HAMERTJE TIK – DIT ZIJN DE LEUKSTE SETS

Hamertje Tik

Hamertje Tik is een mooi voorbeeld van klassiek, educatief speelgoed dat kinderen altijd leuk zullen blijven vinden. Het klassieke spel bevat een kurken onderplaat, pinnetjes en verschillende (houten) vormpjes, zoals rechthoekjes, rondjes en vierkanten. Tegenwoordig kun je echter ook kiezen voor andere soorten, waardoor het spel voor veel kinderen nog veel leuker wordt. Bekijk in dit artikel de leukste en meest populaire varianten van Hamertje Tik!

Wat is Hamertje Tik?

Veel ouders zijn gek op educatief (en creatief!) speelgoed voor hun kinderen en Hamertje Tik is daar een mooi voorbeeld van. Hamertje Tik bestaat uit houten of kunststof vormpjes, samen met een hamertje en pinnetjes. In ieder vormpje zit een klein gaatje, waardoor de pinnetjes op de onderplaat geslagen moeten worden. Hierdoor kan je kind zijn eigen creaties maken en zijn fijne motoriek nog beter ontwikkelen. 

Het meest bekende exemplaar van Hamertje Tik is de klassieke variant, met basisvormen. De laatste jaren maken steeds meer merken Hamertje Tik spelletjes, met allerlei verschillende vormen. Op basisscholen en kinderdagverblijven wordt de klassieke variant nog vaak gebruikt, maar bij gezinnen thuis kom je steeds vaker moderne varianten tegen. Denk aan merken als HEMA, Little Dutch, SES, Djeco, Janod, Small Foot & Goki.

Bekijk hieronder de allerleukste en meest populaire sets in één overzicht!

1. Hamertje Tik Deluxe – meest populair

Hamertje Tik Deluxe van het populaire merk SES is momenteel het meest populaire exemplaar en kan rekenen op ontzettend veel positieve reviews. Alle losse onderdelen zitten netjes verpakt in een houten doos, zodat deze na het spelen netjes opgeborgen kunnen worden. Naast basisvormen vind je in de set ook nog andere vormen, welke versierd kunnen worden met stickers. Je kind kan met dit pakket urenlang plezier beleven en zichzelf blijven ontwikkelen.

Uiteraard vind je in de set ook een hamer, zodat je kind alle onderdelen vast kan slaan op het houten kurkbord. Veel ouders en kinderen zijn gek op dit exemplaar, omdat hij zeer uitgebreid is en veel verschillende vormpjes bevat. Met een prijs van €18,79 is de set ook zeker niet de duurste en een leuke tip voor tijdens de feestdagen. Uiteraard kun je deze set op verschillende plekken online aanschaffen, dus houd de aanbiedingen goed in de gaten. In dit artikel kom je meerdere SES-sets tegen, maar je kunt deze ook op deze pagina van bol bekijken.

2.Hamertje Tik Ravensburger – klassieke variant

Ravensburger is ook een zeer bekend en geliefd merk wanneer het gaat om educatief speelgoed voor kinderen. Uiteraard kun je nog steeds het klassieke Hamertje Tik van dit merk bestellen, welke je in vele woonkamers en op vele scholen terug zult vinden. In de doos zitten verschillende houten figuren en natuurlijk wordt er ook een hamertje meegeleverd. Ravensburger biedt veel speelgoed aan om de ontwikkeling van je kind te bevorderen en de kwaliteit van het speelgoed is altijd erg goed. Nadeel: je betaalt vaak net iets meer voor Ravensburger-speelgoed.

3. Hamertje Tik voor peuters van SES

Officieel is het spel geschikt voor kinderen vanaf (minimaal) 3 jaar, maar veel peuters tonen ook interesse in deze vorm van spelen. Bedrijven hebben hier handig op ingespeeld en bieden al jarenlang een variant aan voor peuters. Zoek jij ook Hamertje tik voor peuters? Dan ben je bij SES aan het juiste adres! Voor kinderen van 1 tot en met 4 jaar zijn er kunststof vormpjes die in het legbord kunnen worden geslagen. Dit is een stuk veiliger dan spelen met hamers en spijkers!

4. Fantasy set van Ses

Deze SES set is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar en is voorzien van allerlei verschillende kleuren vormpjes. In de set zit uiteraard een stevige, kurken plank, waar alle vormpjes opgeslagen kunnen worden. De spijkers zijn voorzien van een bolle kop, zodat ze nooit met de scherpe kant omhoog blijven liggen als ze op de grond vallen. Dit is overigens bij bijna alle exemplaren het geval en dat is natuurlijk wel zo fijn en veilig. Stimuleer de creativiteit van je kind en laat hem urenlang heerlijk spelen! Tip: deze ‘Fantasy’ set is ook voor peuters verkrijgbaar!

5. HEMA Hamertje Tik – budget tip!

HEMA hamertje tik

HEMA heeft verschillende soorten speelgoed in het assortiment, waaronder Hamertje Tik. In ons andere artikel kun je meer lezen over onder andere het houten speelgoed van HEMA, dat zeer geliefd is onder veel ouders. Een groot voordeel is onder andere de prijs, want je betaalt vaak vele malen minder voor eenzelfde soort spel. Wist je dat het spel Hamertje Tik slechts €6,00 kost bij HEMA? Dat zijn nog eens leuke prijzen als je op zoek bent naar educatief speelgoed!

Kinderen kunnen met dit spel allerlei figuren in elkaar slaan op een dikke, kurken plaat. Het houten hamertje en het zakje spijkers zorgen ervoor dat je kind alles heeft dat nodig is om de mooiste creaties te maken. De kleurrijke stukjes stimuleren kinderen om lekker te spelen! HEMA geeft aan dat dit spel geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. Tip: als je 2 setjes koopt, ben je nog voordeliger uit dan bij de andere merken en kan je kind nog meer figuren maken!

6. SES Hamertje Tik original

Ook Hamertje Tik Original van SES blijft erg populair en is een mooie set om aan je (klein)kind te geven tijdens zijn verjaardag of de feestdagen. Met een prijs van ongeveer €16,00 is het geen duur spel en er zitten genoeg onderdelen in om lekker te spelen. SES heeft voor het maken van deze set gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen, zodat ze wel tegen een stootje kunnen. Let wel op: deze set is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en dus niet voor peuters. In de set zit een hamertje, een plankje, spijkers met een bolle kop en verschillende vormpjes.

7. Hamertje Tik Little Dutch

Little Dutch staat bekend om babyspullen, maar de laatste jaren hebben ze ook heel veel mooi, stijlvol speelgoed op de markt gebracht. Kenmerkend zijn de zachte kleuren, vaak in mintgroen, oudroze en blauw. Op dit moment is er één Hamertje Tik set verkrijgbaar, maar we hopen dat er nog meer verschijnen in andere kleurtjes/vormpjes. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen echter al spelen met deze mooie set, voorzien van houten vormpjes. De andere figuurtjes zijn gemaakt van hoogwaardig karton, dat ook wel tegen een stootje kan.

De ondergrond is van kurk gemaakt en de hamer is van hout. In totaal worden er 4 voorbeelden toegevoegd en je kind heeft de beschikking tot maar liefst 70 spijkertjes! Het is goed om te weten dat het spel niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar, in verband met verstikkingsgevaar. Geef je kindje altijd speelgoed dat voor zijn/haar leeftijd bestemd is.

8. Goki Hamertje Tik

Houten puzzels, houten instrumenten, telramen: het merk Goki biedt ook veel educatief speelgoed aan voor jonge kinderen. Op dit moment biedt Goki één spel Hamertje Tik aan, in heel veel vrolijke kleurtjes en vormen. Gaat jouw kindje aan de slag op de boerderij? In de set zit een hamer, een kurken plank, 40 spijkers en 50 figuurtjes. Als je goed naar de foto’s kijkt, zie je dat de set leuke vormpjes aanbiedt. Denk aan poppetjes, een auto en zelfs een zonnetje! Op die manier kan je kind zijn eigen verhaal uitbeelden via het spel!

9. Haba Hamertje Tik

Is je kind gek op de boerderij en alle boerderijdieren? Dan is de Hamertje Tik set van Haba echt iets voor jullie! Haba is een merk met allerlei educatief speelgoed en ook Hamertje Tik hebben ze weer erg leuk verzonnen. De set is voorzien van kleine nageltjes (spijkertjes) en veel kleurrijke vormpjes. Wist je dat je met dit spel ook de motoriek en concentratie van je kind stimuleert? Het exemplaar van Haba is 22×22 centimeter groot en geschikt voor alle kinderen vanaf 3 jaar. In de set zitten in totaal 45 vormpjes, een hamer, spijkers en een kurkplaat.

10. Woezel en Pip Hamertje Tik

Woezel & Pip zijn al jarenlang de favoriete vriendjes van vele kinderen en dat is nog steeds niet anders. Op onze website kom je geregeld leuk, educatief speelgoed van de twee vriendjes tegen en natuurlijk is er ook een echt Woezel & Pip Hamertje Tik spel! Deze set is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bestaat uit een kurkplaat, spijkertjes, kartonnen speelfiguurtjes en een houten hamer. De kurkplaat is aan beide kanten voorzien van een speelachtergrond, dat het spelen nog veel leuker maakt!

11. Djeco Hamertje Tik Voertuigen

Djeco voertuigen hamertje tik

Hamertje Tik van het merk Djeco is ontzettend gewild, maar de laatste tijd erg lastig te vinden. Wil je hem voor een verjaardag of feestdagen in huis halen? Wacht dan zeker niet te lang als je een exemplaar in een webshop ziet, want hij is snel uitverkocht. In deze set zitten houten voertuigonderdelen, een hamer, pinnen en verschillende voorbeeldkaarten. Op de kaartjes staan voorbeelden van moeilijke en makkelijke voertuigen, zodat je kind deze zelf in elkaar kan slaan. Djeco geeft aan dat het spel geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar.

12. Hamertje Tik Bosdieren – Ulysse

Het thema Bosdieren blijft altijd populair en is extra leuk als je deze set tijdens de herfst of feestdagen geeft! In het doosje zit een hamer, verschillende figuren en nageltjes om de mooiste bosverhalen mee te ‘vertellen’. Bij de set zitten 8 handige voorbeeldkaarten, zodat je kind gemakkelijk van alles in elkaar kan slaan. Als je graag iets anders wilt dan het traditionele Hamertje Tik spel, kun je kiezen voor dit exemplaar. Een klein nadeel is de prijs, want voor Ulysses Hamertje Tik betaal je wel iets meer dan voor de andere exemplaar.

13. PAW Patrol Hamertje Tik

Last but not least: PAW Patrol Hamertje Tik! We hoeven niet te vertellen dat deze stoere hondjes nog steeds razend populair zijn en we hebben hier onlangs zelfs een artikel over geschreven! Is je kind gek op PAW Patrol? Dan is het zeker leuk om dit artikel door te nemen, waarin je het leukste PAW Patrol speelgoed kunt bewonderen (inclusief aanbiedingen). In deze set zit een kurken bordje, heel dikke kartonnen vormen en spijkertjes met bolle koppen. De houten hamer is uiteraard ook aanwezig, zodat je kind de mooiste creaties in elkaar kan timmeren!

Voor welke leeftijd is Hamertje Tik geschikt?

Hamertje Tik is doorgaans geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, die geen kleine onderdelen van spelletjes meer in hun mond stoppen. Veel jongere kinderen (al vanaf 1 jaar!) tonen echter interesse in dit spel en sinds een aantal jaren kun je dan ook speciale peutervarianten van Hamertje Tik aanschaffen. Ondanks dat je kindje hier veilig mee zou kunnen spelen, is het altijd verstandig om je kind onder toezicht te houden. Dit geldt ook voor oudere kinderen die met Hamertje Tik spelen.

Voordelen van dit educatieve speelgoed

Als je graag educatief speelgoed in huis haalt voor je kindje, is Hamertje Tik een spel dat niet mag ontbreken. Dit spel brengt een aantal grote ontwikkelingsvoordelen met zich mee en mag eigenlijk in geen enkele kast voor peuters en kleuters ontbreken. Wist je dat er ook verschillende Hamertje Tik-varianten voor peuters bestaan? Dit spel draagt bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek, concentratie, geduld, het herkennen van kleuren, creativiteit, ruimtelijke inzicht, doorzettingsvermogen en focus, hand-oog coordinatie. Kortom: als je nog twijfelde, is dit het moment om ervoor te gaan. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een erg leuke manier van spelen en je kindje zal hoe dan ook urenlang plezier beleven aan dit spel.

Andere varianten

Ondanks dat de meest populaire exemplaren in dit artikel staan, kan het voor komen dat jullie favoriet er niet tussen staat. Is dit het geval? Niet getreurd! Er zijn tientallen verschillende exemplaren verkrijgbaar, dus zal er vast ook eentje voor jullie tussen zitten. Denk aan thema’s als bouwen, elfjes, boerderijen, onderwater werelden, feestjes en ga zo maar door. Op deze pagina van Amazon.nl kun je veel verschillende thema’s bekijken!

Relevante artikelen

Op Mamagroeit.nl kun je veel koopgidsen vinden over verschillende soorten speelgoed. Denk aan educatief speelgoed, maar ook aan populair themaspeelgoed. Hieronder kun je een aantal links naar koopgidsen en pagina’s vinden.

Scroll naar boven