12x de leukste kerststal voor kinderen! + BUDGET TIPS!

Leukste kinderkerststal

Een kerststal heeft iets nostalgisch en kinderen zijn er gek op! Heb je jonge kinderen in huis en wil je niet dat ze aan de haal gaan met je mooie, breekbare kerststal? Kies dan voor een kinderkerststal! Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en zelfs geschikt voor jonge peuters! Kerststal kind kopen? In dit artikel vind je de mooiste kerststalletjes voor je kleintje!

De leukste kerststalletjes voor je kind(eren)

Als je op zoek bent naar een kerststal voor kinderen kom je er al snel achter dat er heel veel mogelijkheden zijn. Van houten kerststal tot Fisher Price kerststalletjes: er is genoeg leuks voor iedereen! Let wel goed op: wil je een kerststal aanschaffen voor een kindje jonger dan 2 jaar? Zorg er dan voor dat er geen kleine onderdelen bij de stal zitten waarin je kindje zou kunnen stikken. Hieronder kun je een overzicht bekijken met de leukste kerststalletjes voor kinderen!

Fisher Price Little People Kerststal

1. Fisher Price Little People kerststal

De Little People kerststal van Fisher-Price met de lichtgevende engel is al jarenlang de meest populaire stal voor kinderen vanaf 1 jaar. Deze uitgebreide set is heel leuk voor jongere kinderen, maar ook kleuters vinden deze set nog erg leuk. Daarnaast is de kerststal van Fisher-Price ook zeer leuk ter decoratie onder de kerstboom of bijvoorbeeld in de klas!

Bij deze stal zitten 11 speelfiguurtjes, zodat kinderen zich een lange tijd kunnen vermaken. Uiteraard zijn de bekende figuren Jozes, Maria en het kindje Jezus aanwezig, maar ook de Drie Wijzen en een aantal dieren zijn present. Dit is erg leuk, want niet alle kinderstalletjes hebben zoveel figuren. Druk je op de engel bovenop de stal? Dan schijnt er een lichtje en hoor je een Kerst-melodie.

Bekijk de Little People kerststal op deze pagina van bol
Amazon biedt de stal ook aan en heeft vaak erg leuke aanbiedingen

Playmobil Kerststal 70259

2. Playmobil kerststal 123 – ook voor peuters 70259

Deze kerststal van Playmobil is niet zomaar een kerststal, maar komt in de vorm van een adventskalender. In totaal vind je 24 vakjes en in ieder vakje zitten speelfiguren en accessoires verborgen. Is het Kerst? Dan heeft je kindje alles uitgepakt! Playmobil 1-2-3 is speciaal voor kinderen van 18 maanden tot en met 3 jaar gemaakt, zodat je kindje veilig kan spelen met dit speelgoed. De onderdelen zijn allemaal groter dan bij het normale Playmobil. Verderop in het artikel vind je meer Playmobil-sets.

Op deze pagina van bol kun je deze mooie kerststal bekijken
Je kunt de kerststal – adventskalender op deze pagina van Amazon voor minder geld bestellen

Nijntje kerststal

3. Nijntje kerststal – Dick Bruna

Ben je op zoek naar de enige, echte Nijntje kerststal? Dan heb je hem nu gevonden! Dick Bruna heeft deze mooie, houten kerststal ontworpen, maar Nijntje komt er niet in voor. Veel mensen associeren de karakters van deze stal met Nijntje, omdat alles is getekend in dezelfde stijl. De Dick Bruna kerststal is al jarenlang erg populair en wordt vaak verkocht. Wist je dat je deze stal ook vaak tegenkomt op scholen en kinderdagverblijven?

Wij vinden deze stal erg leuk, maar niet stevig genoeg om steeds mee te spelen. Zoek je een kerststal ter decoratie? Dan is deze echter wel zeer geschikt. De figuurtjes zijn wel stevig genoeg om mee te spelen, maar het huisje kan snel instorten. We willen je daarnaast ook wijzen op de ontzettend leuke artikelen van Dick Bruna, zoals de leuke boeken en luisterboeken!

Bekijk hier alle Dick Bruna Kerstproducten en de stal bij bol

Houten kerststal kinderen

4. Houten kerststal HABA

Een minimalistische kerststal voor je kind aanschaffen, met een mooie afwerking? Dan kun je kiezen voor het mooie stalletje van het merk HABA. Deze kerststal heeft klassieke, houten speelfiguurtjes in een heel nieuw en modern jasje! Kinderen kunnen de figuren vasthouden en het hele kerstverhaal naspelen. De kerststal voor kinderen is overigens ook zeer geschikt om ter decoratie te gebruiken.

De HABA kerststal is gemaakt van natuurlijke materialen en geverfd in aardetinten. Wanneer je voor deze stal kiest, vind je de volgende items in de doos: de stal, Mario, Jozef, kribbe met het kindje Jezus, herder, 3 koningen, een ezel, 2 schapen en een os. Het is goed om te weten dat, in verband met kleine stukjes, de set niet geschikt is voor kinderen jonger dan 3 jaar. Een klein nadeel: de kerststal van HABA is best prijzig.

Bekijk de HABA kerststal op deze pagina van bol

Kerststal kind hout

5. Kerststal hout voor kinderen van Lovelties

Het merk Lovelties biedt veel houten speelgoed op bol aan, waaronder deze prachtige, basic kerststal voor kinderen. Het speelgoed wordt in Nederland gemaakt en ook het ontwerp komt van Nederlandse ontwerpers. De kerststal is 9mm dik en gemaakt van FSC Europees berken multiplex, welke niet behandeld is met verf of lak. Bij de stal worden ook nog 12 figuren geleverd, welke ook niet na behandeld zijn met verf of lak. Een ander voordeel is dat je hem na kerst plat kunt opbergen.

Alle figuurtjes zijn geschikt om mee te spelen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze mooie stal ter decoratie te gebruiken. Zet hem bijvoorbeeld onder de kerstboom of in de vensterbank. Kinderen geven aan dat ze maar wat graag spelen met deze mooie stal! Sommige ouders kiezen ervoor om de stal zelf te decoreren, maar dit is niet nodig, tenzij je dit zelf wilt. Het kerstboompje bij de stal zorgt voor een complete kerstsfeer!

Op deze pagina van bol kun je de houten kerststal van Lovelties bestellen

Little Dutch kerststal

6. Little Dutch kerststal kinderen

Het merk Little Dutch brengt de laatste jaren ontzettend mooi, stijlvol en populair speelgoed op de markt, waarvan de kerststal een mooi voorbeeld is. Met deze speelkoffer breng je het kerstverhaal tot leven! De koffer is de kerststal en daarin vind je verschillende houten figuren en een ster van karton. Een leuk voordeel is dat kinderen vanaf 1,5 jaar al met deze stal mogen spelen! Na het spelen berg je alles gemakkelijk op of je neemt de hele set mee en houdt hem vast een het handvat!

Op deze pagina van bol kun je de Little Dutch stal in de aanbieding bestellen

Kerstkribbe hout van Small Foot

7. Small foot kerstkribbe van hout

Je hebt inmiddels al gemerkt dat er best veel houten kerststalletjes in dit artikel staan en dat heeft natuurlijk een reden. Houten speelgoed is weer helemaal hip en ook op het gebied van kerst-items kiezen ouders steeds vaker voor duurzamer speelgoed. Hierboven zie je de kerststal voor kinderen van het merk Small Foot, welke er kleurrijk uitziet. Deze kerststal ziet er zeer modern uit en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Zoek je nog een gave kerststal voor in de kleuterklas of gewoon voor thuis? Dan raden we deze stal zeker aan! In de set vind je 13 figuren: Mario, Jozef, het kindje Jezus, de 3 Wijzen Kasper, Balthasar en Melchior. Daarnaast vind je, zoals je hierboven kunt zien, ook nog andere figuurtjes in de set. Je zet deze stal gemakkelijk in elkaar en het is goed om te weten dat de poppetjes gewoon afwasbaar zijn. Wel zo hygiënisch!

Bekijk de Small Foot Kerstkribbe hier bij bol
Ook bij Amazon.nl is de Small Foot kerststal verkrijgbaar

Grote Kerststal voor kinderen

8. Playmobil Grote Kerststal voor kinderen 5588

Eerder in dit artikel kwam je de Playmobil 1-2-3 kerststal tegen, maar ook voor oudere kinderen is er een Playmobil kerststal verkrijgbaar. Deze Grote Kerststal bevat feestelijke verlichting, wat zorgt voor een echte kerstsfeer. Uiteraard vind je in de stal het kindeke Jezus, samen met Jozef en Maria. Daarnaast vind je een os, schapen en een ezel. De engel waakt over het hele gezin. Met deze set ben je verzekerd van urenlang speelplezier tijdens de donkere wintermaanden!

Op deze pagina van bol kun je de Grote Kerststal van Playmobil bekijken

Playmobil stal 9494

9. Playmobil 9494 – kerststal voor kinderen

Naast de Grote Kerststal van Playmobil kun je ook nog kiezen voor een iets minder uitgebreide, goedkopere kerststal van dit merk. Ook deze stal bevat glinsterende kerstverlichting, welke je in het raam kunt plaatsen ter decoratie. De kribbe van het kindje Jezus kan oplichten en werkt op 2x AAA batterijen. Daarnaast heeft de kribbe uitklapbare poten, die je kunt gebruiken als kerst-decoratie.

Heb je al een Playmobil collectie? Dan kun je er ook voor kiezen om deze stal te combineren met andere items. De kribbe werkt op twee AAA batterijen, welke je nog wel zelf moet aanschaffen. Wanneer je 1 keer op de knop drukt, zal het lampje constant branden. Druk je er 2 keer op? Dan gaat het lampje knipperen. Als je hem uit wilt zetten, moet je er 3 keer op drukken.

Bij bol kun je deze mooie Playmobil kerststal bestellen
Je kunt op deze pagina van Amazon.nl het kerststalletje bestellen

Floris Hovers Kerststal voor kinderen

10. Floris Hovers kerststal – moderne kerststal voor kinderen

Wil je niet allerlei tierelantijntjes in je huis hebben staan en houd je van moderne ontwerpen? Dan kies je voor de Floris Hovers kerststal voor kinderen. Deze kerststal is zeer minimalistisch, doch zeer kleurrijk. In het stalletje vind je Jozef en Maria, maar natuurlijk ook het kindeke Jezus. Daarnaast vind je de drie koningen, de engel Gabriel, een herder met 4 schaapjes, een os en een ezel in de kerststal.

Na de kerstdagen kun je het stalletje weer netjes opbergen in het kistje, welke een afmeting heeft van 24 x 13 x 4 centimeter. Het opbergkistje en de twee deksels vormen samen de stal, dus je hoeft het kistje tussendoor niet op te bergen. Ben jij gek op de minimalistische, moderne look? Dan is dit zeker een aanrader. Een klein nadeel is de prijs, want je betaalt bijna €60,00 voor de stal.

Op deze pagina van bol kun je de kerststal voor kinderen bestellen

Holztiger kerststal

11. Holztiger kerststal voor kinderen

Het merk Holztiger biedt een mooie, houten kerststal aan, inclusief kerstster. We dachten eerst, gezien de prijs, dat het hier ging om een uitgebreide, complete stal, maar dit is jammer genoeg niet het geval. Wanneer je de stal aanschaft, moet je de decoratie (figuren) er nog los bij bestellen. Vind je de stal mooi en maakt geld niet veel uit? Dan is dit echt een heel leuk idee! Toch ben je al snel €150,00 kwijt voor een Holztiger kerststal inclusief dieren en andere figuren.

Bekijk op deze pagina van bol de Holztiger kerststal
Op deze pagina van bol kun je de Holztiger figuren bekijken

Kerststal knutselen

12. Kerststal knutselen met een goedkoop knutselpakket

Wanneer je heel creatief bent, zou je ook zelf een kerststal voor de kinderen of ter decoratie kunnen maken. Tegenwoordig worden er allemaal complete pakketten aangeboden, zodat je heel gemakkelijk zelf een kerststal kunt knutselen met de kids! Dit is niet alleen leuk en gezellig, maar ziet er ook nog eens leuk uit! Dit type stalletjes is echter niet zeer geschikt om mee te spelen en dient na het knutselen meer als decoratie.

In dit knutselpakket om een kerststal te knutselen vind je figuren van karton en form, stickers, oogjes, viltstiften en dubbelzijdig plakband. Ben je écht heel creatief? Dan kun je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de Action en alles helemaal zelf maken. Vaak ben je dan nog veel goedkoper uit! Ga jij je eigen kerststal knutselen?

Op deze pagina van bol kun je een knutselpakket kopen

Kerststal voor kinderen kopen? Hier moet je op letten!

Een kinderkerststal is ontzettend leuk speelgoed voor jonge en oudere kinderen, maar er zijn wel wat puntjes waarop je moet letten. Het meest belangrijke punt is dat je goed kijkt naar voor welke leeftijd de stal geschikt is. Sommige kerststalletjes bevatten kleine onderdelen die zorgen voor verstikkingsgevaar. Kinderen onder de drie jaar hebben vaak de neiging speelgoed in hun mond te stoppen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan de kerststal voor kinderen gemaakt is. Zijn de figuren geverfd? Dan zijn deze zeker niet geschikt voor jongere kinderen. Voor kinderen tot drie jaar raden we aan om te kiezen voor sets van Playmobil of Playmobil 1-2-3, welke veilig te gebruiken zijn door kids onder de drie.

Als laatste punt geven we het advies om te kijken naar de reviews van mensen die het product al eerder hebben gekocht. Is de kerststal stevig? Bevat de stal geen giftige stoffen? Kun je echt spelen met de stal of is kun je hem alleen ter decoratie gebruiken? Kortom: uit reviews van andere klanten kun je heel veel informatie halen. Ook de prijzen van kerststalletjes kunnen nogal verschillen!

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl besteden we veel aandacht aan de feestdagen en de onderwerpen die hierbij horen. Hieronder kun je een aantal links bekijken naar enkele van onze populaire artikelen.

HEMA Kerst
Kerst pyjama gezin: matching pyjama’s voor het hele gezin
Pagina – Speelgoed
Categorie – Feest

Nicole
Scroll naar boven