AFTELKALENDER SINTERKLAAS 2024 – leukste schoenzet kalenders!

Aftelkalender sinterklaas

Pakjesavond is een van de meest spannende avonden voor jonge kinderen. Wanneer mag je eigenlijk je schoentje zetten en hoeveel nachtjes moet je nog slapen voordat het pakjesavond is? Om duidelijkheid te scheppen in de chaotische decembermaand, kun je kiezen voor een Sinterklaas schoenzet kalender 2023! In dit artikel hebben we 10x de leukste aftelkalender Sinterklaas 2023 op een rijtje gezet + BUDGET TIPS!

Intocht Sinterklaas 2023 : wanneer en waar is het?

Ieder jaar komt Sinterklaas in Nederland aan op de eerste zaterdag na Sint Maarten. De intocht van Sinterklaas wordt altijd live uitgezonden en vindt ieder jaar in een andere stad plaats. In 2023 komt Sinterklaas op 18 november aan in Gorinchem. De Goedheiligman komt dit jaar weer aan met de stoomboot, wat live gevolgd kan worden via televisie.

10x leukste Aftelkalender Sinterklaas 2023

Aftelkalenders bestaan voor verschillende doelen en de populaire Sinterklaas aftelkalenders zijn ieder jaar weer een groot succes. Voor Kerstmis bestaan er speciale adventskalenders, maar ook voor het aftellen naar pakjesavond kun je speciale aftelkalenders vinden. Waar je vroeger aangewezen was op standaard chocolade aftelkalenders, heb je tegenwoordig veel meer alternatieven. Veel ouders gebruiken de aftelkalender ook om aan te geven op welke dagen de kinderen hun schoentje mogen zetten. Op die manier is de spannende decembermaand een stuk duidelijker.

1. Aftelkalender Sinterklaas 2023

Yes! Nog even en de spannende sinterklaas-tijd komt er weer aan! Om de decembermaand overzichtelijk(er) voor je kind(eren) te maken, kun je kiezen voor deze aftelkalender. Op de kalender kunnen gouden stickers geplakt worden, zodat je precies weet hoe lang het nog duurt totdat Sinterklaas arriveert. Daarnaast is het ook mogelijk om aan te geven wanneer je kindje zijn schoentje mag zetten en wanneer niet. De meest belangrijke dagen kun je inkleuren met stift of potlood.

Dit exemplaar is gemaakt van stevig papier, zodat het niet zomaar kapot gaat. Heb je meerdere aftelkalenders nodig? Dan is dit een extra leuke optie! Wanneer je meerdere exemplaren koopt, worden de kalenders namelijk goedkoper. Heb je meerdere kinderen en wil je voor ieder kind een eigen exemplaar? Of wil je aftelkalenders voor op school bestellen? Dan is dit zeker een exemplaar om in overweging te nemen.

2. Sint aftelkalender

Wilt jouw kindje ook steeds weten wanneer het Pakjesavond is of wanneer hij zijn schoentje mag zetten? Dan wordt het tijd voor een leuke aftelkalender! Met de kalender laat je precies zien hoe lang het nog duurt voordat het zover is, zonder dat je constant de vraag moet beantwoorden. Je kind weet precies wanneer hij zijn schoentje (wel of niet) mag zetten en wanneer de Sint eindelijk in ons land arriveert. Deze Sint aftelkalender is gemaakt van karton en zo’n 35 centimeter lang. Iedere dag plakt je kind een pepernoot op en op die manier tel je af naar de meest spannende dag van het jaar.

3. Zoedt aftelkalender Sinterklaas 2023

Ieder jaar kun je bij de aanbieder Zoedt een aftelkalender- en doeboek in 1 aanschaffen in het Sinterklaas-thema! In dit boek vind je puzzels, husselwoorden, kleurplaten, opdrachten, een doolhof én een woordzoeker! Wil je naast een aftelkalender meer plezier halen uit je aankoop? Dan kies je voor de variant van Zoedt! Kinderen van vier tot en met zeven jaar kunnen deze kalender gebruiken, al hebben jonge kinderen soms wat hulp nodig van hun ouders, broer of zus. Deze kalender van 21x21cm is op te hangen door middel van het ophanghaakje aan de ringband.

4. Aftelkalender Sint 2023

Maak het aftellen naar Sinterklaas een stuk leuker met deze aftelkalender! In deze set vind je een Sinterklaas raamsticker, maar ook zilveren rondjes om de dagen af te plakken en schoentjes om de dagen aan te geven waarop je kind zijn schoentje mag zetten. Er is verder een speciale boot aanwezig, zodat je kind precies weet op welke dag Sinterklaas aankomt!

5. Label2x aftelkalender Sinterklaas 2023

Ook de Sinterklaas aftelkalender van Label2x vind je ieder jaar weer terug tussen de leukste aftelkalenders voor de Sint! Wil je graag duidelijker maken wanneer het feest van Sinterklaas is? Dat doe je heel gemakkelijk met deze kalender. De posters worden geprint op ansichtkaartkarton, wat lekker stevig is. Je krijgt geen lijst bij de kalender, maar er zit wel een leuk stickervel bij!

6. Aftelkalender Sinterklaas 2023

Alle aftelkalenders hebben hetzelfde doel en dat geldt dan ook voor deze schattige aftelkalender. De kalender is gedrukt op A4 formaat en is te gebruiken totdat het Pakjesavond is! De 32 pepernoot-stickers kun je gebruiken om echt af te tellen! Wil je duidelijk maken op welke dagen je kind zijn schoentje mag zetten? Dan kun je bijvoorbeeld een cirkeltje om deze dagen zetten met een stift of potlood.

7. Houten aftelkalender Sinterklaas 2023

Steeds meer ouders kiezen liever voor een houten aftelkalender dan voor een papieren/kartonnen exemplaar. Deze hippe, houten aftelkalender voor Sinterklaas is niet alleen erg handig om duidelijkheid te scheppen voor je kids, maar staat ook nog eens erg leuk in de woonkamer. Als je samen met de kinderen in stijl wilt aftellen naar pakjesavond, is dit een leuke tip! Op het bord kun je aangeven wanneer het schoentje gezet mag worden en wanneer de intocht van Sinterklaas of pakjesavond is. Het bord is voorzien van een touwtje, zodat je hem gemakkelijk kunt ophangen.

Bij de aftelkalender worden 5 schoentjes geleverd, maar ook een stoombootje, een zak met cadeautjes en een mijter. Je bepaalt natuurlijk helemaal zelf welk figuur je gebruikt voor welk doel! Een groot voordeel is dat je de houten aftelkalender steeds weer kunt hergebruiken en dus niet steeds een nieuw exemplaar hoeft aan te schaffen. Bij het bord krijg je natuurlijk ook plakkertjes die nodig zijn om de figuurtjes op te plakken.

8. Nog zoveel nachtjes slapen aftelkalender naar pakjesavond

Hoeft al die poespas niet zo en wil je alleen maar aangeven hoeveel nachtjes slapen het nog is totdat het pakjesavond is? Dan kun je er ook voor kiezen om deze aftelkalender aan te schaffen! Met een whiteboard stift schrijf je het aantal dagen op en iedere dag wordt dit minder! Ondanks dat veel mensen liever een uitgebreide kalender willen, is deze variant ook erg geliefd! Een ander voordeel is dat je deze aftelkalender ook kunt hergebruiken!

9. Grafix Sint aftelkalender

Zo nu en dan kun je deze aftelkalender aanschaffen bij Kruidvat, waar meerdere Grafix artikelen worden verkocht. Afgelopen jaar hebben we hem echter niet in de schappen gezien, dus het is zeker niet ieder jaar het geval. Met deze aftelkalender tel je de nachtjes af vanaf 22 november en hij eindigt op 5 december! Op de kalender staan allemaal deurtjes en erachter vind je een leuke sticker!

10. Herbruikbare Sinterklaas aftelkalender

Veel mensen zoeken tegenwoordig steeds meer producten die ze kunnen hergebruiken. Wil je graag een aftelkalender die je jaar na jaar kunt gebruiken om af te tellen naar Sinterklaas? Dan kun je voor deze stickers kiezen! De aftelkalender bestaat uit 27 rondjes die lopen van 9 november tot en met 5 december: pakjesavond! Deze losse rondjes kun je naar eigen wens opplakken en ze zijn ook nog eens herbruikbaar!

Om het geheel wat gezellig te maken, zitten er ook nog decoratie stickers bij. Naast de rondjes met cijfers vind je ook nog andere stickers die je hier overheen kunt plakken. Op die manier kun je heel gemakkelijk aangeven welke dagen er al voorbij zijn. Ieder rondje is ongeveer vier cm.

Sinterklaas Schoenzet kalender 2023

Veel ouders zijn op zoek naar een Sinterklaas aftelkalender, maar deze wordt ook wel ‘schoenzet kalender 2023’ en ‘adventskalender Sinterklaas’ genoemd. In dit overzicht zie je aftelkalenders die geschikt zijn voor het aangeven van dagen dat je kindje zijn schoen mag zetten, voor de dag dat de sint aankomt en de dag dat het pakjesavond is!

Waarom een Sinterklaas schoenzet kalender 2023 kopen?

Vanaf eind augustus liggen de pepernoten doorgaans al in de winkel en vanaf dat moment kun je ook steeds vaker Sinterklaas-artikelen tegenkomen in winkels. De allerkleinsten krijgen hier nog weinig van mee, maar iets oudere kinderen vinden het erg spannend als Sinterklaas in het land is. Om iets meer rust en duidelijkheid in het koppie van je kindje te krijgen, is een aftelkalender een handig hulpmiddel. Het is natuurlijk wel van belang dat je samen met je kind bespreekt hoe de kalender werkt, zodat hij precies weet op welke dag hij iets kan verwachten.

Goedkope Sinterklaaskalenders

Ondanks dat de meeste Schoenzet kalenders 2023 niet heel duur zijn, is het altijd fijn om een paar euro’s te kunnen besparen. Wist je dat je bij BOL.com vaak korting krijgt als je meerdere exemplaren koopt? Daarnaast is het altijd verstandig om een kijkje te nemen op Amazon.nl, omdat je hier vaak dezelfde producten voor minder geld kunt vinden. Op dit moment zijn er weinig aftelkalenders verkrijgbaar, maar op deze pagina van Amazon.nl kun je een paar goedkope exemplaren vinden.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven