Educatief

Informatieve artikelen

Van leerklok tot leertoren (educatief speelgoed) en van informatie over de eindtoets in groep 8 tot een typecursus voor kinderen: op MamaGroeit.nl kun je verschillende artikelen vinden op het gebied van educatie.

Eindtoets in groep 8

Jarenlang vond de eindtoets plaats in groep 8, waarmee gemeten werd op welk niveau kinderen uitstromen van de basisschool naar voortgezet onderwijs. Ondertussen is dit veranderd naar de Doorstroomtoets, waarover je ook genoeg informatie kunt lezen.

Weet je dat er veel oefenmaterialen beschikbaar zijn om je kind te helpen, welke zeer educatief zijn? Denk aan werkboeken voor onder andere begrijpend lezen, rekenen en taal. In onze informatie artikelen lees je hier meer over. Ondanks dat de toetsen vervangen zijn, kun je in deze artikelen veel oefentips vinden!

Doorstroomtoets informatie
IEP Toets groep 8 oefenen
Eindtoets groep 8 oefenen

Schoolspullen

Als het nieuwe schooljaar voor de deur staat, kun je al snel een lijst met schoolspullen verwachten. Hierop staan de meest belangrijke spullen die je kind nodig heeft voor het komende jaar, zoals een rugzak, potloden, mappen en papier. Op MamaGroeit.nl kun je verschillende artikelen lezen over schoolspullen.

HEMA Schoolspullen
Eastpak Rugzak
Schoolagenda kopen

Educatief speelgoed

Kinderen leren ontzettend veel en dat begint al vlak na de geboorte. Om de ontwikkeling van je kindje zoveel mogelijk te stimuleren, is het goed om het juiste speelgoed aan te bieden. Wij hebben verschillende artikelen geschreven over speelgoed dat goed is voor de ontwikkeling van je kind.

Leertoren
Educatief speelgoed 3 jaar
Activiteitentafel
KAPLA Blokken
Hamertje Tik
Kinetisch zand / Magisch Zand
Voelboekje
Knisperboekjes
Leerklok

Typecursus voor je kind

Tegenwoordig is er geen leven meer voor te stellen zonder smartphones en computers/laptops. Op steeds meer scholen worden boeken vervangen door digitaal lesmateriaal en het is dus erg belangrijk dat je kind goed/snel kan typen. Om dit te stimuleren kun je ervoor kiezen om een typecursus aan je kind aan te bieden.

Twee bekende aanbieders van typecursussen (online) zijn LOI Kidzz en Ducktypen, welke beide vaak met hoge kortingen worden aangeboden. Deze cursussen zijn volledig thuis te volgen en worden afgesloten met een examen en bijbehorend typediploma.

Ducktypen en LOI Kidzz Typecursus: informatie

Scroll naar boven