Drijfmaatje babyfloat, musthave voor je baby in 2023

Drijfmaatje

Je komt hem steeds vaker tegen: het Drijfmaatje! Wil je samen met je kleintje genieten in bad? Of ga je lekker samen naar het zwembad? Dan zorgt deze veilige baby float ervoor dat je ontspannen kan genieten van de waterpret! In dit artikel lees je alles over het Drijfmaatje als musthave voor je baby!

Puur ontspannen met het Drijfmaatje

Spannend, de eerste momenten met je kleine baby in het water! Wil je hier zorgeloos van genieten? Dan kies je voor een baby float Drijfmaatje. Deze lekvrije baby float kantelt niet en zorgt ervoor dat je kindje heerlijk kan genieten in het water. Hij voelt zich vrij, jij ziet de glimlach op zijn gezicht = ultiem ontspannen met elkaar! Wist je dat het Drijfmaatje ook goed is voor de ontwikkeling van je baby?

Verschillen tussen opblaasbare zwemband en Drijfmaatje

Ja, er zijn heel veel opblaasbare zwembandjes te koop voor baby’s en peuters, welke allemaal hun eigen voordelen hebben. Toch zijn er wat verschillen tussen een Drijfmaatje en een opblaasbare zwemband. Het Drijfmaatje gaat niet lek, is vriendelijk voor het huidje van je baby en gaat heel lang mee. Besluit je te gaan zwemmen? Dan hoef je niet steeds een zwemband op te blazen. Fijn, want het is al een hele organisatie om te gaan zwemmen met je baby.

Daarnaast heb je veel langer plezier van een Drijfmaatje. Een opblaasbare zwemband is kwetsbaar en kan lek gaan. Dit probleem heb je niet met de babyfloat van Drijfmaatje, waardoor je het eerste jaar zorgeloos kan gaan zwemmen, zonder hierover na te denken. Wees gerust: deze babyfloat is licht van gewicht, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Lees ook: UV zwemkleding: leukste en meest veilige badkleding voor je kindje

Beste babyfloat nek?

Veel ouders zijn op zoek naar een “babyfloat nek”, zoals het Drijfmaatje soms wel wordt genoemd. Is dit de beste babyfloat van 2023? Volgens heel veel tevreden ouders wel! Floaten is ontzettend fijn voor kleintjes en het is een heerlijke manier om samen tot rust te komen. De babyfloat sluit daarnaast ook perfect aan, zodat er geen water omhoog komt door de nekring. Kom maar op met die waterpret!

Uiteraard is het Drijfmaat voorzien van het Europese veiligheidskeurmerk, zodat je er vanuit kunt gaan dat je kindje op een veilige en comfortabele manier kan ronddobberen. En jij geniet natuurlijk met hem mee, want wat is er mooier dan de lach op het gezicht van je kindje?

Huidirritatie is verleden tijd

We weten allemaal dat het tere babyhuid kwetsbaar en gevoelig is. Bij veel zwembandjes zie je dat kinderen last van irritatie krijgen in de hals/nek. Dit is overigens niet bij alle (opblaasbare) zwembanden het geval, want er bestaan ook goede opblaasbare exemplaren. Het Drijfmaatje is van huidvriendelijke materialen gemaakt, zodat er geen jeuk of irritatie zal ontstaan bij je kindje.

Voor welke leeftijd is een Drijfmaatje geschikt?

Het Drijfmaatje is verkrijgbaar in 2 maten. Maat M is geschikt voor baby’s van 0 tot 12 maanden met een gewicht tot 11 kilo. Maat L is geschikt voor baby’s tot 12 maanden met een bredere nekomtrek. Over het algemeen is maat M de meest verkochte en passende maat, welke ook aangeraden wordt bij twijfel. Pas het Drijfmaatje bij je kindje voordat je gaat zwemmen, zodat je hem eventueel nog om kunt ruilen.

Drijfmaatje aanbieding

Baby’s zijn al duur genoeg en je wilt natuurlijk de beste aanbieding scoren! Het Drijfmaatje is de laatste tijd steeds dezelfde prijs geweest, maar af en toe kun je hem bij BOL.com in de aanbieding scoren! Heb je een cadeaubon van BOL.com? Dan kun je deze daar ook voor gebruiken! Soms heeft BOL.com leuke kortingsacties, waardoor je minder hoeft te betalen voor je bestelling. Houd het in de gaten!

Drijfmaatje zwembad

Het Drijfmaatje is geschikt voor heel veel plekjes! Neem hem mee in bad, in de hottub of naar het zwembad! Zolang er genoeg water is om te drijven, kun je de nekring voor je baby gebruiken. Er zijn dus geen speciale Drijfmaatjes voor het zwembad, maar je kunt deze exemplaren overal gebruiken.

Waarschuwing

Kinderen + water = een gevaarlijke combinatie. Zorg ervoor dat je altijd bij je kindje blijft wanneer hij aan het ronddobberen is. De zwemband biedt geen bescherming tegen verdrinking en mag alleen onder toezicht worden gebruikt. Wij vinden het belangrijk dat ouders ervan op de hoogte zijn dat er maar een klein laagje water nodig is om te verdrinken. Houd dit altijd in gedachten en laat je kind nooit alleen bij water.

Baby zwemband – Drijfmaatje – kleuren

De babyzwemband Drijfmaatje is verkrijgbaar in de kleuren rood en geel. Wist je dat dit twee kleuren zijn die baby’s zeer aantrekkelijk vinden? Gebruik de zwemkraag voor je kindje en zorg voor heel veel waterplezier!

Hier kun je alle babyfloats Drijfmaatjes vinden op BOL.com

Andere populaire babyfloat – Intex voor peuters

Veel ouders zijn weg van de babyfloat van Intex, waardoor we hebben besloten deze ook nog te noemen. De babyfloat van Intex is geen nekring, maar een zitje voor je peuter. Is je baby het Drijfmaatje ontgroeid en ben je op zoek naar een leuk alternatief? Dan kun je voor deze babyfloat van Intex kiezen.

De zwemband heeft een diameter van 76 centimeter en vier gescheiden luchtkamers. Het zitje is stevig en er zitten handgrepen op de zwemband. Deze babyfloat is geschikt voor dreumesen en peuters van 1 tot 2 jaar en dient altijd onder toezicht te worden gebruikt.

Dit vind je misschien ook leuk

De leukste speenknuffels en speendoekjes voor je kindje
HEMA zwemkleding 2023 : leukste exemplaren op een rij
Babyzwembad met dakje – lijst met de leukste van nu
Dit zijn de leukste kinderzwembadjes met glijbaan
Badzitje kopen? Dit zijn de leukste badstoeltjes!
Dit zijn de beste zwembandjes voor je kind!

Scroll naar boven