10X DE LEUKSTE KNUTSELKOFFER + BUDGET TIPS

Een knutselkoffer, ook wel knutseldoos-, craft box- of knutselbox genoemd, is een leuk cadeau voor kinderen die van knutselen houden. In zo’n koffer zitten allemaal knutselmaterialen die je kind kan gebruiken bij het maken van de mooiste creaties. In dit artikel kun je 10x de leukste knutselkoffers bekijken, inclusief budget tips en alternatieven!

Wat is een knutselkoffer?

Knutselkoffers, ook wel knutseldozen genoemd, zijn al jarenlang erg populair onder ouders en kinderen, omdat je in één koop een hele verzameling aan knutselspulletjes in huis haalt. In de beste knutselkoffertjes zitten alle spullen die je nodig hebt om mooie knutselwerkjes te kunnen maken. Denk aan verschillende kleuren papier, lijm, schaartjes, stiften, verf, kwastjes, glitters en nog veel meer ander knutselmateriaal. 

Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende knutseldozen, zodat je een beetje kunt kiezen uit de inhoud. Ben je niet zo gek op glitters? Dan kies je een knutseldoos uit waarin geen glitters zitten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een lege knutselkoffer, om alle spulletjes die je al hebt in te bewaren. 

Knutselkoffer als cadeautip

Een knutselkoffer is ontzettend leuk voor thuis, maar ook om weg te geven als cadeautje. Heb je een verjaardagscadeau nodig en weet je dat het kind in kwestie van knutselen houdt? Dan is zo’n knutselkoffer een erg leuk idee. Vaak ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je alles los moet aanschaffen én je hebt zeker weten een geweldig cadeau voor de verjaardag of feestdag! Vlak voor de feestdagen zie je een enorme stijging in de verkoop van knutselkoffers, omdat dit een betaalbaar cadeau is voor Sinterklaas en/of Kerst.

Leukste knutseldozen op een rijtje

Als je op zoek gaat naar de leukste en beste knutselkoffer, kom je al snel honderden resultaten tegen. Om de zoektocht een stukje makkelijker te maken, hebben we 10x de meest populaire knutselkoffers voor je op een rijtje gezet. In dit overzicht kun je uiteraard ook weer handige budget tips vinden, voor als je budget niet zo groot is.

Knutselkoffer xxl

1. Grote Knutselkoffer XXL

Knutselkoffers zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, maar de XXL-variant is toch de meest populaire knutseldoos. In de XL of XXL koffers zitten namelijk niet alleen heel veel items, maar ook veel verschillende knutselmaterialen. Hierdoor kan je kind zijn creativiteit goed tot uiting laten komen en zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. In de bovenstaande knutselkoffer zitten veel verschillende knutselmaterialen, waarmee je kind zich urenlang kan vermaken.

Let op: het is verstandig om pas een knutseldoos aan te schaffen als je kind minimaal 3 jaar is. In deze dozen zitten veel kleine onderdelen, welke jongere kinderen gemakkelijk in hun mond kunnen stoppen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen het beste onder toezicht knutselen, zodat je zeker weet dat het veilig is. In deze knutseldoos kun je verschillende materialen vinden, zoals kralen, koordjes, knijpers, knopen, ijsstokjes, chenilledraad en veel meer. Natuurlijk kun je ook een schaar en lijm in de doos vinden, zodat alles geplakt en gelijmd kan worden.

Deze XXL knutselkoffer is op verschillende websites verkrijgbaar en is soms veel goedkoper te bestellen. Momenteel betaal je bij bol €35,95 en bij Amazon een paar euro minder.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Amazon

Unicorn knutselkoffer

2. Knutselkoffer Unicorn

De mega knutseldoos met Unicorns (eenhoorns) is op dit moment de meest populaire knutselkoffer onder vele meisjes (en jongens!). Uiteraard zijn alle spulletjes qua kleur op elkaar afgestemd, zodat je kind de mooiste creaties kan maken. De praktische opbergdoos zorgt ervoor dat je na het spelen alle spulletjes snel en netjes opgeruimd hebt. Handig: in de koffer zitten ook creatieve knutselideetjes!

Dit pakket kan rekenen op veel lovende reviews van tevreden klanten en is een leuke cadeautip! In de koffer zitten standaard knutselspulletjes, zoals chenilles, stokjes van verschillende kleuren, lijm, schaartje, pompoms en nog veel meer! Kortom: als je een eenhoorn-fan in huis hebt, is deze koffer met een prijs van €39,95 een leuke tip!

Bekijk bij bol

Bing Knutselkoffer

3. Bing Knutselkoffer

Voor kinderen vanaf 3 jaar kun je kiezen voor de Bing knutselkoffer, een XL knutseldoos met allerlei leuke items om te knutselen. Veel jonge kinderen zijn gek op het konijntje Bing, die samen met zijn vriendjes de leukste avonturen beleeft. Onlangs schreven we een uitgebreid artikel waarin je het leukste Bing-speelgoed kunt bewonderen voor kinderen van verschillende leeftijden. Als je voor dit Bing knutselpakket kiest, kies je tegelijkertijd voor heel veel speelplezier voor de lage prijs van €19,95.

Jonge kinderen kunnen lekker knutselen met waskrijtjes en waterverf, welke ook weer gemakkelijk uit de kleding gaan. Daarnaast zitten er puffs, stempels, stickers, knipvellen, klei, kleurplaten, uitsteekvormpjes en een penseel in de knutselkoffer. Kortom: met dit uitgebreide knutselpakket is je kind wel even zoet. Wist je dat lekker veel knutselen goed is voor de ontwikkeling van je kind? Denk aan de ontwikkeling van de fijne motoriek, het bevorderen van de fantasie van je kind en de ontwikkeling van zijn hand- oogcoordinatie.

Bekijk bij bol

Lena Knutselkoffertje

4. Lena Jumbo Knutselkoffer

De Lena Jumbo knutselkoffer is een zeer populaire knutseldoos met een erg leuke prijs en dus ook een leuke budget tip! In deze knutseldoos zitten maar liefst 800 onderdelen voor je kind, zodat hij zeker een tijdje zoet is. In de knutselkoffer zit bijvoorbeeld gekleurd papier, maar ook oogjes, pompons, glittersteentjes en stickers. Maak gebruik van de gekleurde ijsstokjes om allemaal leuke creaties te maken en versier ze natuurlijk met knoopjes.

Deze uitgebreide knutselkoffer van Lena is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar en zeker een leuke budget tip voor komende feestdagen. Verderop in dit artikel kom je nog een Lena knutselkoffer tegen, met een andere inhoud. Als je graag een betaalbaar knutselpakket in huis wilt halen, is dit een aanrader. Voor dit pakket betaal je momenteel €17,99.

Bekijk bij bol
Bekijk meer van Lena bij Amazon

Woezel en pip knutselen

5. Woezel en Pip Knutselkoffer

De Woezel en Pip knutselkoffer is een aanrader voor echte knutselfans die ook nog eens gek zijn op de twee lieve hondjes! Het merk Bambolino brengt deze knutseldoos uit in verschillende thema’s, waarvan je de Bing knutselkoffer al hebt kunnen bewonderen in dit artikel. Op dit moment kun je twee verschillende boxen vinden, maar wellicht komen er daar in de toekomst nog meer bij. In de XL knutselkoffer hierboven zit precies genoeg materiaal voor je kind om heerlijk te kunnen knutselen!

Kinderen vanaf 3 jaar mogen lekker knutselen met dit pakket en het pakket is een geweldig cadeau voor tijdens de feestdagen of een verjaardag. Uiteraard kun je Woezel & Pip figuren van karton vinden in de doos, welke je kindje kan versieren met super puffs. Daarna kan je kind lekker stempelen, want in de box kun je ook zelfinktende stempels vinden. In de doos kun je ongeveer dezelfde inhoud vinden als in het Bing-pakket, zoals waskrijtjes, stiften, stickers, kleurplaten, lijm en andere leuke items! Dit pakket kost €14,99 bij bol.

Bekijk bij bol

Lena koffer knutsel

6. Lena Knutselkoffertje Roze

In het overzicht heb je al een knutselkoffer van het merk Lena kunnen bekijken, maar ook deze roze variant is een leuke cadeautip voor de naderende feestdagen of een verjaardag. Dit exemplaar is iets duurder dan de Lena Jumbo, maar bevat wel evenveel materialen. Wil je graag meer materiaal voor minder geld? Dan is de eerdergenoemde knutseldoos in verhouding goedkoper.

Met deze knutseldoos kan je kind zich in ieder geval lekker uitleven en volop knutselen! Je vindt in de knutselkoffer allerlei materialen om te knutselen, zoals strass-steentjes, knoopjes, papier in verschillende kleuren, pijprijgers, oogjes die wiebelen, pompons en nog veel meer! De pastelkleuren zijn erg geliefd en veel ouders kiezen dan ook zonder twijfel voor dit Lena knutselkoffertje. Met 800 onderdelen kan je kind lang genoeg knutselen én alles na het spelen netjes opruimen.

Bekijk bij bol

Grafix knutselkoffer

7. Grafix XXL Knutselkoffer

Als je een groot fan bent van knutselen, is de kans groot dat je al verschillende Grafix knutselkoffers of ander knutselmateriaal bent tegengekomen. Zo nu en dan kun je Grafix spulletjes terug vinden in winkels als Kruidvat tegen lage(re) prijzen. In deze uitgebreide knutseldoos zitten 500 onderdelen, waarmee je kind mooie creaties kan maken.

Is je kind ouder dan 4 jaar? Dan is dit een leuke cadeautip! In de doos zitten verschillende materialen, zoals pijprijgers, gekleurde ijsstokjes, pompons, lijm met glitters, wiebeloogjes, losse glitters, een kinderschaartje en edelstenen. Ben je niet zo’n fan van glitters? Dan kun je deze eruit halen of kiezen voor een andere knutseldoos. Met een prijs van €21,95 is deze koffer ook een leuk cadeau voor tijdens de feestdagen.

Bekijk bij bol

Roze knutselkoffer xxl

8. XXL Knutselpakket Roze

Zoals je al hebt kunnen zien, zijn knutselkoffers verkrijgbaar in verschillende kleursamenstellingen. Heb je een zoon of dochter die gek is op de kleur roze? Dan kun je kiezen uit verschillende knutseldozen. Hierboven zie je een mooi pakket van Bliekie, het XXL knutselpakket met ruim 1500 onderdelen! Als je graag een veelzijdig knutselpakket in huis wilt halen, is dit exemplaar zeker een aanrader.

Met deze mooie knutseldoos kan je kindje zijn creativiteit zeker tot uiting laten komen! Eén van de voordelen van een knutselkoffer is dat je hem ook gemakkelijk mee kunt nemen, als je kindje bijvoorbeeld gaat logeren of wanneer jullie op vakantie gaan. Deze knutselbox is onder andere voorzien van wiebeloogjes, pompons, lijm, een schaar, knoopjes en kralen! Voor deze box betaal je €29,95 bij bol.

Bekijk bij bol

Knutseldoos

9. Knutseldoos MD Creations

Voor alle knutselfans biedt het bedrijf MD Creations een mooie, uitgebreide knutselkoffer aan met genoeg items om heerlijk te knutselen. Naast de bovenstaande knutseldoos biedt het bedrijf ook nog andere exemplaren aan, welke je op deze pagina van bol kunt bewonderen. De knutselboxen zijn erg populair, maar je kunt bijvoorbeeld ook stiften en verf in het assortiment vinden.

In deze knutselbox kun je allerlei standaard knutselmaterialen vinden, zoals veertjes, wiebeloogjes, pompons, letters/cijfers, glitterplakstiften en meer. Als je goed naar de foto kijkt, zie je precies welke leuke items je allemaal kunt verwachten. Uiteraard zit er in dit uitgebreide, betaalbare pakket ook een schaar, zodat je kind alles op maat kan knippen. Met een prijs van €40,95 is hij iets prijziger dan andere koffers.

Bekijk bij bol

knutselkoffer amazon

10. Uitgebreide knutselboxen Amazon

Als je een creatief kind in huis hebt, is het leuk om rond te kijken en de leukste knutselkoffers te scoren. Bij Amazon kun je goed slagen voor lage prijzen, zodat je kind veel knutselspulletjes heeft om mee te spelen. Hierboven zie je een voorbeeld van zo’n koffer, welke momenteel slechts €23,99 kost. In deze koffer zitten veel spulletjes, zoals chenilles, pompons en oogjes.

Bekijk bij Amazon

Goedkope knutselkoffers

Zoals je in dit artikel al hebt kunnen zien, betaal je voor een degelijke knutselbox al snel minimaal €25,00. Uiteraard zijn er uitzonderingen, zoals het exemplaar van Lena, maar sommige prijzen lopen al op tot de €40,00. Kan dat niet goedkoper? Ja, dat kan. Het is wel goed om in de gaten te houden wat je precies aanschaft en of er ook echt een koffer bij zit.

Op Amazon.nl kun je veel knutselkoffers vinden die ook op andere Nederlandse webshops worden aangeboden, soms voor wel het dubbele bedrag! In dit artikel hebben we bij sommige koffers een link naar Amazon.nl geplaatst, waar je de koffers veel goedkoper kunt vinden. Wist je dat Amazon.nl tegenwoordig ook gewoon voor Nederlanders bereikbaar is? En dat zij ook (vaak) een 24-uurs levering bieden?

Knutselkoffer Action

Er zijn maar weinig items waarvoor je niet bij Action terecht kunt en op het gebied van knutselmaterialen kun je daar zeer goed slagen. Veel mensen zijn alweer op zoek naar de knutselkoffer van Action, omdat deze vrij goedkoop is. Jammer genoeg kun je deze gave knutseldoos niet online bestellen en in de winkel is hij vaak uitverkocht. Ben je in de buurt van Action? Loop dan zeker eens binnen! Ook als je een klein budget hebt, kun je bij Action heel goed slagen voor goedkope knutselspulletjes en pakketjes.

HEMA knutselemmer – BUDGET TIP!

HEMA knutselkoffer

Als je weleens in een fysieke winkel van HEMA bent geweest, heb je vast gezien dat HEMA best wat leuke knutselmaterialen in de collectie heeft. Veel mensen zijn op zoek naar dé HEMA knutselkoffer, maar men bedoelt de knutselemmer die je hierboven kunt bewonderen. Met een prijs van maar €5,00 is dit natuurlijk een té leuke tip om niet te laten zien!

De HEMA knutselemmer zit ‘bomvol’ knutselmaterialen, maar dit zijn er natuurlijk wel een stuk minder dan de items in grote knutselboxen. Heb je genoeg aan een kleiner pakket en heb je een kleiner budget? Dan is deze emmer ontzettend leuk! In de pot zitten onder andere chenille, foamstickers, wiebeloogjes, glitterlijm en pompons.

Lege knutselkoffer

Misschien ben je hier terechtgekomen omdat je op zoek bent naar een lege knutselkoffer, in plaats van een gevuld exemplaar. Uiteraard kun je online ook veel gave opbergdozen vinden, waarin alle frutsels van je kind bewaard kunnen worden na het spelen. Veel van deze opbergboxen zijn voorzien van handige vakjes, waarin je de kleine onderdelen kunt bewaren. Ondanks dat je online veel opbergboxen kunt vinden, raden we je aan eerst een kijkje in een fysieke winkel van Action te nemen, omdat deze winkel erg goedkope boxen aanbiedt!

Waarom kiezen voor een knutselkoffer?

Knutselkoffers worden vaak als verjaardagscadeau of cadeau tijdens de feestdagen gegeven. Als je weet dat een kind van knutselen houdt, is zo’n verzamelbox met gave knutselmaterialen natuurlijk altijd een succes. Naast het feit dat zo’n box voor genoeg knutselplezier zorgt, is het ook goed voor de ontwikkeling van je kind.

Knutselen stimuleert creativiteit, maar knutselen is ook goed voor het doorzettingsvermogen van een kind. Daarnaast is knutselen natuurlijk ook erg goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en de ontwikkeling van het probleemoplossend vermogen. Tegenwoordig zitten veel kinderen urenlang voor een scherm en knutselen ze steeds minder. Jammer, want knutselen is erg goed voor de ontwikkeling van een kind.

Geraadpleegde bron: Wikipedia

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je veel handige blogs vinden, zodat je veel inspiratie op kunt doen. Bekijk hieronder relevante artikelen!

Nicole
Scroll naar boven