Zwangerschapsdagboek | 10x de leukste invulboeken

Zwangerschapsdagboek

De bijzondere momenten tijdens de zwangerschap wil je natuurlijk vastleggen, zodat je later terug kunt lezen hoe je je voelde tijdens de eerste weken van de zwangerschap. Ook de eerste echo, het moment dat je de eerste schepjes voelde en het moment dat je erachter kwam of je een jongetje of meisje verwachtte. Leg bijzondere momenten vast in een leuk invulboek / zwangerschapsdagboek! Creëer een uniek naslagwerk, dat je bij een volgende zwangerschap terug kunt lezen of cadeau kunt geven wanneer je kindje ouder is. Zwangerschapsdagboek: 10x de leukste invulboeken!

Update: meer invulboeken toegevoegd aan de lijst met zwangerschapsdagboeken!

Verzamel herinneringen in het zwangerschapsdagboek

Lees ook: 15x de leukste papa boeken om cadeau te geven!

Invulboekjes tijdens de zwangerschap zijn hip, leuk en handig. Ondanks dat je misschien denkt dat je niks zult gaan vergeten, is dat meestal wel het geval. Hoe leuk is het om later terug te lezen in welke week je de eerste schopjes van je ongeboren baby voelde? Of hoe je je voelde wanneer je ontdekte dat je kindje een jongetje of meisje was? Bij een (eventuele) volgende zwangerschap kun je het boek erbij pakken en de zwangerschappen vergelijken.

Zwangerschapsdagboek HEMA

Een aantal jaren geleden verkocht HEMA ook erg leuke invulboeken voor tijdens de zwangerschap en de eerste jaren van je baby. Het HEMA Mijn Eerste Jaar boek is nog wel verkrijgbaar, maar de zwangerschapsboeken zijn jammer genoeg niet meer verkrijgbaar.

>> Bekijk hier het babyboekje 1e jaar van HEMA

Zwangerschapsdagboek

Het is natuurlijk ook leuk om het boek later te laten lezen aan je dochter of zoon. Wanneer hij/zij daar interesse in heeft óf wanneer je kind zelf papa of mama wordt. Naast een zwangerschapsdagboek bestaan er bijvoorbeeld ook speciale echoboekjes. Hierin kun je alle echo’s verzamelen die er tijdens de zwangerschap zijn gemaakt, zodat deze speciale, unieke foto’s lang mooi blijven.

Het Echoboek van Mama Baas (€12,99) is erg populair onder (aanstaande) moeders en vaders. Ook het JEP! Kids echoboekje (€15,95) wordt vaak aangeraden door andere ouders. Je kunt op de links klikken om de boekjes te bekijken.

Een zwangerschapsdagboek / invulboek is geschikt om de mooiste herinneringen tijdens de zwangerschap vast te leggen, zodat je nooit meer iets vergeet!

1. Studio Ins & Outs ‘Ik ben Zwanger’

Zwangerschapsdagboek

De mooiste foto’s, gevoelens, momenten en mijlpalen vastleggen? Dat kan met het “Ik ben zwanger” invulboek van Studio Ins & Outs. Je kunt wekelijks bijhouden hoe je je voelt! Je kunt vragen beantwoorden en foto’s plakken. Er is genoeg ruimte om van alles op te schrijven en om foto’s te plakken, van bijvoorbeeld echo’s. Het invulboek is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Negen maanden lang houd je alles bij op een leuke manier. Hoe ontdekte je de zwangerschap? Wanneer heb je de zwangerschap bekendgemaakt en welke kwaaltjes heb je allemaal? Natuurlijk is er ook een checklist voor tijdens de zwangerschap en kun je een familiestamboom tekenen. Aan het eind vul je in wanneer je kindje is geboren en wat hij/zij voor een geboortegewicht had op dat moment.

Dit zwangerschapsdagboek is ook een perfect cadeautje voor een zwangere vriendin, collega of een familielid.

Bekijk “Ik ben zwanger” – Studio Ins&Outs hier €24,95

2. Maan Amsterdam zwangerschapsdagboek

Maan Amsterdam heeft ontzettend veel leuke (invul)boeken, kaarten, familieplanners enzovoort. Het zwangerschapsdagboek is vernieuwd! Elke week kun je vragen beantwoorden over allerlei situaties in de zwangerschap.

Natuurlijk noteer je ook de tips van de verloskundige! Waar ben je mee bezig? Hoe staat het met de babykamer? De handige checklists in dit invulboek zijn geen overbodige luxe. Maak met dit Maan Amsterdam zwangerschapsdagboek een mooi herinneringenboek! Een echte musthave voor soon to be mama’s!

3. Pauline Oud – O’Baby by Pauline

Van Pauline Oud zijn ook ontzettend veel leuke invulboeken verschenen. Bij mijn eerste dochter maakte ik kennis met haar invulboeken, omdat ik deze cadeau kreeg van de zorgverzekeraar. Populaire invulboeken van Pauline Oud zijn onder andere: O’Baby by Pauline (nieuw!), mijn 9 maanden dagboek, baby’s eerste jaar, het Kraambezoekboek en Mijn Opgroeiboek.

Pauline Oud heeft een nieuwe lijn uitgebracht met de leukste invulboeken voor tijdens de zwangerschap en kindertijd. Alle boeken zijn gemoderniseerd en lekker hip. Neem zeker een kijkje op deze pagina voor de nieuwe lijn van Pauline Oud. Ook het Memorybooks by Pauline is een zeer populair invulboek onder zwangere vrouwen. Dit is de derde serie van Pauline.

Wat mensen zo fijn vinden aan het nieuwe O’Baby by Pauline zwangerschapsdagboek, is dat het ook geschikt is voor ouders van hetzelfde geslacht en alleenstaande ouders. De meeste, traditionele invulboeken zijn gericht op papa en mama. Beantwoord de leukste vragen en houd alles bij in dit geweldige boek!

4. Zwangerschapsdagboek : Mijn 9 Maanden Invulboek Linnen

De mooiste periode van je leven vastleggen kan ook goed met dit 9 maanden invulboek met een linnen kaft. Het complete zwangerschapsdagboek is voor aanstaande mama’s die graag elke fase van de zwangerschap willen vastleggen. Welke gevoelens had je tijdens de zwangerschap? En welke wensen heb je voor je kindje? Er is voldoende ruimte om eigen foto’s in te plakken, zodat je een mooi en compleet naslagwerk kunt creëren.

In dit invulboek voor tijdens de zwangerschap kun je vragen beantwoorden van week to week, er is een sectie over de babyshower en een stukje om de reacties van de familie te beschrijven. Laat brieven achter aan je kindje en plak de mooiste echofoto’s in!

5. Koestert 9 maanden dagboek : ZWANGERSCHAPSDAGBOEK

Hou je meer van een basic boek, dat je zelf nog wat kleur kan geven? Dan is dit Koester 9 maanden dagboek perfect geschikt. Iedere week ga je vragen beantwoorden en er is ruimte om zelf van alles op te schrijven en in te plakken. Er zijn lijstje waarop je namen kunt bijhouden en checklists om bijvoorbeeld een kraamkoffer af te vinken.

Het boek heeft 90 pagina’s en een A5 formaat. De omslag is van stevig papier, maar heeft wel een soft-touch mat afwerking. Hierdoor blijft het boek lang mooi. Wil je ook een kraambezoekboek of ander invulboek in dezelfde stijl? Dat kan!

6. Thuismusje Zwangerschapsdagboek

Het zwangerschapsdagboek van Thuismusje is een mooi en compleet invulboek voor tijdens de zwangerschap. Ook is er genoeg ruimte om van alles op te schrijven. Het boekje is in twee kleuren verkrijgbaar. De achterkant van elke pagina is blanco, zodat je genoeg ruimte hebt om mooie foto’s op te plakken.

Per week kun je relevante vragen beantwoorden, zodat je niets mist van de zwangerschap.

7. Dagboek van een gloednieuwe mama

Ben je in verwachting van je eerste kindje? Dan is dit zwangerschapsdagboek éxtra geschikt voor jou. Volgens de ervaringen (reviews/recensies) van andere moeders is dit boekje overigens ook geschikt voor een volgende zwangerschap.

In dit boekje wordt de focus gelegd op het “mama worden” en de relatie met haar partner. Wat voor ouders willen jullie worden? Het boek is dus ook geschikt voor de partner. Hoe wilt de zwangere vrouw ondersteund worden en hoe kan zij zich veilig voelen tijdens de bevalling? Dit boek vind ik een echte aanrader voor de Newborn Mama.

8. A-Journal Zwangerschapsdagboek

Ben je gek op schrijven en geef je niet om teveel poespas? Dan is dit A-Journal dagboek echt iets voor jou. In dit zwangerschapsdagboek kun je veel teksten schrijven en plaatjes plakken. Maak lijstjes met potentiële babynamen, bedenk alvast hoe de babykamer eruit gaat zien en vertel hoe je erachter kwam dat je zwanger was.

Dit boekje is lekker basic, voor de zwangere vrouw die veel te vertellen/schrijven heeft!

9. Zwangerschapsdagboek Leukigheidjes

Ken je de dagboeken van Leukigheidjes al? De layout is fantastisch en informatief! In het boek kun je zelfs een “Klaagpagina” vinden. Dit zwangerschapsdagboek is genderneutraal en bevat 100 pagina’s. De foto’s van je buik, echo’s of van vroeger kun je gemakkelijk inplakken. Leg alle mooie momenten van de zwangerschap vast in een mooi, kleurrijk boek.

Leukigheidjes heeft ook erg leuke invulboeken voor opa & oma! Bekijk deze hier.

10. Negen Maandenboek : Zwangerschapsdagboek

Dit negen maandenboek is erg leuk voor zwangere vrouwen. Het invulboek is inmiddels herschreven, omdat er veel commentaar was. Zo zou er te weinig ruimte zijn voor notities en foto’s. Ook is het invullen per twee weken niet handig, aldus de zwangere vrouwen. Met deze herziene editie kun je de zwangerschap week voor week (her)beleven!

11. Pink Peach 9 maanden dagboek

De laatste tijd is het Pink Peach 9 maanden dagboek hartstikke populair! Het trendy invulboek voor tijdens de zwangerschap is lekker dik en zorgt ervoor dat je alle mooie herinneringen vast kunt leggen. De zwangerschap is een bijzondere periode en daar wil je niets van vergeten!

In het Pink Peach 9 maanden dagboek komen alle weken van de zwangerschap aan bod, maar je beschrijft ook andere bijzondere momenten. Denk aan het eerste bezoek aan de verloskundige, hoe je achter de zwangerschap kwam, de 20 weken echo, eerste kleertjes, gender reveal, babyshower enzovoort.

Het boek eindigt met de geboorte van je kindje, inclusief het bevallingsverhaal, leuke weetjes en natuurlijk de foto van je kleine hartendief. Er is genoeg ruimte voor foto’s (van je buik etc), eigen verhalen, echo’s en kaartjes. Het hardcover boek bestaat uit 100 pagina’s en heeft een afmeting van 21x21cm. Alle Pink Peach invulboekjes zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Wist je dat Pink Peach ook andere, leuke invulboekjes voor tijdens- en na de zwangerschap heeft? Zo kun je kiezen uit:

12. Pimpelmees Zwangerschapsdagboek

De invulboeken van Pimpelmees zijn leuk! Wist je dat deze uitgever ook erg leuke familieplanners heeft? Het zwangerschapsdagboek van Pimpelmees is een veel gekozen invulboek voor tijdens de zwangerschap. De meest spannende maanden van je leven leg je op een leuke manier vast in dit prachtige dagboek van Pimpelmees.

Houd bij hoe je je voelt, wat je buikomvang is, welke namen op je lijstje met favorieten staan. Dit zwangerschapsdagboek is ook geschikt als cadeautje voor je zwangere vriendin, familie of collega.

Welk zwangerschapsdagboek kies je?

Welk zwangerschapsdagboek is het leukste tijdens de zwangerschap? Dat verschilt per vrouw. Bedenk eerst voor jezelf wat je met het boekje wilt doen. Wil je weinig opschrijven en alleen vragen beantwoorden? Of wil je juist weinig vragen beantwoorden en zoveel mogelijk zelf schrijven? Voor iedere wens is er een geschikt boekje!

Zwangerschapsdagboek alleenstaande moeder

Laten we eerlijk zijn: de meeste zwangerschapsboeken én zwangerschapsdagboek gaan uit van een bepaalde gezinssamenstelling: vader + moeder = kind. Anno 2021 is het niet meer zo vanzelfsprekend dat een gezin bestaat uit een vader én een moeder. Twee vaders, twee moeders, één moeder, één vader: het kan allemaal.

Onderstaand zwangerschapsdagboek is geschikt voor gezinnen waarin twee moeders zijn, maar ook voor de alleenstaande moeder. Een héél enkele keer wordt er gesproken over de partner. Ben je een alleenstaande moeder en zoek je een leuk zwangerschapsdagboek om bij te houden? Dan is dit een leuk erg leuk boek.

In het begin kun je vragen beantwoorden als: “hoelang duurde het voordat je zwanger werd” en “Wat dacht je toen je zag dat de test positief was?”? Daarna kun je weekoverzichten bijhouden en worden er vragen gesteld die gaan over de betreffende periode van de zwangerschap.

Het zwangerschapsdagboek “Mijn 9 maanden dagboek” van Lifestyle2Love is een aanrader!

Lees ook: