Handsfree kolven met de nieuwe Elvie kolf

handsfree kolven

Handsfree kolven: is het mogelijk? Jazeker! Met de draagbare kolf Elvie Pump is de tijd van slangetjes en stroomdraden voorbij. Je hebt geen stopcontact nodig, kunt kolven waar je wilt (dus ook op je werk!) en gewoon multi-tasken terwijl het witte goud in de fles loopt. Klinkt ideaal, toch? Met de handsfree borstkolf bespaar je ontzettend veel tijd. Lees alles wat je wilt weten over handsfree kolven met de nieuwe, innovatieve Elvie draagbare borstkolf!

Handsfree kolven, de voordelen

Moeders hebben het druk: werken, huishouden, boodschappen doen, kind(eren) verzorgen en er wordt ook nog verwacht dat we een relatie onderhouden. Iedere minuut van de dag is kostbaar! Traditioneel kolven kost erg veel tijd (lees: uren per dag!) en die tijd kun je natuurlijk veel beter gebruiken. Wanneer je kiest voor handsfree kolven, bespaar je jezelf veel tijd en kun je door met je dagelijkse bezigheden terwijl je kolft.

Er zijn natuurlijk veel voordelen aan het afkolven van moedermelk en handsfree kolven. Hieronder lees je er een aantal.

 • Een goede, compacte handsfree kolfapparaat neem je gemakkelijk overal mee naartoe.
 • Bij handsfree kolven heb je geen stopcontact/stroomdraden, slangen of flesjes nodig.
 • Met een handsfree kolf kun je snel een melkvoorraad aanleggen zonder veel moeite.
 • Je kunt borstvoeding geven, zelfs wanneer het live voeden van je kindje niet lukt.
 • Je bespaart waardevolle tijd die je eigenlijk zou verdoen aan de keukentafel.
 • Je kunt multi-tasken: kolven én het huishouden doen of werken.
 • De baby went aan het drinken uit een normaal drinkflesje.
 • Het is mogelijk om je partner jullie baby te laten voeden.

Lees ook: Koeltasje moedermelk : 7 x de leukste en beste koeltasjes

Handsfree kolven, enkelzijdig elektrisch of dubbelzijdig elektrisch

Het concept handsfree kolven is niet heel nieuw, maar er worden wel steeds betere borstkolven op de markt gebracht. De enkelzijdige, elektrische of elektronische borstkolf is één van de meest verkochte handsfree borstkolven. Wanneer de melkproductie goed op gang is gekomen, heb je meestal genoeg aan dit type kolf. Met een enkelzijdig, elektrisch borstkolfapparaat kolf je één borst per keer af. Dit is prima geschikt voor vrouwen bij wie het kolven zonder enige problemen verloopt.

De meeste borstkolf-merken bieden echter ook dubbelzijdige, elektrische borstkolven aan. Deze borstkolfapparaten zorgen ervoor dat de melkstroom beter én sneller op gang komt. Je bent op die manier minder tijd kwijt én het levert meer melk op. Meestal zijn de prijzen van dubbelzijdige, elektrische borstkolfapparaten veel hoger dan de enkelzijdige, elektrische borstkolven.

Beste handsfree borstkolf 2023 : Elvie kolf

Op dit moment is de Elvie Pump de beste handsfree borstkolf van 2023. De nieuwe, innovatieve, high-tech borstkolf van Elvie krijgt veel lovende recensies en is een ware trend op dit moment. Niet gek, want de borstkolf is compact, licht, stijlvol én doet precies wat hij moet doen: zorgen dat er veel melk handsfree wordt afgekolfd in een zo kort mogelijke tijd.

Een beter leven voor vrouwen: dat is de missie van Elvie. Hiervoor gebruiken zij intelligentere technologie en dat is te merken. Met het uitbrengen van de Elvie Pump hebben zij zich goed op de kaart gezet. Naast super functioneel moeten de producten ook een stijlvol design hebben. Dat is het bedrijf goed gelukt met de stijlvolle, compacte en handsfree Elvie kolf.

Kenmerken van de Elvie kolf

De Elvie kolf wordt niet zomaar goed ontvangen door veel zogende moeders. Deze handsfree borstkolf maakt al zijn beloftes waar: het maakt het leven van de vrouw een stuk makkelijker en zorgt voor een flinke tijdbesparing. Lees hieronder over de kenmerken van de veel geprezen Elvie kolf.

 • Handsfree; Er zijn geen kabels of slangetjes die in de weg zitten en je hebt geen stopcontact nodig, terwijl je aan het kolven bent. Je moet hem voor gebruik natuurlijk wel opladen.
 • Meerdere programma’s; Je kunt kiezen uit twee programma’s: de stimulatiemodus of de kolfmodus. De Elvie kolf schakelt automatisch over naar de kolfmodus, zodra de toeschietreflex gedetecteerd wordt. Ook pauzeert de handsfree borstkolf vanzelf wanneer het opvangbakje/de fles vol is.
 • Opladen; De Elvie Pump is opgeladen binnen twee uur via Micro-USB. Handig, want na het snelle opladen kun je er weer vol tegenaan! Kom maar op met die melk, mama!
 • Borstschelp / borstschild; Wanneer je een Elvie kolf aanschaft, krijg je er standaard twee borstschelpen bij van 24mm en 28mm. Mocht je een kleinere borstschelp nodig hebben, dan kun je er een van 20mm bijbestellen.
 • Zuigkracht; Er is niets vervelender dan een borstkolf die te hard of te zacht zuigt. De Elvie kolf heeft 7 verschillende intensiteitsinstellingen, die je gemakkelijk kunt aanpassen.
 • Tracking functie app; Ja, echt! De handsfree Elvie kolf is te bedienen via een app op je telefoon! Je kunt de zuigkracht instellen totdat het comfortabel voelt, tussen de kolf- en stimulatiemodi schakelen, je kolfgeschiedenis bekijken en de opbrengst van de moedermelk in de gaten houden.
 • Herbruikbare flessen; Per Elvie Pump krijg je drie duurzame, herbruikbare, BPA-vrije flessen van ieder 150ml. In deze flessen wordt de moedermelk opgevangen en kun je de melk ook bewaren. De flessen zijn ook geschikt voor de vaatwasser, vriezer, koelkast en magnetron.

Elvie kolf review – handsfree kolven

Wellicht ben je gek op reviews en lees je graag eerst wat andere moeders vinden van de Elvie kolf. Heel slim! Verkooppraatjes klinken altijd mooi, maar de ervaringen van andere vrouwen die de borstkolf daadwerkelijk gebruiken zijn veel waardevoller.

Wij vroegen Floor, moeder van Faber en Lotte, haar bevindingen met ons te delen. Lees hieronder over de voor- en nadelen en de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe, innovatieve Elvie Pump.

Floor, moeder van Faber (0) en Lotte (2,5)

Al voordat ik moeder werd, wist ik het al: later ga ik borstvoeding geven, als het lukt. Het was dan ook een geschenk dat de borstvoeding goed verliep na de geboorte van onze dochter Lotte. De eerste vier maanden heb ik haar live gevoed, maar daarna moest ik eraan toegeven. Kolven

Ik zag er als een berg tegenop, maar wilde koste wat kost borstvoeding blijven geven. Met de enkelzijdige, elektrische borstkolf Medela Swing vulde ik het ene flesje na het andere en binnen een korte tijd had ik al een flinke voorraad aangelegd. Toch gingen er ongemerkt best wat uren in zitten, waarin ik niets anders kon doen dan wachten. “Dat moet toch anders kunnen?” is wat ik dacht toen ik weer in verwachting bleek te zijn. 

Ik deelde mijn gedachten in een groeps-app met vriendinnen en kreeg al snel het advies om te lezen over de nieuwste, handsfree kolf. Ik wist niet eens dat dit bestond! Het was dan ook een grote verrassing dat de Elvie Pump tevoorschijn kwam tijdens de babyshower. Mijn vriendinnen hadden geld bij elkaar gelegd voor dit fantastische babyshower-cadeau!

Eerste indruk Elvie kolf: mooi, klein, stijlvol.

Wauw. Wat een mooie, kleine borstkolf! Dat was mijn eerste gedachte toen ik de Elvie kolf uit de verpakking haalde, na een zeer geslaagde en gezellige babyshower. Ik voelde mij gezegend met deze lieve vriendinnen. De kolf is niet alleen compact, maar ook erg mooi om te zien. Je zou bijna vergeten dat dit een borstkolf is en misschien laat hij mijn “Melk-Koe” gevoel wel verdwijnen. Want zo voelt het tijdens het normale kolven: alsof je een koe bent. 

Ervaring Elvie kolf : melkopbrengst en gebruiksgemak

Ik moet eerlijk toegeven dat ik er nog niet direct alle vertrouwen in had. Een product kan wel erg modern en stijlvol zijn, maar is hij ook praktisch en werkt hij net zo goed als de Medela Swing? Inmiddels kan ik volmondig JA roepen. Ik zou willen dat deze handsfree borstkolf van Elvie eerder uitgebracht was, want dat zou een enorme tijdswinst hebben opgeleverd. 

Met de Medela Swing had ik al een goede melkopbrengst, maar ik was sceptisch over de Elvie kolf. Hoe zou een handsfree kolf een goede melkopbrengst kunnen opleveren? Deze twijfels zijn allemaal verdwenen, want de Elvie kolf doet niet onder voor de Medela Swing. De melkopbrengst is zeer goed en deze opbrengst kun je zelfs via de app in de gaten houden.

Kleine kanttekening: de opbrengst in de app is niet altijd even accuraat. Dit is voor mij geen probleem, maar ik wilde dit toch even vermelden. 

Elvie kolf, welke bh bij handsfree kolven

Ik vroeg mij van tevoren af welke bh ik moest aanschaffen voor het handsfree kolven. Gelukkig was het niet nodig om speciale (en meestal dure) bh’s aan te schaffen, want de Elvie Pump kan gedragen worden in een standaard voedingsbh. Wel zo fijn, want ongemerkt kosten allerlei accessoires vaak een hoop geld. 

In de gebruiksaanwijzing las ik dat de handsfree borstkolf van Elvie wel stevig tegen de borst gedrukt moet worden en dat er geen openingen mogen zijn tussen de borstkolf en de borst. Omdat ik meerdere voedingsbh’s heb, moest ik daar soms aan wennen. Door simpelweg de zuigkracht aan te passen (via het apparaat of de app) werkte het perfect. 

De standaard meegeleverde borstschelpen komen in twee maten. Voor mij was één van de twee maten prima en dat is dan ook gelijk een belangrijk ding. Wanneer een borstschild te groot of te klein is, kun je namelijk last krijgen van gevoelige of zelfs pijnlijke tepels. 

Stil kolven met de Elvie Pump

Dit is nog een heel groot voordeel aan de Elvie kolf: het geluid! Of beter: het gebrek daaraan! Zelfs bij dure borstkolven hoor je een zwaar, pompend geluid, wat niet echt het meest charmante geluid in de wereld is. Het Koe-gevoel komt direct naar boven!

Helemaal geluidsloos is hij natuurlijk niet, maar hij komt wel dicht in de buurt daarvan. Vergelijk het met een zucht, in plaats van dat harde gepomp. Wanneer er geluiden in de omgeving zijn, hoor je de handsfree borstkolf niet. Fijn, want ook in gezelschap voel je je als vrouw dan een stuk prettiger, wat ook weer resulteert in een betere melkopbrengst. 

Er zijn momenten geweest dat ik “moest” kolven in het bijzijn van andere mensen. Ondanks dat dit mensen waren die mij dierbaar zijn, voelde ik mij toch minder op mijn gemak. Resultaat: een lagere melkopbrengst. Met de Elvie kolf heb ik al meerdere keren in het bijzijn van andere mensen gekolfd, zonder mij ongemakkelijk te voelen. 

Voor- en nadelen Elvie kolf | handsfree kolven

De Elvie kolf is ongelooflijk discreet: je kunt kolven waar en wanneer je maar wilt, zonder dat mensen doorhebben dat je een flesje melk aan het voorbereiden bent. Omdat je borstkolf bijna niet hoort, voel je je geen Melk-Unie, wat ook een fijn gevoel geeft aan mij als moeder.

Verder profiteer ik van een enorme tijdswinst, omdat ik mijn handen vrij heb voor het huishouden en voor mijn werk. De uren die ik normaal spendeer aan het kolven aan de keukentafel (of in een klein “hok” op mijn werk), besteed ik nu aan nuttige zaken. Hierdoor is het kolven een stuk gemakkelijker en waarschijnlijk ook langer vol te houden. Momenteel gebruik ik de handsfree borstkolf zo’n twee maanden en ik ben van plan om dit nog heel wat maanden vol te houden. 

Nadelen? Alleen de prijs van het product

Nadelen? In het gebruik van de Elvie kolf heb ik geen nadelen ondervonden. Ik kan mij wel heel goed voorstellen dat de prijs veel vrouwen tegen zal houden. Een enkelzijdige, elektrische handsfree Elvie Pump kost momenteel €299,99 en voor een dubbelzijdige, elektrische borstkolf betaal je bijna €600,00.

Zonde, want handsfree kolven met de Elvie Pump maakt het leven écht een stuk makkelijker voor vrouwen in de borstvoedingsperiode. Daarnaast zouden veel vrouwen het kolven ook beter en langer volhouden, want ten goede van het kind komt. 

De Elvie Pump is het geld 100% waard! Toch zal niet iedere kersverse moeder zo’n bedrag neer kunnen tellen en dat is heel jammer. Het is overigens wel een heel goede tip als kraamcadeau of babyshower-cadeau. Als veel vriendinnen/familieleden wat geld bij elkaar kunnen leggen, wordt de aanstaande moeder getrakteerd op hét perfecte cadeau!

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven