LEERKLOK – 10x de beste leerklokken

Beste leerklok

Heeft je kind moeite met leren klokkijken of wil je hem gewoon graag een beetje motiveren om te gaan leren klokkijken? Een leerklok is voor veel kinderen een leuk en handig hulpmiddel om het klokkijken sneller onder de knie te krijgen. We hebben speciaal voor jullie een handig overzicht samengesteld met de beste en meest populaire leerklokken van dit moment!

Wat is een leerklok?

Een leerklok is een educatief hulpmiddel dat ervoor zorgt dat jonge kinderen de tijd kunnen leren lezen én begrijpen. De meeste leerklokken hebben, zoals normaal, twee wijzers voor de uren en minuten. Veel populaire leerklokken zijn gemaakt van hout, maar je kunt ook kunststof leerklokken vinden. Daarnaast bestaan er uitgebreide leerklokken inclusief maanden/dagen en seizoenen, maar de basic leerklokken zijn ook erg goed!

Op welke leeftijd leren klokkijken?

Op basisscholen wordt meestal begonnen met de tijd en klokkijken vanaf de leeftijd van 5 jaar, maar dit verschilt sterk per school. Sommige kinderen zijn al snel toe aan leren klokkijken en laten ook duidelijk zien dat ze hier interesse in hebben. Sommige ouders merken op jongere leeftijd (vanaf 2-3 jaar) al dat hun kindje interesse heeft in de tijd. Merk je dit bij je kindje? Koop dan een leerklok en leg de basis! 

1. Goula houten leerklok

De zogenaamde kalenderklokken zijn erg populair, omdat deze zeer educatief zijn. Je kind kan het klokkijken oefenen met behulp van de klok, maar ook de weekdagen en maanden staan op de kalender. Aan de bovenkant kun je het schuifje op de juiste dag van de maand zetten en onderin kun je het juiste seizoen aangeven. Een andere leuke toevoeging is het aangeven van het weer: is het zonnig? Sneeuwt het? Regent het?

Door vaak met je kind te oefenen, leert hij op den duur alle seizoenen en maanden kennen. Veel kinderen tonen op den duur interesse in klokkijken, maar ook voor kinderen die dit niet hebben is deze vrolijke kalenderklok zeer geschikt! Deze leerklok is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en je hebt geen batterijen nodig.

2. Houten leerklok – New Classic Toys

Het merk New Classic Toys biedt veel, duurzaam speelgoed aan voor kinderen van verschillende leeftijden. Toont je kind al op vroege leeftijd interesse in de tijd/klok? Dan hebben we goed nieuws, want deze vrolijke puzzelklok is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Deze puzzel- en leerklok is gemaakt van FSC 100% gecertificeerd hout en daarom ook een milieuvriendelijke(re) keuze.

3. ZNOET educatieve hippe klok

De educatieve, hippe speelklok van de aanbieder ZNOET is ook erg gewild en wordt vaak gekocht voor de jongere kinderen onder ons. Klokkijken is voor veel kinderen best lastig en hoe eerder je ermee begint (op spelenderwijs), hoe beter. Deze klok is minder uitgebreid dan andere leerklokken, maar wel erg leuk om aan te bieden aan je kind.

Met deze klok maken kinderen op een speelse manier kennis met klokkijken. Het leuke van de puzzel is dat aan de ene kant de cijfers staan en aan de andere kant de ZNOET dieren. Tip: ook voor peuters is deze leerklok erg leuk en geschikt! Ze maken kennis met dieren en cijfers op een speelse manier en kunnen deze samen met jou op de juiste plek leggen.

4. Janod klok uil

Ook het merk Janod biedt veel duurzaam speelgoed aan, waarvan de Magnetibook een mooi voorbeeld is. Deze houten uil leerklok is dubbelzijdig en kan dus aan beide kanten worden gebruikt om spelenderwijs klok te leren kijken. Aan de ene kant staat een schoolbord, waar je kind zelf te tijd kan oefenen. Aan de andere kant van de klok kan je kindje oefenen.

Je kunt de klok zowel staand- als hangend gebruiken en hij wordt geleverd inclusief een krijtje en een borstel (voor het schoolbord). Het is goed om te weten dat deze leerklok geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar. Op deze pagina van bol kun je meer Janod duurzaam speelgoed vinden.

5. Goki leerklok

Van houten puzzel tot poppenspeelgoed: het merk Goki heeft een breed assortiment met (duurzamer) speelgoed. Op dit moment kun je een aantal verschillende, betaalbare leerklokken vinden in diverse kleuren. De houten leerklok van Goki heeft een diameter van 18 centimeter en is dus gemakkelijk vast te houden door je kind.

De Goki leerklok is vrij simpel, maar bevat wel precies de elementen die je nodig hebt om klok te leren kijken. Op de klok zie je de hele uren, de minuten en twee duidelijke wijzers. Aan de bovenkant van de klok zit een koord, zodat je hem ook kunt ophangen. Op deze pagina van BOL.com kun je de uitgebreide leerklok bekijken, inclusief maanden, dagen, seizoenen enzovoort.

6. Small Foot Company educatieve leerklok

Small Foot Company biedt veel houten speelgoed aan, in zowel neutrale als vrolijke kleurtjes. De leerklok van dit merk is lekker basic, maar het leren klokkijken gaat hier hartstikke goed mee! Een pluspunt is dat je ook de andere uren ziet (13 tot en met 00), zodat je hier ook alvast wat aandacht aan kunt geven. Is je kind gek op kleurtjes? Dan is de educatieve klok van dit bedrijf zeker een goed idee.

7. Leerklok met seizoenen, dagen en maanden

Houten leerklok seizoenen

Veel mensen weten het nog niet, maar op Amazon.nl kun je vaak speelgoed vinden dat net even leuker is dan ander speelgoed! Daarnaast zul je dit speelgoed ook niet vaak tegenkomen bij vriendjes en vriendinnetjes, wat het extra leuk maakt! Deze houten kalender is ontzettend leuk om alles rondom ’tijd’ aan je kindje te leren. Denk aan seizoenen, maanden, dagen en natuurlijk de tijd!

Als je graag voor educatief speelgoed voor je peuter/kleuter kiest, is een kalenderklok erg leuk. Volgt je kindje Montessori-onderwijs? Dan kom je dit soort klokken vaak tegen. Uiteraard is deze klok veilig te gebruiken door je kind en ook lekker stevig. Er zijn twee grote pluspunten aan deze klok: de prijs van €16,99 en het feit dat je hem ook neer kunt zetten.

8. Leren klokkijken inclusief kaartjes

Houten klok met kaartjes

Ga je graag net iets verder dan alleen oefenen met een klok? Dan kun je ook voor pakketjes kiezen waarin je kaartjes met de tijden kunt vinden. Je kind kan dan zelf oefenen met de kaartjes, maar samen oefenen is natuurlijk ook hartstikke leuk. Ondanks dat veel mensen denken dat peuters nog te jong zijn om te leren klokkijken, kun je niet vroeg genoeg beginnen! Geeft je kindje aan interesse te hebben in de tijd? Stimuleer dat dan zeker!

9. Goedkope leerklok voor kinderen

Goedkope leerklok

Een vrolijke, houten leerklok voor slechts €3,99? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Ondanks dat het gaat om een vrij simpele leerklok, is hij perfect geschikt om samen met je kind de tijd te oefenen. Het hout van deze klok is stevig en niet gemakkelijk kapot te krijgen, dus hij kan best tegen een stootje! Door de leuke prijs van deze leerklok is dit ook een leuk Sinterklaas-cadeau voor op basisscholen of kinderdagverblijven.

10. Leren klokkijken – pakket met leerklok – budget tip

Pakket met klok

Let op: vanwege de kleine onderdelen (dobbelstenen) is deze set niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. In dit pakket zit precies wat je nodig hebt om samen met je kind de analoge- en digitale tijd te leren. Je vindt in de set drie dobbelstenen, 24 dubbelzijdige analoge- en digitale puzzelkaarten, een leerklok en een schrijf- en wisklok. Met een prijs van €20,40 is dit een leuke budget tip!

Hoe kan ik mijn kind leren klokkijken?

Er zijn heel veel leuke en verschillende manieren om je kind te leren klokkijken. Denk aan een leerklok, activiteiten oefenen die draaien om tijd/seizoenen enzovoort en natuurlijk het spelen van educatieve spelletjes. Doorgaans leren kinderen op school klokkijken, maar er is niets mis met thuis oefenen. Het is belangrijk dat je altijd begint met het leren van de uren, voordat je aan de minuten begint.

Hier let je op bij aanschaf van een leerklok

Als je een leerklok gaat aanschaffen, zijn er een aantal puntjes waarop je moet letten. De beste leerklok is voor iedereen anders, omdat ieder kind anders is én omdat iedereen andere wensen heeft. Hieronder lees je meer over de aandachtspuntjes bij de aanschaf van een leerklok.

Materiaal

Zoals je waarschijnlijk al hebt opgemerkt, zijn de meeste leerklokken gemaakt van hout. Hout is stevig en kan tegen een stootje, maar het ziet er vaak ook een stuk mooier uit dan plastic materiaal. Let altijd op de veiligheid van het materiaal. Is het bijvoorbeeld beschilderd met kindvriendelijke verf?

Prijs

De prijzen variëren nogal van leerklokken en het is dan ook verstandig om hier goed op te letten. De goedkoopste leerklok die wij hebben gevonden kost €3,99, maar de andere klokken zijn een stuk duurder. De prijs zegt niet altijd iets over de kwaliteit, dus let hier goed op.

Reviews andere klanten

Wat vinden andere klanten van de leerklok? Is de klok het geld waard en vinden kinderen het echt leuk? Uit de reviews van andere klanten kun je heel veel waardevolle informatie halen, zodat de kans op een miskoop een stuk kleiner wordt. We raden altijd aan om de reviews door te nemen, zodat je teleurstellingen kunt voorkomen.

Relevante artikelen

Scroll naar boven