Dit zijn de 10 leukste Sinterklaasboeken van dit jaar

Als je op zoek bent naar de leukste Sinterklaasboeken van 2024, hebben we goed nieuws. Speciaal voor onze lezers hebben we een top 10 van de allerleukste boeken samengesteld. In het overzicht ontdek je boeken voor verschillende leeftijden, op basis van populariteit. Denk aan de vernieuwde ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons, maar ook aan ‘Het Grappigste Sinterklaasboekje van de hele wereld’! Bekijk snel onze top 10 en ontdek de leukste Sint-boeken!

Leukste Sinterklaasboeken Top 10 van dit jaar

Van ‘SinterWoezel en Pietje Pip tot ‘Het huis van Sinterklaas’: er zijn ontzettend veel leuke Sinterklaasboeken verkrijgbaar voor jong en oud. Onlangs schreven we een uitgebreid artikel met 40+ tips over de leukste Sinterklaasboeken zonder zwarte Piet, waarin veel leuke tips staan. In onderstaand overzicht kun je de top 10 bekijken van leukste Sint-boeken, zodat de keus een stuk makkelijker wordt!

Snel overzicht van de leukste Sinterklaasboeken

Als je geen zin hebt om het hele artikel door te lezen, maar wel wilt weten wat de allerleukste Sinterklaasboeken van dit jaar zijn, kun je het snelle overzicht bekijken. Bekijk de vernieuwde ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons, maar ook boeken voor peuters en kleuters.

#1Sinterklaas – C. DematonsBekijk op bol.
#2Het Grappigste Sinterklaasboekje ter Wereld Bekijk op bol.
#3Het Sinterklaasboek voor Peuters en KleutersBekijk op bol.
#4Fien en Teun SinterklaasboekBekijk op bol.
#5Het Huis van SinterklaasBekijk op bol.
#6Het Sinterklaasboek – Jaap ter HaarBekijk op bol.
#7De Kleren van SinterklaasBekijk op bol.
#8SinterWoezel en Pietje PipBekijk op bol.
#9Dikkie Dik Wacht op SinterklaasBekijk op bol.
#10Bobbi Viert SinterklaasBekijk op bol.
Sinterklaas van Charlotte Dematons

1. Sinterklaas van Charlotte Dematons

Als je het boekennieuws een beetje hebt gevolgd, heb je het vast al gelezen: het vernieuwde ‘Sinterklaas’ boek van Charlotte Dematons was binnen een mum van tijd uitverkocht. Op dit moment is het boek weer volop verkrijgbaar! De herziene versie sluit beter aan op de moderne tijd en laat prachtige prenten zien. Het boek kost €17,00 bij bol.

Bekijk bij bol

Grappigste Sinterklaasboekje ter wereld

2. Het Grappigste Sinterklaasboekje ter Wereld

Als je kleine kinderen in huis hebt, is de kans klein dat je Marianne Busser niet kent. De auteur heeft veel boeken in verschillende thema’s geschreven, waaronder ‘Het Grappigste Sinterklaasboekje boekje ter Wereld’. Het boek is verkrijgbaar als hardcover, maar je kunt er ook voor kiezen om hem als eBook te bestellen. In dit versjesboek lees je over de grappigste avonturen van Sinterklaas en de Pieten.

Na heel veel jaren samen zijn heeft Sinterklaas veel avonturen beleefd met de Pietjes. Denk aan stoute avonturen, gekke avonturen en vreemde avonturen. Van al deze avonturen heeft hij de allerleukste uitgekozen en opgeschreven in dit boek. Lees over een Sint die zijn bed met een bad verward, over teveel snoepen van pepernoten, de gekste verlanglijsten en een Pietje die maar niet kan stoppen met cadeautjes inpakken.

Bekijk bij bol

sinterklaasboek voor peuters

3. Het Sinterklaasboek voor peuters en kleuters

Het Sinterklaasboek voor peuters en kleuters is een zeer geliefd boek, geschreven door Marianne Busser. Dit boek is jammer genoeg ook zeer slecht verkrijgbaar en momenteel alleen als omdraaiboek aan te schaffen. Een voordeel hiervan is dat je ook meteen een geweldig kerstboek in huis haalt! Als je voor bovenstaand boek kiest, heb je dus een Sint- én een Kerstverhaal, welke beiden perfect geschikt zijn voor peuters en kleuters. De mooie tekeningen zijn gemaakt door de bekende Dagmar Stam.

Het oorspronkelijke boek werd zo vaak verkocht, dat er werd besloten om het boek in een nieuw jasje te stoppen. In het boek lees je alles over het Sinterklaasfeest, op rijm verteld. Deze vorm van lezen wordt gewaardeerd door veel kinderen en bijna alle boeken van Marianne Busser zijn zo opgebouwd. Lees over het paard van Sinterklaas, de stoomboot, over de hoofdpiet, Wegwijspiet en natuurlijk de bakpiet. Daarna lees je over grote- en kleine cadeautjes, maar ook over schoentjes bij de schoorsteen.

Bekijk bij bol

Fien en Teun sinterklaasboek

4. Fien en Teun Sinterklaasboek

Het vrolijke Fien en Teun Sinterklaasboek komt ook voor in ons artikel met de leukste Sinterklaasboeken Zonder Zwarte Piet. Het boek ‘Fien en Teun die Sinterklaas en Pietje spelen’ is een geweldig boek dat geschikt is voor kinderen van 1 tot en met 6 jaar. Als je nog op zoek bent naar het leukste Sinterklaasboek voor in de klas, is dit zeker een exemplaar om te overwegen. Bij het boek zitten verschillende extraatjes, zoals het knutselen van een eigen Sint- of Pietenmuts, samen speculaasbrokken bakken en meezingen met de Sint-medley!

Sinterklaas is in het land! Fien en Teun mogen vanavond eindelijk hun schoentje zetten en kunnen niet wachten tot het zover is! Heel de dag spelen ze dat ze Sinterklaas en Pietje zijn en doen ze alle dingen die Piet en Sint ook doen. Ze strooien met pepernootjes, vullen de schoenen van hun ouders met neppe cadeautjes en pakken allemaal cadeautjes in. Natuurlijk zijn ze heel benieuwd naar of Sint ook iets in hun klompjes doet!

Bekijk bij bol

Het Huis van sinterklaas

5. Het Huis van Sinterklaas

Ook het boek ‘Het Huis van Sinterklaas’ kun je terugvinden in ons andere populaire artikel met de leukste Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet. In het boek lees je over wat er allemaal gebeurt in het huis van Sinterklaas op het moment dat hij niet thuis is. De kleine Pietjes dansen op het dak! Deze Pietjes zijn niet groot genoeg om mee te varen naar Nederland met Sinterklaas, dus passen zij op zijn huis. Hoe dat verloopt, lees je in dit prachtige boek van Naomi Tieman.

Bekijk bij bol

Leukste Sinterklaasboeken ter haar

6. Het Sinterklaasboek – Jaap ter Haar

‘Het Sinterklaasboek’ is een oud boek, geschreven door Jaap ter Haar. Ondanks dat het boek al lang geleden geschreven is, is het nog steeds razend populair. Dit boek is nergens meer nieuw te vinden, maar zo nu en dan kun je tweedehands exemplaren scoren. Op dit moment staan er op BOL.com twee exemplaren: het omkeerboek waarin ook een kerstverhaal staat én bovenstaand boek. Een klein nadeel is dat deze boeken door zijn schaarsheid vaak erg duur zijn.

In Het Sinterklaasboek beleven Otje en Henny de intocht, maken ze verlanglijstjes, zetten ze hun schoen en brengen ze een bezoek aan een heel groot warenhuis. In het warenhuis ontmoeten ze Sint en Piet en daarna beleven ze op 5 december Sinterklaasavond. Ze vinden het hartstikke spannend en Otje vraagt af of zijn wens in vervulling zal gaan, want hij wilt graag een hondje.

Bekijk bij bol

Leukste sinterklaasboeken

7. De Kleren van Sinterklaas

Een jaar geleden werd het boek ‘De kleren van Sinterklaas’ uitgebracht en inmiddels kan het boek rekenen op vele, positieve reviews. De auteur Paul Biegel vertelt op zijn manier over het bezoek van de Sint. Anouk is in de wolken, want ze mag aan haar schoolvriendjes vertellen dat Sinterklaas bij haar komt logeren! Ze heeft zelf gezien dat de koffer met de mijter en de tabberd op de logeerkamer staan! Ga je voor een warm Sinterklaasverhaal? Dan is dit een leuke aanrader.

Bekijk bij bol

Sinterwoezel en Pietje Pip

8. SinterWoezel en Pietje Pip

Voor kleinere kinderen zijn er ontzettend veel leuke Sinterklaasboeken te vinden, waaronder dit exemplaar van Woezel en Pip. SinterWoezel en Pietje Pip gaan de schoen zetten voor Sinterklaas, want hij is weer in het land! Pip wilt graag eens op het paard van Sinterklaas rijden en Woezel tekent zijn verlanglijstje voor de Sint. Middenin de nacht wordt er op het hok van de hondjes geklopt. Zou de wens van Pip uitkomen? Het populaire Sinterklaasboek is erg leuk voor jongere kinderen!

Bekijk bij bol

Dikkie Dik leukste sinterklaasboeken

9. Dikkie Dik Wacht op Sinterklaas

Er zijn maar weinig mensen die Dikkie Dik niet kennen en bij veel ouders roept dit een gevoel van nostalgie op. De boeken van auteur Jet Boeke zijn anno 2023 nog steeds een ongekend succes en je kunt nog steeds nieuwe boeken vinden. Dikkie Dik wacht op Sinterklaas is een boekje voor kinderen vanaf 2 jaar en is geschikt om samen te lezen in de dagen rondom 5 december. Let op: het gaat hier om een (stevig) kartonnen flapjesboek, wat extra leuk wordt gevonden door kinderen!

In het verhaal wilt Dikkie Dik nog lang niet slapen, want hij wilt het moment dat Sinterklaas langskomt niet missen. Vol verwachting wacht hij op het geluid van de hoeven van het paard van Sinterklaas, maar het is steeds een ander dier. En van al die geluiden wordt Dikkie Dik nogal slaperig… Ontdek het hele verhaal met behulp van de flapjes! Ben je gek op Dikkie Dik? Dan is het zeker de moeite waard om de tweedehands boeken op deze pagina van bol te bekijken!

Bekijk bij bol

Leukste Sinterklaasboeken van Bobbi

10. Bobbi Viert Sinterklaas

Ondanks dat ‘Bobbi viert Sinterklaas’ op de laatste plek in dit artikel staat, is het zeker niet het minst leuke Sinterklaasboek! Bobbi-boekjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en vaak worden er bepaalde thema’s aangesproken. Denk aan Kerst, zindelijkheid, naar school, naar de dierentuin enzovoort. Jonge kinderen zijn dol op de Bobbi-boekjes en ze zijn ook erg leuk om te lezen met elkaar!

In het boekje is Bobbi heel blij, maar tegelijkertijd ook hartstikke zenuwachtig. Sinterklaas komt naar Nederland en dat is spannend! Bobbi wacht tijdens de intocht op de Sint, zet zijn schoentje en natuurlijk staat er een grote zak met pakje bij de deur op 5 december! Wat zou Bobbi allemaal krijgen? Tip: vorig jaar kwam het Bobbi Sinterklaas kijk- en zoekboek uit, welke erg leuk is om samen met je kindje te bekijken!

Bekijk bij bol

Leukste Sinterklaasboeken huren

Als je op zoek gaat naar de leukste Sinterklaasboeken, kom je veel verschillende exemplaren tegen. Sommige boeken zijn geschikt voor kleuters, terwijl andere boekjes al geschikt zijn voor kinderen vanaf 1 jaar. Wil je liever geen boek kopen? Dan kun je overwegen om de voorraad in de bibliotheek te bekijken. Ook websites als Marktplaats zijn erg in trek wanneer het om boeken gaat én je kunt hier vaak ouderwetse Sinterklaasboeken vinden.

Leukste Sinterklaasboeken bij de kringloop

Ieder jaar worden er nieuwe Sinterklaasboeken uitgebracht, maar veel mensen willen graag oudere Sint-boeken. Je kunt een poging wagen op websites als Marktplaats, maar ook kringloopwinkels hebben vaak erg leuke boeken! Een ander voordeel is dat deze boeken vaak heel goedkoop zijn!

Relevante artikelen

Als je kleine kinderen hebt, kom je snel in aanmerking met Sinterklaas. Op onze website besteden we jaarlijks veel aandacht aan de feestdagen! Hieronder kun je een klein overzichtje van populaire Sinterklaas-blogs bekijken, welke wellicht relevant voor jullie zijn.

Leukste kartonnen schoorsteen voor Sinterklaas
Pietenpakje HEMA – nieuwste exemplaren
Deze Sinterklaasversiering maakt het huis gezellig

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Nicole
Scroll naar boven