HANDPOP – 20x LEUKSTE EXEMPLAREN

Handpop

Ben je op zoek naar de leukste handpoppen voor je kind of voor in de klas op school? In dit artikel hebben we 20x de leukste handpoppen op een rijtje gezet, zodat je niet lang hoeft te zoeken! Een handpop maakt voorlezen interactief en wordt ook vaak gebruikt voor pedagogische doeleinden. Bekijk nu snel de allerleukste en meest populaire poppenkast poppen!

Wat is een handpop?

De traditionele handpop is een pop die je op je hand draagt en welke vroeger vooral werd gebruikt tijdens het spelen in een poppenkast. Tegenwoordig worden handpoppen gebruikt tijdens het vertellen van verhaaltjes en voor pedagogische doeleinden. De meeste handpoppen worden van stof gemaakt, zodat je de handpop gemakkelijk kunt gebruiken. Het hoofd van zo’n handpop is altijd hol, zodat de hand/vingers erin passen. Een handpop wordt ook wel speelhandschoen, sokpop, handschoenpop of poppenkast poppen genoemd.

Het hoofd is het meest belangrijke van de handpop, maar aan het hoofd is kleding of een stuk stof vastgemaakt, zodat je de hand van de persoon die het verhaal vertelt niet ziet. Handpoppen moeten niet verward worden met vingerpopjes, want vingerpoppetjes passen alleen op de vingers. Tegenwoordig zijn er veel verschillende handpoppen verkrijgbaar, waarvan je de leukste in dit artikel kunt bewonderen.

Leukste handpoppen in 2023

Wij gingen op zoek naar de allerleukste handpoppen van dit moment en kwamen tientallen poppen tegen. Er zijn zoveel leuke en populaire poppen, dat we besloten om een top 20 samen te stellen, in plaats van een top 10. In de lijst vind je handpoppen voor kinderen, voor volwassenen en grote handpoppen van bijvoorbeeld Living Puppets. Bekijk snel het overzicht met 20x de leukste handpoppen van dit moment!

1. Beleduc handpoppen dieren

Het merk Beleduc biedt ontzettend veel handpoppen (speelhandschoenen) aan, welke perfect geschikt zijn voor tijdens het voorlezen van kinderboeken of tijdens spelletjes. De kikker hierboven is erg geliefd en bijna uitverkocht, maar we verwachten dat de voorraad snel weer aangevuld wordt. Deze gave handpoppen zijn ook via deze pagina van Amazon verkrijgbaar.

Naast de populaire kikker handpop kun je ook nog voor heel veel andere exemplaren kiezen, zoals: een spin, egel, aap, vlinder, schildpad, pauw, lieveheersbeestje, dinosaurus (T-Rex), eekhoorn, bij, olifant, kip, kat, rups, mol, valkparkiet, haan, leeuw, kangoeroe en nog veel meer diertjes! Kortom: als je op zoek bent naar een dieren handpop, is de kans heel klein dat je bij Beleduc niet zult slagen.

2. Melissa & Doug poppenkast poppen

Een tijdje geleden schreven we een uitgebreid artikel over Melissa & Doug speelgoed, omdat zij erg leuk en leerzaam speelgoed aanbieden. Ook de handpoppen van dit merk zijn erg leuk en daarnaast ook zeer betaalbaar. In de set zitten 6 verschillende handpoppen in het safari-thema. Houd je kindje van dieren en wil je graag dieren handpoppen aanschaffen? Dan is dit zeker een leuk pakket om te overwegen.

3. Anna handpop

Veel ouders en basisschool-leraren zijn op zoek naar dé Anna handpop. Kathleen Amant schreef een reeks met Anna-boeken en deze pop is dan ook zeer herkenbaar voor veel kleuters! Heb je thuis Anna-boeken en is je kindje daar gek op? Dan is het extra leuk om het verhaal te laten vertellen door de Anna handpop! Breng alle verhalen tot leven met deze mooie Anna-pop, die precies lijkt op Anna uit de boeken. Op deze pagina van bol kun je de boekjes bekijken.

4. Handpoppen Living Puppets

Living Puppets zijn razend populair, maar hebben wel een klein nadeel: de prijs. Hierboven zie je een handpop van 45 centimeter, waarvoor je op dit moment bijna €80,00 moet betalen. Er bestaan grotere- en kleinere Living Puppets, maar de meeste hebben best hoge prijzen. Hier krijg je dan natuurlijk wel een handpop van heel goede kwaliteit voor terug.

Living Puppets kun je in alle soorten en maten vinden: denk aan populaire karakters uit Sesamstraat (Koekiemonster, Elmo, Bert, Oscar, Paard), maar ook andere karakters komen voor in de collectie. Als je graag een mooie, luxe handpop wilt bestellen, raden we je zeker aan om op deze pagina van bol te kijken naar de collectie.

TIP: ook op Amazon.nl kun je veel Living Puppets vinden en deze zijn daar vaak een stuk goedkoper! Bekijk op deze pagina van Amazon snel de leukste Living Puppets en bespaar veel geld.

5. Handpoppen Sesamstraat – Ernie

Op dit moment zijn er verschillende Sesamstraat handpoppen verkrijgbaar, van verschillende merken. Het merk Living Puppets biedt een aantal populaire poppen aan, maar deze zijn over het algemeen wel een stuk prijziger. De goedkopere handpoppen zijn ook leuk, maar wel van iets mindere kwaliteit dan de duurdere variant. Op deze pagina van bol kun je alle Sesamstraat poppen bekijken.

Hierboven zie je handpop Bert, welke een afmeting heeft van 35 centimeter. De pop is erg leuk voor in de klas, maar ook voor thuis tijdens het voorlezen van de mooiste Sesamstraat verhalen! Tip: op deze pagina van Amazon vind je meer Sesamstraat handpoppen voor minder geld.

6. Kermit de Kikker handpop

Kermit de Kikker handpop

Ook Kermit de Kikker is nog steeds erg populair en er wordt nog dagelijks gezocht naar de handpop van Kermit. Bovenstaande handpop is 60 centimeter lang en kan ook doorgaan als buikspreekpop. Stop je hand erin en vertel de mooiste verhalen aan kinderen of leerlingen. Voor de prijs hoef je het overigens niet te laten, want momenteel betaal je €18,00 voor deze grappige kikker. Helaas zijn er momenteel weinig Kermit exemplaren te vinden, dus de keus is niet groot.

7. HABA handpop oma

Het merk Living Puppets heeft een echte ‘vertel-oma’ in de collectie, maar deze mooie HABA handpop oma is ook erg leuk! Je kunt oma gebruiken tijdens toneelstukjes, maar het is natuurlijk ook leuk om oma mooie sprookjesverhalen voor te laten lezen. De handpop heeft een afmeting van 20×27 centimeter en wordt aangeraden voor kinderen vanaf 18 maanden en ouder. Op deze pagina van bol kun je meer oma-handpoppen bekijken.

8. Sterntaler handpop draak

De Sterntaler handpop draak is erg leuk en populair! Dit merk biedt meerdere handpoppen aan, welke momenteel verkrijgbaar zijn bij Amazon.nl. Op deze pagina van Amazon kun je Sterntaler handpoppen al vanaf €12,50 bestellen! De handpop hierboven is 31 centimeter lang en kan gebruikt worden tijdens het spelen of voorlezen van boeken.

9. Handpop Elmo

Net als Bert, Ernie en Koekiemonster is ook Elmo erg geliefd onder ouders en hun kinderen! Je kunt momenteel verschillende handpoppen in de vorm van Elmo bestellen, van verschillende merken. Let wel op, want de prijzen verschillen nogal. Naast de Elmo-handpop die je hierboven ziet, kun je op deze pagina van bol de variant van Living Puppets bekijken, maar deze is wel ruim €60,00 duurder!

Bij Amazon kun je goed slagen wanneer je op zoek bent naar een Elmo-handpop. Er zijn verschillende merken verkrijgbaar en je kunt al een handpop bestellen vanaf zo’n €22,00 op deze pagina van Amazon.

10. Fabeltjeskrant handpoppen

Als ouder ben je natuurlijk bekend met de Fabeltjeskrant, maar ook in dit jaar is de Fabeltjeskrant nog steeds erg populair. Je kunt verschillende soorten speelgoed aanschaffen, maar de handpoppen zijn natuurlijk het allerleukste! Heb je nog mooie boeken van de Fabeltjeskrant? Dan kun je deze verhalen tot leven brengen met deze mooie handpoppen.

Er zijn verschillende handpoppen verkrijgbaar, waarvan Lowieke de Vos erg geliefd is! De handpoppen zijn 25 centimeter hoog en gemaakt van polyester. Andere verkrijgbare varianten zijn: Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar, Bever en meneer de Uil. Bekijk ze allemaal op deze pagina van bol.

11. Folkmanis handpoppen – handpop aap

Folkmanis is ook een merk dat je waarschijnlijk niet zult overslaan wanneer je op zoek bent naar de leukste handpoppen. Dit merk biedt heel veel mooie, kwalitatieve handpoppen aan van verschillende dieren. Ook bij dit merk zul je wel wat meer geld moeten neerleggen, maar dat is het ook zeker waard als je de handpop regelmatig gaat gebruiken en voor goede kwaliteit gaat. De aap heeft een lengte van 38 centimeter.

Je kunt de volgende dieren vinden in het assortiment: cavia, poes, kat, kikker, draak, zeehondje, poedel, stinkdier, konijn, eekhoorn, hond, babydraak, beer en uil. Tip: op deze pagina van Amazon vind je meer handpoppen tegen lagere prijzen.

12. Bumba handpop – verschillende poppen

De Bumba stoffen handpop van Studio 100 mag niet ontbreken in dit overzicht, want het is een zeer populaire handpop onder peuters en kleuters. Maak voorlezen nog veel leuker en interactiever door het gebruiken van handpoppen! Je kunt de bovenstaande, meest bekende, Bumba handpop uitkiezen, maar ook Bumbalu is verkrijgbaar! De Bumba handpop is heerlijk zacht en 28 centimeter lang.

13. Handpop Kikker en zijn vriendjes

Veel mensen zijn momenteel op zoek naar de handpoppen van Kikker en zijn vriendjes. Op dit moment kun je kiezen voor de handpoppen rat en varkentje, maar we verwachten dat de andere favoriete karakters uit de mooie Kikker-boeken ook snel tevoorschijn zullen komen! Deze handpoppen zijn los verkrijgbaar, maar als je voor een set kiest ben je goedkoper uit.

Deze handpoppen zijn met 40 centimeter iets groter dan de meeste handpoppen en dat maakt ze extra leuk! Je kunt de poppen gebruiken voor tijdens het voorlezen van de mooie Max Velthuijs Kikker boeken, maar ook een toneelstukje opvoeren wordt extra leuk met de poppen!

14. Handpoppen dieren

Je hebt in het artikel al een aantal dieren handpoppen kunnen bewonderen, maar het setje van Grafix is ook erg leuk en betaalbaar. In dit setje met poppen vind je een panda, leeuw, olifant en een giraffe. De handpoppen hebben een afmeting van 21×19 centimeter en zijn dus ook door kinderen te gebruiken. Veel kinderen zijn gek op dieren en ze komen vaak voor in voorleesboeken. Combineer de poppen met lezen en de kinderen houden hun aandacht er zeker bij!

15. Nijntje handpop

Wist je dat voorlezen aan baby’s en peuters ook ontzettend goed is? Om de aandacht van je kindje er nog beter bij te houden, kun je tijdens het voorlezen van Nijntje boeken deze mooie handpoppen erbij nemen. In de set zitten twee handpoppen (Nijntje & Nina), van ongeveer 25 centimeter. Deze poppen zijn gemaakt van polyester en mogen gewassen worden in de wasmachine.

16. Piranha plant handpop

Piranha Plant handpop

De Piranha Plant, ken je hem nog? Deze populaire plant uit Mario Bros wordt anno 2023 nog steeds vaak afgebeeld op verschillende items, zoals t-shirt, rugzakken en speelgoed. Je kunt nu zelfs een echte Piranha Plant handpop bestellen, maar hij is met ruim €70,00 wel erg prijzig! De handpop is een officieel product van Nintendo Super Mario. De pop is 25 centimeter en van goede kwaliteit.

17. Handpoppen HEMA

Handpoppen HEMA

Ook bij HEMA kun je terecht voor handpoppen. De pluche Takkie en Siepie handpoppen zijn zeer herkenbaar en erg geliefd door kids die van Jip en Janneke verhalen houden. Ga jij een mooi poppenkast verhaal spelen of een boek voorlezen? Dan spelen Takkie en Siepie graag mee! De set met poppen kost €17,50 en is dus zeker betaalbaar.

Je kunt nu ook terecht voor Nijntje handpoppen bij HEMA! In de set zitten 2 handpoppen, die samen met jou en je kind de leukste avonturen beleven! Het setje met Nijntje handpoppen kost €12,50.

18. Goedkope handpoppen op Ali Express

Goedkope handpoppen

Als je goedkope versiering, knuffels of kleding zoekt, denk je misschien al aan Ali Express. Ook voor goedkope handpoppen kun je terecht bij Ali Express! Let altijd goed op de levertijd, want die is doorgaans een stuk langer dan je gewend bent. Handpoppen zijn bij deze website in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, zodat de kans heel groot is dat je daar voor een paar euro zult slagen.

19. Koekiemonster handpop

Deze gave Koekiemonster handpop is maar liefst 45 centimeter lang en is perfect geschikt voor tijdens het vertellen van Sesamstraat verhalen of voor tijdens het spelen in de klas. De handpop is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, maar is wel erg prijzig. Je krijgt hier een heel mooie handpop van goede kwaliteit voor terug, maar veel ouders zullen de pop alsnog te prijzig vinden.

Koekiemonster handpoppen zijn ook verkrijgbaar van Living Puppets, maar deze is nog €30,00 duurder. Zoek je een betaalbaar alternatief? Dan raden we je zeker aan om op deze pagina van Amazon te kijken, waar je de poppen al vanaf €24,00 kunt bestellen!

20. Jan Klaassen handpoppen

We sluiten af met een setje van klassieke poppenkast poppen van het merk Yick Wah. Heb je thuis een poppenkast? Dan zijn dit erg leuke poppen om verhalen mee te vertellen. Dit soort handpoppen waren vroeger erg populair en ook vandaag de dag kom je deze nog geregeld tegen. In de set zit een boef, Jan Klaassen, Katrijn en een agent.

Handpop als pedagogisch hulpmiddel

Als je ervaring hebt met handpoppen, weet je dat kinderen er gek op zijn! Een handpop wordt vaak ingezet voor pedagogische doeleinden, omdat kinderen vaak kanten van zichzelf laten zien die ze anders niet laten zien. Denk aan het vertellen van verhalen tegen de pop, terwijl ze normaal niet graag praten. Over het gebruiken van handpoppen voor pedagogische doeleinden is zelfs een boek geschreven.

Uiteraard moet je wel weten hoe je met de pop moet omgaan, zodat je het gewenste effect bij kinderen kunt bereiken. In dit boek lees je handige informatie over het gebruik van handpoppen voor pedagische doeleinden. 

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven