Origineel bedankje juf of meester : Tips!

origineel bedankje juf

We zijn nog maar net terug op school, maar het einde van het schooljaar nadert al! De zomervakantie staat voor de deur en we gaan massaal op zoek naar het leukste, meest originele bedankje voor de juf of meester. De repen chocolade, douchegel en alcoholische dranken worden niet (meer) op prijs gesteld, dus zullen we iets originelers moeten bedenken. Origineel bedankje juf of meester : bekijk in dit artikel de leukste en meest originele tips!


Einde schooljaar = tijd voor origineel bedankje juf

Het afgelopen schooljaar was een heel bijzonder schooljaar. Niet lang na de start van het schooljaar werden (in Nederland) de scholen gesloten om ervoor te zorgen dat het coronavirus zich niet sneller zou verspreiden. Vanaf februari mochten de kinderen weer naar school en tussendoor hebben we nog een aantal weken vakantie gehad. Het schooljaar is voorbij gevlogen, dat is zeker.

Ondanks dat de kinderen niet heel veel tijd (fysiek) hebben doorgebracht met hun juf of meester, vinden ze het altijd leuk om een passend bedankje te geven aan het einde van het schooljaar. Veel juffen en meesters hebben aangegeven dat kilo’s chocolade en douchegels echt niet nodig zijn, omdat ze hier ontzettend veel van krijgen. Tijd voor een klein, origineel bedankje voor de juf of meester!


1. Thee cadeauset

Deze cadeauset is budgetproof, origineel en erg leuk om te geven. Thee gaat altijd op en de persoonlijke touch maakt het af. Op de cadeauset staat de tekst “Voor de allerleukste juf, bedankt voor alles”, wat zij zeker kan waarderen. De setjes zijn ook verkrijgbaar met andere teksten, zodat dit setje ook geschikt is voor meesters. Verras je meester of juf met een leuk en lekker cadeau!

De thee cadeauset bevat: een tekstkaartje, vier verschillende zakjes thee en een sleutelhanger met een bedeltje. Het setje wordt in folie verpakt.


2. Bedankt Juf Vriendenboek

Hét leuke vriendenboek om je juf te bedanken van Inkollors! Dit boek is leuk om te geven met de hele klas, zodat de kosten gespreid kunnen worden en een passend, origineel en gezamenlijk cadeau gegeven kan worden. In het vriendenboek van Inkollors is ruimte voor 40 kinderen, zodat zij allemaal iets leuks kunnen schrijven en kleuren. Dat is nog eens een écht origineel juffencadeau! Een blijvende herinnering!

>> Bekijk hier het vriendenboek van Inkollors voor meesters!


3. Notitieboek : origineel bedankje juf

Een notitieboekje is nooit een slecht idee als cadeau voor de juf of meester. Heel het jaar door hebben ze wel duizenden dingen om op te schrijven, dus dit wordt altijd gewaardeerd. Wil je het boekje liever laten personaliseren, door bijvoorbeeld de naam van de juf of meester erop te laten drukken? Dat is ook mogelijk! Hiervoor dien je contact op te nemen met de klantenservice.


4. Juf cadeautjes tas

Een tas is ook altijd handig voor de juf! Misschien heeft ze al eerder een katoenen tas gekregen en is die nu toch echt aan vervanging toe. Je juf kan de tas meenemen naar de gym, naar een uitje of wanneer ze boodschappen doet. In de tas zitten ook nog eens handige cadeautjes die ze vast goed kan gebruiken! Dit cadeau is ideaal om te geven met de hele klas.

Het cadeaupakket bevat: een leuke juffentas, een pen, een sleutelhanger, een notitieblok (A6) en een kaartje voor de juf. De cadeautjes worden natuurlijk heel leuk ingepakt! Op de cadeautjes staan ook leuke teksten. Klaar om je juf in het zonnetje te zetten?


5. Serveerplankje met theeglas

Het einde van het schooljaar betekent ook voor de juf een heerlijke, welverdiende vakantie! Fijne avonden in de tuin, met een fijn serveerplankje en een theeglas erbij. Dit cadeautje zal zeker vol enthousiasme ontvangen worden! De tekst in het hout is erin gelaserd. Dit cadeausetje heeft een trendy uitstraling en is daarom extra geschikt als origineel bedankje voor je juf!


6. Origineel bedankje juf : Aju Paraplu!

Een paraplu is misschien niet het eerste waaraan je denkt bij een juffenbedankje, maar het is toch zeker een leuk cadeau! De Aju Paraplu laat je kind op een originele manier afscheid nemen van de juf. In Nederland is het weer hartstikke onvoorspelbaar en een extra paraplu voor op school is dan ook nooit weg. De tekst maakt dit originele bedankje natuurlijk extra leuk!

Je kunt de paraplu in verschillende kleuren bestellen en ze pakken hem ook nog voor je in!


7. Vergeet Me Nietjes als origineel bedankje juf

Een aantal jaren geleden waren de vergeet-me-nietjes erg in trek als afscheidscadeautje voor de liefste juf of meester. Op dit moment kun je dit cadeautje prima geven aan je juf, want de trend is terug! Vergeet-me-nietjes zijn een passend cadea met een lieve boodschap. Dit zwarte, linnen zakje heeft een veter met de tekst: “Lieve Juf, super bedankt | Ik vergeet jou niet!”.

In het zakje zitten zaadjes vergeet-me-nietjes, een kweekbeker en een turfschijf. Laat de juf meteen zaaien, want het zaaiseizoen duurt nog tot september.


8. Kaartje met armband als juffenbedankje

Een juffenbedankje in de vorm van een kaart, inclusief een armband. Iedere juf vindt het leuk om een kaartje te krijgen aan het einde van een schooljaar en een armbandje is natuurlijk net zo leuk! Na je bestelling worden het kaartje en de armband op een leuke manier ingepakt, zodat je het kant-en-klare juffenbedankje gelijk aan de juf kunt geven!


9. Houten pennenbakje als origineel bedankje juf

Een schaar, een pen en potlood, een liniaal: het heeft allemaal een plekje nodig op het bureau van de juf. Met dit leuke houten pennenbakje kan de juf al haar spulletjes netjes bij elkaar houden. De tekst op het pennenbakje wordt in het hout gebrand en het bakje is 8,5 x 8,5 x 8,5 centimeter. Wil je graag een duurzaam juffenbedankje geven? Dan is dit een goede keus!


10. Sleutelhanger voor de juf

Een sleutelhanger is een budgetvriendelijk juffenbedankje. De onderstaande sleutelhanger is er één van vele verschillende exemplaren, zodat je genoeg keus hebt. Er zijn ook goedkopere RVS sleutelhangers verkrijgbaar, vanaf ongeveer €6,00. Hier kun je nog veel meer sleutelhangers bekijken.

De leren sleutelhanger is van 100% natuurlijk gelooid leer gemaakt en wordt bedrukt met de tekst “Bedankt Juf”. De hartvormige bedel met de tekst “Thank you for helping me grow en learn” maakt het plaatje helemaal af. Neem dus afscheid in stijl met dit hippe armbandje!


Waar maak je een juf blijf mee?

Een echte juffrouw is blij met iedere verrassing die zij krijgt. De laatste jaren wordt door meerdere juffen en meesters aangegeven wat zij juist niet willen hebben. Niet omdat zij niet dankbaar zijn met wat zij krijgen, maar omdat zij deze producten (zoals kilo’s chocolade en liters douchegel) simpelweg niet gebruiken. Het is dan zonde van het geld!

Een juf wordt altijd blij van persoonlijke cadeau’s, zoals een mooie tekening of iets anders persoonlijks. Bovenstaande cadeautjes zijn low budget of geschikt om te geven in groepsverband.


Lees ook: