Beste antilekbeker kopen? 7x de beste antilekbekers!

beste antilekbeker

Welke ouder kent het probleem niet? Natte luiertassen door een lekkende beker, een plakkerige vloer doordat je kindje zijn beker heeft laten vallen. Deze situaties zijn gemakkelijk te voorkomen door te kiezen voor de beste antilekbeker! Maar wat is de beste beker voor je kindje en welke antilekbeker lekt echt niet? In dit artikel vind je 7x de beste antilekbekers van dit moment!

De beste antilekbeker maakt je leven een stuk schoner!

Irriteer je jezelf ook mateloos aan antilekbekers die zo lek zijn als een mandje? De ene reclame is nog mooier dan de ander, maar heel veel bekers lekken gewoon lekker door. Ben je het constant schoonmaken zat en wil je een beker die echt niet lekt? Bekijk dan zeker onze goede tips in dit artikel! Wij zijn voor je op zoek gegaan naar de beste antilekbekers die ervoor zorgen dat je leven een stuk schoner wordt!

1. Munchkin beker 360 – Miracle trainer – beste antilekbeker

De oefenbeker van Munchkin staat met stip op nummer 1 en heeft dan ook vele voordelen. Deze oefenbekers zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en formaten, zodat je zeker een passende beker voor je kindje vindt. Voor de allerkleinsten zitten er handgrepen aan de beker, maar deze kun je er later ook afhalen zodat je kindje een gewone beker heeft.

Officieel wordt deze Munchkin Miracle oefenbeker aangeraden voor kinderen vanaf 6 maanden, maar sommige kindjes hebben pas op iets latere leeftijd door hoe ze uit deze beker moeten drinken. Deze Miracle 360 beker is een drinkbeker waarbij je kindje van alle kanten kan drinken, wat een fijne eigenschap is.

Daarnaast heeft de beker ook geen tuit, maar een klep die automatisch sluit na het drinken. Ook dit is een fijne eigenschap, want een tuit is helemaal niet zo goed voor de tandjes. Ook is de overgang naar een normale, open drinkbeker een stuk gemakkelijker na het gebruiken van deze oefentrainer. De Munchkin 360 bekers zijn gemaakt van BPA-vrij materiaal, zodat je kindje op een veilige manier kan drinken.

Tip: voor deze bekers zijn ook handige deksels verkrijgbaar! Bekijk ze op deze pagina van bol.

2. Nuby Flip It oefenbeker : beste antilekbeker

Ook de oefenbeker van Nuby is erg populair onder ouders! Deze fijne antilekbeker lekt écht niet en zorgt ervoor dat de boel een stuk schoner blijft na het drinken. De Nuby Flip It is verkrijgbaar voor verschillende leeftijden en iedere drinkbeker heeft dan ook zijn eigen voordelen. Voor jonge kinderen vanaf 12 maanden is er de bovenstaande drinkbeker, die je ook in andere kleuren kunt bestellen.

Voor kinderen vanaf zo’n 3 jaar zijn er grotere drinkbekers verkrijgbaar, met hetzelfde principe. Ga je lekker met de auto op vakantie en wil je geen rommel op de achterbank? Dan raden we je zeker de Nuby Flip It aan voor jongere kinderen! Met de Nuby Flip It vanaf 12 maanden leert je kindje uit een rietje drinken, zonder te lekken! Let wel op: de fles hoort te klikken als hij goed dicht zit.

3. Dr Brown’s 360 Cheers drinkbeker

Deze stijlvolle drinkbeker van het merk Dr Brown’s is een fijne 360 beker die veel lijkt op de Munchkin bekers. Volgens ouders lekt deze beker echt niet en zeg nu zelf: is het geen super schattige beker? De handvatten zorgen ervoor dat je kindje de beker goed zelf kan vasthouden, zodat hij zelf kan leren drinken, zonder te morsen.

De Dr Brown’s Cheers 360 drinkbeker is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden en heeft een inhoud van 200 ml. Een ander groot voordeel is dat deze oefenbeker gewoon in de vaatwasser mag, zodat je geen omkijken hebt naar het reinigen van de beker. Ook bevat de beker een handige afsluitdop, zodat je hem gemakkelijk mee kunt nemen in de luiertas. De drinkbekers zijn ook verkrijgbaar in 300 ml formaten en in andere kleuren/designs.

4. OXO Tot drinkbeker – Sippy

De OXO Tot Sippy drinkbeker is ook een topper die zeker niet in de lijst mag ontbreken. Veel ouders zijn enthousiast over deze antilekbeker en gebruiken hem heel graag. Voor de allerkleinsten zijn er de handige handvatten, zodat je kleintje ook zelf kan oefenen met drinken. Je kunt deze beker overigens mét of zonder handvatten aanschaffen, in verschillende formaten.

Is je kindje groter geworden? Dan kun je de handvatten er gemakkelijk vanaf halen. In het deksel zit een speciale holte die genoeg ruimte laat voor het neusje van je kind en de lekvrije luchtklep laat de druk ontsnappen. Heerlijk drinken zonder morsen kan dus echt! Deze bekers zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren en zelfs in voordeelverpakkingen van 6!

5. Jippies drinkbeker – beste antilekbeker – budget tip

De drinkbekers van Jippies hebben een slim antilek systeem en een inhoud van 175ml. Door de tuit is deze beker ook geschikt voor jongere kinderen en daarnaast ook nog eens leuk in prijs. Jippies drinkbekers mogen gewoon in de vaatwasser na gebruik, zodat je verzekerd bent van een goede reiniging. Dat is is belangrijk, want jonge kinderen hebben nog geen perfect afweersysteem.

Een klein nadeel is dat je niet van tevoren weet welke kleur je zult ontvangen, dus dit blijft een verrassing. Maakt de kleur niets uit? Dan is dit zeker een aanrader! In iedere verpakking zitten twee flessen, zodat je weer een tijdje vooruit kunt.

6. Tommee Tippee – beste antilekbeker – Drinking cup

Bij het merk Tommee Tippee kun je voor verschillende drinkflessen terecht, waarvan de bovenstaande een fijne antilekbeker is. Met een inhoud van 260ml is hij geschikt voor wat oudere kinderen, vanaf 12 maanden ongeveer. Het antilek-ventiel is gemakkelijk schoon te maken en de beker heeft een tuit voor het nemen van kleinere slokken. Op die manier stimuleer je het drinken uit een open beker.

Een ander groot voordeel is dat de beker geïsoleerd is, zodat de drank langer koel blijft. Uiteraard is deze antilekbeker vrij van BPA, zodat je kind op een veilige manier kan drinken.

7. Antilek tuitbeker van Difrax

Het merk Difrax is voor de meeste ouders geen onbekend merk. De populaire speentjes en flessen zijn ontzettend geliefd onder ouders en dat geldt ook voor deze antilek tuitbeker van Difrax. Je kunt deze antilekbeker vanaf de leeftijd van 9 maanden geven aan je kindje, zodat hij zelf kan leren drinken.

Let op: deze Difrax tuitbeker heeft een harde tuit. Veel ouders (en kinderen) vinden dit fijn, maar er zijn ook ouders die liever een siliconen tuit aan een drinkbeker zien. De handvatten kun je eraf halen wanneer je kindje groter is geworden en het antileksysteem bevat 2 standen. Op die manier kun je zelf de drinksnelheid van de beker aanpassen.

Wat is de beste antilekbeker?

Hierboven heb je een aantal goede antilekbekers kunnen bekijken, maar de béste antilekbeker is voor ieder kind anders. Is je kind al toe aan een rietje of heeft hij een tuitbeker nodig? Denk je dat hij de werking van een 360 oefenbeker al begrijpt? En welke drinkbeker lekt écht niet?! Vooral dat laatste is erg belangrijk voor ouders, want je koopt tenslotte niet voor niets een antilekbeker!

Tegenwoordig worden er heel veel antilekbekers geproduceerd, maar het is goed om te weten dat alle bekers toch wat kunnen lekken. Denk aan het moment dat je kind keihard zijn beker op de grond gooit, zodat er een ventiel los schiet. Een antilekbeker is gemaakt om niet te lekken tijdens het drinken en dat lukt bij de meeste bekers heel goed. Ze zijn echter niet gemaakt om als voetbal gebruikt te worden, dus probeer dit ook te voorkomen.

Welke beker vanaf 1 jaar?

Ieder kind is anders en ook de ontwikkeling van kinderen loopt niet altijd gelijk. Sommige kinderen drinken vanaf 6 maanden al zonder problemen uit een 360 oefenbeker, terwijl het andere kind dat pas vanaf 18 maanden doet. Kijk goed naar wat je kindje fijn vindt en waar hij het beste uit drinkt. Merk je dat hij gefrustreerd raakt? Zet de beker dan een tijdje aan de kant en probeer een andere.

De meeste kinderen vanaf 12 maanden kunnen uit Munchkin 360 Miracle bekers drinken, maar een rietje is net iets te lastig. Ons advies is dan ook om met de zeer geliefde Munchkin Miracle 360 beker te beginnen.

RELEVANTE ARTIKELEN

Nicole
Scroll naar boven