Zwangerschapsdagboek – 16x de leukste invulboeken

zwangerschapsdagboek

Alle bijzondere momenten tijdens je zwangerschap vastleggen en later teruglezen hoe je je voelde tijdens de eerste weken van de zwangerschap: kies voor een zwangerschapsdagboek! Ook de eerste echo, het moment dat je de eerste schopjes voelde en het moment dat je erachter kwam of je een jongen of meisje verwachtte zijn bijzondere momenten. Zwangerschapsdagboek : 16 x de leukste invulboeken!

Update: meer invulboeken toegevoegd aan de lijst met zwangerschapsdagboeken!

Verzamel herinneringen in het zwangerschapsdagboek

Een leuk invulboek / zwangerschapsdagboek kun je gebruiken om de mooiste herinneringen tijdens de zwangerschap vast te leggen. Creeer een uniek naslagwerk voor tijdens je volgende zwangerschap of geef het cadeau wanneer je kindje ouder is.

Invulboekjes tijdens de zwangerschap zijn hip, leuk en handig. Ondanks dat je misschien denkt dat je niks zult gaan vergeten, is dat meestal wel het geval. Hoe leuk is het om later terug te lezen in welke week je de eerste schopjes van je ongeboren baby voelde? Of hoe je je voelde wanneer je ontdekte dat je kindje een jongetje of meisje was? Bij een (eventuele) volgende zwangerschap kun je het boek erbij pakken en de zwangerschappen vergelijken.

Lees ook: 15x de leukste papa boeken om cadeau te geven!

Zwangerschapsdagboek HEMA

Een aantal jaren geleden kon je bij HEMA terecht voor erg leuke invulboeken, waaronder een speciaal dagboek voor tijdens de zwangerschap en de eerste jaren van je baby. De laatste jaren kon je het HEMA “Mijn eerste jaar boek” nog bestellen, maar ook dit boek is nergens meer te bekennen. Ook de zwangerschapsdagboeken zijn we jammer genoeg niet meer tegen gekomen.

Leuke invulboeken voor tijdens- en na de zwangerschap

Invulboekjes zijn leuk voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Hoe leuk is het om later samen de invulboeken door te bladeren en te vertellen over deze mooie tijd? Zeker wanneer ze zelf uitvliegen en kinderen krijgen kan dit erg leuk zijn! Naast een zwangerschapsdagboek bestaan er nog veel meer leuke invulboeken.

Denk aan speciale echoboekjes, kraambezoekboeken, babyshowerboeken en het babyboek voor het eerste jaar. Wij hebben verschillende artikelen geschreven over invulboeken, met de leukste tips voor alle ouders! Echoboekjes zijn de laatste tijd erg gewild en natuurlijk hebben we ook over dit onderwerp een mooie post geschreven! Met zo’n speciaal echoboekje kun je alle echo’s verzamelen en lang mooi houden.

Het Echoboek van Mama Baas (€12,99) is erg populair onder (aanstaande) moeders en vaders. Ook het JEP! Kids echoboekje (€15,95) wordt vaak aangeraden door andere ouders. Je kunt op de links klikken om de boekjes te bekijken. Hieronder vind je de links naar onze andere artikelen.

Een zwangerschapsdagboek / invulboek is geschikt om de mooiste herinneringen tijdens de zwangerschap vast te leggen, zodat je nooit meer iets vergeet!

1. Studio Ins & Outs “Ik ben Zwanger”

Zwangerschapsdagboek

De mooiste foto’s, gevoelens, momenten en mijlpalen vastleggen? Dat kan met het “Ik ben zwanger” invulboek van Studio Ins & Outs. Je kunt wekelijks bijhouden hoe je je voelt, foto’s inplakken en vragen beantwoorden. Er is genoeg ruimte om van alles op te schrijven en mooie foto’s van bijvoorbeeld je echo’s of buik in te plakken. Dit invulboek is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Negen maanden lang houd je alles bij op een leuke manier. Hoe ontdekte je de zwangerschap? Wanneer heb je de zwangerschap bekendgemaakt en welke kwaaltjes heb je allemaal? Natuurlijk is er ook een checklist voor tijdens de zwangerschap en kun je een familiestamboom tekenen. Aan het eind vul je in wanneer je kindje is geboren en wat hij/zij voor een geboortegewicht had op dat moment.

Dit zwangerschapsdagboek is ook een perfect cadeautje voor een zwangere vriendin, collega of een familielid.

Bekijk “Ik ben zwanger” – Studio Ins&Outs hier €24,95

2. Maan Amsterdam zwangerschapsdagboek

De naam Maan Amsterdam kom je vaker tegen wanneer je op zoek bent naar de leukste invulboekjes voor tijdens- en na de zwangerschap. Dit merk heeft ontzettend veel leuke invulboeken, kaarten, familieplanners en meer. Het zwangerschapsdagboek is onlangs vernieuwd!

Iedere week kun je zwangerschapsgerelateerde vragen beantwoorden, tips van de verloskundige noteren en vertellen hoe het ervoor staat met de babykamer. Wat voer je allemaal uit? Ook de handige checklists in dit invulboek worden door veel ouders gewaardeerd! Met dit Maan Amsterdam zwangerschapsdagboek maak je een heel mooi herinneringenboek! Een ware musthave voor soon to be mama’s!

3. Pauline Oud – O’Baby by Pauline

Ook Pauline Oud is geen onbekende naam in de wereld van invulboeken. Enige jaren geleden kregen aanstaande ouders deze prachtige invulboeken in het kraampakket van FBTO, maar dit is helaas niet meer het geval. Populaire invulboeken van Pauline Oud zijn onder andere: O’Baby by Pauline (BOL.com) (nieuw!), mijn 9 maanden dagboek (BOL.com), baby’s eerste jaar (BOL.com), het Kraambezoekboek (BOL.com) en Mijn Opgroeiboek (BOL.com).

Onlangs heeft Pauline Oud een nieuwe lijn uitgebracht met de leukste invulboeken voor tijdens de zwangerschap én kindertijd! Al deze boeken zijn gemoderniseerd en lekker hip! Onder andere het Memorybooks by Pauline (BOL.com) is een erg populair invulboek onder zwangere vrouwen, een boek dat uit de derde serie van Pauline komt.

Wat mensen zo fijn vinden aan het nieuwe O’Baby by Pauline zwangerschapsdagboek, is dat het ook geschikt is voor ouders van hetzelfde geslacht en alleenstaande ouders. De meeste, traditionele invulboeken zijn gericht op papa en mama. Beantwoord de leukste vragen en houd alles bij in dit geweldige boek!

4. Zwangerschapsdagboek Mijn 9 maanden invulboek linnen

De mooiste periode van je leven vastleggen kan ook goed met dit 9 maanden invulboek met een linnen kaft. Het complete zwangerschapsdagboek is voor aanstaande mama’s die graag elke fase van de zwangerschap willen vastleggen. Welke gevoelens had je tijdens de zwangerschap? En welke wensen heb je voor je kindje? Er is voldoende ruimte om eigen foto’s in te plakken, zodat je een mooi en compleet naslagwerk kunt creëren.

In dit invulboek voor tijdens de zwangerschap kun je vragen beantwoorden van week to week, er is een sectie over de babyshower en een stukje om de reacties van de familie te beschrijven. Laat brieven achter aan je kindje en plak de mooiste echofoto’s in!

5. Koestert 9 maanden dagboek : zwangerschapsdagboek

Hou je meer van een basic boek, dat je zelf nog wat kleur kan geven? Dan is dit Koester 9 maanden dagboek perfect geschikt. Iedere week kun je vragen beantwoorden en er is ruimte om zelf van alles op te schrijven en in te plakken. Er zijn lijstje waarop je namen kunt bijhouden en checklists om bijvoorbeeld een kraamkoffer af te vinken.

Het boek heeft 90 pagina’s en een A5 formaat. De omslag is van stevig papier, maar heeft wel een soft-touch mat afwerking. Hierdoor blijft het boek lang mooi. Wil je ook een kraambezoekboek of ander invulboek in dezelfde stijl? Dat kan!

6. Thuismusje zwangerschapsdagboek

Het zwangerschapsdagboek van Thuismusje is een mooi en compleet invulboek voor tijdens de zwangerschap. Het invulboek biedt voldoende ruimte om allerlei belangrijke notities op te schrijven en iedere pagina is aan de achterzijde blanco. Hierdoor kun je steeds een bijpassende foto inplakken, indien gewenst. Per week kun je relevante vragen beantwoorden, zodat je niets meer vergeet van deze zwangerschap!

Het Thuismusje zwangerschapsdagboek is in twee kleuren verkrijgbaar!

7. Dagboek van een gloednieuwe mama

Ben je in verwachting van je eerste kindje? Dan is dit zwangerschapsdagboek éxtra geschikt voor jou. Volgens de ervaringen (reviews/recensies) van andere moeders is dit boekje overigens ook geschikt voor een volgende zwangerschap.

In dit zwangerschapsdagboek wordt de focus gelegd op het “mama worden” en de relatie met haar partner. Wat voor ouders willen jullie worden? Het boek is dus ook geschikt voor de partner. Hoe wilt de zwangere vrouw ondersteund worden en hoe kan zij zich veilig voelen tijdens de bevalling? Dit boek vinden wij een echte aanrader voor wanneer je voor het eerst ouders gaat worden!

8. A-Journal zwangerschapsdagboek invulboek

Ben je gek op schrijven en geef je niet om teveel poespas? Dan is dit A-Journal dagboek echt iets voor jou. In dit zwangerschapsdagboek kun je veel teksten schrijven en plaatjes plakken. Maak lijstjes met potentiële babynamen, bedenk alvast hoe de babykamer eruit gaat zien en vertel hoe je erachter kwam dat je zwanger was.

Dit boekje is lekker basic, voor de zwangere vrouw die veel te vertellen/schrijven heeft!

9. Zwangerschapsdagboek Leukigheidjes

Veel moeders zijn bekend met Leukigheidjes. Ken jij de dagboeken al? De layout is fantastisch en informatief, maar ook grappig! In het zwangerschapsdagboek vind je zelfs een Klaagpagina! Het Leukigheidjes invulboek is voor bijna iedereen geschikt en is genderneutraal ingericht. Het boek bevat 100 pagina’s, waarop je heel veel info kwijt kunt.

Ben je gek op foto’s? Plak de mooiste foto’s van je buik, de babykamer en de echofoto’s in om een mooi naslagwerk te creëren! Alle mooie momenten van de zwangerschap leg je vast in een mooi, kleurrijk boek! Leukigheidjes heeft ook erg leuke invulboeken voor opa & oma!

Bekijk de invulboeken hier (BOL.com)

10. Negen Maandenboek zwangerschapsdagboek

Het negen maagdenboek is erg leuk voor zwangere vrouwen, maar is inmiddels wel herschreven. Nadat er nogal wat commentaar van vrouwen kwam, is het invulboek volledig herzien. Er zou te weinig ruimte zijn voor notities en foto’s, maar ook het invullen per twee weken vonden veel zwangere vrouwen maar onhandig.

Met deze herziene editie kun je de zwangerschap per week (her)beleven!

11. Pink Peach 9 maanden dagboek

De laatste tijd is het Pink Peach 9 maanden dagboek hartstikke populair! Het trendy invulboek voor tijdens de zwangerschap is lekker dik en zorgt ervoor dat je alle mooie herinneringen vast kunt leggen. De zwangerschap is een bijzondere periode en daar wil je niets van vergeten! En dat is nogal een klusje, met die zwangerschapshormonen!

In het Pink Peach 9 maanden dagboek komen alle weken van de zwangerschap aan bod, maar je beschrijft ook andere bijzondere momenten. Denk aan het eerste bezoek aan de verloskundige, hoe je achter de zwangerschap kwam, de 20 weken echo, eerste kleertjes, gender reveal, babyshower enzovoort.

Het boek eindigt met de geboorte van je kindje, inclusief het bevallingsverhaal, leuke weetjes en natuurlijk de foto van je kleine hartendief. Er is genoeg ruimte voor foto’s (van je buik etc), eigen verhalen, echo’s en kaartjes. Het hardcover boek bestaat uit 100 pagina’s en heeft een afmeting van 21x21cm. Alle Pink Peach invulboekjes zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Wist je dat Pink Peach ook andere, leuke invulboekjes voor tijdens- en na de zwangerschap heeft? Zo kun je kiezen uit o.a. onderstaande boekjes, verkrijgbaar bij BOL.com:

12. Beppie Mijn zwangerschapsdagboek

Het Beppie Mijn zwangerschapsdagboek is de laatste weken zeer in trek onder aanstaande mommy’s. De bijzondere tijd die je te wachten staat leg je vast in dit mooie dagboek, zodat je geen bijzonder moment meer vergeet. Er worden iedere week vragen gesteld, je kunt leuke feitjes lezen en natuurlijk de mooiste foto’s inplakken.

Speel ook nog wat spelletjes ter ontspanning en lees de beste voedingstips! Aan het einde van het boek vind je een agenda, nog wat spelletjes en een lijst met belangrijke adressen. Duurt de zwangerschap langer dan verwacht? Dan kun je gebruik maken van de extra pagina’s achterin het boek.

Iedere week bevat 4 delen: een pagina met een gekleurde achtergrond, een pagina met persoonlijke vragen en regelzaken, een pagina met ruimte voor de mooiste foto’s en een pagina met extra schrijfruimte. Na deze pagina’s begint de nieuwe week!

13. To Remember zwangerschapsdagboek

Het zwangerschapsdagboek van “To Remember” ziet er ontzettend mooi en kleurrijk uit, van zowel de buiten- als de binnenkant. De zwangerschap kan per week bijgehouden worden en dit is dan ook een van de redenen dat veel vrouwen voor dit invulboek kiezen.

Natuurlijk zijn er ook nog andere pagina’s, voor bijvoorbeeld de echo’s, de samenstelling van jullie gezin en meer informatie over de babyshower en gender reveal party! Dit vrij nieuwe zwangerschapsboek is er zeker eentje om te overwegen! Het boek bevat 106 pagina’s en heeft een afmeting van 21x21cm.

14. Sofie Calle – Dagboek voor mama

Dit mooie, schattige zwangerschapsdagboek is voor mama’s die elke fase van de zwangerschap willen beschrijven! Het invulboek voor tijdens de zwangerschap is 15cm hoog en kan dus gemakkelijk meegenomen worden in je tas.

In het boek vind je vragen over gedachtes, wensen en gevoelens voor je kindje, maar ook genoeg plekjes om de leukste foto’s in te pakken. Schrijf de erachtens van je familie op, beantwoord vragen over je zwangerschap van week tot week en vertel uitgebreid over de babyshower!

15. Hee Goodies : 9 maanden invulboek / dagboek

HEE Goodies komt met een speciaal zwangerschapsdagboek voor vrouwen die van schrijven houden. De spannende maanden die je te wachten staan kun je vastleggen op een leuke manier. Er gaat een hoop veranderen en door alle hormonen kan het best gebeuren dat je wat dingetjes vergeet.

In het boek staan vragen klaar voor iedere zwangerschapsweek, maar er is ook voldoende schrijfruimte. Daarnaast staan er feitjes over de groei en ontwikkeling van je baby, wat erg handig is! Plak de mooiste echo- en buikfoto’s in, zodat je deze niet kwijt kunt raken.

Heb je geen leuke foto om in te plakken? Gebruik de ruimte dan voor extra notities! Het boekje heeft een afmeting van 21x21cm en is ingebonden met een zwarte ringband. De cover heeft een glanzende afwerking en de binnenkant is gedrukt op stevig mat papier. In totaal bevat het boekje 58 pagina’s.

16. Pimpelmees zwangerschapsdagboek

De invulboeken van Pimpelmees zijn leuk! Wist je dat deze uitgever ook erg leuke familieplanners heeft? Het zwangerschapsdagboek van Pimpelmees is een veel gekozen invulboek voor tijdens de zwangerschap. De meest spannende maanden van je leven leg je op een leuke manier vast in dit prachtige dagboek van Pimpelmees.

Houd bij hoe je je voelt, wat je buikomvang is, welke namen op je lijstje met favorieten staan. Dit zwangerschapsdagboek is ook geschikt als cadeautje voor je zwangere vriendin, familie of collega.

Welk zwangerschapsdagboek kies je?

Welk zwangerschapsdagboek is het leukste tijdens de zwangerschap? Dat verschilt per vrouw. Bedenk eerst voor jezelf wat je met het boekje wilt doen. Wil je weinig opschrijven en alleen vragen beantwoorden? Of wil je juist weinig vragen beantwoorden en zoveel mogelijk zelf schrijven? Voor iedere wens is er een geschikt boekje!

Zwangerschapsdagboek alleenstaande moeder

Laten we eerlijk zijn: de meeste zwangerschapsboeken én zwangerschapsdagboek gaan uit van een bepaalde gezinssamenstelling: vader + moeder = kind. Anno 2022 is het niet meer zo vanzelfsprekend dat een gezin bestaat uit een vader én een moeder. Twee vaders, twee moeders, één moeder, één vader: het kan allemaal.

Onderstaand zwangerschapsdagboek is geschikt voor gezinnen waarin twee moeders zijn, maar ook voor de alleenstaande moeder. Een héél enkele keer wordt er gesproken over de partner. Ben je een alleenstaande moeder en zoek je een leuk zwangerschapsdagboek om bij te houden? Dan is dit een leuk erg leuk boek.

In het begin kun je vragen beantwoorden als: “hoelang duurde het voordat je zwanger werd” en “Wat dacht je toen je zag dat de test positief was?”? Daarna kun je weekoverzichten bijhouden en worden er vragen gesteld die gaan over de betreffende periode van de zwangerschap.

Het zwangerschapsdagboek “Mijn 9 maanden dagboek” van Lifestyle2Love is een aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven