10X LEUKSTE KINDERTUINGEREEDSCHAP

Kindertuingereedschap

Is je kind ook zo gek op tuinieren? Of wil je graag dat je jonge kind alvast de fijne kneepjes van het tuinieren onder de knie krijgt? Veel kids vinden het geweldig om mama/papa/grootouders te helpen in de tuin en daar kun je geschikt kindertuingereedschap voor aanschaffen! In dit artikel kun je de allerleukste setjes bekijken, zodat je (klein)kind direct mee kan helpen in de tuin!

Wat is kindertuingereedschap?

Als je graag en veel in de tuin werkt, weet je als geen ander dat hier speciaal tuingereedschap voor nodig is. Voor kinderen die van tuinieren houden of dit graag willen leren, is er speciaal kindertuingereedschap. Dit gereedschap is speciaal ontworpen voor kinderen en ook afgestemd op kleine(re) handjes, zodat het gemakkelijker te hanteren is. Daarnaast zijn eventuele scherpe delen niet scherp en dus is het gereedschap veilig te gebruiken.

Uiteraard is niet ál het tuingereedschap voor volwassenen verkrijgbaar voor kinderen, maar er zijn wel heel veel verschillende soorten. Denk aan harken, gieters, schoppen en tuinhandschoenen. Er zijn veel verschillende aanbieders en niet ieder setje is even goed en duurzaam. Veel kindertuingereedschap is gemaakt van hout, zodat het een stuk langer mee gaat.

Lees ook: Dit zijn de leukste Feber speelhuisjes!

Het leukste kindertuingereedschap op een rij

In de meeste doe-het-zelf winkels en tuincentra kun je kindertuingereedschap vinden, maar dat is zeker nog niet bij alle winkels het geval. Je kunt ook online op zoek gaan naar de leukste sets, wat vaak ook nog een stuk goedkoper is. In dit artikel hebben we de leukste setjes met tuingereedschap voor kinderen op een rijtje gezet, zodat de keus een stuk makkelijker wordt.

1. Benson kindertuingereedschap

Voor kinderen vanaf 3 jaar kun je dit leuke setje met kindertuingereedschap aanschaffen, zodat hij/zij direct mee kan helpen in de tuin. Met dit setje introduceer je tuinieren op een speelse manier en de set zal zeker voor heel veel speelplezier zorgen! Het gereedschap heeft vrolijke kleurtjes en de set bevat in totaal 3 stukken gereedschap: een bezem, schep en een bladhark.

2. Bosch kruiwagen met tuingereedschap

Veel volwassenen zijn bekend met het merk Bosch en voor kinderen is er allerlei speelgoed verkrijgbaar, zodat ze dezelfde klusjes als papa/mama kunnen doen. Ook voor kindertuingereedschap kun je terecht bij het merk Theo Klein, welke al dit leuke speelgoed op de markt brengt. In dit artikel zul je een aantal producten van dit merk tegenkomen, omdat ze verschillende sets aanbieden.

De Bosch kinderkruiwagen inclusief tuingereedschap is niet alleen erg geliefd en populair, maar ook nog eens zeer betaalbaar. Voor nog geen €25,00 haal je een leuke set in huis, waarmee jouw kleine tuinier direct aan de slag kan. Let wel op, want de set is geschikt voor kinderen van ongeveer 2 tot 4 jaar, omdat de kruiwagen vrij laag is. Verder zit er nog een hark, schep en handschoenen bij de set.

3. Small Foot Company tuingereedschap

Dit leuke setje met tuingereedschap voor kinderen van Small Foot Company lijkt veel op het setje van Benson, maar is qua samenstelling net even anders. In de set zit een bladhark, een gewone hark, een schep en een spade. Alle onderdelen zijn 72 centimeter lang en de set is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Ieder stuk gereedschap bestaat uit metaal en bevat een houten steel.

Het merk Small Foot Company biedt veel leuk tuingereedschap voor kinderen aan, zoals kruiwagens en ander gereedschap, zoals gieters en schepjes. Op deze pagina van bol kun je al het tuingereedschap van dit merk bekijken.

4. Duurzaam kindertuingereedschap Green Toys

Het setje met kindertuingereedschap van het merk Green Toys is vrij prijzig en dat heeft vooral te maken met het feit dat het gereedschap gemaakt is van 100% gerecycled plastic. Hierdoor maak je een duurzamere keus en daar betaal je (meestal) een stuk meer voor. Het setje bestaat uit een gieter, een schepje en een harkje van goede kwaliteit, zodat je kindje er een lange tijd plezier van zult hebben.

5. Budget tip – Johntoy kindertuingereedschap

Johntoy biedt veel goedkoop speelgoed aan, maar vaak is dit gemaakt van plastic. Dit tweedelige tuingereedschap-setje bestaat uit een hark en een schep, gemaakt van hout en staal. Het merk geeft aan dat dit speelgoed geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar, zodat er op een veilige manier mee gespeeld kan worden. Voor jongere kinderen worden vaak plastic materialen aangeraden, in verband met de veiligheid.

De schep heeft een lengte van 21 centimeter en de hark is 16 centimeter. Vaak zijn er alleen meer uitgebreide sets verkrijgbaar, waarvoor je ook een groter bedrag moet neerleggen. Zoek je een eenvoudig, betaalbaar setje? Dan is dit een leuke optie om te overwegen!

6. Bosch tuinset voor kinderen

De kinderkruiwagen van Bosch met tuingereedschap is een erg leuke set, maar niet iedere ouder heeft ruimte voor een kruiwagen in de tuin. Wil je graag een setje tuingereedschap zonder kruiwagen? Dan zou je dit setje van Theo Klein Bosch kunnen overwegen. Het gaat hier om dezelfde accessoires die bij de andere set zitten, alleen dan zonder de kruiwagen. Met een prijs van nog geen €19,00 is dit een leuke cadeautip!

7. Cadeautip: uitgebreide tuinierset voor kinderen

Soms weet je het meteen: jouw kind heeft echt groene vingers! Als je graag veel tuingereedschap voor je kind wilt aanschaffen, kun je dit vaak het beste doen in één koop. Voor een prijs van ongeveer €40,00 haal je een uitgebreide set in huis, zoals hierboven. Het merk Eitech biedt overigens verschillende sets aan, welke verschillen van inhoud.

Deze set met geweldige tuinhulpjes is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bestaat uit 9 onderdelen. De steel van de schep is 90 centimeter hoog en dus echt geschikt voor kinderen van 3+ jaar. In de set vind je verder de volgende items: bezem, blik & veger, emmertje, gieter, harkje, schepje en handschoenen. Kortom: met deze set is je kind er helemaal klaar voor!

8. Bosch kar met tuinaccessoires

Deze gave tuinaccessoireskar van Klein Bosch bevat alles wat je nodig hebt om met je kleintje te gaan tuinieren! De kar zorgt ervoor dat je kind zelfstandig in de tuin kan werken en zijn ouders na kan doen! Alle items zijn gemaakt van kunststof en de set is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit setje kan rekenen op positieve reviews van ouders en is een leuke cadeautip!

Kies je voor deze set? Dan is je kind er helemaal klaar voor! In de set kun je de volgende items vinden: een kar, schep, gieter, hark, strandhaakje, strandschepje en een grastrimmer. Als je een betaalbaar setje tuingereedschap voor je kind zoekt, is dit een leuke tip!

9. Vanaf 2 jaar – kinderkruiwagen met gereedschap

Voor de kleinere kinderen vanaf 2 jaar kun je kiezen voor dit leuke kindertuingereedschap setje! Dit setje is gemaakt van kunststof en veilig te gebruiken door jonge tuiniers! Laat je kind op een speelse wijze kennismaken met alles dat in de tuin moet gebeuren en laat hem zijn eigen gereedschap gebruiken. Geef de plantjes water, voer compost af en verwijder onkruid. Met dit setje kan je kleintje een tijdje vooruit.

10. Small Foot kindertuingereedschap setje

Small Foot Company heb je al voorbij zien komen in dit artikel en ook dit leuke setje is een leuke cadeautip! Dit setje tuingereedschap bevat de meest voorkomende gereedschappen, zoals een emmer, schepje, hark en een paar handschoenen. Al het onkruid dat uit de tuin getrokken wordt gaat in de emmer en de tuinhandschoenen zorgen ervoor dat de handjes van je kind niet beschadigen. Het stevige setje is gemaakt van metaal en hout, zodat het een flinke tijd mee kan.

Waarom kindertuingereedschap kopen?

Allereerst is het natuurlijk heel leuk voor kinderen om speelgoed te hebben waarmee ze papa/mama/grootouders na kunnen doen. Standaard tuingereedschap (voor volwassenen) is vaak niet veilig te gebruiken door kleine kinderen, omdat hier soms scherpe delen aan kunnen zitten of te groot zijn. Andere voordelen van kindertuingereedschap zijn:

  • Leerzaam: kinderen leren voor planten zorgen, gereedschap onderhouden en ze leren meer over milieu en natuur.
  • Buiten zijn: lekker buiten zijn is gezond en leuke activiteiten stimuleren het buiten zijn.
  • Fijne motoriek: handen/vingers bewegen en het vasthouden van gereedschap bevordert de ontwikkeling van de fijne motoriek.
  • Quality time: samen tijd doorbrengen is niet alleen leerzaam, maar zorgt ook voor een goede band met je kindje.

Ander tuingereedschap voor kinderen

Hierboven heb je 10x de meest populaire setjes met kindertuingereedschap kunnen bekijken, maar dit is natuurlijk niet alles dat op de markt is. Er zijn tientallen setjes met gereedschap voor in de tuin, zodat de kans klein is dat je niet zult slagen. Hieronder plaatsen we nog een aantal links naar pagina’s waarop je setjes kunt bestellen. Let op: veel (exact dezelfde) setjes zijn veel goedkoper te vinden via Amazon.nl!

Relevante artikelen

Op Mamagroeit.nl kun je verschillende artikelen vinden over buitenspeelgoed. Hieronder kun je een aantal links naar populaire artikelen vinden.

Nicole
Scroll naar boven