Zwangerbox gratis : informatie en tips

zwangerbox

Zwanger? Goed nieuws! Er liggen een aantal leuke zwangerboxen en gratis babydozen op je te wachten! In deze gratis zwanger- en babyboxen kun je nuttige babyproducten vinden en dat scheelt weer geld! Wat dacht je van gratis luiers en melkflesjes? Of een fijn pakket voor de toekomstige mama? Lees in dit artikel meer over de gratis Zwangerbox!

Belangrijk: wijziging Zwangerbox en Babycadeau

De laatste tijd is er veel veranderd en de ‘ouderwetse’ gratis babybox is niet meer zoals hij vroeger was. Binnenkort schrijven we een uitgebreid artikel over het nieuwe ‘Zwangerbox en Babycadeau’ van Ouders van Nu.

Gratis Zwangerbox : hoe zit het precies?

Met een kindje op komst staat je een dure tijd te wachten. Het aanschaffen van de complete babyuitzet en de kosten die bij een zwangerschap, bevalling en kraamperiode komen kijken zijn niet niks! Alle beetjes zijn meegenomen en de gratis zwangerbox is een leuk hebbeding! Maar wat zit er eigenlijk in zo’n zwangerbox en is het wel de moeite waard?

JA! Zeker wanneer je voor de eerste keer moeder (of vader) wordt, is zo’n gratis zwangerbox een fijn cadeautje. Er zitten natuurlijk geen producten in die honderden euro’s kosten, maar wel handige producten die je alvast kunt uitproberen. Je hoeft dus niet meteen allerlei flesjes, speentjes of luiers te gaan kopen, want die zitten in de gratis babydozen. Bevallen de producten niet? Dan heb je meteen geld bespaard en kun je kiezen voor een ander merk.

Nuttige informatie en reclame

Zo’n gratis zwangerbox moet natuurlijk door iemand betaald worden. Bekende, grote babymerken sponsoren deze gratis babydozen en stoppen de favoriete producten in de dozen. Op die manier laten zij een potentiële klant (JIJ!) kennismaken met de producten die zij aanbieden, welke jij misschien in de toekomst zelf weer gaat aanschaffen.

In de gratis zwangerbox kun je dus gratis producten vinden, maar ook kortingsbonnen en nuttige informatie. Daarnaast kunnen deze bedrijven jou gericht benaderen met reclame. Normaal gesproken vinden veel mensen reclame vervelend, maar wanneer je voor het eerst moeder of vader wordt, is het wel fijn om te weten wat er op de markt is!

Meest bekende gratis zwangerbox en babydoos

Tegenwoordig kun je heel veel gratis babydozen aanvragen. Sommige zwangerboxen en babydozen kun je al tijdens de zwangerschap aanvragen en andere dozen kun je ophalen na de geboorte. Er bestaan twee babydozen die al jarenlang zeer bekend en populair zijn:

Bijna iedere vrouw komt in aanraking met deze twee populaire zwanger- en babyboxen, omdat de folders voor de aanvraag bij veel tijdschriften worden aangeboden. Je kunt deze gratis babydozen gemakkelijk online aanvragen, wanneer je de doos bij Prénatal op kunt halen (blije doos) of toegestuurd krijgt (Ouders van Nu Zwangerbox en Babycadeau).

In ons andere, uitgebreide artikel kun je alle informatie lezen die je nodig hebt. Wil je de blije doos en de gratis zwangerbox meteen aanvragen? Dat kan!

Blokker Zwangerbox

Veel zwangere vrouwen zijn op zoek naar de Blokker Zwangerbox. Het is ietwat verwarrend, maar Blokker biedt geen eigen gratis zwangerbox aan. Tot januari 2021 kon je de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox bij Blokker ophalen, maar sinds 2021 heeft Ouders van Nu geen samenwerking meer met Blokker. De Blokker Zwangerbox bestaat dus niet langer.

Gratis babydoos Etos

Ook de drogisterij Etos heeft jarenlang de Zwanger- en Babybox aangeboden in samenwerking met Ouders van Nu. Na de beëindiging van deze samenwerking, is Ouders van Nu overgestapt naar Blokker. Dit heeft niet heel lang standgehouden en daarna zijn ze een samenwerking met Albert Heijn aangegaan. Conclusie: helaas! Etos biedt geen zwangerbox meer!

Inhoud Zwangerbox Ouders van Nu

Ondanks dat de inhoud per doos en filiaal kan verschillen, zitten er vaak wel (ongeveer) dezelfde producten in de Zwangerbox van Ouders van Nu. Zo kun je jezelf vermaken met tijdschriften voor moeders van de merken Ouders van Nu en Kek Mama. Ook luiers (Pampers), proefverpakkingen, speentjes, kortingsbonnen, tandpasta en Milestone Mijlpaalkaarten kun je vaak vinden in de Zwangerbox.

De blije doos aanvragen

In 2024 ontvang je nog steeds de Limited Edition blije doos van WIJ. Om het jubileum van Nijntje te vieren, is de doos een klein beetje aangepast. Zo kun je Nijntje terugvinden op de doos, maar ook aan een Nijntje product is gedacht. Meestal zit er een rammelaar of doekje in de blije doos van Nijntje. Leuk!

De blije doos van WIJ is zeer populair en dat heeft een reden. Onder andere het volle pak Pampers in een kleine maat wordt erg gewaardeerd door veel ouders. Daarnaast kun je nog andere praktische babyproducten vinden in de blije doos, zoals speentjes, tandenborstels, kortingsbonnen voor vakantieparken, melkflesjes, Avent producten, Sudocreme, Inoli, sokjes, zoogcompressen en bollendoekjes.

De blije doos van WIJ is dus zeker een aanrader voor alle toekomstige ouders! Naast deze producten ontvang je ook het WIJ magazine, waar je bijvoorbeeld bevallingsverhalen in kunt lezen. In dit tijdschrift staan ook veel informatieve artikelen omtrent zwangerschap en baby’s. Handig, want als new mommy kun je wel wat hulp gebruiken! Het tijdschrift ontvang je maandelijks totdat je kindje jarig is.

Zwangerbox : welke zijn er nog meer?

Er is een verschil tussen zwangerbox en gratis babydozen. De zwangerbox is vooral gericht op de toekomstige mama en de zwangerschap. In deze boxen zitten dan ook producten voor mama, zoals buikbalsem. In de gratis babydozen is de inhoud meer gericht op je kindje. Denk aan producten als luiers, speentjes en drinkflesjes.

Ondanks dat de Zwanger- en Babybox van Ouders van Nu en de blije doos van WIJ erg populair zijn, kun je online nog meer gratis babydozen aanvragen. We hebben hier een compleet overzicht van samengesteld, welke je hier kunt lezen! In het overzicht kun je onder andere gratis babydozen vinden van: Hoogvliet, PLUS, gratis geboortekaartjes winnen, Kwebbels, De Roze Doos (België), Baby&Tiener Megastore, Stichting Babyspullen, Jan Linders, Kruidvat, Babydump, Babypoint, BoekStartKoffertje van de bibliotheek, Zeeman en nog veel meer.

Gratis geboortekaartjes winnen Kaartje2go

Geboortekaartjes zijn ook een hap uit het budget, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. De website Kaartje2go biedt betaalbare geboortekaartjes aan, die je zelf naar wens kunt aanpassen. Ze hebben ook nog eens een heel leuke actie: beval je op de uitgerekende datum? Dan ontvang je de geboortekaartjes GRATIS! Let op: je moet jezelf wel aanmelden voor deze actie.

Kaartje2go.nl

Kruidvat Babybox

De drogisterij Kruidvat is een winkel die je vast vaak gaat bezoeken na de geboorte van je kindje. Deze winkel heeft namelijk ongeveer alles wat je nodig hebt voor de verzorging van je kindje tegen leuke prijzen. Denk aan babyvoeding, luiers, billendoekjes/lotiondoekjes, speentjes, flesjes, lepeltjes, kleding, aankleedkussens enzovoort.

Kruidvat kon natuurlijk niet achterblijven en biedt ook cadeautjes aan voor zwangere vrouwen en hun aanstaande baby! In de Kruidvat Babytas zitten leuke producten, zoals luiers van het eigen merk, speentjes, flesjes, kortingsbonnen enzovoort. De speciale babytas is te leuk om te laten liggen!

Je moet jezelf aanmelden voor de Kruidvat Voordeelpas. Handig, want dan krijg je gerichte aanbiedingen voor babyproducten. De kortingen kunnen hoog oplopen en dat is altijd fijn! Luiers en billendoekjes kosten tenslotte genoeg!

Wanneer gratis zwangerbox aanvragen?

Het verschilt per gratis zwangerbox of gratis babydoos op welk moment je hem moet aanvragen. In ons uitgebreide artikel en complete overzicht kun je hier alles over lezen. De meeste gratis babydozen kun je al tijdens de zwangerschap aanvragen en andere dozen kun je ophalen met het geboortekaartje.

Let op: de blije doos en de Zwanger- en Babybox moeten tijdens de zwangerschap worden aangevraagd.

Relevante artikelen

Scroll naar boven