Bioplastic speelgoed | duurzaam en recyclebaar

Strandset rietsuiker

Ben je op zoek naar milieuvriendelijk speelgoed voor je kind dat 100% recyclebaar is? Dan kies je voor bioplastic speelgoed. Je wilt je natuurlijk geen zorgen maken over giftige stoffen, wanneer je kindje speelgoed in zijn mondje stopt. Bioplastic speelgoed is gemaakt van suikerriet! Wist je dat de kwaliteit van dit speelgoed net zo goed is als traditioneel speelgoed? Laat je kind zorgeloos spelen en kies voor bioplastic speelgoed!


Dantoy bioplastic speelgoed 2021!

Dantoy heeft wel héél leuke producten toegevoegd aan de reeds bestaande collectie bioplastic speelgoed. Wat dacht je van een bioplastic kiepauto van wel 70 centimeter?! Daar gaat je kind zich urenlang mee vermaken!

Andere toevoegingen: een schommeldier in de vorm van een draak, bioplastic 11-delige bakset, bioplastic treinen, een set van 8 voertuigen, een bioplastic speelgoed keukenset, Tiny cups (stapeltoren van bioplastic), bioplastic koffieset en een speelgoed ijsjes set! Bekijk de producten hieronder!

HEMA bioplastic speelgoed zandvormpjes ijsjes

Deze set is uiteraard eco-vriendelijk en gemaakt van suikerriet. Een ijsje is natuurlijk altijd lekker, dus dit is een leuke set om je collectie mee uit te breiden. De set is vrij van schadelijke stoffen en heeft het Nordic Swan Eco Label, zoals alle producten van Dantoy bioplastic speelgoed.

bioplastic speelgoed

Deze leuke ijsjesset bestaan uit zandvormpjes in de vorm van ijsjes. De drie hoorntjes, twee toppings, ijsschep en een balletje zorgen voor de mooiste ijsjes! Je kunt de ijsjes natuurlijk in een speciale houder zetten en deze leuk versieren!

>> Bekijk de HEMA bioplastic zandvormpjes hier

Dantoy bioplastic speelgoed 2021 | Koffie set

Let goed op wanneer je deze set wilt aanschaffen, want de prijzen verschillen enorm. De goedkoopste set kost €36,50. Deze 17-delige koffieset van Dantoy is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en mag in de vaatwasser.

Deze Dantoy koffie set lijkt veel op de HEMA theeservies set, welke in samenwerking met Dantoy is ontwikkeld. De kleurtjes verschillen echter wel. Voor wie van het bezoek gaat jouw kind een kopje koffie inschenken?

Dantoy bioplastic speelgoed | stapeltoren Tiny Cups

Wanneer je op zoek gaat naar een stukje duurzaam speelgoed voor een kindje vanaf zes maanden, wil je natuurlijk wel dat dit veilig en geschikt is. De Tiny Cups zijn perfect geschikt voor baby’s vanaf zes maanden.

Wist je dat een stapeltoren heel goed is voor de ontwikkeling van een baby? Je kunt hem laten stapelen, maar je kunt de toren ook gebruiken in het zand. Aan de onderkant zitten namelijk vormpjes die in het zand gedrukt kunnen worden. Verder zitten er gaatjes in, zodat het water er doorheen kan lopen.

De Tiny Cups stapeltoren van Dantoy is ook een uiterst geschikt duurzaam kraamcadeau!

Dantoy bioplastic speelgoed 2021 | keukenset

Een kok of kokkin in huis? Met de Dantoy keukenset van bioplastic kunnen de lekkerste gerechten op tafel gezet worden. Natuurlijk op een verantwoorde én duurzame manier! Wist je dat dit bioplastic speelgoed ook in de vaatwasser gereinigd mag worden? En wist je dat het speelgoed voor zowel binnen als buiten geschikt is?

De set bevat pannen, potten en accessoires.

Dantoy bioplastic speelgoed 2021 | bakset

Ecologisch geproduceerd en in trendy, stijlvolle kleurtjes! De bakset is 11-delig en geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Met deze deegroller, uitsteekvormpjes, snijder, pan en spatel kan je kindje lekker bakken. Deze bakset is verderop in dit artikel ook te bekijken als een 100-delige set! Ideaal geschikt voor bij de gastouder of kinderopvang!

Ook basisscholen maken graag gebruik van de grote sets van Dantoy bioplastic. Niet vreemd, want het speelgoed kan veelvuldig gebruikt en gereinigd worden!

Dantoy bioplastic speelgoed 2021 | voertuigen

Deze acht voertuigen zijn erg leuk op zichzelf, maar ook ter uitbreiding van de Dantoy garage. Ook de voertuigen zijn milieuvriendelijk en op duurzame wijze gewonnen uit suikerriet.

De set bestaat uit acht voertuigen. Wil je liever een enkele auto? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Onder andere HEMA biedt erg leuke autootjes aan voor je kindje!

>> Bekijk hier de collectie HEMA bioplastic speelgoed

Dantoy bioplastic speelgoed 2021 | treinen

Welk kind is er niet gek van treinen? Deze twee bioplastic treintjes zijn geschikt voor kinderen vanaf twee jaar oud en bestaan voor 90% uit suikerriet. Zelfs het materiaal waarin de treinen verpakt zitten, zijn recyclebaar. De treinenset is een erg leuke aanvulling op de collectie bioplastic speelgoed van Dantoy!

Dantoy kiepauto XL 70 centimeter!

Eén van de leukste toevoegingen aan de hele collectie: een grote kiepauto van wel 70 centimeter. Tijdens de wintermaanden kan je kindje er nog lekker binnen mee spelen, maar in het voorjaar kun je de auto mee naar buiten nemen. Met deze stoere truck kies je voor écht duurzaam!

Schommeldier draak bioplastic

Dit schommeldier heeft drie plekken en is een echte draak! Je kunt er met maximaal twee kinderen tegelijk op spelen. Allebei aan een uiteinde, zodat je elkaar in evenwicht kunt houden. Wilt er een kindje alleen spelen? Dan kan dit door in het midden te gaan zitten.

De schommel is geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden. Draken passen jammer genoeg niet in de vaatwasser, anders had het gekund (-;

Feestdagen en verjaardagen

Wanneer de feestdagen voor de deur staan, gaat iedereen weer opzoek naar het leukste kerstcadeau voor de (klein)kinderen. Niet al het speelgoed is erg milieuvriendelijk, maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Speelgoed waar kinderen zorgeloos en veilig mee kunnen spelen, zonder giftige stoffen als BPA en ftalaten. Geen zorgen dus, wanneer je kindje een bioplastic speelgoed bijtring in zijn mond stopt.

Veel mensen zijn al voorstander van houten speelgoed, maar bio-kunststof komt minder voor en is ook een stuk minder bekend. Tijd om jezelf hier in te verdiepen!

Wat is bioplastic?

Bioplastic speelgoed wordt gemaakt van 100% duurzame grondstoffen. Na jarenlang spelen, kan dit speelgoed volledig worden gerecycled. De productie van dit speelgoed laat een kleinere CO2-voetafdruk achter. Het wordt gemaakt van suikerriet, welke een 100% duurzame grondstof is. Dit riet wordt elk half jaar/jaar geoogst en wordt verbouwd in Brazilië. Deze plantages bevatten geen pesticiden.

100% duurzaam speelgoed, geschikt voor binnen en buiten spelen en het stimuleert ook nog eens de fijne motoriek en creatieve ontwikkeling. Wat willen we nog meer?

Biospeelgoed heeft veel soorten speelgoed. Je kunt jeeps en tractoren vinden, maar ook bijtringen, vliegtuigen, helicopters, strandsets, zandsets enzovoort. Zoek je een leuke gift box met meerdere voertuigen of een uitgebreide set om lekker mee in de zandbak te spelen of op het strand? Bekijk dan eens de bioplastic alternatieven.

Handig weetje: de grootste aanbieder van bioplastic speelgoed (Dantoy) heeft het Nordic Swan ecolabel en het ISO 14001 milieucertificaat. Om deze twee te krijgen (en te behouden) die je aan strenge eisen te voldoen. Dit vind ik dus een groot pluspunt!

Dantoy zorgt tijdens het milieuvriendelijke productieproces voor een zo klein mogelijke schadelijke impact op het milieu.

Update: HEMA heeft ontzettend veel leuke producten toegevoegd aan de collectie bioplastic speelgoed! Van strandemmers (€3,00) tot strandsetjes (€8,00) en van zandvormpjes (€4,00) tot bioplastic speelgoed hamburgers (€7,00) en salade (€6,00)!

HEMA bioplastic speelgoed

Eén van de bekende aanbieder van bioplastic speelgoed is HEMA, in samenwerking met Dantoy. Lekker naast de deur en betaalbaar! De prijzen van bioplastic speelgoed zijn verrassend laag. Normaal gesproken betaal je toch wel een stuk meer voor duurzamen, milieuvriendelijke producten. Maar nee, bioplastic speelgoed is niet echt duurder dan traditioneel speelgoed en de kwaliteit is even goed!

HEMA bioplastic strandset

Prijs: €8,00

Met deze strandset kan je kindje op een duurzame manier de leukste zandkastelen en vormpjes maken. De strandset bestaat uit twee zandvormpjes, een harkje, een schepje en natuurlijk een emmer. Vergeet geen foto’s te maken van de mooie creaties van je kind!

>> Hier kun je de strandset bekijken

bioplastic strandset HEMA

HEMA bioplastic emmer

Prijs: €3,00 per stuk
Kleuren: roze en groen

De bioplastic emmers hebben een hoogte van 17 centimeter en een diameter van 18,5 centimeter. Er is dus genoeg ruimte voor zand en water! Wil je kindje de emmer liever gebruiken om jou te helpen schoonmaken? Dat kan natuurlijk ook! De emmer kun je voor ongeveer alles gebruiken en is daarnaast ook nog eens duurzaam.

>> Op deze pagina kun je de emmers vinden bij HEMA

bioplastic emmer

Bioplastic hamburger HEMA

Prijs: €7,00

De HEMA hamburger van bioplastic speelgoed is erg leuk voor in een keukentje of voor bij de kook- of bakset! Bij de hamburger zit sla, kaas, tomaat en natuurlijk een bordje (13cm).

>> Hier kun je de HEMA hamburger vinden

bioplastic speelgoed

HEMA theeservies set bioplastic speelgoed

Dit ecologisch verantwoorde theeservies bestaat uit verschillende, vrolijke kleuren. De theepot is 14 centimeter hoog. In de set zitten ook nog vier kopjes, vier schotels, een suikerpotje en vier lepels. Het theeservies setje wordt aanbevolen voor kinderen vanaf twee jaar.

>> Je kunt het theeservies setje hier vinden voor de prijs van €10,00.

bioplastic speelgoed

HEMA Cupcake set bioplastic speelgoed

Ook deze cupcakes zijn erg leuk als cadeautje. Voor de feestdagen of gewoon als schoencadeautje. Deze set is (net als de andere sets) volledig recyclebaar en gemaakt van suikerriet.

De set is ecologisch verantwoord en geschikt voor kindjes vanaf 18 maanden. Wanneer je bij HEMA voor meer dan €10,00 gaat bestellen, betaal je geen verzendkosten. Dit setje kost momenteel €7,50.

>> Je kunt de set hier vinden.

bioplastic speelgoed

HEMA bijtringen bioplastic speelgoed

Voor de allerkleinsten verkoopt HEMA bijtringen. De ringen worden verkocht per set van twee en zijn ook gemaakt van bioplastic. HEMA geeft aan dat de bijtringen een verzachtende werking hebben bij doorkomende tandjes.

De ringen kunnen schoongemaakt worden met water en zeep, maar ze mogen ook in de vaatwasser. Dit is fijn, want een baby of peuter bijt en sabbelt aan een bijtring.

Per kleur zijn er verschillende dieren. Je kunt geen voorkeur aangeven, dus welke je krijgt is een verrassing. Gelukkig zien ze er allemaal leuk uit! De bijtringen zijn gemakkelijk mee te nemen in de auto.

Een setje van twee bijtringen kost €9,50 en kun je hier bestellen. De set is ook in blauw verkrijgbaar. Deze kun je hier vinden.

bioplastic speelgoed

HEMA speelgoedvliegtuig bioplastic

Alweer het laatste stukje speelgoed uit de HEMA bioplastic serie. Het speelgoedvliegtuig. Het vliegtuigje heeft een draaiende propeller en vier donkergroene wielen. Je kunt ook een touwtje bevestigen aan de voorkant, zodat jouw kindje het vliegtuigje mee kan trekken. Er is ook nog ruijmte voor een poppetje.

Het speelgoedvliegtuig is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden en is 14,5x14x11 centimeter. Koop hem hier voor €7,50.

bioplastic speelgoed

Dantoy bioplastic speelgoed

Het bioplastic speelgoedvan Dantoy vind ik echt geweldig. De kleurtjes zijn erg leuk en er is veel keus. Dantoy biedt ook sets aan voor bijvoorbeeld scholen of kinderdagverblijven.

Dantoy bioplastic wordt via verschillende webshops aangeboden. Sommige webshops bieden het speelgoed iets goedkoper aan. Dantoy biedt overigens ook bioplastic speelgoed aan in felle kleuren (rood, geel, blauw). Deze vind ik zelf minder leuk, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Dantoy truck / kiepwagen

Deze truck heb ik op meerdere websites voorbij zien komen. De kleurtjes zijn zo leuk! De laagste prijs betaal je hier (BOL.com) en hier (Heutink voor thuis).

Met de kiepwagen kun je binnen en buiten spelen. Wil je hem schoonmaken? Dan kun je hem zo in de vaatwasser zetten. Het speelgoed van Dantoy heeft dezelfde kwaliteit als plastic speelgoed. De kiepwagen / truck is 29,5 centimeter.

bioplastic speelgoed

Dantoy eetservies 22 delig

Dit leuke eetservies komt in dezelfde kleur als het andere speelgoed. Ook dit servies mag in de vaatwasser. De set is zelfs geschikt voor in de magnetron! Zo wordt spelen wel heel “echt”.

De set bestaat uit vier borden, vier bekers, 4 keer lepel/vork/mes en een pan met deksel. Bezorg jouw kind urenlang speelplezier op een duurzame manier. De goedkoopste set kun je op de website van Heutink voor thuis vinden.

bioplastic speelgoed

Dantoy zand- waterset / strandsetje

Geen ideaal cadeautje voor in de winter, maar zeker wel voor in de zomer! De set bestaat uit een emmer, gieter, schep en een hark. De prijzen verschillen nogal, maar hier kun je de set vinden voor €18,50. Een stukje duurder dan bijvoorbeeld een strandsetje van de Kruidvat, maar het is wel een heel mooi setje!

Uiteraard is deze set ook gemaakt van bioplastic en dus 100% afbreekbaar.

bioplastic speelgoed

Dantoy 43 delige zand- en strandset

Deze set is ideaal voor op school en voor kinderdagverblijven. De set bestaat uit heel veel leuke speelmaterialen. Schepjes, harkjes, zeefjes, autootjes, bekers, emmers, zandfiguurtjes enzovoort.

Ook voor gastouders, scholen en kinderdagverblijven is dit erg leuk. De kinderen vermaken zich hier een tijd mee in de zandbak of op het strand.

Dantoy Zand- waterset 50 delig

Deze zand- waterset is geschikt voor in de zandbak en voor op het strand. De set lijkt veel op de vorige set die ik deelde, maar in deze set zitten meer emmers, grote scheppen, harken enzovoort. Ook voor grotere kinderen is deze set erg geschikt.

De set is 50 delig en een stuk duurder dan de vorige set. Voor kinderdagverblijven, scholen en gastouders is dit een leuke set om aan te schaffen.

>> Bekijk de Dantoy Zand- en waterset hier €125,00

bioplastic speelgoed

Dantoy eetservies 79 delig

Dit uitgebreide eetservies is ook geschikt voor kinderdagverblijven, gastouders en scholen. De set bestaat uit meerdere bekers, pannen met deksels, bestek, waterkannen enzovoort.

Dantoy bioplastic shovel

Ben je nog op zoek naar een leuke, duurzame shovel? Gegarandeerd een succes bij jonge kinderen.

Na het spelen kan de shovel gewoon in de vaatwasser, zodat hij goed schoon wordt. Makkelijk in onderhoud, goede kwaliteit én beter voor het milieu dan normale plastic shovels.

>> Bekijk hem hier

Bioplastic

Dantoy vormendoos en Hamertje Tik

De laatste twee voor vandaag: de Dantoy vormendoos en Hamertje Tik. Twee soorten speelgoed die nooit uit zullen sterven. Dit zijn leuke cadeautjes voor in december, maar ook erg leuk om bijvoorbeeld als kraamcadeau te geven.

Zelf hebben wij de vormenstoof van Fisher Price, maar ik had zeker voor deze vormendoos gekozen als ik het bestaan ervan wist. Hamertje Tik blijft ook altijd leuk. Hoe leuk zijn deze kleuren?!

Ben je geïnteresseerd in Hamertje Tik of de vormendoos? Je kunt ze hier shoppen voor €36,95 per stuk.

bioplastic speelgoed

Bioplastic speelgoed bij BOL.com

Meerdere setjes uit dit artikel kun je ook gewoon bij BOL.com bestellen. Op deze manier kun je de bestelling combineren met andere producten en bespaar je op de verzendkosten. Wel zo milieuvriendelijk! Ook kun je op deze website meer bioplastic producten vinden, zoals een lunchbox, bijtringen, de autogarage, de lunchset en natuurlijk de 100-delige (!) bakset voor échte keukenprinsesjes of keukenprinsesjes!


Lees ook: