Dit zijn de beste dikke kleurpotloden voor je kind!

beste Dikke kleurpotloden

Als je een peuter in huis hebt, heb je vast ook al gemerkt dat een normaal kleurpotlood met een dunne punt geen succes is. We hebben goed nieuws, want het perfecte potlood voor peuters en kleuters bestaat! Dikke potloden én stiften kunnen makkelijker vastgepakt worden door jonge kids en ze oefenen ook meteen de pengreep. Bekijk in dit artikel de beste dikke kleurpotloden voor je dreumes of kleuter!

Waarom je dikke kleurpotloden zou moeten kopen

Veel ouders denken dat dikke kleurpotloden, ook wel jumbo-potloden genoemd, alleen handig zijn in verband met het sneller breken van dunne punten. Er zitten echter verschillende voordelen aan dikkere potloden voor jonge kinderen. Denk onder andere aan het bevorderen van de pengreep, welke belangrijk is voor het ontwikkelen van de schrijfvaardigheden en fijne motorische vaardigheden.

  • Pengreep bevorderen: dikke potloden helpen bij het ontwikkelen van de pengreep. De duim, wijs- en middelvinger worden betrokken en de andere vingers krijgen ondersteuning.
  • Makkelijk vasthouden: dikke potloden zijn gemakkelijker vast te houden, omdat deze breder zijn. Hierdoor hebben jonge kinderen meer controle over hun tekeningen.
  • Minder vermoeiend: deze potloden hebben minder druk nodig om kleur achter te laten, waardoor de vingertjes minder snel moe worden.

De fijne motoriek van jonge kinderen is nog niet optimaal, waardoor het kleuren/schrijven met normale potloden erg frustrerend kan zijn. Door hen dikke potloden aan te bieden, voorkom je deze frustratie en raken kinderen gemotiveerd om door te blijven gaan. Als kinderen groter worden en betere fijne motorische vaardigheden hebben ontwikkeld, kunnen ze overschakelen naar dunnere potloden.

Dit zijn de beste dikke kleurpotloden

Kies je voor de dikke kleurpotloden van HEMA of ga je toch voor Action of Stabilo? De laatste jaren zijn er steeds meer dikke potloden bijgekomen, zodat de keus een stuk groter is. In dit overzicht hebben we de populairste, beste dikke kleurpotloden op een rijtje gezet, zodat de keus makkelijker wordt. Uiteraard kun je in dit overzicht ook weer leuke prijstips bekijken! Geen zin om het hele artikel door te lezen? Bekijk dan het snelle overzicht!

#1 SES Kleurpotloden XLBekijk bij bol.
#2 Bruynzeel XL potloden met puntenslijperBekijk bij bol.
#3 STABILO Trio ThickBekijk bij bol.
#4 STABILO Woody 3-in-1Bekijk bij bol.
#5 Lyra Dikke kleurpotlodenBekijk bij bol.
#6 HEMA Dikke kleurpotlodenBekijk bij HEMA
#7 Crayola potloden met dikke puntBekijk bij bol.
#8 Dikke potloden van ActionBekijk bij Action
#9 STABILO Woody PastelBekijk bij bol.
#10 BIC Kleurpotloden met dikke puntBekijk bij bol.
Dikke kleurpotloden SES

1. SES Kleurpotloden Baby 1 jaar

We beginnen deze top 10 met de XL kleurpotloden van het merk SES. Het merk staat bekend om al zijn leuke knutselmaterialen en je kunt natuurlijk ook goed slagen voor dikke kleurpotloden. Alle producten in de ‘My First’-collectie zijn ergonomisch, veilig, hypoallergeen en glutenvrij. In dit setje zitten 8 korte, extra dikke potloden met vrolijke kleurtjes.

Als je kind het geweldig vindt om lekker te kleuren, zijn deze potloden extra fijn. De fijne, dikke kleurpotloden van SES zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden, zodat je deze veilig aan je dreumes kunt geven. Let op, houd bij jonge kinderen altijd toezicht! Alle potloden zijn stevig en hebben mooie heldere kleurtjes, zodat je kind binnen een handomdraai een mooie tekening voor je maakt.

Bekijk de SES Dikke kleurpotloden hier bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl zijn de kleurpotloden ook verkrijgbaar

Bruynzeel dikke potloden

2. Bruynzeel dikke kleurpotloden met puntenslijper

Het merk Bruynzeel heeft op het gebied van knutselen heel veel fijne artikelen, waaronder de dikke kleurpotloden voor kinderen vanaf 3 jaar. Een groot voordeel van deze set is dat er een geschikte puntenslijper bij zit, zodat je deze niet meer los hoeft te bestellen. De kleurpotloden zijn gemakkelijk vast te houden en extra sterk, zodat ze niet snel kapot gaan.

In totaal zitten er 20 korte, dikke kinderpotloden in de set in verschillende kleurtjes. Als je kiest voor kleurpotloden van bekende merken, kun je er vanuit gaan dat deze goede kleuren afgeven. Vaak zijn goedkopere merken iets minder goed, waardoor kinderen harder moeten drukken. Deze potloden geven goede kleur af en zijn toch zeer betaalbaar!

Bekijk de Bruynzeel potloden hier bij bol

Stabilo Trio Thick

3. STABILO Trio Thick

De STABILO Trio Thick kleurpotloden zijn perfect geschikt om kinderen vanaf zo’n vijf jaar de pengreep goed onder de knie te laten krijgen. Let wel op: het gaat hier niet om de extra dikke potloden, maar met een kern van 4,2mm. Deze potloden zijn geschikt voor kleuters op de basisschool en geven heel gemakkelijk kleur af, zonder veel te hoeven drukken.

Deze dikke kleurpotloden zijn driekantig en zijn ontworpen om vermoeidheid in het kinderhandje te voorkomen. Een groot voordeel van dikkere punten is dat een kleurplaat een stuk sneller ingekleurd is en dat je kindje de pengreep sneller onder de knie krijgt. STABILO is verantwoordelijk voor heel veel fijne potloden en je komt in dit artikel ook andere exemplaren tegen, geschikt voor jongere kinderen.

Bekijk de Stabilo Trio Thick hier bij bol
Bekijk op deze pagina van Amazon.nl nog veel meer Stabilo Trio Thick sets

Stabilo Woody

4. STABILO Woody 3-in-1

De STABILO Woody 3-in-1 dikke kleurpotloden zijn één van de meest populaire potloden voor jonge kinderen. Let wel op, want deze potloden geven de kleur heel goed af! Dat is op zich een goede eigenschap, maar heel jonge kinderen kunnen hier ook Picasso mee spelen in huis. Een groot voordeel van deze kleurpotloden is dat het een potlood, waskrijtje én aquarelpotlood in één is.

Deze dikke kleurpotloden hebben een kern van maar liefst 10mm en zijn te vermengen met water. Door de dikke punt kan een groot oppervlak snel worden ingekleurd én hij ligt lekker in de kinderhand. Door de dikke kern is de punt onbreekbaar en dat is gelijk een groot voordeel voor ouders met jonge kinderen. In totaal zitten er tien potloden in deze set en een klein nadeel is dat de potloden iets prijziger zijn dan andere setjes.

Bekijk de Stabilo Woody 3-in-1 dikke kleurpotloden hier bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl zijn de setjes vaak iets goedkoper

Dikke kleurpotloden lyra

5. Dikke kleurpotloden Lyra

Veel ouders zijn op zoek naar de beste dikke kleurpotloden van het merk Lyra, welke momenteel meerdere setjes aanbiedt. In het setje hierboven zie je een 3-in-1 kleurpotlood met een extra grove punt, welke perfect geschikt is voor kinderhandjes. Deze potloden zijn driehoekig en hebben een natuurlijke greep, zodat je kindje geen vermoeide handjes krijgt tijdens het kleuren.

Je kunt dit potlood gebruiken als normaal kleurpotlood, als waskrijtje en als aquarelpotlood. Let wel op, want deze potloden zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. In het setje hierboven zitten 12 potloden, maar het merk biedt ook kleinere sets aan. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor potloden met andere kleurtjes en normale kleuren.

Bekijk op deze pagina van bol alle Lyra kleurpotloden
Op deze pagina van Amazon.nl kun je ook veel Lyra potloden vinden

HEMA dikke kleurpotloden

6. HEMA Dikke kleurpotloden

Natuurlijk mogen we HEMA niet overslaan als we op zoek gaan naar de beste, dikke kleurpotloden. Bij dit warenhuis kun je veel knutselmaterialen vinden en ook voor verschillende potloden kun je hier terecht. Een groot voordeel van HEMA is dat de producten vaak zeer betaalbaar zijn, zeker wanneer het om knutselspulletjes en speelgoed gaat. Kijk dus altijd even in de webshop als je ergens naar op zoek bent!

De HEMA dikke kleurpotloden zijn erg populair onder ouders en ook op scholen kun je deze vaak terug vinden. In totaal zitten er acht dikke kleurpotloden in deze set, met verschillende kleurtjes. Door de wasco-eigenschappen geven de potloden extra makkelijk kleur af, zodat je kind niet teveel moeite hoeft te doen om zijn kleurplaat in te kleuren. Met een prijs van €5,00 is dit een leuke budget tip!

Bekijk de HEMA dikke kleurpotloden op deze pagina van HEMA voor €5,00

Crayola potloden

7. Crayola potloden met dikke punt

Als je een kleine knutselfanaat in huis hebt, is Crayola een merk dat je zeker in overweging zou moeten nemen. Het merk biedt onder andere mooie tekenkoffers aan, maar ook voor veel ander knutselmateriaal kun je bij het merk terecht. Hierboven zie je een set met 8 dikke kleurpotloden, geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden. Heb je een peuter die graag kleurt? Dan is dit een leuke, betaalbare tip!

De potloden hebben een zeshoekige vorm en die zorgt voor een goede grip tijdens het kleuren. Het is voor jonge kinderen belangrijk om de pengreep goed onder de knie te krijgen en daar dragen deze potloden aan bij. Uiteraard zijn de punten van deze potloden extra stevig, zodat ze niet zullen afbreken als je kindje even te hard drukt. Een andere leuke eigenschap is dat ieder potlood een dierenprint bevat!

Op deze pagina van Amazon.nl kun je veel goedkope Crayola knutselmaterialen/potloden vinden
Bekijk op deze pagina van bol veel Crayola tekenspulletjes

Action dikke kleurpotloden

8. Dikke kleurpotloden Action

Als je kinderen in huis hebt die van knutselen houden, is de kans groot dat je regelmatig een bezoekje aan Action brengt. Op dit moment biedt Action een setje met dikke kleurpotloden aan, inclusief een bijpassende puntenslijper voor €0,89. Let wel op, want het setje is niet altijd in ieder filiaal te verkrijgen en je kunt hem niet online bestellen.

Heel soms heeft de Action webshop leuke aanbiedingen, dus je kunt zo nu en dan de webshop te checken! Op dit moment biedt Action in de webshop wel een aantal knutselspullen aan, zoals setjes met potloden. Jammer genoeg zijn de dikke potloden op dit moment niet online verkrijgbaar, maar wellicht kun je deze wel in de winkel aanschaffen.

Bekijk het actuele aanbod in de webshop van Action

Woody Pastel

9. STABILO Woody 3-in-1 Pastelkleuren

In dit overzicht heb je al een setje met STABILO Woody 3-in-1 dikke kleurpotloden kunnen bewonderen. Het bovenstaande setje is echter net even iets anders en komt in pastelkleuren. Deze kleuren zijn erg mooi en leuk ter uitbreiding van een bestaande set potloden. Ook deze Woody potloden kunnen gebruikt worden als potlood, aquarelpotlood en waskrijt.

De dekkingsgraad van deze potloden is erg goed en kleurt zelfs op donkere kleuren/ondergronden. De dikke punt zorgt ervoor dat tekeningen binnen een handomdraai zijn ingekleurd en de dikke punt is onbreekbaar. Dit is handig als je kindje het kleuren nog niet helemaal onder de knie heeft en (te) hard op de potloden drukt. Dit zal snel veranderen, omdat de potloden veel kleur afgeven zonder veel drukken.

Bekijk de Stabilo Woody Pastel hier bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl zijn de potloden iets goedkoper

BIC kleurpotloden voor peuters

10. BIC Kleurpotloden met dikke punt

Het merk BIC is ook erg geliefd wanneer het gaat om teken- en knutselspulletjes. Hierboven zie je een betaalbaar setje dikke kleurpotloden, welke geschikt zijn voor kinderen vanaf 5 jaar. De potloden voelen zacht aan en zijn extra breed, wat ervoor zorgt dat ze perfect in de kinderhand passen. Het is voor kinderen belangrijk dat ze een stevige grip hebben en dat is geen probleem met deze driehoekige potloden.

Een ander voordeel van dit goedkope setje kleurpotloden voor kinderen is dat er een puntenslijper bij zit die bij de potloden past. De meeste setjes worden zonder een puntenslijper geleverd en een standaard puntenslijper is te kleiner voor dikke potloden. Je kindje kan zijn kleurplaat gemakkelijk inkleuren zonder al teveel inspanning, zodat zijn handjes niet snel vermoeid raken.

Bekijk de Dikke kleurpotloden van BIC hier bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl zijn de dikke kleurpotloden ook verkrijgbaar

Puntenslijper voor dikke potloden

Als je hebt gekozen voor een setje dikke kleurpotloden, zul je al snel merken dat een normale puntenslijper niet meer werkt. De dikke potloden passen niet in een normale puntenslijper, waardoor je een speciaal exemplaar moet aanschaffen. Sommige aanbieders verkopen setjes potloden met een dikke puntenslijper, maar dit is helaas niet altijd het geval. Gelukkig kun je in veel winkels een puntenslijper voor dikke kleurpotloden vinden, zoals bij HEMA en Action. Uiteraard zijn er ook online genoeg mogelijkheden, al vanaf €1,00!

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Relevante artikelen

Op onze website doen we dagelijks onderzoek naar de allerleukste- en meest creatieve knutselmaterialen voor kinderen. Op het gebied van kleuren kun je al een paar handige koopgidsen bekijken, zodat je beste en meest leerzame items kunt bekijken!

Nicole
Scroll naar boven