DEPLAY tablet reviews: Kids Tablet + PRO

DEPLAY tablet reviews

De kans is groot dat je de leuke DEPLAY kindertablets hebt gevonden online of bij kindjes van vrienden hebt gezien. Ben je benieuwd naar een eerlijke review over de DEPLAY Kids Tablet en de Kids Tablet PRO? Wij hebben beide kindertablets uitgetest en gereviewed. Zijn dit goede kindertablets en zijn de tablets het geld waard? DEPLAY tablet reviews: lees onze mening over beide kindertablets van dit merk!

Wat is een kindertablet?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met DEPLAY. Alle reviews worden eerlijk geschreven voor onze lezers.

Er zijn verschillende soorten kindertablets verkrijgbaar en de meeste tablets zijn een kindvriendelijke versie van normale tablets. Let wel goed op wanneer je een kindertablet gaat aanschaffen, want sommige tablets bevatten alleen bepaalde spelletjes en hebben niet de mogelijkheid om apps te installeren. Vaak worden er op kindertablets al educatieve spelletjes geïnstalleerd en kunnen ouders precies instellen en controleren wat hun kind doet.

De laatste tijd zie je steeds vaker tablets met speciale kindvriendelijke omgevingen, zodat je als ouders precies kunt instellen wat je kindje mag zien en/of spelen. Daarnaast kun je vaak de schermtijd instellen, zodat je zeker weet dat je kind niet te lang op zijn scherm zit. In dit artikel lichten we de DEPLAY Kids Tablet en de Kids Tablet PRO uit.

Verschillen tussen de 7 inch en 10 inch – specificaties

Op dit moment kun je bij DEPLAY terecht voor 2 verschillende kindertablets: de DEPLAY Kids Tablet & de DEPLAY Kids Tablet Pro. Hieronder kun je de specificaties van beide tablets bekijken en in een oogopslag zien wat het verschil is. Grote pluspunten voor de PRO versie zijn de verbeterde accu, het grotere beeldscherm en de schermresolutie.

Deplay Kids TabletDeplay Kids Tablet PRO
7 inch beeldscherm10 inch beeldscherm
3000mAh accu6000mAh accu
Android 12Android 12
HD: 1024×600 FULL HD: 1280×800 (IPS)
2GB + 32GB geheugen3GB + 32GB geheugen
2 MegaPixel13 MegaPixel
Wifi 2,4GHzWifi 5G
2,5 uur film kijken5,5 uur film kijken

Onze ervaring met de DEPLAY Kids Tablet 7 inch

Na het bestellen van de DEPLAY Kids Tablet hadden we ons pakketje al snel in huis. De kindertablet wordt geleverd in een vrolijke, kleurrijke doos, waar mijn dochter helemaal blij van werd! Het verbaasde mij wel dat de doos zonder enige bescherming in een verzendzak geleverd werd. Koeriersdiensten gaan doorgaans niet heel voorzichtig om met pakketten en tablets zijn gevoelig voor valpartijen.

Deplay kids tablet reviews

Na het openen van de doos zagen we al snel een mooie tablet zitten, met nog vele extra’s. Onderaan de doos vind je de blauwe of rode beschermhoes, een speciale screenprotector (doe hem er gelijk op!), een stylus-pen, oortjes met beschermfilter, een DEPLAY sleutelhanger, handleiding, leuke stickers en oplaadkabels. Je begrijpt vast dat we hem direct moesten uitproberen!

Eerst opladen, screenprotector erop en instellen

De meeste tablets (ook iPads e.d.) moeten eerst worden opgeladen, vooraleer je er gebruik van kunt maken. Ook de tablet van DEPLAY kwam zo goed als leeg aan, waardoor ik hem eerst moest opladen. Dat is direct een pluspunt, want het opladen duurt niet heel lang. Nadat de tablet volledig opgeladen was, zette ik hem aan.

Voordat je kunt beginnen met spelen, moet de kindertablet eerst ingesteld worden door middel van een Google-account. Het duurde even voordat ik alles werkend had (ongeveer een uur), dus dat viel mij dan weer tegen. Nadat hij eenmaal geïnstalleerd was, ging het een stuk beter.

Tip: plaats direct de speciale screenprotector met blauw licht filter op het beeldscherm, zodat je krassen op het scherm voorkomt. De meegeleverde stylus-pen zorgt, bij hard drukken, voor flinke krassen op het scherm, dus vergeet dit niet.

Geïnstalleerde games, spelletjes en ouderomgeving

Na het installeren wilden we natuurlijk direct zien of dit de beste kindertablet voor ons zou zijn. Op de doos van de kindertablet zie je onder andere de apps Netflix, Disney+ en NPO Zappelin staan. Bij het aanzetten van de tablet merkten we direct dat Disney+ niet geïnstalleerd was, dus deze hebben we er zelf nog bijgezet. De vooraf geïnstalleerde apps zijn leuk voor jonge kinderen.

Iwawa app = Engelstalig

De app Iwawa ziet er erg leuk uit en we probeerden de spelletjes dan ook direct uit. Dat was een tegenvaller, want de spelletjes zijn Engelstalig. Erg leuk voor de momenten waarop je je kindje Engels wilt leren, maar niet geschikt voor jonge kinderen die gewoon het ABC in het Nederlands willen leren. Helaas heb ik geen manier gevonden om de app in het Nederlands te zetten, dus van deze app maken we geen gebruik. Daarnaast moest je de app ook echt uitloggen, anders kun je hem niet stoppen.

Via de Iwawa app kom je ook terecht bij ‘Parental Control‘, oftewel: ouderlijk toezicht. Je kunt je hier aanmelden om te upgraden naar premium, maar je kunt ook andere instellingen doen in dit menu. Denk aan het instellen van een Whitelist met apps die jij als ouder geschikt vindt voor je kind, maar ook het instellen van een tijdslimiet. Deze instellingen kunnen niet door je kind veranderd worden, want ze zijn beveiligd met een wachtwoord.

App om lekker te tekenen

De Teken-app valt heel erg in de smaak bij Ivy (3). Wanneer je de app opent, zie je de volgende onderdelen: tekenen, kleuren en album. Wanneer je op ’tekenen’ klikt, krijg je een blanco veld, met allemaal potloden. Je kindje kan met zijn vingers (of stylus-pen) de mooiste creaties maken! Het onderdeel ‘kleuren’ bevat allemaal kleurplaten die je kindje in kan kleuren, in verschillende thema’s. Dit is, naast Netflix, veruit de meest populaire app van Ivy!

Beste kindertablet

Accuduur van de 7 inch DEPLAY Kids Tablet

Een kleine tegenvaller is de accuduur van deze fijne tablet. DEPLAY geeft aan dat je zo’n 2,5 uur film kunt kijken voordat de batterij leeg is, maar dit haalden wij niet. Na wat tips doet de batterij het wel een stuk beter. Gebruik je de tablet niet? Zet hem dan helemaal uit. Dit zorgt ervoor dat je tablet een stuk langer mee gaat!

Zoek je een tablet om mee te nemen tijdens een lange autoreis naar het buitenland? Dan raden we je aan om verder te lezen en de PRO versie te bekijken. Een pluspunt: het opladen van de kindertablet van DEPLAY gaat wel erg snel! Met een uurtje is de tablet helemaal vol.

Flexibele beschermhoes = een must bij kindertablets

Bij de meeste kindertablets wordt een beschermhoes meegeleverd en dat is dan ook echt een must! Jonge kinderen (vanaf 2 of 3 jaar) laten nog weleens iets vallen en het is zonde als de tablet gelijk kapot is. De beschermhoes die meegeleverd wordt bij de DEPLAY Kids Tablet is stevig, maar toch flexibel. Het pennetje kun je aan de achterkant opbergen, maar hierdoor kan de tablet niet plat op de tafel liggen. Ook niet wanneer de pen er niet in zit.

De handgrepen zijn erg fijn en ik merk dat Ivy hier ook vaak gebruik van maakt! Wanneer zij een filmpje kijkt, kan ze de kindertablet gemakkelijk vasthouden. Aan de achterkant van de hoes zie je klepjes zitten, waarmee je de tablet in 2 standen rechtop kunt zetten. Wij maken er weinig gebruik van, maar handig is het wel!

Oplaadkabels / opladers

Uiteraard heb ik van tevoren de vele reviews doorgenomen over deze Kids Tablet van DEPLAY. In een aantal van deze reviews las ik opmerkingen over de kabels van de oplader. Deze zouden erg kwetsbaar zijn en na een aantal keren opladen zelfs al kapot zijn. Ik heb hier extra goed op gelet, maar kan geen bijzonderheden vinden. De kans is groot dat klanten met deze klachten hun kind laten spelen met de tablet tijdens het opladen, wat überhaupt nooit verstandig is.

Voor wie is de DEPLAY Kids tablet 7 inch geschikt?

Allereerst moet je weten dat een kindertablet vaak trager is dan (bijvoorbeeld) een iPad of Samsung-tablet, maar de prijzen van deze kindertablets zijn dan ook een stuk lager. Wil je graag een betaalbare kindertablet in huis halen voor het kijken van korte films of afleveringen van series? En vind je het ook belangrijk dat je kindje lekker kan kleuren? Dan is de DEPLAY Kids Tablet 7 inch perfect geschikt voor jou!

Naast de vooraf geïnstalleerde apps kun je natuurlijk ook zelf heel wat educatieve apps vinden in de Playstore. Als ouder kun je deze apps op de whitelist zetten en samen met je kindje spelen. Je bent dus niet beperkt tot de eerder geïnstalleerde apps en dat is fijn! Sommige kindertablets van andere merken bevatten alleen spelletjes die vooraf geïnstalleerd zijn en kunnen niet uitgebreid worden met andere apps.

Ga je op een lange reis en wil je graag dat je kind(eren) zich urenlang kan vermaken met een beeldscherm? Dan is dit zeker niet de juiste keus. Overigens is het ook niet goed voor kinderen om heel lang naar een beeldscherm te staren.

Deplay tablet reviews: Conclusie 7 inch prima voor een goede prijs

Wij gebruiken de kindertablet dagelijks, maar niet uren achter elkaar. Ivy is nog maar 3 jaar oud en te lang staren naar een scherm is niet goed voor haar oogjes. Wanneer je een tablet zoekt die je niet urenlang gaat gebruiken per dag, is dit dé beste kindertablet voor jullie! Ik zou hem niet adviseren aan ouders die een tablet voor meerdere kinderen gaan gebruiken of die hun kindje meerdere films/series per dag wilt laten bekijken. De prijs-kwaliteitverhouding van deze tablet is prima.

Onze ervaring met de DEPLAY Kids Tablet PRO

Wanneer je beide tablets uit de doos hebt gehaald, merk je meteen dat de DEPLAY Kids Tablet PRO een stuk groter is (10 inch) dan de 7 inch tablet van dit merk. De kleinere tablet is zwart en de PRO tablet is wit. Ook viel mij op dat de achterkant van de beschermhoes allemaal ‘nopjes’ bevat, wat veel weg heeft van pop-its. Ondanks dat je deze niet helemaal kunt indrukken, vindt mijn dochter (11) dit erg leuk! Daarnaast ziet de hoes er iets anders uit dan de hoes voor de kleinere tablet.

Kids tablet vs kids tablet pro

De DEPLAY Kids Tablet PRO besloot ik uit te laten testen door Féline (11), die normaal gesproken een iPad heeft. De iPad is inmiddels verouderd en aan vervanging toe, dus dit was een goed moment om deze kindertablet uit te testen. Ik had haar van tevoren uitgelegd dat de meeste kindertablets niet kunnen tippen aan duurdere tablets van bekende merken, zodat ze de tablet wel een eerlijke kans zou geven.

Positief verrast over de DEPLAY Kids Tablet PRO

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat Féline snel uitgekeken zou zijn op deze kindertablet, omdat zij een (dure) iPad gewend is. Ik was dus positief verrast toen zij aangaf dat dit echt een ‘hele coole tablet’ is! Ook op de PRO tablet van DEPLAY was de app Disney+ niet geïnstalleerd, dus dat hebben we later nog gedaan. Via de Iwawa app kun je weer apps toevoegen aan de white list, zodat je de tablet volledig kindvriendelijk kunt inrichten.

Kies je voor deze tablet? Dan heb je een lange tijd plezier van je aankoop. Officieel gaat het hier om een kindertablet, welke je volledig kindproof in kunt stellen. Toch kun je deze tablet ook gebruiken voor oudere kinderen, zonder het ouderlijk toezicht. De kleinere tablet is geschikt voor jongere kinderen, maar deze is zeker aan te raden voor oudere kinderen die graag Youtube-filmpjes of Netflix-series kijken.

Groter, maar ook geschikt voor kleine kinderen

De enige reden om niet te kiezen voor de PRO tablet zou het formaat zijn. De kleinere, 7 inch, tablet is wellicht meer geschikt voor kinderen vanaf 2 of 3 jaar, maar deze grote variant kan ook helemaal kindproof ingesteld worden. Ga je liever gelijk voor een grotere tablet? Dan zou je zeker kunnen overwegen om voor dit exemplaar te gaan.

Accuduur aanzienlijk beter dan de 7 inch variant

De accuduur van de kleinere tablet is oké voor jongere kids, die dagelijks niet heel lang gebruik maken van een tablet. Oudere kinderen zitten (ongemerkt) toch net iets langer op een tablet en dan is de langere accuduur echt een groot verschil! In de PRO kindertablet zit een 6000mAh accu, tegenover een 3000mAH accu bij de 7 inch tablet. Je merkt dit verschil heel goed en hoeft de tablet dus ook veel minder vaak op te laden.

Ik zou de DEPLAY Kids Tablet PRO ook aanraden aan ouders die op vakantie gaan met de auto of het vliegtuig. Met zo’n 5-5,5 uur accuduur kan je kind in ieder geval films of series kijken, die je van tevoren hebt gedownload. Denk hier wel aan, want je hebt wifi nodig voor apps als Youtube, Netflix en Disney+.

DEPLAY tablet reviews – accessories

Bij DEPLAY kindertablets krijg je verschillende accessoires. Twijfel je of je een normale tablet of een kindertablet gaat aanschaffen? Houd er dan rekening mee dat je veel accessoires nog moet aanschaffen, welke uiteindelijk bij elkaar vrij prijzig zijn.

Beschermhoes kids tablet PRO

Bij deze tablet krijg je een beschermhoes, screenprotector met blue light filter, stickers, oordopjes met beschermfilter, oplader, handleiding en een sleutelhanger. Kortom: na je aankoop ben je meteen ready to go! Een groot voordeel is dat je het geheugen van de kids tablets kunt uitbreiden! Heeft je kind niet genoeg aan de ruime opslag van 32gb? Dan kun je hem dus gemakkelijk uitbreiden met een eigen kaartje.

DEPLAY tablet reviews – Conclusie Kids Tablet PRO

De Kids Tablet Pro heeft ons positief verrast en we zijn dan ook zeker fan. Zou ik hem andere ouders aanraden? Ja, zeker. Deze kindertablet is een stukje duurder dan de kleinere variant, maar je hebt er dan ook langer plezier van. Daarnaast is de accu een stuk beter dan de accu van de 7 inch, zodat je kind langer met de tablet kan spelen zonder hem op te laden.

Je kunt deze kindertablet ook zonder restricties gebruiken, zodat hij ook geschikt is voor oudere kinderen en zelfs tieners. Uiteraard moet je niet verwachten dat je een iPad in handen hebt, want dan zul je worden teleurgesteld. Voor deze prijscategorie is de DEPLAY Kids Tablet PRO echt een leuke cadeautip voor de naderende feestdagen!

DEPLAY tablet reviews

Veel ouders gaan eerst op onderzoek uit voordat ze een grotere aankoop gaan doen en de kans is groot dat je al vele, positieve DEPLAY tablet reviews hebt gelezen. Heb je een probleem met de tablet? Dan staat DEPLAY je graag te woord en denkt mee waar nodig. Deze tablets zijn betaalbaar en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Uiteraard zul je ook negatieve reviews terugvinden, maar ik kan mij hier niet in vinden.

Een van de opmerkingen die je tegenkomt is dat de tablet (7 inch) soms traag is. Is dat zo? Ja. Wanneer je de kwaliteit van een kindertablet gaat vergelijken met een dure iPad, zal een kids tablet je niet tevreden stellen. Vergeet echter niet dat veel kinderen hier veel minder moeite mee hebben dan wij als volwassenen en dat zij tevreden zijn wanneer ze een film of serie kunnen kijken. Of wanneer zij een mooie tekening voor hun ouders kunnen maken!

100% tevredenheidsgarantie

Niemand wilt graag een miskoop doen en DEPLAY wilt klanten ook graag tevreden stellen. Het bedrijf heeft al heel wat enthousiaste klanten mogen verwelkomen, maar het kan altijd voorkomen dat je niet gelukkig bent met je aankoop. Gelukkig loop je geen risico, want je kunt de tablet binnen 30 dagen retourneren, zonder dat daarbij kosten komen kijken. Uiteraard krijg je op de tablet ook een jaar lang fabrieksgarantie.

Kindertablet aanbieding

De naderende feestdagen zorgen voor een run op kindertablets en andere gave cadeaus! Op dit moment heeft DEPLAY leuke aanbiedingen in de webshop, waaronder hoge kortingen op beide tablets! Ook het andere speelgoed en het horloge met GPS van DEPLAY is momenteel in de aanbieding! Wil je graag je slag slaan voor de feestdagen? Houd de webshop dan zeker in de gaten, want op sommige momenten is de PRO versie al uitverkocht!

Welke tablet voor kind 2 jaar?

Er zijn momenteel verschillende kindertablets in omloop, maar de tablets van DEPLAY blijven opduiken in de top 5 lijsten. Ondanks dat wij de Kids Tablet 7 inch hebben uitgetest met Ivy (3), denk ik dat deze tablet ook zeker geschikt is voor jongere kinderen. Je kunt alles gemakkelijk instellen, zodat de tablet veilig te gebruiken is door je kindje. Kijkt je kind graag korte series en tekent hij/zij graag? Dan is de DEPLAY 7 inch Kids Tablet een leuke tip.

Kindertablet met Youtube

Toen kindertablets net op de markt kwamen, waren het speciale tablets met kinder-apps, zonder toegang tot internet. Tegenwoordig willen steeds meer ouders een tablet aanschaffen waarop je meer mogelijkheden hebt, zoals het kijken van films/series en het downloaden van meerdere apps. Beide tablets van DEPLAY zijn voorzien van de Youtube-app, maar je kunt ook nog andere apps installeren.

Kindertablet of gewone tablet kopen?

Veel ouders staan voor een dilemma: gaan we een gewone tablet kopen of kiezen we toch voor een kindertablet? Vaak zijn normale tablets een stuk duurder én deze tablets bevatten geen kinder-accessoires. Denk aan een speciale beschermhoes, oortjes met een beschermfilter zodat de oortjes van je kindje geen schade oplopen bij hard geluid, een screenprotector enzovoort. Kindertablets zijn vaak een stuk goedkoper dan normale tablets en worden compleet geleverd met accessoires.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven