7X DE TOFSTE ZANDBAK MET DAK

zandbak met dak

Als de mooie dagen zich aandienen, gaan veel (groot)ouders weer op zoek naar het allerleukste buitenspeelgoed voor hun (klein)kinderen! Een zandbak is al jarenlang een groot succes en je kunt dan ook vele exemplaren vinden. Je hoeft tegenwoordig niet meer de deur uit, want online kun je heel gave exemplaren vinden. In dit artikel kun je 7x de beste zandbak met dak bekijken, zodat je kind veilig én uit de zon kan spelen in zijn zandbak! Inclusief budget tips!

Zandbak met dak biedt bescherming tegen de zon

Yes! De mooie, warme dagen staan voor de deur en we willen allemaal weer lekker naar buiten. Als kinderen urenlang buitenspelen, wil je dit natuurlijk wel op een verantwoorde manier. Een zandbak met dak zorgt ervoor dat je kindje beschermd wordt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Let op: zorg ervoor dat je kindje altijd uit de felle, directe zon zit, zodat zijn huidje niet kan verbranden. Een UV-pakje is ook een goede aanrader voor tijdens de warme zomerdagen!

Beste zandbakken met deksel

Als je graag een nieuwe zandbak wilt gaan aanschaffen, zul je er al snel achterkomen dat er ontzettend veel keus is. Kies je voor een mooie zandbak met deksel? Of wil je je kind graag uit de zon houden en kies je voor een luxere zandbak met dak? Dit dak kun je vaak ook gebruiken voor het afsluiten van de zandbak, zodat het zand mooi en schoon blijft. In dit artikel hebben we 7x de beste en leukste zandbakken met dakjes op een rijtje gezet + budget tips & handige informatie!

1. Zandbak met verstelbaar dak (afsluitbaar)

Als je op zoek bent naar een mooie, afsluitbare zandbak met een verstelbaar dak, is dit een mooie tip. Qua prijs zit de zandbak een beetje in het midden en je krijgt hier natuurlijk een goede kwaliteit voor terug. Deze zandbak kan rekenen op vele positieve reviews van klanten en kinderen zijn er gek op! Als de zon draait, verstel je het dak zodat je kindje steeds beschermd wordt tegen de felle UV-stralen van de zon. Deze bak heeft een afmeting van 119 x 120 x 120 centimeter met een zandoppervlak van 106 x 106 centimeter.

De zandbak heeft een grondzeil, maar ook twee bankjes waarop je kind lekker kan zitten. De rugleuningen bieden comfort tijdens het spelen, maar zorgen er na het spelen voor dat het zand netjes en droog blijft. Je kunt de rugleuningen naar beneden klappen, zodat de zandbak volledig wordt afgesloten. Dit is fijn, want je wilt natuurlijk geen bladeren of ontlasting van dieren in het speelzand van je kind! Een ander voordeel is dat de zandbak van weerbestendig gecoat hout gemaakt is, zodat je hem heel het jaar buiten kunt laten staan.

2. Afsluitbare zandbak met neerklapbaar dak 

Veel ouders zijn op zoek naar een zandbak met dak, waarvan het dak gebruikt kan worden om de zandbak mee af te sluiten. Helaas zijn er (nog) niet heel veel exemplaren verkrijgbaar met zo’n speciaal dak, maar dit exemplaar is zeker een aanrader! De zandbak is iets duurder dan de eerstgenoemde zandbak, maar je kunt er vanuit gaan dat je heel lang plezier zult hebben van deze aankoop. Het dak kan de zandbak dus afsluiten, maar zorgt er tijdens het spelen ook voor dat je kindje uit de zon kan spelen met zijn zand.

Het dak van de zandbak is verstelbaar, zodat je hem kunt kiepen als de zon draait. Ook deze bak is voorzien van stoelen, zodat je kind zittend aan spelen. Let wel op, want zandbakken worden altijd als bouwpakket geleverd. Na ontvangst zul je als ouders dus even aan de slag moeten, voordat je kind kan spelen. Deze zandbak is gemaakt van grenen hout (geïmpregneerd) en heeft een afmeting van 122 x 120 x 123 centimeter.

3. Ladanas zandbak

Deze Ladanas zandbak is ook erg geliefd en verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, geel en groen. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit verschillende afmetingen van 120 en 140 centimeter. Op dit moment gaan de zandbakken van Ladanas heel snel, zodat er nog maar een paar kleuren en afmetingen verkrijgbaar zijn. De grenenhouten zandbak heeft twee opklapbare bankjes en natuurlijk een dak om je kind te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. De bankjes zorgen ervoor dat je de bak kunt afsluiten en ook het dak kan naar beneden worden gelaten na het spelen.

Veilig spelen is voor alle ouders met jonge kinderen belangrijk en het is dus belangrijk dat je altijd goed let op de kwaliteit van een product. Deze zandbak heeft bijvoorbeeld afgeronde randen, zodat je kindje zich niet zomaar zal bezeren aan de hoeken. Daarnaast is het hout geschaafd, gepolijst en uiteraard ook geïmpregneerd. Voor het verstelbare dak is gebruikgemaakt van waterdicht materiaal, afgezet met sterke naden. In de bak zitten voorgeboorde gaten, zodat de montage heel eenvoudig zal gaan.

4. Zandbak boot met dak

Als je de laatste trends op het gebied van buitenspeelgoed in de gaten hebt gehouden, ben je de zandbak boot vast al tegengekomen. Zo’n boot staat ten eerste hartstikke leuk in de tuin, maar de zandbak lijkt ook net echt! De ervaring leert dat kinderen het niet alleen leuk vinden om met zand te spelen in de boot, maar ook rollenspellen spelen. Ga je voor heel veel uren speelplezier en wil je toch graag dat je kindje uit de zon speelt? Dan is deze zandbak boot een leuke tip!

In de boot vind je een bankje, zodat je kind bijvoorbeeld ook lekker kan eten of lezen in zijn boot. Daarnaast zit er in de boot een anker, een stuur en een reddingsgordel! De waterdoorlatende bodemfolie zorgt ervoor dat er geen onkruid door het zand zal groeien, zodat het zand ook echt lekker schoon blijft. Deze zandbak boot heeft een totale afmeting van 103 x 160 x 78 centimeter en de zandbak zelf heeft een binnenmaat van 20,9 x 101,5 x 70 centimeter.

5. AXI Lily zandbak met dak

Als je vaker artikelen leest op MamaGroeit.nl, ben je het merk AXI al vaker tegengekomen. In ons andere artikel met de beste en leukste zandbakken (met deksel) heb je ook al een exemplaar van AXI kunnen bewonderen, maar ook voor zandbakken mét een dakje kun je bij het merk terecht. De AXI Lily zandbak is erg geliefd onder ouders en hun kinderen, maar let op: het dakje moet met twee personen naar beneden worden geklapt! Niet alle ouders vinden dat heel handig, dus het is verstandig om hier rekening mee te houden.

Deze zandbak is geschikt voor ongeveer 225 kilo aan zand en biedt natuurlijk voldoende ruimte om de mooiste zandkastelen te maken. Het dak zorgt ervoor dat je kindje in de schaduw kan spelen en na het spelen sluit hij de zandbak af. Hierdoor zul je de volgende dag geen bladeren of kattendrolletjes in het zand vinden! Bij de zandbak wordt een gronddoek mee geleverd, wat de groei van onkruid voorkomt. Natuurlijk wordt water wel doorgelaten, dus dit zal na een regenbui gewoon wegspoelen.

De AXI Lily zandbak is gemaakt van FSC 100% Hemlock hout, wat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Maak je graag een milieubewuste keus? Dan is dit een goede tip! Een ander voordeel is dat het hout niet splintert en bestand is tegen regen en andere weersinvloeden. Het hout is al eens behandeld én resistent tegen houtrot, zodat je er lang plezier van hebt. Een ander voordeel is de lange garantietermijn van maar liefst 10 jaar!

6. LuxeLiving zandbak met dakje

De zandbak met dak van LuxeLivin’ is de goedkoopste in dit artikel, maar ook direct de kleinste. Heb je niet zoveel ruimte in de tuin? Dan is dit een heel mooi exemplaar om te overwegen. Let wel op, want soms is er een levertijd van zo’n 2 weken. Deze zandbak is ook gemaakt van geïmpregneerd grenenhout, dat resistent is tegen houtrot en extra stabiel. Het stoffen dak van de bak houdt je kind uit de zon en is ook eenvoudig te verwijderen. Wil je het dakje graag wassen? Dan is dat geen probleem!

7. Buitenspeelhuis met zandbak

Let op: het gaat hier om een zandbak met een dak, maar zonder bodem. Je kunt natuurlijk zelf een gronddoek aanschaffen, wat aanbevolen wordt om onkruidgroei tegen te gaan. Op deze pagina van Amazon.nl kun je goedkope gronddoeken vinden. Deze zandbak lijkt veel op een huisje en is gemaakt van geïmpregneerd grenenhout. Dit hout is uiteraard ook resistent tegen houtrot en zorgt ervoor dat je lang plezier zult hebben van je aankoop.

Deze zandbak heeft een afmeting van 128 x 120 x 145 centimeter en is daarmee iets groter dan de andere zandbakken in dit overzicht. Na het ontvangen van de zandbak moet je nog even aan de slag, maar er wordt natuurlijk een handige gebruiksaanwijzing meegeleverd. Als je het liefst gewoon een stevig, vastzittend dak wilt op de zandbak, is dit de juiste keus.

Waarom kiezen voor een zandbak met dak?

Een belangrijke reden om te kiezen voor een zandbak met dak is dat je kindje beschermd wordt tegen felle zonnestralen. Daarnaast dienen sommige dakjes van zandbakken ook als deksel, zodat het zand beschermd wordt tegen weersinvloeden. Een zandbak met dak is vaak niet (veel) duurder dan een normale zandbak, waardoor de keus een stuk makkelijker wordt.

Goedkope zandbakken kopen

Zandbakken zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten, zodat de kans klein is dat je geen geschikt exemplaar zult vinden. Sommige ouders willen graag een zandbak met deksel, anderen graag een simpele zandbak en weer andere ouders kiezen voor een zandbak met dak. Het voordeel van een zandbak met een dakje of deksel is dat je geen uitwerpselen van dieren in het zand zult aantreffen en dat het zand ook niet vies zal worden door weersinvloeden.

De prijzen van zandbakken verschillen nogal, dus het loont om verschillende aanbieders te checken. Vaak kun je tientallen euro’s besparen door simpelweg de aanbiedingen in de gaten te houden of websites te controleren met lagere prijzen. Amazon.nl is een steeds populairdere website om grote aankopen te doen, omdat je vaak veel geld kunt besparen. De verzending is vaak gratis en je aankoop wordt ook gewoon de volgende dag verzonden. Let wel op: zandbakken duren soms iets langer, vanwege de grootte van het product.

Welke bodem voor zandbak?

Het is allereerst belangrijk om de zandbak op een stevige bodem neer te zetten die ook nog eens egaal is. Hierdoor zorg je ervoor dat de zandbak stevig op de grond staat en dat hij dus niet wiebelt. Daarnaast is het belangrijk om een grondzeil onder de bak neer te leggen, zodat er geen onkruid in/door het zand zal groeien. Veel mensen kiezen als onderlaag voor worteldoek (ook wel anti-worteldoek genoemd), zodat onkruid geen kans krijgt om te groeien. Dit is ook handig voor wanneer je de zandbak op gras plaatst, zodat er geen gras door het zand groeit.

Hier moet je op letten bij aanschaf van een zandbak

Als je een zandbak met dak gaat aanschaffen, zijn er een paar punten waarop je moet letten. Laat je kind veilig spelen en zorg dat je een zandbak van goede kwaliteit in huis haalt.

Kwaliteit / materiaal / veiligheid

De meeste zandbakken zijn gemaakt van geïmpregneerd grenenhout. Dit materiaal gaat lang mee en je zult dan ook jarenlang plezier hebben van je aanschaf. Let altijd goed op de afwerking van de zandbak, zodat je kind op een veilige manier kan spelen. Afgeronde hoeken zijn een groot pluspunt, want dan is de kans een stuk kleiner dat je kind zich zal bezeren aan de hoeken. Daarnaast zijn sommige zandbakken geschaafd en gepolijst, zodat er geen splinters in de vingers van je kind terechtkomen.

Ook is het verstandig om op het materiaal van het dak te letten. De meeste dakjes zijn gemaakt van waterdichte stof, met een factor 50 bescherming. Hierdoor zit je kind lekker uit de zon, maar loopt het water er ook niet doorheen als je de zandbak hebt afgesloten met het dak.

Eventuele extra’s

Een doorsnee zandbak heeft geen dak, geen deksel en geen bankjes. Als je een zandbak met dak gaat aanschaffen, is de zandbak vaak ook voorzien van bankjes. Je kunt de zandbak eenvoudig afsluiten door middel van de bankjes en in sommige gevallen kan het dak ook nog neergeklapt worden. Dit is overigens niet bij alle exemplaren het geval, dus het is verstandig om van tevoren goed te kijken naar de mogelijkheden van de zandbak.

Reviews van klanten

Het is altijd verstandig om de reviews van andere klanten door te nemen, want hierin kun je veel waardevolle informatie vinden. Lees bijvoorbeeld meer over de kwaliteit van een zandbak, eventuele nadelen en de prijs/kwaliteit verhouding. Let wel op, want wat voor de één een voordeel is, zal voor de ander weer een nadeel zijn. Ga dus zeker niet altijd af op de sterren, maar lees de reviews aandachtig door.

Relevante artikelen

Op Mamagroeit.nl kun je veel artikelen lezen over buitenspeelgoed. Een zandbak met dakje is een leuke tip, maar je hebt natuurlijk nog veel meer keus. Hieronder kun je een aantal links bekijken naar populaire artikelen.

Scroll naar boven