het ballenbad kan op veel positieve reviews rekenen, maar de lage hoeveelheid ballen is wel een domper voor sommige klanten. Bij deze ballenbak krijg je een opbergtas, zodat je hem na het spelen weer goed kunt opbergen. Het ballenbad is geschikt voor kids vanaf 18 maanden.

>> Bekijk hier losse ballenbak ballen op BOL.com
>> Hier kun je ons andere artikel lezen met de leukste balkenbadjes

20. Clementoni Blokken Bumba speelgoed

Het merk Clementoni biedt heel veel educatief speelgoed aan voor kinderen van verschillende leeftijden. De zachte Bumba blokken zijn erg gewild en veel kinderen krijgen dit leuke setje tijdens de verjaardag of feestdagen. In de set zitten 10 zachte Clemmy bouwblokken, die je na het spelen weer kunt opbergen in de schattige baby-olifant.

Met dit setje stimuleer je niet alleen de behendigheid van je kindje, maar ook de fantasie en motorische vaardigheden. Je kunt het deksel van de olifant gebruiken als ondergrond, maar de deksel is tegelijekrtijd ook een handvat. Op deze pagina van BOL.com vind je meer zachte Clementoni blokken voor nog meer speelplezier! Bovenstaande set is geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden.

21. Bumba Balanza

Oh jee, Bumba heeft hulp nodig bij een circusact. En niet zomaar eentje, maar een heel belangrijke. Alle vriendjes van Bumba moeten op elkaar gestapeld worden, zonder dat ze vallen. Daarna wordt het nog lastiger, want ze moeten ook op een podium op elkaar gestapeld worden! Als je het voor elkaar krijgt zonder een vriendje te laten vallen, ben je geslaagd!

Het Bumba Balanza spel is erg geliefd onder kinderen en geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden. De figuurtjes zijn van hout en het is een erg leuk spel om samen met je kindje te spelen. Door de lage prijs van het spel is dit ook een leuke cadeautip voor de feestdagen.

22. Bumba buitenspeelgoed loopfiets

Fietsen in stijl doe je met de Studio 100 Bumba loopfiets! Jonge kinderen vanaf 2 jaar leren met een loopfiets hun evenwicht te bewaren en hoe je een fietsje moet besturen. Veel kinderen kunnen na het gebruik van een loopfiets op jonge leeftijd een stuk sneller en beter/stabieler fietsen op een normale fiets. De fiets heeft 12 inch wieltje en een verstelbaar zadel en stuur.

Het stalen frame is stevig en de rubberen banden zijn van goede kwaliteit. Ben je nog op zoek naar een loopfietsje, maar wil je geen Bumba-fiets? Dan kun je hier ons andere artikel doornemen, waarin je de beste loopfietsjes van dit moment vindt!

23. Mijn groot woordjesboek bumba

Boekjes zijn erg goed voor de ontwikkeling van je kind en er zijn verschillende Bumba boekjes verkrijgbaar. In het ‘Mijn Groot Woordjesboek’ ga je samen met je kindje op zoek naar alle voorwerpen op de tekeningen. Zo kun je voertuigen bekijken, maar ook zien wat er precies op de boerderij hoort. In het boek staan 20 tekeningen, waarop je samen met je kindje heel veel voorwerpen en woordjes kunt ontdekken. Dit boek wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 2 jaar.

24. Bumba speelgoed klok & kalender

Op school leren kinderen klokkijken en daar wordt al vroeg mee begonnen. Een oefenklok kan hartstikke leuk zijn voor je kindje en samen kun je alvast oefenen. Naast het feit dat de oefenklok leerzaam is, kun je de klok ook gebruiken om structuur te bieden aan je kind. Je leert je kindje over de verschillende seizoenen, de dagen van de week, de maanden en de tijd.

Aan de achterkant van de kalender/klok zitten twee gaten, zodat je de oefenklok kunt bevestigen aan de muur. Wil je hem liever los gebruiken? Dat kan natuurlijk ook! Met deze klok van 30×30 centimeter stimuleer je het benoemen, sorteren, tellen en de oog-handcoordinatie. Geef je graag educatief speelgoed aan je kind? Dan is dit een heel leuke en betaalbare tip! Het spel is geschikt voor kids vanaf 3 jaar.

25. Bumbo bordspel – verschillende varianten

Op dit moment zijn er verschillende Bumba bordspellen verkrijgbaar, waaronder het bovenstaande bingo-spel. Op deze pagina van BOL.com vind je andere Bumba-spellen, waaronder het populaire ‘Ding Dong’ spel.

Het leerzame bingo-spel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en werkt op 3x AG10 batterijen, welke meegeleverd worden. Je kunt het spel spelen met 2 tot 4 spelers, zodat vriendjes en vriendinnetjes of broers/zussen ook mee kunnen doen. Zoek alle goede geluidjes en win het spel! Let wel op, want Bumba ligt op de loer!

Bumba knuffel blijft populair

In dit overzicht heb je een schattig knuffeldoekje en een interactieve Bumba knuffel kunnen bekijken, maar er zijn nog veel meer exemplaren verkrijgbaar. Denk aan de vriendjes van Bumba: Nanadu, Kiko, Babilu, Bumbalu, Poppa en Bumbina. Deze zachte knuffels zijn in verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, zodat de kans groot is dat er een favoriete knuffel van je kind tussen zit!

>> Bekijk op deze pagina van BOL.com alle Bumba-knuffels

Bumba verkleedpak

Je hebt in dit overzicht een leuke Bumba-hoes kunnen bekijken, welke graag gedragen wordt door kinderen vanaf zo’n 1,5 jaar. Wist je dat er ook verschillende verkleedpakken verkrijgbaar zijn die graag worden gegeven tijdens verjaardagen en feestdagen? Veel kinderen zijn gek op verkleden en een Bumba-kostuum is dan een leuke tip! Momenteel kun je verschillende exemplaren bestellen, zodat er vast een geschikt kostuum tussen zit.

>> Bekijk op BOL.com verschillende Bumba kostuums
>> Op deze pagina van Amazon.nl vind je ook leuke kostuums

Bumba artikelen waar te koop?

Bumba speelgoed is op heel veel plekken te koop en je hoeft dus niet perse online op zoek te gaan naar het leukste Bumba cadeau. Vaak vind je leuk en betaalbaar Bumba speelgoed in winkels als Action, Big Bazaar, Intertoys en Kruidvat. Staat er een tripje naar de stad op de planning? Sla dan zeker de Action niet over! Hier ligt vaak leuk Bumba speelgoed voor heel lage prijzen. Intertoys heeft ook veel leuk speelgoed, maar daar betaal je vaak de hoofdprijs.

Bumba speelgoed sale

Ben je op zoek naar de leukste Bumba speelgoed sale? Dan zul je de actiefolders of de aanbiedingen op internet in de gaten moeten houden. Op BOL.com vind je vaak leuke kortingsacties, maar dit is zeker niet dagelijks het geval. Heeft het cadeau geen haast? Dan kun je beter even wachten totdat er een mooie aanbieding is. Bij Amazon.nl vind je heel veel Bumba speelgoed voor lagere prijzen dan en het loont zeker om dit in de gaten te houden.

>> Bekijk hier de beste deals voor Bumba speelgoed op Amazon.nl
>> BOL.com heeft vaak leuke kortingsacties op speelgoed

Bumba speelgoed 1 jaar

Bumba speelgoed voor kinderen van 1 jaar is volop verkrijgbaar en in dit artikel heb je al een aantal gave artikelen kunnen bekijken. Uiteraard is er nog veel meer leuk Bumba speelgoed verkrijgbaar, zoals geschenkboekjes, instrumenten en een opblaasbare kruiprol. Deze laatste staat bekend als peuterroller en je kunt hem op deze pagina vinden!

>> Bekijk hier een overzicht van al het Bumba speelgoed vanaf 1 jaar

Bumba speelgoed 2 jaar

Het is belangrijk om speelgoed voor je kindje te kopen welke bestemd is voor zijn leeftijd. Speelgoed is afgestemd op de ontwikkeling van kinderen per leeftijd en dat merk je ook wanneer je gepast speelgoed aan hem geeft. Voor kinderen van 2 jaar is er genoeg leuk Bumba speelgoed verkrijgbaar, zoals zoekspellen, boeken, instrumenten en kleurboeken.

>> Bekijk hier een overzicht van al het Bumba speelgoed vanaf 2 jaar

Bumba speelgoed 3 jaar

Ook voor kinderen vanaf 3 jaar kun je Bumba speelgoed vinden. Denk aan actiespelletjes, puzzels, memo en ander interactief speelgoed. Op deze pagina van BOL.com kun je veel leuk en educatief speelgoed vinden van Bumba.

Relevante artikelen

Scroll naar boven