LEGO adventskalender 2021 : 5x de leukste kalenders

LEGO adventskalender

Heb je thuis een kind dat gek is op LEGO en ben je nog op zoek naar een geschikt cadeautje voor zijn/haar verjaardag of voor de feestdagen? Wij hebben het perfecte schoencadeau gevonden! De LEGO adventskalenders zijn al jarenlang immens populair en worden vaak als cadeau gegeven. Ieder vakje zorgt voor een nieuwe verrassing. Welke LEGO adventskalender 2021 kies jij?


LEGO Adventskalender 2021 of oudere versies?

Misschien ben je al op zoek gegaan naar de leukste LEGO adventskalender en ben je al een aantal leuke exemplaren tegen gekomen. Je hebt dan vast ook gemerkt dat er nog ontzettend veel sets aangeboden worden uit eerdere jaren, zoals 2018, 2019 en 2020. Belangrijk om te weten: LEGO adventskalenders zijn niet gebonden aan een vast jaar. Het jaartal geeft weer in welk jaar de sets uitgekomen zijn, maar je kunt deze sets ieder jaar gebruiken.

Doorgaans zijn de sets uit eerdere jaren iets goedkoper, maar het verschilt niet heel veel met de prijzen van dit jaar. LEGO zal altijd zijn waarde behouden en de sets blijven altijd populair. In dit artikel kun je een aantal populaire adventskalenders bekijken, welke op dit moment nog steeds verkrijgbaar zijn. Binnenkort verwachten we de nieuwe sets van 2022.

1. Harry Potter Adventskalender 2020 – 75981

Deze LEGO adventskalender stamt uit 2020 en is dus een jaartje oud. Het is niet vreemd dat veel Harry Potter fans verliefd zijn op deze set, want je krijgt 24 dagen achter elkaar een magische verrassing. In deze adventskalender zitten zes minifiguren en herkenbare voorwerpen uit de Harry Potter filmreeks.

Aan het eind moet er een magisch Kerstbal plaatsvinden, dus krijgt je kind steeds meer modellen naarmate de dagen verstrijken. Op die manier wordt het uiteindelijk een feestelijk avontuur op Zweinstein! Heb je al LEGO in huis? Breid het dan uit en maak er nog iets mooiers van!

In deze zet kom je een aantal populaire karakters tegen, zoals Hermelien Griffel, Padma Patil, Ron Wemel, Parvati Patil, Cho Chang en natuurlijk Harry Potter. Verder kun je een koets bouwen van Beauxbatons + een eettafel en ijskasteel. Speel alle feestelijke scenes van Zweinstein na en bouw er lekker op los!


2. Star Wars Adventskalender 2020 – 75279

Ook bij de Star Wars LEGO adventskalender kun je 24 deurtjes openmaken. In deze adventskalender kun je onder andere een LEGO figuur, een ruimteschip of voertuig vinden. Je krijgt daarnaast ook nog een code, zodat je The Skywalker Saga vrij kunt spelen in de Star Wars game.

Met deze set stimuleer je de creativiteit en fantasie van je kind en het zorgt voor eindeloos speelplezier! Er zijn onder andere 6 LEGO figuren, waaronder de meest bekende: Darth Vader. Hij ziet er overigens wel erg bijzonder uit in een kersttrui! Een uitvouwbare speelmat mag uiteraard niet ontbreken.

Verder bevat de LEGO adventskalender ook nog Anakin’s Podracer, Darth Vaders kasteel en een Republic Cruiser. Ook deze kalender is een geweldig cadeau voor de naderende feestdagen, want hiermee zorg je écht voor een kerststemming!


3. LEGO Star Wars Adventskalender 2019 – 75245

De LEGO Star Wars adventskalender van hierboven komt uit het jaar 2019. Wanneer je ieder jaar een adventskalender aan je kind geeft, moet je even opletten dat je deze nog niet in huis hebt. Deze Star Wars adventskalender is leuk te combineren met de andere Star Wars set en met 280 onderdelen kan je kind weer even vooruit.

Er zijn 24 vakjes om te open en 13 miniverzamelobjecten. Wat dacht je van een blaster van een Stormtrooper? Of een Quadjumper? Ontdek zelf wat er nog meer in de kalender zit!


4. LEGO Friends Adventskalender 2020 – 41420

Deze LEGO Friends adventskalender komt uit 2020 en heeft een erg leuke prijs. Samen aftellen naar Kerstmis en vanaf 1 december iedere dag een deurtje openmaken. Iedere dag krijgt je kind een speelgoedcadeautje! De minipoppetjes kunnen neergezet worden, maar je kind kan er natuurlijk ook gewoon lekker mee spelen.

Kinderen vanaf zes jaar kunnen de cadeautjes snel in elkaar zetten en ermee spelen. Jongere kinderen kunnen begeleiding nodig hebben van een oudere broer/zus of ouders. In totaal zijn er drie thema’s: de slaapkamer van Emma, de werkplaats van de Kerstman en een winterwonderland!


5. LEGO City Adventskalender 2017 – 60155

Ook deze LEGO City adventskalender staat in het teken van winter en de kerstdagen. Met deze kalender pak je iedere dag een cadeautje uit en breid je binnen no time je verzameling uit. Er kunnen voertuigen in zitten, maar ook minifiguren waar je kindje lekker mee kan spelen. Kom je ook nog de Kerstman tegen?

Het is geen adventskalender 2021, maar wel minstens zo leuk! In de set zit onder andere een snowboarder, een oma, medewerkers van de kustwacht, een jungle onderzoeker en de enige echte Kerstman! Verder zul je nog voertuigen, kerstthema voorwerpen, mini figuren en gebouwen in de set vinden.


Andere LEGO adventskalender 2021

Op zoek naar de nieuwste LEGO adventskalender 2021? Jammer genoeg is deze nog niet beschikbaar, maar we verwachten hem ieder moment. De meeste winkels beginnen in de maand september met het aanbieden van verschillende cadeau’s voor tijdens de feestdagen. Wil je andere populaire LEGO adventskalenders bekijken?

>> Hier kun je alle LEGO adventskalenders vinden
>> Check regelmatig deze pagina voor de nieuwste LEGO adventskalender 2021

Playmobil adventskalenders

Ook Playmobil brengt ieder jaar erg leuke adventskalenders uit, met de leukste figuren om mee te spelen. Playmobil is doorgaans geschikt voor iets jongere kinderen en biedt ook erg leuke cadeau’s voor tijdens de feestdagen. Hieronder kun je een voorbeeld bekijken van één van de meest populaire Playmobil adventskalenders.

>> Check deze pagina voor alle Playmobil adventskalenders


Lees ook: