Glazen babyfles: dit zijn de beste drinkflesjes voor je baby!

glazen babyfles overzicht

Het is nog niet zo lang geleden dat er maar weinig aanbieders waren van glazen babyflesjes. De laatste tijd is de vraag naar deze babyflessen steeds groter geworden en kun je kiezen uit heel veel verschillende flessen. Maar wat is de beste glazen babyfles voor je kindje? En wat zijn de voordelen van een glazen babyfles? In dit artikel kun je heel veel glazen babyflessen bekijken en meer informatie lezen over deze speciale flesjes!

De voordelen van een glazen babyfles

Er zijn nogal wat redenen om te kiezen voor een glazen babyfles, maar veel (aanstaande) ouders kennen de voordelen (nog) niet. Een glazen babyfles heeft een lange levensduur en bevat geen giftige/schadelijke stoffen. Daarnaast is zo’n glazen fles 100% recyclebaar, dus ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Waarom zou je moeten kiezen voor een glazen babyfles?

  • Lange levensduur & duurzaam
  • Veilig & vrij van schadelijke/chemische/giftige stoffen
  • Kan tegen plotselinge en grote temperatuurverschillen
  • Geen krassen, zelfs niet bij hard poetsen
  • Geen kalkaanslag zoals bij plastic flessen
  • Geen bacteriën, omdat er geen kleine scheurtjes in glas komen
  • 100% recyclebaar & milieuvriendelijker
  • Verkleurt niet
  • Eenvoudig schoon te maken

Wat zijn de nadelen van een glazen babyfles?

Uiteraard zitten er ook nadelen aan het gebruiken van een glazen babyfles, al zijn deze niet erg groot. De flessen zijn een stukje zwaarder dan een plastic babyfles en dat kan soms onhandig zijn. Daarnaast kan een glazen babyfles wel breken, ondanks dat de flessen van hoogwaardig glas gemaakt worden. Je kunt echter ook kiezen voor speciale hoezen om een babyfles heen, zodat je de kans op breken kunt verkleinen.

Welke glazen fles voor je baby?

Er zijn verschillende glazen babyflesjes verkrijgbaar en vaak is het een kwestie van smaak voor welke fles je kiest. Voor de eerste maanden zou je kunnen kiezen voor een glazen fles met een klein formaat (120ml) en de maanden daarna voor een grotere fles (240ml). Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gelijk een grote fles aan te schaffen, zodat je gelijk klaar bent voor het grote melkavontuur.

Let bij de aanschaf van een glazen babyfles goed op de flessenspeen. De meeste flessenspenen hebben een anti-koliek systeem, welke ervoor zorgt dat je kindje niet teveel lucht hapt tijdens het drinken. Hierdoor worden krampjes voorkomen of sterk verminderd en dat is een groot voordeel. Daarnaast kun je kiezen uit siliconen- en natuurrubberen spenen. Verder heb je nog de keus uit een smalle- of brede hals van de fles. Een groot voordeel van de brede hals is dat je de fles gemakkelijk vult én schoonmaakt.

Difrax glazen babyfles

1. Difrax glazen babyfles

Het merk Difrax staat bekend om zijn fijne S-fles en deze kun je nu ook in een glazen variant bemachtigen. Difrax biedt verschillende flessen aan, zoals de smalle S-fles met 250ml, maar ook de brede variant met 200ml en 300ml. Naast losse flessen kun je ook kiezen voor een pakket, waarin je een fles en een flessenborstel kunt vinden. Dat is handig, want daarmee houd je de glazen babyflessen gemakkelijk schoon.

Hierboven zie je een blauwe fles, maar je kunt ook kiezen uit een witte- of roze fles. Een groot voordeel van de S-fles is dat hij een anti-colic werking heeft, waardoor voeding en lucht niet met elkaar vermengd worden. Belangrijke voedingsstoffen en vitamines worden behouden én darmkrampjes worden grotendeels voorkomen. De glazen S-fles is gemaakt van duurzaam borosilicaatglas, waardoor hij een lange levensduur heeft.

Bekijk hier alle Difrax glazen babyflessen bij bol

Glazen babyfles Avent

2. Philips Avent glazen fles – set

Net als Difrax is het merk Philips Avent erg populair wanneer het om babyproducten zoals babyflesjes gaat. Hierboven zie je een mooie set glazen babyflessen, waarmee je gelijk klaar bent voor de eerste weken. De Natural-fles van Philips Avent heeft een ultrazachte speen, welke breed en borstvorming is. Daarnaast is de speen flexibel, spiraalvorming én bevat hij comfortkussentjes. Wil je graag fles-en borstvoeding combineren? Dat gaat makkelijker met deze speen, omdat het gevoel van de borst wordt nagebootst.

De fles bevat verder een anti-krampjes ventiel, zodat er zo min mogelijk lucht uit het maagje van je kindje wordt gehouden en krampjes worden voorkomen. Een groot voordeel van glazen babyflessen is dat ze goed tegen grote, plotselinge temperatuurverschillen kunnen, zonder daar slechter van te worden. Door de brede hals van de fles is deze gemakkelijk te reinigen én te vullen. Handig om te weten: de spenen zijn geur- en smaakvrij en worden gemaakt van siliconen. In de set hierboven vind je drie flessen en een fopspeen, maar je kunt ook kiezen voor losse flessen met een inhoud van 120ml of 240ml.

Bekijk hier alle Philips Avent glazen flessen bij bol
Op Amazon.nl kun je vaak goedkopere Avent glazen flessen vinden

Glazen fles van Dr Browns

3. Glazen babyfles Dr Brown

Ben je gek op de flessen van Dr Brown’s, maar wil je graag een glazen fles aanschaffen? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt namelijk ook de fijne flessen van dit merk aanschaffen in een glazen variant. Deze glazen flessen hebben een smalle hals en zijn de standaard flessen van dit merk, maar dan van glas gemaakt. Iedere fles is vrij van BPA (bisphenol A) en heeft een zeer lange levensduur.

De Options+ anti-colic flessen van Dr Brown’s bevatten allemaal een speciaal ventielsysteem, zodat je je kindje vacuumvrij kunt voeden. Hierdoor krijgt je kindje minder last van darmkrampjes en blijven de vitamines behouden. Een ander voordeel van de fles is het afdekschijfje, dat ervoor zorgt dat je de fles gemakkelijk kunt vervoeren, zonder dat de fles gaat lekken.

Bekijk hier de beste deals bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl betaal je vaak minder geld

Tommee Tippee glazen fles

4. Tommee Tippee Glazen babyfles

De kans is groot dat je Tommee Tippee al eerder voorbij hebt zien komen tijdens je zoektocht naar de beste glazen babyflessen. Dit merk biedt onder andere een fijne borstkolf aan, maar ook voor goede luieremmers of andere babyproducten ben je bij dit merk aan het juiste adres. De ‘Closer To Nature’ glazen flessenset is ontzettend populair onder ouders en wordt dan ook graag gebruikt. Wil je graag een duurzaam kraamcadeau geven? Ook dan is dit een goede aanrader! Tip: je kunt ook een losse fles aanschaffen.

In dit pakket vind je een zuigfles van 150ml, 2x een fles van 260ml, 2 opvolgspenen, een fopspeen voor een baby van 0-6 maanden en een flessenborstel. De set is duurzaam en heeft een lange levensduur, wat een van de redenen is dat veel ouders voor deze set kiezen. De glazen zuigflessen zijn recyclebaar en het duurzame glas is van medische kwaliteit, waardoor het wel tegen een stootje kan. Ook deze flessen hebben een anti-koliek systeem, zodat er minder lucht in de melk terechtkomt en je kindje dus minder darmkrampjes zal krijgen.

Bekijk hier alle glazen babyflessen van Tommee Tippee
Amazon.nl heeft leuke prints én scherpere prijzen!

Hevea glazen babyflesjes

5. Hevea glazen fles – 2 stuks

Het merk Hevea biedt glazen babyflessen aan met een inhoud van 240ml, maar ook flessen van 120ml, zoals hierboven. Voor de allerkleinsten zijn de kleine flessen prima, maar voor oudere baby’s kun je beter kiezen voor een fles met meer inhoud. De glazen flessen van Hevea hebben een speen van natuurrubber en een lekvrije dop. Je kunt de flessenspenen ook los aanschaffen, zodat je niet meteen een nieuwe fles hoeft aan te schaffen wanneer deze vervangen moeten worden.

Glazen babyflessen hebben een glad, niet-poreus oppervlak, zodat er geen bacteriën kunnen groeien. Ook nemen glazen flessen geen smaakjes of geurtjes van voeding over die eerder in de fles heeft gezeten. De schroefdop van de fles is ecologisch en vrij van schadelijke stoffen. Een handig voordeel van deze flessen is dat je deze gewoon in de vaatwasser mag stoppen. Dit geldt overigens niet voor de spenen: deze moeten gesteriliseerd worden in kokend water.

Bekijk hier alle Hevea glazen babyflessen bij bol

Natursutten duurzame babyfles

6. Natursutten glazen fles

De glazen flessen van Natursutten zijn lekker basic, stevig en net iets goedkoper dan andere babyflessen. Bij de fles krijg je een zachte natuurrubberen flessenspeen, maar niet iedereen is hier even enthousiast over. Ouders geven dan ook aan dat de Dr. Brown’s flessenspeen een stuk fijner is voor deze fles. Let wel op: niet iedere baby is hetzelfde. Het kan dus prima zo zijn dat jouw kindje het juist heel goed doet op deze speen, welke vrij is van schadelijke, chemische stoffen.

De Natursutten flessen zijn verkrijgbaar in 110ml- en 240ml varianten, zodat er ook voor de kleinsten onder ons een passende fles verkrijgbaar is. Zoals alle glazen flessen kunnen ook deze flessen tegen grote temperatuurverschillen en zijn alle flessen vrij van ftalaten, PVC, BPA en polocarbonaten. Is je kindje klaar voor de beker? Dan kan het glas volledig gerecycled worden. In de set hierboven vind je 2 flessen (240ml p.s.), 2 slow flow spenen en 2 beschermkapjes.

Natursutten fles ervaringen
Het merk Natursutten is nog redelijk onbekend in Nederland en dat is eigenlijk hartstikke zonde. Veel ouders zijn heel tevreden met de flessen, maar de spenen krijgen iets minder goede recensies. Zo stroomt de fles te snel leeg en is hij eigenlijk niet goed afgestemd op baby’s. Een tevreden mama geeft aan dat de flessen perfect zijn wanneer je de flessenspeen van Dr. Brown’s gebruikt.

Bekijk op deze pagina van bol alle Natursutten glazen babyflesjes

BIBS glazen babyfles

7. Bibs glazen fles

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar daar is ‘ie dan: de Bibs glazen fles voor je baby! Stijlvol, zoals je van het merk mag verwachten. Bibs staat vooral bekend om zijn hippe spenen, maar ook deze babyfles van glas doet het momenteel erg goed! Jammer genoeg is hij niet overal verkrijgbaar, maar wij hebben hem voor je gevonden! De fles is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte en heeft een inhoud van 225 ml.

Iedere Bibs fles heeft een ronde natuurrubber speen met een anti-koliek ventiel, zodat je kindje minder lucht binnenkrijgt tijdens de voeding. Ook fijn om te weten: de fles en speen geven geen microplastics af aan de melk! Reinig een fles altijd vóór het eerste gebruik in de vaatwasser of in kokend water. Let wel op: spenen van natuurrubber mogen niet in de vaatwasser.

Bekijk hier alle Bibs glazen drinkflessen

Lansinoh glazen babyfles

8. Lansinoh glazen fles

Lansinoh biedt fijne artikelen om jezelf voor te bereiden op de bevalling, maar ook voor een glazen babyfles kun je bij dit merk terecht. Veel mensen kiezen voor de babyfles van 240ml, omdat ze hier het meest lang plezier van hebben. De glazen fles is ergonomisch gevormd en heeft een brede hals. Hierdoor is hij lekvrij, maar ook eenvoudig te reinigen en te vullen.

De NaturalWave speen van de fles zorgt ervoor dat je baby zijn zuigpatroon kan behouden, maar hij is ook extra zacht en flexibel. Momenteel kun je losse flessen bestellen, maar je kunt ook kiezen voor sets met flessen van 160ml en 240ml. De meeste sets zijn in verhouding een stuk goedkoper dan losse flessen.

Bekijk de Lansinoh glazen babyflessen hier bij bol
Bekijk op deze pagina van Amazon.nl de beste deals!

MAM glazen flesje

9. MAM Glazen babyfles

MAM flessen zijn ontzettend populair en je kunt nu ook kiezen voor een glazen babyfles van dit merk. De flessen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit glas met een mooi design. Wil je graag eens iets anders dan een neutrale look? Dan is de MAM fles een leuke optie. Deze flessen hebben een brede hals, zodat de flessen gemakkelijk te reinigen en te vullen zijn. De MAM flessen zijn in verschillende designs en formaten verkrijgbaar, maar zijn niet allemaal even budgetvriendelijk.

Bekijk alle MAM glazen flessen hier bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl zijn de flessen volop voorradig

Elodie details glazen babyflesjes

10. Glazen babyfles Elodie Details

Je kunt momenteel glazen flessen van Elodie Details aanschaffen in vier kleuren met dezelfde inhoud (max 250ml). Deze flessen zijn temperatuurbestendig en hebben een siliconen behuizing, waardoor ze lekker licht, krasbestendig en duurzaam zijn. De glazen flessen bevatten geen schadelijke stoffen en kunnen tegen allerlei temperaturen. Ook deze glazen flessen hebben een brede hals.

De siliconen speen is geschikt voor kindjes vanaf 0 tot en met 6 maanden en bevat een anti-koliek ventiel. Hierdoor kan je kindje heerlijk drinken, zonder teveel lucht in zijn maagje te krijgen. Je kunt vervangende spenen aanschaffen wanneer deze aan vervanging toe zijn of wanneer je grotere spenen nodig hebt.  De flessen zijn eenvoudig met de hand te reinigen, maar mogen ook gewoon in de vaatwasmachine.

Bekijk op deze pagina van bol veel verschillende glazen flessen van Elodie Details

Andere glazen babyflessen voor je kindje

Hierboven heb je een aantal populaire, goede babyflesjes van glas kunnen bekijken, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Denk aan flesjes van het merk Suavinex, Horigen en Haakaa. De meeste babyflesjes zijn hetzelfde, al kan het materiaal van de speen en de dopjes wel verschillen. Je kunt in de omschrijvingen van de producten altijd lezen van welke materialen de onderdelen gemaakt zijn. Onderstaande links verwijzen je naar de webshop van bol en Prénatal.

Glazen babyfles HEMA

HEMA is zo’n winkel waar je niet voorbij kunt lopen wanneer je een kindje verwacht of hebt. Deze fijne winkel biedt ontzettend veel producten aan voor baby’s en kinderen, maar ook voor aanstaande mama’s. Het is dan ook niet vreemd dat veel ouders op zoek zijn naar de beste glazen babyfles van HEMA! We moeten je helaas teleurstellen, want momenteel biedt HEMA geen glazen drinkfles aan voor je kindje.

Waarom een glazen babyfles kopen?

In het begin van dit artikel heb je al de vele voordelen kunnen lezen over de glazen babyfles. Veel ouders kiezen voor de glazen flesjes om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ook het ontbreken van giftige stoffen is natuurlijk een belangrijke reden om te kiezen voor deze soort flesjes. In Nederland moeten alle aanbieders zich aan strenge veiligheidsnormen houden en tegenwoordig zijn alle producten waaruit je kindje drinkt vrij van BPA. Ga je voor safe? Dan kies je voor een glazen babyfles.

Wat is de beste glazen babyfles?

In dit artikel heb je een aantal heel goede, glazen babyflesjes kunnen bekijken. Na deze lijst hebben we nog een aantal bekende, populaire namen gedeeld van aanbieders die ook goede flesjes aanbieden voor baby’s en peuters. Over het algemeen zijn glazen flesjes hetzelfde, al verschilt het wel van welk materiaal de spenen gemaakt zijn. Daarnaast is vaak ook het design en de inhoud van een babyfles anders en dat is een persoonlijke keuze.

Waarop letten bij aanschaf van een babyfles van glas?

Wij adviseren altijd om goed de reviews van andere klanten door te nemen, omdat je hier waardevolle informatie uit kunt halen. Weinig sterren betekent niet automatisch dat een product slecht is, maar je kunt wel eventuele nadelen opsporen. Wat voor de ene ouder een nadeel is, kan voor jou zomaar een voordeel zijn! Ga dus niet altijd op het aantal sterren af, maar lees de reviews van eerdere kopers.

Daarnaast is het handig om naar de gebruikte materialen van een babyfles te kijken, maar ook naar de prijs. Ouders die voor volledig duurzaam gaan, kopen uiteraard geen glazen babyfles met een plastic schroefdop. Dit is bij het grote deel van de flessen ook niet aan de hand, maar het is altijd verstandig om hierop te letten. Ook qua prijs is het verstandig om op te blijven letten. Sommige glazen babyflessen kosten het dubbele op een andere website = zonde van je geld!

Nog meer duurzame keuzes

Wil je nog meer artikelen lezen die helpen om de enorme berg afval tegen te gaan? Bekijk dan zeker onze andere artikelen! Onder andere wasbare babyproducten zijn de laatste jaren erg populair geworden. Je bespaart niet alleen veel geld, maar het is ook een stuk beter voor het milieu.

Geraadpleegde bronnen: Consumentenbond

Nicole
Scroll naar boven