Waterhangmat kopen? Koopgids & budget tips!

waterhangmat Lidl

De waterhangmat is helemaal hip! Dit pareltje maakt de zomer nog leuker en relaxter! Een waterhangmat laat je lekker relaxen in het water op een manier die nog fijner is dan een stijf luchtbed. Lees in dit artikel meer over wat een waterhangmat is, hoe je hem het beste kunt gebruiken en bekijk meteen de leukste en beste waterhangmatten van dit moment!

Wat is een waterhangmat?

Een waterhangmat is niets meer dan een opblaasbare hangmat voor in het water en geloof ons maar als wij zeggen dat hij heel fijn is! Wanneer je in zo’n speciale hangmat voor in het water gaat liggen, blijft je hoofd boven water terwijl de rest van je lichaam in het water ligt. Je voelt het gewicht van je lichaam niet en komt helemaal tot rust doordat het net gedeeltelijk onder water ligt.

Bij een luchtbed is dit net even anders, omdat een groot deel van het lichaam boven water ligt. Een waterhangmat heeft twee luchtkussentjes met een stukje mesh-stof in het midden en ziet er dus ook anders uit dan een traditioneel luchtbed voor in het water. Op dit moment kun je kiezen uit een normale waterhangmat en uit een hangmat die lijkt op een stoel, ook wel een drijfstoel genoemd.

Wat is de beste waterhangmat van dit seizoen?

De waterhangmat is nog niet heel lang op de markt en er zijn dus nog niet talloze exemplaren verkrijgbaar. Toch zit er wel verschil in de verschillende hangmatten van de aanbieders en wij hebben de beste exemplaren voor je op een rijtje gezet, op basis van research en vele reviews van klanten. Op welke waterhangmat ga jij deze zomer relaxen? Bekijk snel de beste waterhangmatten!

1. Meest populaire waterhangmat van dit moment

Deze waterhangmat is op dit moment het meest populair én hij is ook nog eens goedkoop! Het opblaasbare lounge luchtbed zorgt voor verkoeling tijdens warme zomerdagen en laat je heerlijk ontspannen! Is het te warm op een luchtbed in de zee? Met deze hangmat voor in het water dompel je bijna het hele lichaam onder water! Hierdoor koel je lekker af, terwijl je ondertussen lekker aan het relaxen bent.

Uiteraard wordt een waterhangmat van hoge kwaliteit materialen (PVC) gemaakt, zodat je lang plezier hebt van je aankoop. Met een gewicht van 310 gram is dit ook een aanrader voor in je koffer wanneer je op vakantie gaat! In tegenstelling tot een luchtbed neemt zo’n mat weinig ruimte in beslag en dat is natuurlijk een leuk voordeel. Je kunt deze waterhangmat tot maximaal 100kg belasten en hij is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

2. Waterhangmat met streepjes – multifunctioneel

Ook deze waterhangmat bestaat uit twee opblaasbare delen en een net in het midden, welke met maximaal 100kg belast mag worden. Je kunt deze mat op verschillende manieren gebruiken: als handmat, als stoel, als drijver en als work-out stoel! Wil je graag op zoveel mogelijk manieren gebruik kunnen maken van een waterhangmat voor een betaalbare prijs? Dan kies je voor dit exemplaar!

Let op: ga voorzichtig om met de hangmat, want het is geen robuust item. Wanneer je normaal met het product omgaat, heb je heel veel en lang plezier van je aankoop! Ook dit exemplaar is gemaakt van PVC en weegt 310 gram. Ga je lekker op vakantie naar het buitenland, maar heb je te weinig ruimte in je koffer voor een luchtbed? Dan is een waterhangmat de perfecte oplossing!

3. Roze hangmat voor in het water – tot 200kg!

Voor welk merk je ook kiest, het concept van een waterhangmat is hetzelfde. Wanneer je voor zo’n hangmat kiest, kies je automatisch voor heerlijk ontspannen in het water! Hierboven zie je een roze hangmat, welke erg geliefd is op dit moment. Een groot voordeel van dit exemplaar is dat je hem mag belasten tot maximaal 200 kg, terwijl de meeste matten tot 100 kg belast mogen worden.

Ook deze hangmat kun je op meerdere manieren gebruiken, zodat je hier maximaal plezier aan gaat beleven. Ga je gewoon lekker liggen in het water of maak je er een stoel van? In de gebruiksaanwijzing kun je precies zien wat je allemaal met de mat kunt doen en hoe je dat moet doen. Zoals de meeste matten is ook deze mat gemaakt van stevig PVC materiaal. Gegarandeerd waterpret!

4. Groene hangmat voor in het water – budget tip!

Wil je niet meer dan €10,00 uitgeven voor dit leuke stukje waterspeelgoed? Dan hebben we goed nieuws voor je, want bovenstaand exemplaar kost nog geen tientje! Uit de reviews van andere klanten blijkt dat deze hangmat ontzettend lekker ligt en ook stevig is. Wees dus niet bang dat je een miskoop doet, want dat is niet het geval. Ook dit exemplaar mag tot maximaal 200kg belast worden en is dus ook geschikt voor zwaardere mensen.

5. Hangmat voor in het water met strik

De schattige strikjes op deze waterhangmat zorgen ervoor dat hij er heel anders uitziet dan de meeste andere exemplaren. Wil je graag een originele waterhangmat voor de vakantie aanschaffen? Dan kies je voor dit exemplaar met turquoise strikjes! Je kunt deze mat tot maximaal 100kg belasten en hij kan op drie verschillende manieren gebruikt worden door personen vanaf 14 jaar.

6. Lidl waterhangmat Crivit – twee kleuren

waterhangmat Lidl

De Crivit waterhangmat van Lidl was afgelopen zomer een denderend succes en dat zal dit jaar niet anders zijn! Op dit moment zijn de matten niet voorradig, maar in de webshop staat wel dat ze binnenkort weer leverbaar zijn! Check dit regelmatig, want eenmaal op voorraad zijn ze vaak snel uitverkocht! Voor een bedrag van nog geen €8,00 ben je de eigenaar van een heerlijke hangmat, zodat je heerlijk kunt dobberen in het water.

De Crivit mat is verkrijgbaar in twee kleuren en is gemaakt van PVC en polyester. Het hoofdkussen zorgt ervoor dat je je hoofd lekker neer kunt leggen en de waterdoorlatende bodem zorgt ervoor dat het lichaam lekker onder water komt. Hierdoor koelt je lichaam lekker af tijdens de hete zomerdagen!

7. Intex waterhangmat

De laatste waterhangmat in dit artikel is het exemplaar van het populaire merk Intex. Dit merk biedt heel veel verschillende producten aan, zoals zwembaden, zwembandjes en allerlei andere handig zwemproducten. Het bedje heeft een waterdoorlatend net en is afgewerkt met een hoge kwaliteit opblaasbare rond, welke omhuld is met stof. De stof zorgt ervoor dat het bed extra comfortabel ligt en duurzaam is. Een klein minpuntje is de prijs van het loungebed, want je betaalt een stuk meer dan voor de basic hangmatjes.

Hoe maak je een waterhangmat schoon?

Je hebt lekker een dagje gedobberd in het water en vraagt je nu af hoe je zo’n mat het beste schoon kunt maken. Nee, je mag hem niet in de wasmachine stoppen! En ja, er zijn echt mensen die dit geprobeerd hebben. Je kunt de mat wel in een emmertje met water en azijn leggen, maar doe dit niet te lang. Na dit azijnbadje kun je hem goed afspoelen en afnemen met een microvezel doekje.

Voor wie is een waterhangmat geschikt?

Officieel wordt een hangmat voor in het water aangeraden voor kinderen vanaf ongeveer 14 jaar. Let wel op: kan een kind niet zwemmen? Dan is zo’n mat dus helemaal geen goed idee. Verder is een waterhangmat geschikt voor iedereen die ultiem wilt relaxen! Ook mensen met bepaalde gezondheidsproblemen komen helemaal tot rust in deze heerlijke mat.

Waar moet je op letten wanneer je een waterhangmat aanschaft?

De meeste waterhangmatten zijn geschikt voor mensen met een lichaamsgewicht tot 200kg, maar sommige matten kunnen maximaal 100kg aan. Weeg je meer dan 100kg of zit je net op het randje? Dan adviseren we om te kiezen voor een hangmat met een belastbaar gewicht tot 200kg. Verder adviseren we altijd om naar de reviews van andere klanten te kijken. Je kunt heel veel leren van de ervaringen van klanten die al een aankoop hebben gedaan.

Relevante artikelen

Scroll naar boven