Aftelkalender Sinterklaas 2023 : dit zijn de leukste

Aftelkalender Sinterklaas

Pakjesavond, één van de meest spannende avonden voor jonge kinderen! Wanneer mag je eigenlijk je schoentje zetten en hoeveel dagen duurt het nog voordat het Pakjesavond is? Het is fijn voor kinderen om duidelijkheid te hebben in de chaotische decembermaand. Aftelkalender Sinterklaas 2023 : dit zijn de leukste! In het artikel vind je nog meer Sinterklaas tips!

Intocht Sinterklaas 2023 : wanneer en waar is het?

Ieder jaar komt Sinterklaas in Nederland aan op de eerste zaterdag na Sint Maarten. De intocht van Sinterklaas wordt altijd live uitgezonden en gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Het is momenteel nog niet bekend waar de Sint in 2023 zal aanmeren.

Aftelkalender Sinterklaas 2023 : de leukste van dit jaar

Wie kent de populaire Sinterklaas aftelkalenders niet? Voor Kerstmis bestaan er speciale adventskalenders, maar ook voor het aftellen naar pakjesavond kun je speciale aftelkalenders bestellen. Je bent tegenwoordig niet meer aangewezen op de standaard chocolade aftelkalenders, want er zijn veel meer leuke alternatieven beschikbaar. Veel ouders gebruiken de aftelkalender ook om aan te geven op welke dagen de kinderen hun schoentje mogen zetten. Op die manier is de spannende decembermaand een stuk duidelijker voor kinderen.

Bekijk hier ons speciale LEGO Adventskalenders artikel

1. Aftelkalender Sinterklaas 2023

Yes! Nog even en de spannende Sinterklaas-tijd komt er weer aan! Maak de decembermaand overzichtelijk voor je kind(eren) en plak samen mooie, gouden stickers op. Op deze manier is het duidelijk hoe lang het nog duurt voordat Sinterklaas arriveert en weet je kind precies wanneer hij zijn schoentje mag zetten (en wanneer niet!). De belangrijke dagen kun je inkleuren met stift of potlood, zodat alles overzichtelijk blijft.

Deze aftelkalender is van stevig papier gemaakt en zeer geschikt voor de spannende decembermaand! Een leuk voordeel van deze aftelkalender is dat hij goedkoper wordt wanneer je er meerdere gaat bestellen. Heb je bijvoorbeeld meerdere kinderen en wil je ook voor ieder kind een eigen kalender? Dan betaal je in verhouding steeds minder.

2. Sint aftelkalender

Word je ook zo gek van de vraag: “Mama, wanneer is het Pakjesavond”? Of van de vraag: “Wanneer mag ik mijn schoentje zetten?” Met deze kalender laat je snel zien hoe lang het nog duurt voordat het Pakjesavond is, wanneer je kind zijn schoentje mag zetten en wanneer de Sint aankomt. De Sint aftelkalender is gemaakt van karton en 35cm lang. Iedere dag plakt je kind een pepernoot op en op die manier tel je af naar de meest spannende dag van het jaar!

3. Zoedt aftelkalender Sinterklaas 2023

Ieder jaar kun je bij de aanbieder Zoedt een aftelkalender- en doeboek in 1 aanschaffen in het Sinterklaas-thema! In dit boek vind je puzzels, husselwoorden, kleurplaten, opdrachten, een doolhof én een woordzoeker! Wil je naast een aftelkalender meer plezier halen uit je aankoop? Dan kies je voor de variant van Zoedt! Kinderen van vier tot en met zeven jaar kunnen deze kalender gebruiken, al hebben jonge kinderen soms wat hulp nodig van hun ouders, broer of zus. Deze kalender van 21x21cm is op te hangen door middel van het ophanghaakje aan de ringband.

4. Aftelkalender Sint 2023

Maak het aftellen naar Sinterklaas een stuk leuker met deze aftelkalender! In deze set vind je een Sinterklaas raamsticker, maar ook zilveren rondjes om de dagen af te plakken en schoentjes om de dagen aan te geven waarop je kind zijn schoentje mag zetten. Er is verder een speciale boot aanwezig, zodat je kind precies weet op welke dag Sinterklaas aankomt!

5. Label2x aftelkalender Sinterklaas 2023

Ook de Sinterklaas aftelkalender van Label2x vind je ieder jaar weer terug tussen de leukste aftelkalenders voor de Sint! Wil je graag duidelijker maken wanneer het feest van Sinterklaas is? Dat doe je heel gemakkelijk met deze kalender. De posters worden geprint op ansichtkaartkarton, wat lekker stevig is. Je krijgt geen lijst bij de kalender, maar er zit wel een leuk stickervel bij!

6. Aftelkalender Sinterklaas 2023

Alle aftelkalenders hebben hetzelfde doel en dat geldt dan ook voor deze schattige aftelkalender. De kalender is gedrukt op A4 formaat en is te gebruiken totdat het Pakjesavond is! De 32 pepernoot-stickers kun je gebruiken om echt af te tellen! Wil je duidelijk maken op welke dagen je kind zijn schoentje mag zetten? Dan kun je bijvoorbeeld een cirkeltje om deze dagen zetten met een stift of potlood.

7. Houten aftelkalender Sinterklaas 2023

Deze hippe, houten aftelkalender voor Sinterklaas staat erg leuk in de woonkamer! Samen met je kinderen aftellen naar pakjesavond in stijl? Dat doe je met dit exemplaar! Bij het plankje worden 4 houten schoentjes geleverd die op bepaalde dagen gelegd kunnen worden, zodat kids weten wanneer het tijd is om de schoenen te zetten! Wil je het plankje ophangen? Dan kun je met wat kleefspul (zoals Pritt posterbuddies) de schoentjes vastplakken en weer verwijderen.

8. Nog zoveel nachtjes slapen aftelkalender naar pakjesavond

Hoeft al die poespas niet zo en wil je alleen maar aangeven hoeveel nachtjes slapen het nog is totdat het pakjesavond is? Dan kun je er ook voor kiezen om deze aftelkalender aan te schaffen! Met een whiteboard stift schrijf je het aantal dagen op en iedere dag wordt dit minder! Ondanks dat veel mensen liever een uitgebreide kalender willen, is deze variant ook erg geliefd! Een ander voordeel is dat je deze aftelkalender ook kunt hergebruiken!

9. Grafix Sint aftelkalender

Zo nu en dan kun je deze aftelkalender aanschaffen bij Kruidvat, waar meerdere Grafix artikelen worden verkocht. Afgelopen jaar hebben we hem echter niet in de schappen gezien, dus het is zeker niet ieder jaar het geval. Met deze aftelkalender tel je de nachtjes af vanaf 22 november en hij eindigt op 5 december! Op de kalender staan allemaal deurtjes en erachter vind je een leuke sticker!

10. Herbruikbare Sinterklaas aftelkalender

Veel mensen zoeken tegenwoordig steeds meer producten die ze kunnen hergebruiken. Wil je graag een aftelkalender die je jaar na jaar kunt gebruiken om af te tellen naar Sinterklaas? Dan kun je voor deze stickers kiezen! De aftelkalender bestaat uit 27 rondjes die lopen van 9 november tot en met 5 december: pakjesavond! Deze losse rondjes kun je naar eigen wens opplakken en ze zijn ook nog eens herbruikbaar!

Om het geheel wat gezellig te maken, zitten er ook nog decoratie stickers bij. Naast de rondjes met cijfers vind je ook nog andere stickers die je hier overheen kunt plakken. Op die manier kun je heel gemakkelijk aangeven welke dagen er al voorbij zijn. Ieder rondje is ongeveer vier cm.

Het Sinterklaasboek van Marianne Busser

Naast aftelkalenders zijn ook doeboeken, gewone leesboeken en kleurboeken een groot succes tijdens de feestmaanden. Het Sinterklaasboek van Marianne Busser is één van de favorieten, welke we jullie zeker niet willen onthouden. Dit boek is geschikt voor peuters en kleuters! In het boek kun je allemaal mooie Sinterklaasverhalen vinden, verteld op een leuke, grappige en speelse manier.

Bekijk hier ons artikel met 26x Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

Bobbi – Sinterklaas kijk- en zoekboek

In oktober 2021 kwam het nieuwe Bobbi – Sinterklaas kijk- en zoekboek (BOL.com) uit! In dit kijk- en zoekboek kun je heel veel moois bekijken! Uiteraard heeft alles te maken met het thema Sinterklaas, zodat het boek extra leuk is voor deze feestmaand! Je kunt ook andere Bobbi boeken met het thema Sinterklaas bestellen! Bobbi boekjes zijn erg geliefd onder jonge kinderen en hun ouders.

Bobbi viert Sinterklaas (BOL.com)
Bobbi zet zijn schoen (BOL.com)

Dit vind je misschien ook leuk

Sinterklaasboeken zonder zwarte piet : 26x de leukste boeken in 2023
LEGO DUPLO : de leukste sets voor de feestdagen
Sinterklaas versiering : maak het gezellig in huis
Filmtips voor Sinterklaas

Scroll naar boven