Zwanger!

ZWANGER! Er is een kindje op komst, van harte gefeliciteerd! Gieren de hormonen al door je lijf of merk je misschien nog helemaal niets van de nieuwe zwangerschap? De meeste zwangere vrouwen hebben veel behoefte aan informatie over zwanger zijn en baby’s. Naast dat de komst van een nieuw leven vreugde met zich meebrengt, kan de grote verantwoordelijkheid ook voor veel zorgen en vragen zorgen.

Hoe zit het met zwangerschapskwaaltjes? Wat is de 22-wekenprik en hoe ontwikkelt een embryo zich tijdens het eerste trimester van de zwangerschap? Lees heel veel artikelen met praktische informatie over zwanger zijn en baby’s.

Checklist Zwangerschap

Er komt veel op je af wanneer blijkt dat je in verwachting bent van een kindje. Hoe zit het met de aanmelding bij de kraamzorg? Voor welke vergoedingen kom je in aanmerking en hoe zit het met de zorgverzekering? Moet je de bezoekjes aan de verloskundige zelf betalen of doet de zorgverzekeraar dit?

Speciaal voor zwangere vrouwen hebben we een handige Checklist Zwangerschap samengesteld. In dit artikel lees je onder andere over de kraamzorg, verzekeringen tijdens de zwangerschap, kinderopvang en nog veel meer. Waar moet je aan denken en wat moet je allemaal regelen?

>> Bekijk nu gelijk de Checklist Zwangerschap

De babyuitzet

Van hydrofiele doek tot aan een kinderwagen: een kindje krijgen kost veel geld. Wanneer je voor de eerste keer moeder wordt, heb je misschien geen idee van wat je te wachten staat. Ook weet je nog niet welke producten je écht nodig hebt van de babyuitzetlijst en wat echte miskopen zijn.

Uiteraard hebben we ook voor dit gedeelte een handig en behulpzaam artikel geschreven. Zo kun je de complete babyuitzetlijst doornemen, waarin ook veel nuttige tips staan. Vergeet je ook de baby musthaves niet? Hierin staan artikelen die de meeste ouders als échte musthave beschouwen!

Complete babyuitzetlijst bekijken
Baby Musthaves top 10!

Informatie over je zwangerschap

Van NUB-theorie tot Ramzi-theorie en van Angelsounds doppler tot uitvaartverzekering. Je vindt hier informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen die van toepassing zijn tijdens de zwangerschap. Bekijk tips voor een duurzaam kraamcadeau of de leukste babyshower versiering, maar lees daarna natuurlijk ook direct over het handsfree kolven met de nieuwste Elvie kolf.

Zwangerschapskleding tips / positiekleding aanschaffen

Tijdens de zwangerschap moet je eraan geloven: je gaat heel snel groeien! De dikke buik past op den duur niet goed meer in je normale jeans, dus moet je op zoek naar positiekleding. Gelukkig hebben wij meerdere artikelen geschreven over verschillende collecties zwangerschapskleding. Ook hebben we een artikel gedeeld met de goedkoopste zwangerschapskleding en waar je deze kunt aanschaffen!

Uiteraard geven we regelmatig een update aan onze artikelen. Zo ben je verzekerd van de leukste deals en aanbiedingen, zodat je niks misloopt!

De goedkoopste zwangerschapskleding koop je hier!
Bonprix zwangerschapskleding
Lidl zwangerschapskleding
Zeeman zwangerschapskleding, budgetproof positiekleding!

Geslacht voorspellen van je kindje

Wist je dat er meerdere manieren zijn om het geslacht te voorspellen van je ongeboren baby? Natuurlijk moet je de meeste methodes met een (flinke) korrel zout nemen, maar het blijft leuk! Zo schreven we over de Ramzi-theorie, de NUB-theorie en de Chinese geslachtskalender. Je kunt deze artikelen nu lezen!

Chinese geslachtskalender
NUB-theorie
Ramzi-theorie

Koopgidsen en handige lijstjes met babyproducten

Bij MamaGroeit zijn we gék op lijstjes! Van ieder babyproduct zijn er tientallen/honderden varianten, dus welke moet je dan kiezen? Wij gaan voor je op zoek en delen handige overzichten met de beste producten voor jou en je kindje. Denk aan babyproducten als kleding, maar ook de beste borstkolf voor mama en de goedkoopste kinderwagen!

Beste borstkolf 2023
HEMA babyuitzetlijst : de leukste items!
De leukste luiertassen op een rijtje
5x de best geteste babyfoons
Welk voedingskussen is de beste?

Zwangerschap en gezondheid

Tijdens de zwangerschap zal je lichaam een grote verandering doormaken, wat gepaard gaat met lichamelijke ongemakken. Ben je hiervoor verzekerd? Wat is de 22-wekenprik en is deze prik wel veilig? Hoe zorg ik dat ik gezond de zwangerschap doorkom en welke kwaaltjes kan ik krijgen? En is een uitvaartverzekering verstandig?

Op het gebied van gezondheid kunnen er veel vragen ontstaan tijdens een zwangerschap en het is dan ook goed om jezelf hierover in te lezen. Hieronder kun je de meest populaire berichten alvast bekijken, maar door middel van de zoekfunctie kun je ook andere artikelen vinden.

Uitvaartverzekering baby & kind, is het nodig?
Zorgverzekering & zwangerschap: alle informatie die je nodig hebt
22-wekenprik: kinkhoestvaccinatie tijdens de zwangerschap
Gezond zwanger met OvaBalance
Zwangerschapskwaaltjes : welke kun je krijgen?

Scroll naar boven