Peuter speelgoed tips

Peuter speelgoed tips | het leukste peuterspeelgoed!

De feestdagen staan voor de deur en de meeste ouders kijken al rond naar leuke cadeautjes. Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje voor een dreumes / peuter? Lees snel verder en bekijk de leukste peuter speelgoed tips! Ivy’s favorieten!

Peuter speelgoed tips | Playmobil meeneem kinderdagverblijf

Het leuke meeneem-kinderdagverblijf van Playmobil (70399) is in 2020 genomineerd voor een “Speelgoed van het jaar” award. Dit meeneem-dagverblijf is geschikt voor kindjes van 1,5 tot 3 jaar. De ervaring leert dat kinderen ook na 3-jarige leeftijd nog graag met deze varianten van Playmobil spelen. Je kindje heeft zeker weten veel plezier!

De 1.2.3 serie van Playmobil is ideaal voor jongere kindjes. Je vindt geen kleine delen in de sets waar je kindje in kan stikken. Met dit leuke kinderdagverblijf kan je kindje uren spelen, maar de set kan ook gemakkelijk meegenomen worden naar bijvoorbeeld opa, oma of de oppas. De gehele inhoud past in het handige meeneem-koffertje.

Verbeter de creativiteit, fijne motoriek, het cognitieve begrip, de sociale competentie en de taalontwikkeling van je kindje!


Peuter speelgoed tips | Playmobil Meeneem Ark

Deze ark van Playmobil 1-2-3 hebben we nog niet zolang, maar de ark is een groot succes bij Ivy! Zij ziet haar zussen wel vaker met Playmobil spelen, maar daar mag zij (nog) niet mee spelen. De stukjes zijn namelijk veel te klein. Deze ark is echt heel leuk en ze speelt hier iedere dag een tijd mee.

In de ark vind je meerdere dieren, twee mensen, een voerzak, een waterbakje en een “ladder”. De bovenkant is los te halen, zodat de losse figuren makkelijk in de ark kunnen worden bewaard en/of meegenomen. Ivy is nu anderhalf jaar en de losse delen zijn niet te klein. Je kunt de ark bij Bol bestellen, maar bij Amazon kun je hem voor €8,- minder scoren, namelijk €24,70. Klik hier als je de Ark bij Amazon (Nederland) wilt kopen. Geen verzendkosten!


Peuter speelgoed tips | Fisher Price BeatBo trein

Deze trein heb ik aangeschaft om Ivy te leren kruipen. Ik had eerder gelezen dat baby’s sneller leren kruipen, wanneer zij achter deze trein aangaan. Binnen een paar dagen kroop ze! Hierna liet zij hem een paar weken staan, maar inmiddels heeft zij hem opnieuw gevonden!

De trein heeft leuke muziekjes en is niet irritant, zoals het meeste speelgoed met geluid. Ook hij heeft kleurtjes en natuurlijk kan hij rijden. De poppetjes kunnen op de trein gezet worden. Er zitten meerdere standen op, zodat het kindje ook gewoon met de poppetjes kan spelen, zonder dat de trein gaat rijden. Ook fijn: het volume van de muziek kan aangepast worden.

De prijzen van deze trui variëren enorm! Amazon biedt hem aan voor nog geen €46,21, terwijl Blokker hem voor ruim €67,- verkoopt. Wil je hem bekijken bij Amazon? Klik dan hier.


Fisher Price kassa

Deze kassa van Fisher Price blijft een succes. Vroeger speelde ik hier zelf mee, al is de kassa wel een stuk verbeterd sinds vroeger. Ik vind Ivy hier nog net te klein voor, omdat de munten nog net in haar mond passen (-; Haar grote zus Naomi (7) vindt de kassa echter hartstikke leuk! Zij speelt hier nog steeds mee.


Playmobil 1-2-3 Dinosaurus

Ook deze set heb ik nog niet lang geleden aangeschaft. Ik merk dat Ivy het erg leuk vindt om met autootjes en poppetjes te spelen. De dinosaurus vond ik wel grappig en de prijs was leuk. In combinatie met de ark is dit setje heel leuk. Online is de set te koop voor €22,50. Heel af en toe verkoopt Kruidvat deze sets ook, voor ongeveer €20,00.

UPDATE januari 2021: momenteel is de set uitverkocht.


De Vormenstoof van Fisher Price

Ik heb deze vormenstoof al eerder aangeprezen. Wat een goede aankoop is dit geweest! Deze stoof staat zowel thuis als bij opa en oma. Ze speelt ook hier elke dag mee, vanaf dat zij een paar maanden oud was.

Het is best leuk dat je ziet hoe snel een leert. In het begin vond zij vooral de kleuren leuk en deed zij steeds de blokjes terug in de stoof. Zij gebruikte echter nog niet de deksel. Inmiddels gebruikt zij de deksel wel en probeert zij de juiste vormen door de gaatjes te krijgen. Erg leuk!

Online kun je de vormenstoof van Fisher Price bestellen voor €9,99. Als je van plan bent om meer artikelen online te bestellen, dan is dat een prima idee. Wil je alleen een stoof? Loop dan even naar de Kruidvat, want daar is hij ook te koop voor €9,99.


Kartonnen- en badboekjes

Kartonnen boekjes komen vast niet snel in je op, wanneer je denkt aan cadeautjes. Toch zijn deze boekjes erg leuk voor baby’s en peuters. Zoek boekjes op die van stevig karton gemaakt zijn. Jonge kinderen sabbelen vaak aan deze boekjes en het is wel fijn als het dan heel blijft. Ook wil je het natuurlijk makkelijk schoon kunnen maken.

Tip: badboekjes! De badboekjes zijn heel makkelijk schoon te maken en gaan eigenlijk nooit stuk. Ivy vindt badboekjes heel leuk en speelt hier veel mee. Natuurlijk bekijkt zij de plaatjes op zijn kop, maar dat maakt de pret niet minder. Loop eens binnen bij Kruidvat of kijk online bij HEMA.

Peuter speelgoed tips

Badeendjes

Ivy is gek op eendjes in bad. Ook wanneer zij in de zomer in het zwembadje gaat, moeten de eendjes mee. Tegenwoordig kun je eendjes in alle soorten, maten en kleuren kopen. Bij ons zijn de classic gele eendjes favoriet.

Ik heb eendjes gekocht waar geen gaatje in zit. Ze maken dan geen geluid, maar er loopt ook geen water in de eend. Bij mijn andere kinderen heb ik gemerkt dat er toch behoorlijk wat water in het eendje blijft zitten, wat niet erg hygiënisch is.

Onderstaande badfiguurtjes van Barbapapa zijn ook erg leuk!

Bij HEMA koop je acht badeendjes voor €3,00. Ga je lekker naar de stad? Sla de Action dan niet over. Ook zij verkopen veel leuke badeendjes, in meerdere kleuren. Wij hebben bij de Action de moedereend gekocht (-:


Fisher Price Stapelbekers

Deze simpele bekers zorgen voor veel plezier. Als wij de bekers opstapelen, gooit Ivy de bekers weer om en heeft ze de grootste lol. Toen zij nog kleiner was, vond zij vooral de kleurtjes heel leuk. De bekers kosten bij de Kruidvat maar €2,99! Een leuke tip voor bijvoorbeeld Sinterklaas.

Wil je liever een stapeltoren in een retro design? Kijk dan even naar de stapelbekers van Mushie. Dit speelgoed is ook vrij van schadelijke stoffen zoals BPA en PVC. De toren is wel iets duurder dan die van Fisher Price.


VTech Schildpad

Deze leuke schildpad valt ook erg in de smaak bij Ivy. Zij kan aan de rondjes op zijn rug draaien en er zit uiteraard ook muziek bij. Aan het trekkoord kan zij de schildpad achter zich aan trekken.

De schildpad is geschikt voor kindjes vanaf een jaar. Op de doos staat een half jaar aangegeven, maar ik vind de schildpad best zwaar. Omdat kindjes van zes maanden nog niet zo handig zijn, kunnen zij de schildpad op zichzelf laten vallen. De leuke schildpad van VTech shop je hier.


Peuter speelgoed tips Puky Pukylino Loopfiets

Deze fiets staat ook in de musthaves. Voor al mijn kinderen heb ik deze fiets aangeschaft. Hij is zo leuk! En ook heel goed voor je kindje. De loopfiets is geschikt voor kinderen van één tot drie jaar volgens de omschrijving, maar ik merk dat Ivy nu pas (18 maanden) echt gebruik gaat maken op de juiste manier van dit leuke fietsje. Er zijn ook erg leuke opvolgers van Puky. Het fietsje is in meerdere kleuren verkrijgbaar.


Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *