Speeltoestel tuin : de mooiste speeltoestellen op een rij!

Speeltoestel tuin

Ben je voor het voorjaar op zoek naar een mooi speeltoestel voor in de tuin? Je bent niet de enige! Van Wickey speeltoestel tot het geweldige Smoby speelhuis: de keuze is tegenwoordig enorm. Maar wat is nu het leukste speeltoestel? Kies je voor een huisje of een klimrek? Speeltoestel tuin : bekijk hier de leukste speeltoestellen van nu!

Waarom kiezen voor een speeltoestel in de tuin?

Anno 2024 weten we het als ouders als geen ander: kinderen zitten (vaak) teveel binnen, achter een scherm en zijn met geen mogelijkheid buiten te krijgen. Door een leuke, uitdagende omgeving te creëren in de tuin kun je ervoor zorgen dat dit zal veranderen. Een speelhuisje of speeltoestel zorgt voor heel veel speelplezier en zorgt er ook voor dat je kind(eren) ook buiten iets te doen heeft. Een win-winsituatie! Weg iPad = Hallo buitenspelen en frisse lucht!

Ook voor gastouders en scholen zijn speeltoestellen een musthave! Ben je van plan om te gaan starten als gastouder en zoek je een leuke aanvulling voor de gastkindjes in de tuin? Bekijk dan zeker onze lijst met de leukste speeltoestellen van dit moment en zorg voor een geweldige omgeving!

Speeltoestel tuin, wat is de leukste?

Er zijn veel verschillende speeltoestellen voor in de tuin verkrijgbaar en daar zitten erg leuke exemplaren tussen. Iedereen heeft een andere smaak, dus er is niet één exemplaar de leukste voor iedereen. Kies je voor een Smoby speelhuisje van kunststof of ga je toch voor een houten speelhuisje met een glijbaan en schommel?

Kijk naar wat de kinderen leuk vinden, hoe oud ze zijn en bedenk van tevoren wat de wensen en eisen zijn. Hierdoor voorkom je een miskoop en heb je jarenlang plezier van je aankoop! Onlangs schreven we een uitgebreid artikel over de leukste kindertuinhuisjes van hout, welke je op deze pagina kunt lezen. In dit artikel kun je heel veel gave tuinhuisjes vinden voor je kind, inclusief handige budget tips om geld te besparen.

Speeltoestellen goedkoop of in de sale

Je kunt tegenwoordig allerlei speeltoestellen aanschaffen voor in de tuin en de prijzen variëren enorm. Let bij erg goedkope speeltoestellen goed op de kwaliteit én veiligheid. Steken er geen scherpe punten uit? Is het toestel stabiel en gemakkelijk te monteren? Vaak is goedkoop toch echt duurkoop en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Duurdere speelhuisjes in de aanbieding/sale aanschaffen is vaak een stuk verstandiger. Aanbieders geven vaak scherpe kortingen op bepaalde momenten van het jaar, waardoor je per saldo een stuk voordeliger uit bent. Tijdens de wintermaanden zijn speelhuisjes en speeltoestellen bijvoorbeeld vaak een stuk goedkoper dan in de zomer. Bekijk hieronder een lijst met de leukste, meest populaire speeltoestellen van dit moment!

1. WICKEY speeltoestel tuin MultiFlyer : meest populair!

Tijdens je online zoektocht ben je de geweldige speeltoestellen van WICKEY vast al tegengekomen. Het merk biedt verschillende, houten speeltoestellen aan welke erg leuk zijn voor kinderen. Dit multifunctionele speeltoestel is een ware musthave voor alle ouders met jonge kinderen die graag buiten spelen! Het toestel bevat onder andere een schommel, een glijbaan, een zandbak, klimladder, speeltoren en een houten speeltuig.

(Verderop in de lijst vind je nog andere speeltoestellen voor in de tuin van WICKEY)

Het WICKEY speeltoestel is gemaakt van geïmpregneerd massief hout en goed getest op veiligheid en kwaliteit. Je kunt er dus vanuit gaan dat je met deze aankoop een veilig en goed speeltoestel in huis haalt! Het platform heeft een hoogte van 120cm!

De set bestaat uit: golfglijbaan (220cm) met wateraansluiting, 4 schommelhaken met kunststoflaag, 2 schommelzitjes met verstelbare touwen, 5 klimstenen, een stuur, 4 handgrepen, een telescoop, schuine klimladder, rechte klimwand, houten dak, Wickey sticker, zandbak, afdekkappen (voor de schroeven), montagehandleiding.

Dit speeltoestel is verkrijgbaar in meerdere kleurcombinaties en er geldt een garantie van twee jaar. Wanneer je voor dit uitgebreide speeltoestel kiest, wordt het geleverd door een transportbedrijf na een telefonische afspraak. Let er dus op dat je een correct telefoonnummer doorgeeft.

2. Fatmoose speeltoestel hout

Qua uitstraling heeft het speeltoestel voor in de tuin van Fatmoose wel iets weg van de WICKEY speeltoestellen. Dit speeltoestel is nog uitgebreider dan de WICKEY variant en daar betaal je dan ook meer geld voor. De Fatmoose klimtoren RiverRun Royal XXL met SurfSwing is stoer en geschikt voor alle kids die heerlijk willen spelen. Let op: dit klimtoestel heeft een adviesleeftijd van 3+ jaar.

Door de vele mogelijkheden van deze stoere klimtoren zullen kinderen zichzelf niet snel vervelen. Klim, schommel of kijk via de uitkijktoren wie de klimtoren allemaal benaderen!

Dit speeltoestel komt met een klimplatform, een rechte klimwand, schuine klimladder, toren met kantelen, toonbank, wiebelbrug, zandbak, golvende glijbaan met water-aansluiting, 2 schommelzitjes, 4 schommelklemmen en een MagicSurf wiebelplank. Daarnaast vind je nog een paar extra’s in het pakket: een StreetPilot racestuur, telescoop, gele band, klimstenen, veiligheidshandgrepen, zeil, stickers en een montagehandleiding.

3. WICKEY speeltoestel tuin TurboFlyer

Dit speeltoestel van WICKEY is geschikt voor kinderen van drie tot zes jaar, dus hier moet je zeker op letten wanneer je een speeltoestel wilt gaan aanschaffen. Wil je langer plezier hebben van een toestel in de tuin? Dan kun je beter voor een hoger platform kiezen. De WICKEY TurboFlyer heeft een platform van 90 centimeter hoog. Een klein nadeel volgens klanten: je moet alles zelf aftekenen en boren, wat veel tijd kost.

Ook dit toestel is gemaakt van stevig geïmpregneerd massief hout en getest op veiligheid en kwaliteit. Let op: wil je het toestel graag uitbreiden met meerdere schommels? Dat is bij deze versie van de TurboFlyer niet mogelijk. Wat zit er allemaal in de set?

Een golfglijbaan met wateraansluiting (175cm), touwladder met sporten, 3 schommelhaken, een schommelzitje met verstelbare touwen, 5 klimstenen, een schommelverbinder, 4 handgrepen, een telescoop, telefoon, schuine klimladder, rechte klimwand, weerbestendig dakzeil, markies, zandbakken, afdekkappen en montagehandleiding.

4. Speelhuisje met glijbaan en schommel Buckley Hill

Backyard Discovery heeft deze mooi speeltoren “Buckley Hill” in het assortiment, welke perfect geschikt is voor elk formaat tuin. Ondanks dat de speeltoren heel veel leuke activiteiten biedt, neemt hij maar weinig ruimte in beslag. Laat de kinderen zich in de buitenlucht vermaken en zorg voor eindeloos speelplezier!

Dit speeltoestel voor in de tuin bevat een supersnelle glijbaan, een schommelbalk met bandschommels, combinatie van een rotswandladder en een lager gelegen fort, wat ook kan dienen als zandbak. Multifunctioneel toestel? Zeker! Het huisje is groot genoeg om lekker in te spelen en met een roetsjjjjj glij je van de glijbaan!

De speeltoren is van cederhout gemaakt, met een strakke noesten structuur. Door het gebruik van deze structuur komen er minder snel scheurtjes in het hout en op die manier is je speeltoestel een stuk duurzamer! Van tevoren is het speeltoestel behandeld met watergedragen beits.

Praktisch: de speeltoren is voor maximaal 9 kids tegelijk geschikt, voor de leeftijd van 3 tot 10 jaar, er past 40 kilo zand in de zandbak en je krijgt een garantie van 2 jaar. Verder is het platform 100 centimeter hoog en zijn dit de afmetingen van de speeltoren: 310x270x230 (LxBxH).

5. Goedkope speeltoestellen

Wanneer je op zoek gaat naar een goedkoop speeltoestel, kom je niet heel veel leuke toestellen tegen. Voor een gemiddeld, weinig-uitgebreid speeltoestel betaal je vaak al meer dan €200,00. De meeste speeltoestellen voor in de tuin zijn gemaakt van hout, wat ook meteen een duurzame keus is. Hierboven kun je een vrij “goedkoop” speeltoestel bekijken, maar voor echt goedkope toestellen zul je je tot tweedehands exemplaren moeten beperken.

Voor de TinyCabin van WICKEY betaal je iets meer, maar daarvoor krijg je dan ook gelijk behoorlijk wat activiteiten voor terug. Op het speeltoestel TinyCabin kan je kind lekker klimmen, schommelen, klauteren en glijden! Je bent met de speeltoestellen van WICKEY hoe dan ook verzekerd van zowel veiligheid als kwaliteit.

6. Speeltoestel tuin WICKEY kasteel / klimtoren

Sommige ouders willen net even iets anders dan anders en kiezen voor een kasteel klimtoren! De KnightFlyer is één van de populaire speeltoestellen uit de Flyer-Serie van WICKEY en krijgt dan ook zeer lovende recensies. Bij alle toestellen van WICKEY kun je uitgaan van optimale kwaliteit en veiligheid.

Het platform van deze klimtoren is 120 centimeter, waardoor je hier lange tijd plezier van kunt hebben. Wist je dat het huisje verschillende mogelijkheden qua opstellingen heeft? Daarnaast ben je ook weer verzekerd van een hoop extra’s, zoals: de golfglijbaan (220cm) met wateraansluiting, een touwladder met sporten, schommelzitje, schommelverbinder, handgrepen, telefoon, schommelhaken, een zeil, klimladder (schuin, winkel met afdak, folie, zandbakken en een montagehandleiding.

7. FATMOOSE Speeltoestel tuin voor grote gezinnen of scholen

Dit super-de-luxe, uitgebreide speeltoestel voor in de tuin is niet voor iedereen weggelegd. Ten eerste moet je natuurlijk genoeg ruimte hebben om dit enorme speeltoestel kwijt te kunnen, maar daarnaast is het ook geen goedkoop speeltoestel. Doorgaans wordt dit speeltoestel aangeschaft door scholen, kinderdagverblijven en mensen met een groot budget.

Dat dit toestel een eyecatcher in de tuin is, staat buiten kijf. De uitstraling van het geheel is ontzettend leuk en uitnodigend voor kinderen om in te spelen. Kids kunnen zichzelf via het touw omhoog trekken, de klimwand beklimmen van de speeltoren of gewoon lekker van de glijbaan glijden. Gebruik de klimladder om op een ander platform terecht te komen!

Dit krijg je wanneer je het speeltoestel gaat bestellen: speelhuis op een platform, een geheime ingang, schuine klimwand, een stevige ladder, toonbank, 2 rechte klimladders, een zandbak, glijbaan met wateraansluiting, nestschommel, schommelklemmen, schommelzitjes, schommelhaken voor nestschommel, klimnet, klimtouw met knopen, scheepsstuur, racestuur, klimstenen, 2 telescopen, veiligheidshandgrepen, zeil, stickers en natuurlijk een handige montagehandleiding.

Er is gebruikgemaakt van geïmpregneerd massief hout en het speeltoestel is gemaakt in Duitsland. Het platform van het speeltoestel is 150 centimeter, zodat de kinderen heel lang plezier hebben van dit mooie speeltoestel. Er is bovendien sprake van een 10 jaar lange garantie op alle houtelementen.

Waar moet je op letten bij aanschaf speelstoel tuin?

Als je van plan bent om een speeltoestel voor in de tuin te gaan kopen, kom je er al snel achter dat dit geen kleine aankoop is. Om een miskoop te voorkomen, is het verstandig om op een aantal punten te letten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Kwaliteit en veiligheid van het speeltoestel

Speeltoestellen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, waardoor het aanbod enorm is. Vaak zijn goedkope speeltoestellen van mindere kwaliteit en daarnaast ook niet altijd even veilig. Kijk altijd goed naar scherpe delen die kunnen uitsteken en de stevigheid van een speeltoestel. Vaak kun je in de reviews van andere klanten lezen over de kwaliteit van een toestel.

Adviesleeftijd

Sommige speeltoestellen voor in de tuin zijn niet geschikt voor heel jonge kinderen, omdat deze bijvoorbeeld vrij hoog zijn. Zorg ervoor dat je een toestel uitkiest dat aansluit op de leeftijd van je kindje, zodat je zeker weet dat hij veilig kan spelen. De adviesleeftijd wordt altijd duidelijk aangegeven door de fabrikant.

Onderhoud

In dit overzicht heb je houten speeltoestellen kunnen bewonderen, welke momenteel het meest populair zijn. Houten speelhuisjes zijn duurzaam, stevig en vaak van heel goede kwaliteit. Als je een speeltoestel ontvangt, zit hier altijd een duidelijke montagehandleiding bij, waarin je meer kunt lezen over het onderhoud van het toestel. Wil je graag lang plezier hebben van het huisje? Lees dit dan goed door.

Aanbiedingen speeltoestel tuin

Als je tientallen euro’s wilt besparen, is het verstandig om de aanbiedingen in de gaten te houden. Vaak worden speeltoestellen voor veel minder geld aangeboden op Amazon.nl! De garantie en levertijd is (meestal) hetzelfde, maar je kunt wel veel geld besparen. Daarnaast zijn speeltoestellen tijdens de wintermaanden vaak een stuk goedkoper, omdat de vraag hiernaar een stuk lager is.

Reviews van andere klanten

In reviews van andere klanten staat vaak waardevolle informatie over de kwaliteit van een speeltoestel. We raden aan om de reviews van duurdere producten altijd door te nemen, zodat je geen miskoop doet. Lees bijvoorbeeld over de duurzaamheid en garantie van een product, zodat je weet wat je in huis haalt.

RELEVANTE ARTIKELEN

Nicole
Scroll naar boven