10x De Beste Slaapknuffel voor je Kind

Beste slaapknuffel

Een slaapknuffel met licht en/of geluid zorgt voor een rustgevende omgeving en zorgt ervoor dat baby’s en peuters sneller in slaap vallen. Ook als je kindje vaak wakker wordt ’s nachts, kan een slaapknuffel met white noise- of hartslaggeluiden hem kalm maken. In dit artikel kun je 10x de populairste en beste slaapknuffels voor je kind bekijken!

Wat is een slaapknuffel?

Een traditionele slaapknuffel, ook wel slaaptrainer genoemd, is een normale, pluche knuffel voor tijdens het slapen. Tegenwoordig zijn er echter moderne slaapknuffels met licht en/of geluid die helpen bij het slapengaan. Deze knuffels zijn speciaal ontworpen om een rustgevende situatie te creëren voor het kind. Veel van deze knuffels bevatten een lichtje, maar dat is niet bij alle knuffels het geval. Vaak bevatten ze wel kalmerende melodieën, zodat kinderen rustig worden en sneller in slaap vallen. Daarnaast kun je ook kiezen voor knuffels met een hartslag, welke een kalmerend effect hebben op baby’s en peuters.

Snel overzicht 10x de leukste slaapknuffel

In dit artikel kun je verschillende soorten slaapknuffels kijken, met ieder zijn eigen functies. Als je geen zin hebt om het hele artikel door te lezen, kun je hieronder het snelle overzicht bekijken van de tien leukste slaapknuffels!

#1 Snuzcloud Bekijk op bol
#2 Moonie Beer CaramelBekijk op bol
#3 Lulla Doll SlaapknuffelBekijk op bol
#4 Otter Slaapknuffel Fisher PriceBekijk op bol
#5 Slaapknuffel EgelBekijk op bol
#6 Moonie Konijn met licht en geluidBekijk op bol
#7 Goedkope slaapknuffel pinguïnBekijk op bol
#8 Zaza Hartslagknuffel EzelBekijk op bol
#9 Flow Amsterdam HartslagknuffelBekijk op bol
#10 Fisher Price Bedtijd KnuffelBekijk op bol

Dit zijn de 10 leukste slaapknuffels van dit moment

De laatste jaren nemen slaapknuffels met licht en/of geluid toe in populariteit, waardoor je uit steeds meer knuffels kunt kiezen. In dit artikel hebben we de populairste slaapknuffels voor kinderen op een rijtje gezet, zodat de keus een stuk makkelijker wordt. Uiteraard kun je ook weer prijstips in het artikel vinden, zodat je geld kunt besparen! Tip: slaapknuffels zijn een ontzettend leuk cadeau voor tijdens de feestdagen en kraamtijd!

Snuzcloud slaapknuffel

1. Snüzcloud slaapknuffel

De Snüzcloud slaapknuffel is op dit moment het populairste slaapvriendje voor kinderen. Heeft je kindje last van onrust voor het slapen? Dan helpt de Snüzcloud knuffel hem te kalmeren met behulp van licht en geluid. Het zachte wolkje speelt 4 kalmerende geluiden: pink noise, een slaapliedje, een waterval en een hartslag die lijkt op het geluid in de baarmoeder.

Een groot voordeel van deze knuffel is dat er een volumeknop aanwezig is waarmee je het geluid kunt reguleren. Sommige slaapknuffels hebben maar één volume, wat soms net iets te hard/zacht is. Een ander voordeel is dat deze knuffel ook een nachtlampje is, met een kalmerende roze gloed of zacht wit licht. Deze knuffel kan aan het bedje of co-sleeper worden bevestigd door middel van klittenband.

De knuffel is gemaakt van polyester en heeft een afmeting van 26×17 cm. Het is daarnaast goed om te weten dat deze knuffel werkt op 3x AAA batterijen, welke niet inbegrepen zijn. Met een prijs van ongeveer €28,50 is dit een leuke prijstip en een van de goedkopere slaapknuffels!

De Snüzcloud slaapknuffel is ook verkrijgbaar op deze pagina van Amazon.nl
Bekijk de Snüzcloud slaapknuffel hier bij bol

Moonie Beer cappuccino

2. Moonie Beer Caramel

Er zijn maar weinig ouders die niet weten wat de Moonie Beer is! Onlangs schreven we een uitgebreid artikel over deze hartslagknuffels, welke erg geliefd zijn onder kinderen. Deze schattige, zachte beer is niet alleen een heerlijke knuffel, maar ook een nachtlampje! Daarnaast laat de beer allemaal rustgevende geluiden horen, zoals baarmoedergeluiden.

De zachte Humming Bear is gemaakt van organisch katoen en bevat in totaal 5 verschillende geluiden die je kindje kalmeren. Daarnaast bevat de beer 5 verschillende, rustgevende LED lichtjes voor ’s avonds. De smart cry detector zorgt ervoor dat je kindje meteen getroost wordt als hij gaat huilen en na 30 minuten gaat hij zelf naar de stand-by modus. Een ander voordeel is dat deze beer opgeladen kan worden door middel van USB.

Bekijk de Moonie Beer hier bij bol
Op deze pagina van Amazon zijn de Moonie Beren vaak iets goedkoper

Lulla Doll slaapknuffel

3. Lulla Doll Slaapknuffel

De Lulla Dolls zijn zeer gewild en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Als je samen wilt genieten van een goede nachtrust, kan een slaapknuffel de oplossing bieden. Deze pop is heerlijk zacht en laat je kindje zachte ademhalings- en hartslaggeluiden horen. Veel baby’s en peuters worden hierdoor meteen gekalmeerd en vallen sneller en beter in slaap.

Een groot voordeel is dat deze knuffel maar liefst 12 uur lang geluid laat horen. Veel slaapknuffels gaan aan wanneer de baby huilt, maar deze pop blijft dus constant geluid afspelen. Omdat de slaapcyclus van baby’s een stuk korter is dan bij volwassen mensen, kan dit geluid ervoor zorgen dat je kindje weer terug in slaap valt. Het is goed om te weten dat de knuffel gewassen mag worden in de wasmachine en dat hij werkt op 2xAA batterijen, welke meegeleverd worden.

Bekijk alle Lulla Doll knuffels hier bij bol

Bedtijd otter Fisher price

4. Otter Slaapknuffel Fisher Price

Veel ouders zijn op zoek naar de Otter slaapknuffel van Fisher Price, welke ook erg gewild is momenteel. Deze slaapknuffel kan rekenen op veel positieve reviews van ouders en zorgt voor veel tevreden-, slapende kindjes. Zoek je het perfecte kraamcadeau of het leukste cadeau voor tijdens de feestdagen? Dan is deze Otter slaapknuffel een aanrader! Tip: deze knuffel mag in de wasmachine!

Een leuk voordeel is dat de otter geleverd wordt met leuke accessoires, zodat je kind er later ook lekker mee kan spelen. De otter kan gegeven worden vanaf de geboorte, maar de accessoires geef je pas later. Het buikje van de knuffel heeft een zacht buikje dat omhoog en omlaag beweegt. Daarnaast wordt er 30 minuten rustgevende muziek afgespeeld, in combinaties met geluidjes en zachte verlichting.

Bekijk de Bedtijd Otter hier bij bol
Bekijk de otter zonder accessoires hier op Amazon

Slaapknuffels egel

5. Slaapknuffel Egel

De meeste slaapknuffels bestaan uit één zacht geheel, maar deze schattige egel is net even anders. Als je kindje onrustig slaapt, is deze knuffel de perfecte oplossing. In de knuffel zit een ingebouwde speaker, welke rustgevende geluiden laat horen. Daarnaast laat hij ook zachte kleurtjes zien, zodat je kindje snel kalmeert en lekker in slaap valt.

In totaal laat het egeltje tien verschillende geluiden horen, waarvan de white noise erg populair is. Tijdens wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat white noise geluiden baby’s kalmeren en de slaap helpt bevorderen. Daarnaast bevat de projector 3 kleurtjes, welke vastgezet- of afgewisseld kunnen worden. De pluche knuffel is heerlijk zacht en zal voor veel geborgenheid zorgen. Een ander voordeel is dat de knuffel zeer betaalbaar is!

Bekijk de Slaapknuffel Egel hier bij bol

Moonie Konijn

6. Moonie Konijn

De Moonie beer is erg populair, maar ook het konijn is zeer gewild. Een groot nadeel is de prijs van de Moonie slaapknuffels, welke vrij hoog is. Wil je de knuffel toch graag hebben? Houd dan zeker de aanbiedingen in de gaten! Tijdens de feestdagen zijn de knuffels vaak in de aanbieding en dat kan veel geld schelen. Daarnaast kun je deze pagina van Amazon in de gaten houden, waar ze vaak goedkoper zijn.

Het Moonie konijn bevat licht en geluid, welke ervoor zorgen dat je kindje heerlijk in slaap kan vallen. Net als de Moonie beren is ook dit konijn gemaakt van zacht, organisch katoen. In totaal bevat het konijn 5 natuurlijke geluiden die je kindje snel kalmeren. Uit het buikje van de beer komen warme, zachte ledlichtjes, die je kindje doen denken aan de baarmoeder.

Deze slaapknuffel is voorzien van een smart cry detector, welke reageert op het huilen van je kindje. Zodra dit wordt gedetecteerd, speelt de knuffel lichtjes en geluiden af. Een ander voordeel is dat het konijn op te laden is via USB, dus je hebt geen losse batterijen nodig.

Bekijk het Moonie Konijn hier bij bol

Eric de Pinguin XL

7. Goedkope slaapknuffel – pinguïn

Als je goed op de prijzen hebt gelet van slaapknuffels, heb je al gemerkt dat de meeste knuffels best prijzig kunnen zijn. De pinguïn slaapknuffel is een betaalbare knuffel die je kindje net zo lekker laat slapen als de andere knuffels. Een voordeel van deze knuffel is dat hij extra groot is met een afmeting van 60×45 centimeter. Wist je dat deze slaapknuffel ook door sommige volwassenen wordt gebruikt?

Deze knuffel is gemaakt van 100% pluche polyester en mag gewassen worden op maximaal 40 graden in de wasmachine. Tip: oudere kinderen kunnen deze knuffel ook gebruiken als kussentje. Als je een betaalbaar, perfect cadeautje wilt geven aan je kind tijdens de feestdagen, is dit een leuke cadeautip! Let op: het gaat hier alleen om een slaapknuffel, zonder licht en geluid.

Bekijk Eric de Pinguin XL hier bij bol

Ezel slaapknuffel hartslag

8. Zazu Hartslagknuffel Ezel

Het merk Zazu heeft de laatste tijd niet stilgezeten! Je kunt op dit moment kiezen voor zowel hartslagknuffels als voor hartslag-knuffeldoekjes. Als je kiest voor dit kalmerende ezeltje, weet je zeker dat je (klein)kind heerlijk zal slapen. De knuffel is heerlijk zacht en maakt zes verschillende geluiden. Vier hiervan zijn rustgevende melodieën, twee ervan zijn het geluid van een waterval en het geluid van een hartslag van de moeder.

Een leuk voordeel is dat je de knuffel ook kunt vastmaken aan het bed of de box. Als je kindje schudt of geluid maakt, gaat de knuffel aan en zorgt hij ervoor dat je kindje weer zal gaan slapen. Als het stil is, schakelt deze slaapknuffel zichzelf uit. Het is goed om te weten dat de Zazu slaapknuffel werkt op 3x AAA batterijen, welke niet inbegrepen zijn.

Bekijk de Zazu hartslagknuffel hier bij bol

Flow Amsterdam slaapknuffel

9. Flow Amsterdam hartslag knuffel

Andere, zeer populaire slaapknuffels zijn de exemplaren van Flow Amsterdam. Deze hartslagknuffels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zoals de eend hierboven. Ga je liever voor een konijn, beer, walvis of octopus? Dat is mogelijk! Een groot voordeel van deze slaapknuffels is dat deze zeer betaalbaar zijn! Met een prijs van €30,00-€40,00 is dit een leuke tip voor tijdens de feestdagen!

Alle knuffels van Flow Amsterdam laten een hartslag horen, waar veel kinderen snel door in slaap vallen. Je kunt overigens ook kiezen voor een geluid van een waterval of andere rustgevende melodieën. Met een timer kun je instellen na hoeveel tijd de knuffel uit moet schakelen en als je kindje huilt, gaat de knuffel automatisch weer aan.

Bekijk de Flow Amsterdam hartslagknuffel hier bij bol

Snuzcloud slaapknuffel

10. Fisher Price Bedtijd knuffel

Ondanks dat de Fisher-Price Bedtijd knuffel op de laatste plek staat, is het zeker niet de minst leuke van alle slaapknuffels. Deze schattige koala is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte en is heerlijk zacht. Je kunt de knuffel zelf instellen, waarna hij kalmerende muziekjes laat horen en zachte lichtjes laat zien. Een voordeel is dat de knuffel in de wasmachine mag, zodat hij lekker schoon blijft.

Ga je de slaapknuffel wassen? Zorg dan dat je de elektronica uit de knuffel hebt gehaald, want deze mag niet meegewassen worden. Je kunt kiezen voor een programma van 15-, 30- of 45 minuten muziek, met 3 verschillende kleuren lichtjes. Uiteraard kun je met een knop het volume regelen, zodat de muziek nooit te hard of te zacht staat.

Bekijk de Fisher Price Bedtijd Koala hier bij Amazon

Relevante artikelen in categorie Slapen

Op het gebied van slapen heb je veel spullen nodig voor je baby. Op onze website kun je veel handige koopgidsen vinden, waarin je veel informatie- en de beste items kunt vinden. Bekijk onze koopgidsen en laat jezelf voorzien van het beste koopadvies!

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia, Consumentenbond

Nicole
Scroll naar boven