Leukste Kartonnen Schoorsteen voor Sinterklaas!

Kartonnen schoorsteen Sinterklaas

Kartonnen schoorsteen voor Sinterklaas kopen? Steeds minder huizen hebben een échte schoorsteen. Hoe moet Sinterklaas de cadeautjes voor de kinderen brengen als er geen schoorsteen aanwezig is? De laatste jaren kun je steeds vaker een kartonnen schoorsteen vinden, zodat de kinderen tóch hun cadeautjes kunnen krijgen! Het aanbod is karig, maar wij hebben exemplaren voor je gevonden!

Kartonnen schoorsteen is een leuk alternatief

De laatste jaren zie je steeds vaker kartonnen schoorstenen in webshops en deze worden dan ook vaak aangeschaft. Sinterklaas brengt volgens de traditie alle cadeautjes via de schoorsteen en dan mag deze natuurlijk niet ontbreken. Een kartonnen exemplaar is een leuk alternatief en ziet er gezellig uit! Soms kun je deze schoorstenen vinden bij Kruidvat of Action, maar dat is niet ieder jaar het geval.

XL Kartonnen Schoorsteen Sinterklaas bij Blokker

Kartonnen schoorsteen Sinterklaas

We beginnen met de gave, kartonnen schoorsteen van Blokker. Als je geen schoorsteen in huis hebt, is dit een mooi alternatief. Met een afmeting van 50x100x30 centimeter is dit een XL schoorsteen waar veel schoencadeautjes of normale cadeautjes in passen. Veel schoorstenen van karton kosten best veel geld, maar voor dit exemplaar betaal je slechts €5,99. Let op: we weten niet of de schoorsteen in ieder filiaal verkrijgbaar is, maar je kunt hem wel in de webshop bestellen.

Schoorsteen van karton voor Sint

Hierboven kun je een bouwpakket bekijken, waarmee je een eigen kartonnen schoorsteen voor Sinterklaas kunt maken. Ben je zelf handig? Dan kun je natuurlijk beter een paar stukken karton tevoorschijn halen en zelf aan de slag gaan. In het pakket zit genoeg karton om de schoorsteen in elkaar te zetten, wat erg eenvoudig is. Tip: na het in elkaar zetten is het tijd om de schoorsteen te versieren!

Voor dit geld kun je uiteraard ook zelf karton kopen en een bouwtekening opzoeken. Omdat dit één van de weinige kant-en-klare oplossingen is, hebben we hem wel toegevoegd als optie.

Andere alternatieven voor een kartonnen schoorsteen

Naast de kartonnen schoorstenen versieren mensen ook op andere manieren het huis tijdens de Sinterklaasdagen. Denk aan een houten open haard of een wanddecoratie met een afbeelding van een schoorsteen. Hieronder kun je beide alternatieven bekijken.

Houten open haard

Deze houten open haard heeft een afmeting van 40x20x27 centimeter en wordt geleverd inclusief een rekje, vuur en kerstsokken. Tip: om de haar nog leuker te maken, kun je een speciale schoenzet-mat erbij bestellen! Deze open haard is erg leuk als je kleinere kinderen in huis hebt en als je zelf een beetje creatief bent. Het hout kan worden gedecoreerd en je moet hem nog wel zelf in elkaar zetten.

Sinterklaas wanddecoratie

Het is een ontzettend leuk idee om het huis te versieren rondom de feestdagen. In ons artikel over de leukste Sint-versiering kun je veel goede tips vinden, zodat het nog gezelliger wordt in huis! Hierboven kun je populaire wanddecoratie bekijken, met een afbeelding van Sinterklaas en een schoorsteen. Dit is een ideale oplossing voor mensen die weinig ruimte hebben, maar toch een schoorsteen in huis willen halen voor de kids.

Relevante artikelen op MamaGroeit.nl

Op MamaGroeit.nl besteden we vaak aandacht aan speciale feestdagen, zoals Sinterklaas en Kerst. We schreven onder andere een uitgebreid artikel met daarin de leukste kerst pyjama’s voor het hele gezin, maar ook andere Kerst- en Sinterklaasblogs. Hieronder kun je een aantal populaire blogs bekijken.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Nicole
Scroll naar boven