Bioplastic speelgoed 2023 : duurzaam en recyclebaar

Strandset rietsuiker

Kies jij ook voor milieuvriendelijk speelgoed voor je kindje dat 100% recyclebaar is? Bioplastic is veilig speelgoed dat ook nog eens een stuk beter is voor het milieu dan plastic speelgoed. Je wilt je natuurlijk ook geen zorgen maken over giftige stoffen als je kindje een stuk speelgoed in zijn mondje stopt. Bioplastic speelgoed is gemaakt van suikerriet en de kwaliteit is net zo goed als traditioneel, plastic speelgoed. Laat je kind zorgeloos spelen en kies voor bioplastic!

Wat is bioplastic speelgoed?

Bioplastic speelgoed is speelgoed dat gemaakt wordt van 100% duurzame grondstoffen, waardoor dit na jarenlang spelen volledig kan worden gerecycled. De productie van dit speelgoed laat een kleine CO2-voetafdruk achter, wat een belangrijk voordeel is voor veel ouders. Het speelgoed wordt gemaakt van suikerriet (100% duurzame grondstof), welke elk half jaar/jaar geoogst wordt. Dit suikerriet wordt verbouwd in Brazilië en deze plantages bevatten geen pesticiden.

Kies voor 100% duurzaam speelgoed, dat geschikt is voor binnen en buiten én stimuleer de fijne motoriek en creatieve ontwikkeling van je kindje. Je kunt tegenwoordig veel soorten biospeelgoed vinden, zoals jeeps en tractors, bijtringen, vliegtuigen, helicopters, strandsets, baksets enzovoort. Zoek je een leuke gift box met meerdere voertuigen of een uitgebreide set voor op het strand of in de zandbak? Bekijk dan bioplastic alternatieven.

Handig weetje: de grootste aanbieder van bioplastic speelgoed (Dantoy) heeft het Nordic Swan ecolabel en het ISO 14001 milieucertificaat. Om deze twee te krijgen (en te behouden) die je aan strenge eisen te voldoen.

Dantoy bioplastic speelgoed 2023!

De naam Dantoy is een grote naam wanneer het gaat om bioplastic speelgoed. De laatste jaren heeft het bedrijf veel leuke producten toegevoegd aan de reeds bestaande collectie bioplastic speelgoed. Wat dacht je van een XL kiepauto van 70 centimeter? Je kindje kan zich daar urenlang mee vermaken!

Naast de kiepauto zijn er nog meer producten toegevoegd, zoals een schommeldier in de vorm van een draak, een bioplastic 11-delige bakset, bioplastic treinen, een set van 8 voertuigen, Tiny Cups (stapeltoren), speelgoed keukenset, een speelgoed-ijsjes set en een bioplastic koffieset!

In de lijst hieronder kun je het leukste bioplastic speelgoed van dit moment bekijken!

1. Koffieset Dantoy bioplastic speelgoed 2023

De koffieset van Dantoy bioplastic speelgoed is ontzettend leuk voor de echte koffie- of theeleut. Let wel goed op bij het aanschaffen van deze set, want de prijzen verschillen vaak erom. Deze 17-delige koffieset van Dantoy is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar en mag gewoon in de vaatwasser. Na het spelen heb je de set dus snel weer schoon! HEMA biedt ook een servies-set aan, welke veel op de koffieset lijkt en in samenwerking met Dantoy is ontwikkeld. Je herkent de HEMA x Dantoy set aan de andere kleurtjes en de prijs (€10).

Bekijk hier de HEMA bioplastic speelgoed theeservies set voor maar €10,00!

2. Stapeltoren Tiny Cups Dantoy bioplastic speelgoed 2023

De Tiny Cups zijn perfect wanneer je op zoek bent naar een stukje duurzaam speelgoed voor een kindje vanaf zes maanden. Deze stapeltoren is geschikt voor baby’s vanaf zes maanden en veilig te gebruiken. Wist je dat een stapeltoren ontzettend goed is voor de ontwikkeling van een baby? Laat hem lekker stapelen of gebruik de vormen voor in het zand. Succes gegarandeerd!

Aan de onderkant zitten vormpjes die in het zand gedrukt kunnen worden. Daarnaast zitten er ook nog gaatjes in, zodat het water er doorheen kan lopen en het geen modderboel wordt. De Tiny Cups stapeltoren van Dantoy is ook een perfect en duurzaam kraamcadeau!

3. Keukenset van Dantoy bioplastic speelgoed 2023

Een échte kok of kokkin kan geen genoeg krijgen van het maken van heerlijke gerechten! Laat je kindje de lekkerste gerechten op tafel zetten met deze Dantoy bioplastic keukenset! Wanneer je kiest voor deze set, kies je voor een natuurlijke, verantwoorde én duurzame manier van spelen!

Een groot voordeel van bioplastic speelgoed is dat je deze producten ook in de vaatwasser mag reinigen. Daarnaast is het speelgoed voor zowel binnen- als buiten geschikt, zodat je kindje er overal plezier mee kan hebben. In deze 12-delige set vind je onder andere pannen, potten en andere leuke accessoires.

4. Bakset van Dantoy bioplastic speelgoed 2023

Deze trendy, 11-delige bakset van Dantoy is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar en is een aanrader voor kindjes die lekker van bakken en koken houden. De stijlvolle kleurtjes zijn lekker catchy en ook deze bioplastic speelgoed set is ecologisch geproduceerd. Je kindje maakt de lekkerste gerechten met de deegroller, uitsteekvormpjes, pan, snijder en spatel! Heerlijk bakken en spelen!

Baksetjes van Dantoy zijn ook verkrijgbaar als 100-delige sets, welke ideaal zijn voor bij de gastouder of bijvoorbeeld de kinderdagopvang. Wist je dat ook veel basisscholen graag gebruik maken van Dantoy bioplastic speelgoed? Niet gek, want het speelgoed kan veelvuldig gebruikt én gereinigd worden! Verderop in het artikel kun je de 100-delige bakset van Dantoy bekijken.

Bekijk de bakset hier voordelig op Amazon.nl inclusief gratis verzenden!

5. Voertuigen van Dantoy bioplastic speelgoed 2023

De Bio auto’s van Dantoy zijn geproduceerd in Denemarken en daarna rechtstreeks naar Nederland gereden! Eerder kon je sets van acht voertuigen bestellen, maar deze zijn momenteel nergens meer te vinden. Je kunt nu kiezen uit een setje van twee of een setje van vijf voertuigen, zoals de set hierboven. Is je kindje klaar met spelen? Stop de autootjes dan in de vaatwasser, zodat ze lekker schoon worden!

Eerder had HEMA een aantal leuke voertuigen van bioplastic in de speelgoed-collectie, maar deze waren al heel snel uitverkocht. Jammer genoeg zijn deze auto’s ook niet meer terug gekomen in de collectie, maar we hebben nog hoop voor de komende maanden! Je kunt nog wel bij HEMA terecht voor ander gaaf bioplastic speelgoed!

Bekijk hier de collectie HEMA bioplastic speelgoed

6. Treinen in de Dantoy bioplastic speelgoed collectie

Er zijn maar weinig kinderen (jongens én meiden) die je niet blij kunt maken met een speelgoedtrein! Deze twee bioplastic treintjes zijn geschikt voor kinderen vanaf twee jaar oud en bestaan voor 90% uit suikerriet. Wist je dat zelfs het materiaal waarin de treinen verpakt zitten recyclebaar is? Lekker duurzaam en daar houden wij van!

Deze treinende is een erg leuke aanvulling op de reeds bestaan collectie bioplastic speelgoed van Dantoy. Ondanks dat veel ouders kiezen voor houten speelgoedtreinen, zijn ook de Dantoy treintjes zeer geliefd! Heb je een jonger kindje en wil je nog niet kiezen voor een houten trein? Dan is dit een mooi alternatief.

7. Dantoy kiepauto XL 70 centimeter!

De Dantoy kiepauto XL van 70 centimeter groot is één van de leukste toevoegingen aan de hele collectie. Tijdens de wintermaanden kan je kindje er lekker binnen mee spelen, maar in het voorjaar mag de auto mee naar buiten! Met deze stoere truck kies je voor duurzaam en ondertussen steelt je kindje de show!

Een klein minpuntje: hij is wat aan de prijzige kant. Toch krijg je hier heel veel speelplezier voor terug en een heleboel degelijkheid! Met deze kiepauto kan heel vaak gespeeld worden, zonder dat hij slijt.

Feestdagen en verjaardagen

Wanneer de feestdagen voor de deur staan, gaat iedereen weer op zoek naar het leukste Sint- of kerstcadeau voor de (klein)kinderen. Niet al het speelgoed is erg milieuvriendelijk, maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Speelgoed waar kinderen zorgeloos en veilig mee kunnen spelen, zonder giftige stoffen als BPA en ftalaten. Geen zorgen dus, wanneer je kindje een bioplastic speelgoed bijtring in zijn mond stopt.

Veel mensen zijn al voorstander van houten speelgoed, maar bio-kunststof komt minder voor en is ook een stuk minder bekend. Tijd om jezelf hier in te verdiepen!

HEMA bioplastic speelgoed

Update: HEMA heeft ontzettend veel leuke producten toegevoegd aan de collectie bioplastic speelgoed! Van strandemmers (€3,00) tot strandsetjes (€8,00) en van zandvormpjes (€4,00) tot bioplastic speelgoed hamburgers (€7,00) en salade (€6,00)!

HEMA is één van de bekende aanbieders van bioplastic speelgoed, in samenwerking met Dantoy. De prijzen van bioplastic zijn verrassend laag, terwijl je doorgaans toch wel een stuk meer geld moet betalen voor duurzame, milieuvriendelijke producten. Toch is bioplastic speelgoed niet echt duurder dan traditioneel speelgoed en de kwaliteit is minstens even goed!

1. Bioplastic hamburger HEMA

bioplastic speelgoed

De bioplastic hamburger van HEMA is een aanrader voor in een keukentje of bij de kook- of bakset van Dantoy. Bij deze hamburger zit natuurlijk sla, kaas, tomaat en een bordje (13 centimeter), zodat hij geserveerd kan worden aan de gasten op het terras! De hamburger is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar en kost €7,00.

Hier kun je de HEMA hamburger vinden

2. HEMA theeservies set bioplastic speelgoed

bioplastic speelgoed 2022

Je kunt bij HEMA ook terecht voor de theeservies set, welke ecologisch verantwoord is en allemaal vrolijke kleurtjes heeft. Deze theepot is 14 centimeter hoog en er zitten kopjes en schotels bij, zodat de visite heerlijk kan genieten van een kopje thee of koffie. In de set vind je verder nog vier lepels en een suikerpotje, voor de liefhebber! Ook dit theeservies setje wordt aanbevolen voor kinderen vanaf twee jaar.

Je kunt het theeservies setje hier vinden voor de prijs van €10,00

3. HEMA Cupcake set bioplastic speelgoed

bioplastic speelgoed

Ben je op zoek naar een hele set bioplastic speelgoed? Dan kun je dit setje cupcakes leuk combineren met de theepot! Maak er een high-tea van en verras de visite met vrolijke cakes! Dit setje is natuurlijk zeer geschikt als cadeau voor tijdens de feestdagen of als schoencadeautje.

Ook deze set is ecologisch verantwoord, volledig recyclebaar en gemaakt van suikerriet. Het setje is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden en kost €7,50! Let wel op dat je in sommige gevallen verzendkosten moet betalen.

Je kunt de set hier vinden

4. HEMA bijtringen bioplastic speelgoed

bioplastic speelgoed

Voor de allerkleinsten kun je bij HEMA terecht voor bioplastic bijtringen, welke verkocht worden per set van twee. Deze bijtringen hebben een verzachtende werking op het tandvlees, bij het doorkomen van tandjes. Uiteraard kun je de bijtringen gemakkelijk schoonmaken met water en een sopje, maar je kunt ze ook in de vaatwasser stoppen. Fijn, want baby’s en peuters houden de boel niet altijd even schoon.

Momenteel kun je nog maar kiezen uit één setje, welke voor maar €4,50 in de sale aangeboden wordt! Normaal gesproken betaal je het dubbele!

Bekijk hier de laatste bijtringen in de HEMA sale
Hier kun je nog meer Dantoy bijtringen vinden bij BOL.com

Ander Dantoy bioplastic speelgoed

Het enorme aanbod en de fijne, zachte kleurtjes van Dantoy bioplastic speelgoed vinden wij geweldig. Dantoy heeft ook aan scholen en kinderdagverblijven gedacht door grotere voordeelsets aan te bieden. Dit gave speelgoed wordt in verschillende webshops aangeboden, tegen zeer verschillende prijzen! Het is verstandig om goed op de prijs te letten wanneer je kiest voor bioplastic speelgoed.

Hieronder kun je nog meer Dantoy speelgoed bekijken!

1. Dantoy truck / kiepwagen

bioplastic speelgoed 2022

De Dantoy truck, ook wel Dantoy kiepwagen genoemd, kom je op meerdere websites tegen. Deze truck komt in dezelfde, zachte kleurtjes als het andere speelgoed van dit merk, wat wij erg mooi vinden. Deze truck kan nog steeds aangeschaft worden op verschillende websites.

Met deze kiepwagen kan je kindje binnen én buiten spelen, waarna je hem gemakkelijk in de vaatwasser kunt zetten om te reinigen. Dit is overigens niet perse nodig, want je kunt hem ook afnemen met een sopje en wat water.

Op BOL.com betaal je €27,00 voor de kiepauto (BOL.com)

2. Dantoy eetservies 22 delig

bioplastic speelgoed

Het Dantoy is super schattig, maar natuurlijk ook heel leuk om lekker mee te spelen. Wist je dat dit speelgoed ook in de magnetron mag? Op die manier wordt spelen wel heel echt! In deze set vind je vier borden, vier bekers, 4 keer een lepel/vork/mes én een pan met een deksel.

Met deze uitgebreide eetset bezorg je je kind urenlang speelplezier op een duurzame manier! De goedkoopste set kun je momenteel vinden op de website van Heutink voor Thuis, maar er zijn nog meer webshop die deze gave sets aanbieden.

Op BOL.com vind je de set voor €28,00
Amazon.nl biedt de set voor €28,95 aan

3. Dantoy zand- waterset / strandsetje

De strandset van Dantoy is dan misschien geen ideaal cadeautje voor in de winter, maar het is zeker een perfect cadeau voor in de zomer! Deze set bestaat uit een emmer, gieter, schep en een hark, zodat je kindje zich goed kan vermaken op het strand of thuis in de zandbak!

De prijzen verschillen nogal, maar je kunt de set al bestellen vanaf €23,25. Je betaalt voor een bioplastic strandset misschien iets meer dan bijvoorbeeld een strandsetje van de Kruidvat, maar je krijgt daar wel een heel mooi setje van goede kwaliteit voor terug.

4. Dantoy zand- waterset 50 delig

Deze grote, uitgebreide zand- waterset is geschikt voor in de zandbak, maar even leuk voor op het strand! De set lijkt veel op de vorige set in deze lijst, maar in deze set zitten veel meer producten. Denk aan meer emmers, grote scheppen, harken enzovoort. Ook voor grotere (oudere) kinderen is deze set erg geschikt en leuk.

In deze prachtige set vind je 50 stuks bioplastic speelgoed voor in het zand en daarmee is de set perfect geschikt voor kinderdagverblijven, scholen en gastouders. Ook op basisscholen wordt er graag gebruik gemaakt van deze uitgebreide sets, omdat ze in verhouding een stuk goedkoper zijn en heel lang mee gaan.

5. Dantoy eetservies 79-delig

Net als de uitgebreide zandset is ook deze uitgebreide eetservies set een aanrader voor scholen, crèches en gastouders. In de set vind je meerdere bekers, pannen met deksels, bestek en nog veel meer leuke items zodat kinderen zichzelf helemaal kunnen uitleven!

Zoek je degelijk speelgoed voor bij je thuis (als gastouder) of kwalitatief goed speelgoed voor op school? Overweeg dan zeker het bioplastic speelgoed van Dantoy! Op deze pagina van Pinkorblue.nl kun je de set voordelig bekijken!

6. Dantoy bioplastic speelgoed shovel

Bioplastic

Deze duurzame shovel is gegarandeerd een succes bij jonge kinderen! Je kindje kan de shovel met of zonder zand gebruiken, want hij is ook leuk voor binnen! De meeste speelgoed shovels zijn gemaakt van normaal plastic en kwalitatief niet zo goed als de bioplastic shovel van Dantoy. Kies voor het milieu én voor betere kwaliteit door te kiezen voor deze gave shovel voor je kindje!

Bekijk hem bij BOL.com

7. Dantoy vormendoos en Hamertje Tik

bioplastic speelgoed

Deze twee items zijn ook hartstikke leuk als kraamcadeautje of als cadeautje tijdens de feestdagen in december. Deze items zijn iets prijziger, maar je krijgt hier wel heel leuk speelgoed voor terug. Daarnaast zijn Hamertje Tik en de vormendoos al jarenlang een groot succes onder kinderen!

Bekijk hier Dantoy Hamertje Tik (BOL.com)
Hier kun je de Vormendoos van Dantoy bekijken (BOL.com)

8. Bioplastic speelgoed bij BOL.com

Meerdere setjes uit dit artikel kun je ook gewoon bij BOL.com bestellen. Op deze manier kun je de bestelling combineren met andere producten en bespaar je op de verzendkosten. Wel zo milieuvriendelijk! Ook kun je op deze website meer bioplastic producten vinden, zoals een lunchbox, bijtringen, de autogarage, de lunchset en natuurlijk de 100-delige (!) bakset voor échte keukenprinsesjes of keukenprinsesjes!

Dit vind je misschien ook leuk

Speelgoed stofzuiger kopen? Dit zijn de 10 leukste kinderstofzuigers!
Peuterspeelgoed tips voor je kindje van 2 jaar
Heutink voor thuis : uitgebreide review
Duurzaam kraamcadeau : dit zijn de leukste cadeautjes!
Kleine Keuken : review
Zandbak met deksel kopen? Dit zijn de beste zandbakken!

Scroll naar boven