10X DE LEUKSTE SPEELGOEDTELEFOON

Speelgoedtelefoon

De speelgoedtelefoon is al jarenlang ontzettend populair en dat zal de komende jaren niet veranderen. Wie kent de Fisher Price speelgoedtelefoon met draad niet? Tegenwoordig kun je verschillende telefoons voor jonge kinderen vinden en wij hebben de 10x de leukste speelgoedtelefoons voor je op een rijtje gezet! Bekijk snel de allerleukste exemplaren!

Wat is een speelgoedtelefoon?

Een speelgoedtelefoon kan (doorgaans) geen berichten versturen of bellen, maar kinderen doen hiermee wel graag alsof! Sommige speelgoedtelefoons hebben functies, zodat de telefoon net echt lijkt. Denk aan geluidseffecten en bepaalde knopjes. Met een speelgoedtelefoon kan je kind zich lang vermaken en werken aan zijn communicatievaardigheden. 

10x de leukste speelgoedtelefoon in één overzicht

Tegenwoordig zijn er veel verschillende speelgoedtelefoons verkrijgbaar van verschillende merken en voor kinderen van verschillende leeftijden. In dit artikel kun je de leukste exemplaren bekijken! Denk aan de populaire Fisher Price speelgoedtelefoon met draad, maar ook de smartphones van VTech en zelfs houten telefoons! Kortom: de kans is klein dat je jouw favoriete speelgoedtelefoon niet zult vinden in dit artikel!

1. Speelgoedtelefoon met draad Fisher Price

De meest bekende en geliefde speelgoedtelefoon is de peutertelefoon van Fisher Price. Deze vrolijke, kleurrijke telefoon is een nostalgisch stukje speelgoed dat veel 30+ ouders kennen! Wist je dat de originele speelgoedtelefoon ook nog verkrijgbaar is? Je kunt hem vinden op deze pagina van Amazon! De Fisher-Price peutertelefoon is geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden.

Kinderen lopen de hele woonkamer door met deze vrolijke telefoon, terwijl zijn oogjes heen en weer wiebelen. Een voordeel is het trekkoord, waaraan je kindje de telefoon mee kan sleuren. Het koord heeft een veilige lengte, zodat het niet voor gevaarlijke situaties zal zorgen. De telefoon heeft verder grappige telefoongeluidjes en een handige draaischijf met cijfers.

2. VTech Baby telefoon

VTech biedt heel veel leerzaam speelgoed aan voor kinderen van alle leeftijden en ook voor een speelgoedtelefoon kun je bij dit merk terecht. In dit artikel kom je meerdere VTech telefoons tegen, want ze hebben een aantal populaire exemplaren! Met deze telefoon ontdekt je kindje dieren, cijfers, kleuren en natuurlijk de letters van het alfabet! Als je op de knipperende berichttoets drukt, hoor je vrolijke berichten.

In totaal heeft deze telefoon 8 verschillende melodietjes en 2 gezongen liedjes. Als je kindje niet meer speelt met de telefoon, schakelt hij zichzelf automatisch uit. Als je kindje graag met telefoontjes speelt, is deze interactieve speelgoedtelefoon een leuke aanrader voor een leuk bedrag! De VTech babytelefoon is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden.

3. Bing telefoon

Bing-fans opgelet! Het lieve konijn is gek op bellen met zijn vriendjes en natuurlijk is er ook een telefoon voor jouw kindje! Het telefoontje heeft een fijn formaat voor kinderhandjes en 3 stevige knoppen die je kindje in kan drukken. Door de knoppen in te drukken, activeer je gesprekjes tussen Bing en zijn vriendjes. In totaal kan je kindje ruim 50 zinnen horen uit de Bing telefoon.

Uiteraard hoor je ook muziek uit de Bing-serie uit de telefoon. Met deze speelgoedtelefoon ondersteun je de hand-oogcoordinatie, wat dus goed is voor de ontwikkeling van je kindje. Bij de telefoon wordt een telefoonhouder geleverd, waarin je de telefoon kunt plaatsen. Het speelgoedtelefoontje wordt geleverd met batterijen, zodat je kindje direct kan spelen!

4. Nijntje telefoon – speelgoedtelefoon

Voor de kleintjes vanaf 1 jaar is er deze leuke Nijntje speelgoedtelefoon! Met de telefoon ontdekt je kindje allerlei leuke dingen, zoals liedjes en geluiden van berichtjes en dieren! Op de telefoon zit een spiegeltje met een lichtje én een aan- en uit knop. Er zijn in totaal 5 toetsen met verschillende geluiden en de telefoon werkt op 2x AAA batterijen. Geen zorgen, want deze worden gewoon meegeleverd!

5. Liewood houten speelgoed telefoon

Voor stijlvol speelgoed ben je aan het juiste adres bij het merk Liewood. Aan de zijkant van de telefoon kun je houten muntjes inwerpen, daarna de hoorn opnemen en het telefoonnummer intoetsen. Heb je een kindje van minimaal 1 jaar? Dan is dit echt een leuk stuk speelgoed! Veel ouders kiezen voor een interactieve telefoon, maar ook houten telefoontjes zijn erg leuk als cadeau voor je kind.

6. Mushie telefoon

Voor baby’s vanaf 10 maanden kun je deze leuke speelgoedtelefoon van het merk Mushie kopen, welke tegelijkertijd ook een pop-it is! Sensorisch speelgoed is erg geliefd onder ouders en dit is een leuk voorbeeld van dit type speelgoed. De pop-it telefoon stimuleert zintuiglijke verkenning en de ontwikkeling van fijne motoriek. Het telefoontje heeft zachte kleurtjes, siliconen dopjes en een BPA-vrij plastic frame.

7. Peppa Big speelgoedtelefoon

Peppa Big speelgoed is ook erg populair en uiteraard kun je ook een telefoon vinden in de collectie. Met dit stukje speelgoed kan je kindje leren om de retro telefoon te gebruiken! In totaal bevat de telefoon 10 verschillende muziekjes en een eigen ringtone. Deze speelgoedtelefoon werkt op 2x AAA batterijen, welke meegeleverd worden.

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig ouderwetse telefoons te vinden, dus dit is je kans! Veel Peppa Big-liefhebbers kiezen het liefst voor speelgoed van het vrolijke varkentje en dan is de telefoon een leuke optie.

8. VTech Bel en Tel puppytelefoon

De VTech Babytelefoon is erg populair, maar ook de Puppytelefoon is een leuk stuk educatief speelgoed! Als je kindje op de cijfertoetsen drukt, maakt hij kennis met tellen, voorwerpen en cijfers. De Babytelefoon van VTech is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden, terwijl deze Puppytelefoon gebruikt kan worden door kinderen vanaf 1,5 jaar. De telefoon bevat 2 gezongen liedjes en 5 verschillende beltonen.

De VTech speelgoedtelefoon schakelt zichzelf uit wanneer er niet meer gespeeld wordt en heeft een regelbaar volume. Het duurzame en stevige design zorgt ervoor dat deze telefoon tegen een stootje kan, wat zeker nodig is bij peuters. Door op de emoticon toets te drukken, ziet je kindje emoticons op het scherm en kan hij een raadspelletje doen met Scout.

9. VTech Woezel en Pip telefoon

Woezel & Pip speelgoed is erg geliefd onder jonge kinderen en je kunt veel verschillende soorten speelgoed vinden voor kids van allerlei leeftijden. De VTech ‘Mijn Eerste Telefoontje’ is een leuk en leerzaam telefoontje voor kinderen vanaf 6 tot 36 maanden. Als je kindje even niet meer met de telefoon speelt, schakelt hij zich vanzelf uit. Handig, want zo blijven de batterijen langer leven.

Deze VTech telefoon is uiteraard voorzien van een aan- en uit-knop, zodat je hem ook zelf uit kunt zetten. In totaal zijn er 8 melodietjes en 2 gezongen liedjes, maar uiteraard ook de originele Woezel en Pip stemmen! Dat is extra leuk, want je kindje zal deze stemmen zeker herkennen! Als je kindje op de berichttoets drukt, kan hij berichtjes horen. Drukt hij op de baltoets? Dan kan hij Woezel & Pip bellen!

10. VTech KidiZoom voor kids vanaf 6 jaar

De VTech KidiZoom is een erg populair stuk speelgoed voor kinderen vanaf 6 jaar. Ondanks dat de adviesleeftijd op 6 jaar staat, zijn er ook kleuters van 5 jaar oud die gek zijn op deze smartphone met extraatjes! De KidiZoom lijkt niet op de andere speelgoedtelefoons in deze lijst, maar is daarom niet minder leuk! Met de KidiZoom maakt je kind filmpjes, selfies en geweldige foto’s!

De KidiZoom is dus eigenlijk gewoon een trendy camera in smartphone design! De telefoon heeft een touchscreen en is voorzien van verschillende apps, waardoor kinderen zich kunnen vermaken met dit apparaatje! Via bluetooth kun je verbinding maken met andere KidiZooms, zodat je elkaar foto’s kunt sturen. Het geheugen is uitbreidbaar en de telefoon wordt geleverd met een oplaadkabel.

Waarom kiezen voor een speelgoedtelefoon?

Naast het feit dat kinderen het ontzettend leuk vinden om te spelen met een speelgoedtelefoon, zitten er ook nog andere voordelen vast aan dit leuke stukje speelgoed. Hieronder lees je welke!

  • Sociale vaardigheden trainen: door het spelen met de telefoon leert je kind luisteren naar anderen en leert hij wanneer het zijn beurt is. Daarnaast kan hij ook non-verbale communicatie leren begrijpen.
  • Taalontwikkeling: door vragen te stellen, gevoelens/gedachten te uiten en te praten aan de telefoon, kunnen kinderen hun taalvaardigheid verbeteren.
  • Technologie: bekend worden met elektronische apparaten is een must in de huidige maatschappij.
  • Creatieve ontwikkeling: een speelgoedtelefoon kan helpen creativiteit te ontwikkelen door het spelen van rollenspellen en verzinnen van verhalen.

Speelgoedtelefoon = leuke cadeautip feestmaanden!

De meeste speelgoedtelefoons hebben een leuke prijs en zijn dus perfect geschikt om te geven als cadeau tijdens de feestmaanden. Zoek je nog een leuk cadeau voor Sinterklaas of Kerst? Dan is een speelgoedtelefoon een leuke aanrader! De KidiZoom van VTech is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar uit ervaring blijkt dat kinderen van 5 jaar ook heel leuk spelen met de KidiZoom!

Speelgoedtelefoon aanbiedingen

Het leven is al duur genoeg, dus het is niet gek als je op zoek bent naar de beste deals en aanbiedingen. Wist je dat je ook bij Amazon.nl vaak geld kunt besparen op je aankopen? De meeste producten zijn op die website net iets goedkoper dan op andere websites, waardoor je uiteindelijk veel geld kunt besparen. Ook op het gebied van speelgoedtelefoons ben je op dit moment een stuk voordeliger uit!

Hier let je op bij aanschaf van een speelgoedtelefoon

Hieronder kun je meer lezen over de aandachtspuntjes waarop je zou kunnen letten, wanneer je een speelgoedtelefoon gaat aanschaffen.

Functies van de telefoon

Niet iedere speelgoedtelefoon heeft dezelfde functies, dus vraag jezelf eerst af aan welke eigenschappen de telefoon moet voldoen. De bekende Fisher Price telefoon met draad is ondanks de weinige interactieve functies nog steeds het meest populaire telefoon! VTech telefoons zijn vaak interactief en nog veel leerzamer. Kortom: bekijk eerst welke functies de telefoon bevat en wat je belangrijk vindt.

Materiaal

De meeste speelgoedtelefoons zijn van kunststof gemaakt, maar je kunt tegenwoordig ook houten speelgoedtelefoons bestellen. Let wel op, want de houten varianten bevatten vaak geen extra functies.

Reviews/ervaringen van andere klanten

Wat vinden andere klanten van de speelgoedtelefoon? In de reviews van andere klanten kun je vaak waardevolle informatie over een product halen, zodat je een miskoop kunt voorkomen. Lees de reviews dus altijd door voordat je een aankoop doet.

Relevante artikelen

Op Mamagroeit.nl kun je veel koopgidsen vinden over verschillende soorten speelgoed. Denk aan educatief speelgoed, maar bijvoorbeeld ook aan buitenspeelgoed en speelgoed voor in de zomer. Hieronder vind je links naar een aantal populaire artikelen.

Nicole
Scroll naar boven