Koopgidsen + informatie voor en door ouders

ZWANGER.

Van de positieve test naar de geboorte van je kindje: zwanger zijn is een zeer bijzondere periode in het leven. Op deze pagina kun je veel nuttige informatie vinden over zwangerschapsgerelateerde onderwerpen. Daarnaast kun je natuurlijk ook handige checklist en uitgebreide koopgidsen bekijken.

Hoera, kindje op komst!

Gefeliciteerd, er is een kindje op komst! Als je zwanger bent, zul je al snel merken dat de zwangerschapshormonen door je lijf gieren. Sommige vrouwen merken helemaal niets van de zwangerschap, terwijl andere vrouwen vanaf dag één misselijk en moe zijn. Wist je dat dit helemaal niets wilt zeggen over het verdere verloop van de zwangerschap?

De meeste zwangere vrouwen hebben veel behoefte aan informatie over zwanger zijn, de bevalling en natuurlijk over baby’s in het algemeen. De komst van een nieuw leven brengt veel vreugde met zich mee, maar het is ook een enorme verantwoordelijkheid die kan zorgen voor vragen en zorgen. Hoe zit het met de zwangerschapskwaaltjes? Wat is de 22-wekenprik en moet je die wel nemen? Hoe ontwikkelt een embryo zich eigenlijk tijdens het eerste trimester van de zwangerschap?

In onze vele artikelen en koopgidsen proberen we om zwangere vrouwen van zoveel mogelijk nuttige informatie te voorzien. Bekijk uitgebreide checklists voor tijdens de zwangerschap, lees over het nut van verschillende zwangerschapsvitamines en neem natuurlijk ook de handige koopgidsen door.

onderzoeken zwangerschap

Onderzoeken Zwangerschap.

Van vitaliteitsecho tot vruchtwaterpunctie: ben jij al op de hoogte van alle mogelijkheden op het gebied van onderzoeken tijdens de zwangerschap? De gezondheid van je kindje kan goed in kaart gebracht worden en jij gaat voorbereid de bevalling in.

In ons artikel ‘Onderzoeken Zwangerschap, welke zijn er?’ kun je meer uitgebreide info lezen over alle mogelijke onderzoeken als je zwanger bent. Bij de verloskundige krijg je vaak een informatiemap met folders, zodat je weet wat er mogelijk is.

Checklist zwangerschap

Checklist Zwangerschap.

Op het moment dat de zwangerschapstest positief is, komt er veel op je af. Wanneer moet je jezelf aanmelden voor kraamzorg? Voor welke vergoedingen kom je in aanmerking en hoe zit het eigenlijk met de zorgverzekering?

In de Checklist Zwangerschap lees je meer informatie over o.a. eerdergenoemde onderwerpen, maar ook over kinderopvang, verzekeringen en andere belangrijke to-do’s. Ga goed voorbereid richting de bevalling en neem de checklist door!

low budget babykamer

Babyuitzet.

De komende maanden zul je veel moeten shoppen, want je kleintje heeft een heleboel spulletjes nodig. Al deze babyspullen wordt ‘de babyuitzet’ genoemd en je kunt veel lijsten vinden op verschillende websites. Wist je dat de meeste lijsten té commercieel zijn?

Wat heb je nu echt nodig aan babyspullen? En wat absoluut niet? In ons uitgebreide artikel kun je lezen over de babyuitzet, maar we hebben meer relevante artikelen geschreven over de babyuitzet voor newborns.

nub-theorie

NUB-theorie.

De kans is groot dat je vanaf het moment dat je wist dat je zwanger was al nadenkt over het geslacht van je kindje. Zou de baby een jongen of meisje zijn? Gelukkig kun je er met behulp van de NUB-theorie al vroeg in de zwangerschap achterkomen wat het geslacht van je ongeboren baby is!

Let op: deze methode is niet 100% betrouwbaar en het is altijd wachten totdat je de 20-weken echo achter de rug hebt. Lees in ons artikel alles over de NUB-theorie!

Zorgverzekering zwangerschap 2021

Zorgverzekering Zwangerschap.

Heb je de polis van je zorgverzekering al nagekeken? Tijdens de zwangerschap maak je vaak kosten, waarvoor je jezelf in sommige gevallen voor kunt verzekeren. In ons artikel kun je uitgebreid lezen over de verwachte kosten én eventuele vergoedingen.

Tip: je kunt 1x per jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. In ons andere artikel kun je een tool gebruiken om zorgverzekeringen onder de loep te nemen. Vanaf november is de overstap naar een nieuwe verzekeraar weer mogelijk.

Bonprix zwangerschapskleding

Zwangerschapskleding.

Tijdens de zwangerschap is één ding zeker: je buik gaat groeien. Na een tijdje zit normale kleding niet meer lekker en is het tijd voor positiekleding. Hieronder kun je links naar onze artikelen over zwangerschapskleding bekijken.

low budget babykamer

Geslacht voorspellen.

Ben je razend nieuwsgierig naar het geslacht van je kindje? Dat begrijpen wij als geen ander. Naast de eerdergenoemde NUB-theorie, bestaan er nog andere theorieën: de Chinese geslachtskalender en de Ramzi-theorie.

Nieuwsgierig naar deze methodes om het geslacht van je kindje te voorspellen? Lees dan zeker onze andere artikelen door en probeer het uit!

Houd een slag om de arm, want deze methodes zijn niet 100% betrouwbaar. Begin dus zeker niet met het verven van de babykamer na het uitproberen van de methodes, maar zie het als een leuk tijdverdrijf tijdens het wachten op de 20-wekenecho.

Gezondheid.

Het vrouwenlichaam maakt grote veranderingen door tijdens de zwangerschap. Je lichaam pompt meer bloed door het lichaam, maar heeft daarnaast ook behoefte aan extra vitamines. Foliumzuur is een belangrijk supplement, welke vaak in een multivitamine voor zwangere vrouwen zit. Bekijk hieronder gezondheids-gerelateerde artikelen.

Geraadpleegde bronnen o.a. – Wikipedia, Consumentenbond, Rijksoverheid

Scroll naar boven