CADEAU MOEDERDAG 2024 – 5 tips

Cadeau Moederdag 2024 kopen? Zondag 12 mei is het weer zover: Moederdag. Ondanks dat je je moeder elke dag in het zonnetje mag zetten, wordt dat op deze dag extra vaak gedaan. Maar wat is nu het perfecte Moederdag cadeau? Hoe kun je ervoor zorgen dat mama/oma zich echt speciaal voelt op deze zondag? In dit artikel zet ik een aantal tips op een rij die door veel mama’s gegeven worden!

Het gaat niet om cadeau’s

Veel mensen vinden het concept ‘Moederdag’ een commercieel uitgemolken idee en daar kun je deze mensen ook wel een klein beetje gelijk in geven. Er wordt vaak verwacht dat er cadeau’s worden gegeven, wat vervelend is voor mensen met een kleiner budget. Maar wist je dat mama’s sommige dingen nog fijner vinden dan (dure) cadeau’s? Als je dus geen/weinig budget hebt voor een Moederdag cadeau in 2024, lees dan zeker even door.

In het artikel kun je natuurlijk ook nog andere tips lezen om je moeder mee te verrassen. Heb je niet genoeg aan deze tips? Dan raad ik je zeker aan om dit andere artikel te lezen, waarin je veel meer Moederdag-tips vindt!

1. Mama is even geen mama vandaag

Mama’s (en natuurlijk ook papa’s, maar die komen in juni aan bod!) hebben een fulltime baan en werken daarnaast vaak ook nog. Iedere dag vroeg opstaan, de eeuwige berg met was, het huis schoonmaken, boodschappen doen, eten maken en natuurlijk heen en weer rennen van speelafspraakje naar sportclub. Het allermooiste cadeau: mama hoeft even niet te zorgen vandaag!

Ontbijt Moederdag 2023

Start met het uitzetten van de wekker en laat mama heerlijk uitslapen. Maak eventueel een planning met de rest van het gezin, zodat mama ook écht kan uitslapen! Is ze eenmaal wakker geworden? Dan hebben jullie er natuurlijk voor gezorgd dat de tafel uitgebreid gedekt is en dat er een heerlijk ontbijtje klaar staat. Kook/bak een lekker eitje, pers verse jus d’orange en bak heerlijke broodjes! Maak de start van de dag fantastisch!

Tijdens het ontbijt kun je een kleinigheidje geven, zoals een mooi bosje bloemen of een zelfgemaakte tekening. Ook lekkernijen doen het altijd goed bij mama’s! Weet je wat ze heerlijk vindt? Pak het in en geef het! Het feit dat jullie hieraan hebben gedacht zal de mama al heel blij maken! Na het ontbijt ruimt iedereen alles op, terwijl mama een verfrissende douche of een lang, warm bad neemt.

Strand- of boswandeling

Als de dag eenmaal goed begonnen is, laat je de mama kiezen welke activiteit jullie gaan ondernemen. Maak een mooie bos- of strandwandeling, bezoek een stad of speel samen spelletjes. Dit is natuurlijk weersafhankelijk, dus hopelijk schijnt de zon. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de mama lekker alleen op pad te laten gaan, zodat jullie alvast een heerlijk diner kunnen voorbereiden!

Kortom: zorg ervoor dat mama helemaal niets hoeft te doen op deze speciale dag en ze zal je zeker dankbaar zijn!

2. RUMAG Cadeau Moederdag 2024

Cadeau moederdag 2023

Ieder jaar, vlak voor Moederdag, komt RUMAG weer met leuke producten voor mama’s! Denk aan gave t-shirts met teksten als ‘Powervrouw’, maar ook mokken behoren tot de mogelijkheden. Op dit moment (1e week april) staat er nog niet heel veel op de Moederdag-pagina, maar we verwachten dat deze snel een update krijgt. De t-shirts van RUMAG zijn van goede kwaliteit en zijn doorgaans niet heel duur.

3. Spa/Wellness/sauna als Cadeau Moederdag 2024

Zoals je bij tip 1 al hebt kunnen lezen, staan moeders niet stil. Ze zorgen dat het huishouden blijft draaien, dat er centjes binnenkomen en dat iedereen in het gezin zo gelukkig mogelijk is/blijft. Ze cijfert zichzelf vaak weg, omdat er simpelweg te weinig uren in een dag zitten. Wat is er fijner dan een heerlijk dagje relaxen in een spa/wellness of sauna? Geen zorgen, want als je goed zoekt, is dit echt niet duur!

Cadeau moederdag 2023
Afbeelding van Jürgen Rübig via Pixabay

Op VakantieVeilingen.nl kun je bijvoorbeeld al op 2 kaarten voor een Spa & Wellness centrum bieden vanaf €1,00. Deze kaarten gaan doorgaans voor ongeveer €20,00 weg, wat een fantastisch bedrag is voor zo’n ontspannen dag! Ze kan een zus, moeder, vriendin of partner meenemen als je kiest voor 2 kaarten, want het moet natuurlijk ook gezellig zijn!

Een bieding plaatsen op VakantieVeilingen.nl is gratis en je bepaalt dus zelf tot welk bedrag je wilt bieden. Heb je de veiling gewonnen? Dan moet je het arrangement pas betalen. Let wel op, want je betaalt wel altijd €5,50 aan servicekosten. Toch ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je kaarten besteld bij een centrum zelf.

4. Greetz voor een speciale Moederdag

Moederdag Mok Greetz

In Nederland staat Greetz bekend om de leuke, gepersonaliseerde producten voor verschillende gelegenheden. Ook voor Moederdag (en Vaderdag!) kun je ieder jaar weer leuke producten bestellen, zoals mooie kaarten, bloemen en mooie cadeausets. Op deze pagina van Greetz kom je op de speciale Moederdag-pagina, waar je kunt kiezen uit verschillende categorieën.

Greetz Mok

Op dit moment zijn er erg leuke Moederdag-items verkrijgbaar, zoals de Blond Amsterdam Moederdag-Mok, verschillende cadeausets, folieballonnen met lieve teksten, chocoladerepen, make-up, wijntjes, moeder-dochter armbandjes en nog veel meer! Heb je geen inspiratie? Neem dan zeker een kijkje in de webshop van Greetz!

5. Hotelovernachting of weekendje weg

Een hotelovernachting is volgens vele moeders een aangenaam cadeau. Niet alle mama’s vullen dit cadeau echter op dezelfde manier in! Sommige mama’s vinden het heerlijk om met hun partner te verblijven in een hotel, terwijl andere mama’s de overnachting graag gebruiken met vriendinnen. Ook zijn er genoeg mama’s die graag met hun kind(eren) een weekendje weggaan rondom Moederdag!

Hotelovernachting moederdag 2023

Als het budget het toelaat, is dit zeker een geweldig idee! Mama komt hoe dan ook aan ontspanning toe én je hebt een origineel Moederdag cadeau te pakken! Voor mensen met een kleiner budget, adviseren we om de website van VakantieVeilingen in de gaten te houden. Op deze pagina van de website kun je heel veel goedkope hotelovernachtingen (en vakanties/weekendjes weg!) vinden tegen zeer lage prijzen!

Ander Cadeau Moederdag 2024

Iedere moeder is anders en iedere mama heeft andere wensen. Misschien weet je nu al dat je partner/moeder helemaal niet zit te wachten op uitslapen of op een dagje naar een wellness centrum. In dit andere artikel kun je nog een aantal tips lezen, zodat je meer inspiratie op kunt doen.

Nicole
Scroll naar boven