Albert Heijn zwangerschapstest : Ervaring & tips

Albert Heijn zwangerschapstest

De Albert Heijn zwangerschapstest is de laatste tijd ontzettend populair. Hoe komt dat? Is de AH zwangerschapstest betrouwbaar en wat betaal je er eigenlijk voor? Lees in dit artikel meer over de zwangerschapstest van het huismerk Albert Heijn! Uiteraard kun je ook gelijk meer lezen over andere testen die verkrijgbaar zijn bij de Appie!

Lees ook: Wat is de beste zwangerschapstest?

Heeft Albert Heijn zwangerschapstesten?

Jazeker, de goede, oude Appie verkoopt zwangerschapstesten. In de webshop van Albert Heijn kun je allerlei soorten zwangerschapstesten vinden, waaronder het eigen huismerk van de Appie. Denk verder aan Clearblue zwangerschapstesten, Test-Point testen en zelfs de Etos Early zwangerschapstest! Met dé ALBERT HEIJN Albert Heijn zwangerschapstest wordt de zwangerschapstest van het eigen merk bedoeld.

Albert Heijn zwangerschapstest in de winkel of webshop?

Niet ieder Albert Heijn filiaal verkoopt dezelfde producten en je kunt dus niet overal terecht voor (dezelfde) zwangerschapstesten. Albert Heijn heeft wel een speciale pagina op de website, zodat je kunt kiezen uit alle verschillende testen.

Bestel je weleens boodschappen bij Albert Heijn? Dan kun je de zwangerschapstest van de Appie dus gemakkelijk toevoegen aan je winkelmandje. Deze mogelijkheid vinden veel vrouwen met een kinderwens fijn, want de kans dat je iemand tegenkomt die je kent in de winkel is natuurlijk vrij groot.

De Albert Heijn zwangerschapstesten vind je in de winkel vaak bij de vitaminen, pleisters en andere zelfzorgmiddelen. Wil je graag een testje kopen in de winkel en kun je deze niet vinden? Vraag dan aan een van de medewerkers of het betreffende filiaal wel testen verkoopt.

AH Zwangerschapstest – 2 stuks voor €9,49

Veel vrouwen met een kinderwens vragen zichzelf af hoe betrouwbaar de Albert Heijn zwangerschapstest is, hoe de test precies werkt en wat de ervaringen van andere (aanstaande) moeders zijn. We proberen hieronder zoveel mogelijk vragen voor je te beantwoorden!

Prijs van de Albert Heijn zwangerschapstest

De prijs van de AH zwangerschapstest is natuurlijk erg fijn, vergeleken met de testen van bijvoorbeeld Clearblue. Voor laatstgenoemde testen betaal je namelijk al snel de helft meer. Wil je uitgebreide informatie lezen over alle verschillende Clearblue testen? Neem dan even een kijkje op onze Clearblue-pagina! Voor twee AH zwangerschapstesten betaal je €9,49, wat neerkomt op nog geen €4,75 per zwangerschapstest.

Betrouwbaarheid AH zwangerschapstest

Het is wel erg fijn dat je er vanuit kunt gaan dat het resultaat van de zwangerschapstest betrouwbaar is. Albert Heijn geeft aan dat de zwangerschapstesten van eigen merk voor 99% betrouwbaar zijn. Geen enkele zwangerschapstest geeft 100% zekerheid, dus ook de Albert Heijn zwangerschapstest niet.

Sint 2021Sint 2021

Wanneer testen met de zwangerschapstest van Albert Heijn?

Door het grote aanbod aan ultragevoelige / zwangerschapstesten zijn we tegenwoordig een beetje verwend. Het liefst willen we zo snel mogelijk weten of er een bevruchting plaats heeft gevonden of niet. Een groot nadeel van een vroege test is dat je ook een positief resultaat kunt krijgen, waarna je alsnog ongesteld wordt. Veel van de (heel) vroege zwangerschappen lopen nog voor de NOD mis, doordat de innesteling bijvoorbeeld niet goed is gegaan.

Met de Albert Heijn zwangerschapstest kun je (officieel) pas testen vanaf de dag dat je je regels zou moeten krijgen. Lekker veilig, want vroeg testen heeft eigenlijk weinig zin. Ben je dus van plan om pas te gaan testen op of na de Niet Ongesteldheids Dag? Dan is de AH zwangerschapstest een prima keus voor jou!

Zwangerschapstest AH handleiding

Zo nu en dan veranderen de gebruiksaanwijzingen van een zwangerschapstest. Doorgaans moet je de test een aantal seconden in de urinestraal houden óf in een bakje met opgevangen urine dompelen. In de gebruiksaanwijzing / handleiding / bijsluiter staat precies hoeveel seconden dit nodig is. Zorg ervoor dat je een schoon bakje hebt om de urine op te vangen. De test leg je altijd op een vlakke ondergrond neer, totdat de uitslag verschijnt.

AH Zwangerschapstest uitslag

Nadat je de test op correcte wijze hebt uitgevoerd, verschijnt er een controlestreep wanneer de urine door de test heen loopt. Verschijnt de controlestreep niet? Dan is er iets misgegaan. Staat er een tweede streepje? Dan betekent dit dat je zwanger bent! Het zwangerschapshormoon hCG is alleen te vinden in de urine van zwangere vrouwen. Staat er een heel licht tuurstreepje op je test? Ook dan ben je zwanger! Het is verstandig om de test na twee dagen te herhalen en te bekijken of de streep donkerder is geworden.

De gebruiksaanwijzing geeft aan dat het resultaat al na één minuut af te lezen is. Na een aantal minuten is de test niet meer geldig en kun je hem beter weggooien, om te voorkomen dat je blij wordt door een eventueel indroogstreepje. Indroogstreepjes komen soms voor op zwangerschapstesten die afgelezen worden (ruim) na de aanbevolen afleestijd.

Vroege zwangerschapstest AH

Van het Albert Heijn huismerk is er maar één test verkrijgbaar, die je uit kunt voeren op de NOD. De Appie verkoopt echter ook testen van andere merken, welke je wel eerder kunt uitvoeren. De Etos Early zwangerschapstest en de Clearblue testen zijn daar voorbeelden van. Wil je graag vijf dagen van tevoren gaan testen? Dan kun je de Etos Early zwangerschapstest uitproberen. Let wel op: bij een negatief resultaat kun je alsnog zwanger zijn!

albert heijn zwangerschapstest

Licht streepje zwangerschapstest Albert Heijn

Iedere zwangerschapstest heeft het zwangerschapshormoon hCG nodig om positief uit te kunnen slaan. Heb je een licht streepje / tuurstreepje op de Albert Heijn zwangerschapstest staan? Dan is er hCG gevonden in de urine. Je bent zwanger! Tegelijkertijd ben je misschien onzeker en zeker nog niet overtuigd van het feit dat je zwanger bent. Het is verstandig om de test te herhalen na 2 dagen, omdat je dan meer hCG in je urine hebt.

Door een late eisprong kan het voor komen dat je te vroeg hebt getest en dat de uitslag daarom wat onduidelijk is. Heb je een regelmatige cyclus? Dan kan de innesteling misschien later hebben plaatsgevonden. Er zijn tal van redenen dat je misschien iets korter zwanger bent dan je denkt, maar bij een licht streepje is er wél hCG gevonden.

Sint 2021Sint 2021

Zwangerschapstest Albert Heijn ervaring

Wij vroegen aanstaande moeders om hun mening te delen over de Albert Heijn zwangerschapstest. Deze ervaringen gaan over de zwangerschapstest van het eigen merk, dus niet de Etos Early of Clearblue zwangerschapstesten.

Mariëlle, 29: “Ik testte 1 dag nadat mijn menstruatie had moeten beginnen met de AH zwangerschapstest van het eigen merk. De test was snel uitgevoerd en de controlestreep kwam direct tevoorschijn. Terwijl de urine door de teststreep heen liep, verkleurde de lijn meteen! Er was geen twijfel mogelijk: deze test was knalpositief!”

Alexandra, 22: “Drie dagen voor de NOD kon ik het niet meer volhouden en voerde de test uit. De eerste twintig seconden was er niets te zijn, maar daarna verscheen er een tweede streep in het venster! Zielsgelukkig was ik toen! Ook voor je NOD kun je positief testen met de zwangerschapstest van AH. Inmiddels ben ik op de helft van mijn zwangerschap.”

Anouk, 37: “Mijn boodschappen doe ik altijd online bij Albert Heijn en ik was blij verrast dat ze ook zwangerschapstesten verkopen. Dat scheelt weer een ritje richting de drogist. Ik weet niet precies op welke dag van de cyclus ik zat, maar ik moest één van die dagen ongesteld worden. Nog geen tien seconden na het doorlopen van de urine had ik een knalstreep op mijn venster!”

Fenna, 33: “Op mijn NOD testte ik met een Kruidvat test, waarop een lichte tuurstreep tevoorschijn kwam. Ik was zo blij! Toch voelde het niet goed. Drie dagen na de NOD besloot ik een AH zwangerschapstest te doen. Resultaat: helemaal blanco! Niet zwanger? Ook de Clearblue test gaf aan dat ik niet zwanger was. Een dag later werd ik ongesteld. Albert Heijn zwangerschapstesten geven bij mij dus geen vals-positieve uitslagen.”

Conclusie Albert Heijn zwangerschapstest

Ondanks dat Albert Heijn aangeeft dat deze zwangerschapstest te gebruiken is vanaf de NOD, kun je dus al eerder positief testen. Of dat verstandig is, laten we aan jou over. In ons andere artikel over zwangerschapstesten kun je informatie over meerdere soorten testen lezen én geven we tips over goedkope, gevoelige zwangerschapstesten.

Wat ons betreft is de Albert Heijn test een prima test om een zwangerschap mee vast te stellen!

RELEVANTE ARTIKELEN

Nicole
Scroll naar boven