Aftelkalender Sinterklaas 2022 : dit zijn de leukste

Aftelkalender Sinterklaas 2021

Pakjesavond, één van de meest spannende avonden voor jonge kinderen! Wanneer mag je eigenlijk je schoentje zetten en hoeveel dagen duurt het nog voordat het Pakjesavond is? Het is fijn voor kinderen om duidelijkheid te hebben in de chaotische decembermaand. Aftelkalender Sinterklaas 2022 : dit zijn de leukste! In het artikel vind je nog meer Sinterklaas tips!

Intocht Sinterklaas 2022 : wanneer en waar is het?

Sinterklaas komt in Nederland ieder jaar op de eerste zaterdag na Sint Maarten aan. Op dit moment is er nog niet bekend in welke stad de landelijke intocht zal plaatsvinden. We geven het artikel een update zodra er meer informatie beschikbaar is. De Intocht van Sinterklaas wordt altijd live uitgezonden en gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

Aftelkalender Sinterklaas 2022 : De leukste van dit jaar

We kennen ze allemaal: de aftelkalenders! Voor Kerstmis bestaan er speciale adventskalenders, maar ook voor Sinterklaas kun je speciale aftelkalenders aanschaffen. Tegenwoordig ben je niet meer aangewezen op de standaard “chocolade aftelkalenders”, maar kun je allerlei speciale kalenders aanschaffen.

Bekijk hier speciale LEGO Adventskalenders artikel

Veel ouders gebruiken de aftelkalender ook om aan te geven op welke dagen de kinderen hun schoentje mogen zetten. Op die manier is de spannende decembermaand een stuk duidelijk voor kinderen.

1. Aftelkalender Sinterklaas 2021

De spannende Sinterklaas-tijd komt eraan! Maak de decembermaand lekker overzichtelijk voor je kind(eren) en plak samen met je kind(eren) mooie, gouden stickers op! Op deze manier is het duidelijk hoe lang het nog duurt voordat Sinterklaas arriveert en weet hij precies wanneer hij zijn schoentje mag zetten.

Belangrijke dagen kunnen met potlood of stift ingekleurd worden. De aftelkalender is gemaakt van stevig papier en zeer geschikt voor de spannende decembermaand!

2. Sint aftelkalender

“Mama, wanneer is het Pakjesavond?” Laat met deze kalender zien hoe lang het nog duurt voordat het Pakjesavond is, wanneer je kind zijn schoentje mag zetten en wanneer de Sint bijvoorbeeld aankomt. De Sint aftelkalender is gemaakt van karton en 35 centimeter lang. Kinderen kunnen iedere dag een pepernoot plakken en op die manier aftellen naar de meest spannende dag van het jaar!

3. Zoedt aftelkalender Sinterklaas 2022

De variant van Zoedt is een aftelkalender en doeboek in 1! In dit boek vind je puzzels, husselwoorden, kleurplaten, opdrachten, een doolhof en een woordzoeker! Kinderen van vier tot en met zeven jaar kunnen deze kalender gebruiken, maar jonge kinderen kunnen soms wel wat hulp nodig hebben van hun ouders, broer of zus. Je kunt de kalender (21x21cm) ophangen door middel van het ophanghaakje aan de ringband.

4. Aftelkalender Sint 2022

Aftellen naar het grote feest van Sinterklaas, oftewel: Pakjesavond! In deze set vind je een Sinterklaas raamsticker, zilveren rondjes om de dagen af te plakken en schoentjes om de dagen aan te geven waarop je kind zijn schoen mag zetten. Natuurlijk is er ook een speciale boot aanwezig, zodat je op de kalender kunt aangeven wanneer Sinterklaas aankomt in ons land!

Lees ook  Voedingskussenhoes kopen? Dit zijn de beste hoezen!

5. Label2x aftelkalender Sinterklaas 2022

De Label2x aftelkalender voor Sinterklaas bevat stickers, zodat je samen met je kind(eren) kunt aftellen naar het Grote Sinterklaasfeest. De posters hebben een A4 formaat en worden geprint op ansichtkaarkarton, wat erg stevig is. De lijst op de abeelding zit er niet bij, maar het stickervel hoort ook bij de set!

6. Grafix aftelkalender Sinterklaas 2022

Nachtjes aftellen totdat Sinterklaas op bezoek komt met deze Grafix aftelkalender! Je begint met aftellen op 22 november, ongeveer een week nadat de Goedheiligman is aangekomen in Nederland. De aftekalender eindigt natuurlijk op Pakjesavond, 5 december. Wanneer er een deurtje wordt geopend, zie je een datum met een leuke sticker.

De Grafix Sinterklaas aftelkalender is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en is gemaakt van stevig karton.

7. Aftelkalender Sinterklaas 2022 hout

Ook met deze aftelkalender kun je samen met je kind(eren) aftellen naar de leukste avond van het jaar. Deze aftelkalender is gemaakt van hout en bevat 5 oranje sterren met schoentjes. Ook zitten er nog 2 oranje sterren bij met Sint en Pakjesavond. Je kunt precies aangeven op welke dag er iets gaat gebeuren, zodat er duidelijkheid is voor de kinderen.

Het Sinterklaasboek van Marianne Busser

Naast aftelkalenders zijn ook doeboeken, gewone leesboeken en kleurboeken een groot succes tijdens de feestmaanden. Het Sinterklaasboek van Marianne Busser is één van de favorieten, welke we jullie zeker niet willen onthouden. Dit boek is geschikt voor peuters en kleuters! In het boek kun je allemaal mooie Sinterklaasverhalen vinden, verteld op een leuke, grappige en speelse manier.

Bekijk hier ons artikel met 26x Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

Bobbi – Sinterklaas kijk- en zoekboek

In oktober 2021 kwam het nieuwe Bobbi – Sinterklaas kijk- en zoekboek uit! In dit kijk- en zoekboek kun je heel veel moois bekijken! Uiteraard heeft alles te maken met het thema Sinterklaas, zodat het boek extra leuk is voor deze feestmaand! Je kunt ook andere Bobbi boeken met het thema Sinterklaas bestellen! Bobbi boekjes zijn erg geliefd onder jonge kinderen en hun ouders.

Bobbi viert Sinterklaas
Bobbi zet zijn schoen

Dit vind je misschien ook leuk

Sinterklaasboeken zonder zwarte piet : 26x de leukste boeken in 2021
LEGO DUPLO : de leukste sets voor de feestdagen
Sinterklaas versiering : maak het gezellig in huis
Filmtips voor Sinterklaas