De leukste babyshower organiseren | hoe doe je dat?

Met de babyshower, een concept dat is komen overwaaien uit Amerika, ga je je zwangere vriendin, collega of familielid eens lekker verwennen! Maak er een onvergetelijke dag van, met babyshowerhapjes, babyshowerspelletjes en natuurlijk cadeautjes voor de aanstaande moeder en het kindje! Hoe organiseer je de leukste babyshower? Lees het hier!

30 Seconds babyshower : tip van de maand!

De kans is groot dat je al over dit populaire babyshowerspel hebt gehoord, maar we willen de tip toch even meegeven! Het spel 30 Seconds is erg populair in Nederland en je kunt nu de speciale babyshower variant van het spel aanschaffen! Op de kaartjes staan verschillende woorden, welke te maken hebben met baby’s!

In 30 seconden tijd moet je aan je vriendinnen/vrienden proberen duidelijk te maken door middel van goede omschrijvingen welke woorden er op het kaartje staan! Geloof ons: dat wordt hilarisch! Enne, het verboden woord is baby!

Leestips voor het organiseren van de leukste babyshower

Wij hebben een aantal artikelen geschreven over de babyshower en alles dat daarbij hoort. Wil je meer weten over de hapjes die je op de babyshower kunt serveren en waar je de leukste babyshowerversiering kunt vinden? Lees dan zeker ons artikel over de leukste babyshowerversiering. Ook hebben we een artikel geschreven over de lekkerste en leukste babyshower hapjes!

Wat is een babyshower?

De laatste loodjes van een zwangerschap zijn zwaar. Dat is natuurlijk een groot understatement! Wat is er dan leuker om jouw beste vriendin, zus of nicht in het zonnetje te zetten en even een dagje te verwennen? In het zonnetje gezet worden als zwangere vrouw is natuurlijk heerlijk, zeker met al die razende hormonen!

Natuurlijk zorg je ervoor dat je zwangere vriendin helemaal niets weet van de geplande bijeenkomst. Op die manier is de verrassing extra groot! De babyshower wordt meestal tussen de vier en zes weken voor de verwachte bevalling gepland.

Wie organiseert de leukste babyshower?

Een babyshower wordt meestal georganiseerd door de beste vriendin(nen), zus of moeder van de zwangere vrouw. Die kennen haar tenslotte het beste! Het is wel handig als degene die alles organiseert ook weet wie de zwangere vrouw allemaal zou willen uitnodigen.

Tips: maak een groepsapp op bijvoorbeeld Whatsapp. Voeg mensen toe waarvan je denkt dat de zwangere het leuk zou vinden als zij aanwezig zijn. Die mensen kunnen eventueel ook weer andere mensen uitnodigen. Binnen no-time heb je een heel leuk en gezellig feest.

De gastenlijst moet van tevoren wel duidelijk zijn. Mis je nog contactgegevens? Via Facebook en Instagram kun je bijna iedereen bereiken. Heeft je vriendin weinig zin in een huis (of zaal) vol mensen? Nodig dan de meest dichtsbijstaande vriendinnen (en familie) uit en houd het bij een intieme bijeenkomst.

De partner van de vrouw wordt meestal niet uitgenodigd, omdat deze dag helemaal in het teken staat van de zwangere vrouw. Datum prikken? Dat kan met veel genodigden best even lastig zijn. Online kun je datumprikkers vinden, zodat het een stuk makkelijker wordt. Het is natuurlijk wel handig dat de meest belangrijke mensen op dé dag kunnen.

De leukste babyshower spelletjes

Bij een traditionele babyshower horen natuurlijk babyshowerspelletjes. Op het internet kun je talloze ideeën vinden! Onderstaande ideeën zijn in ieder geval al erg leuk om te doen!

Niet iedere babyshower is overigens hetzelfde. Sommige vrouwen zijn meer nuchter en zijn al blij met een gezellige samenkomst, waarbij er lekker gekletst wordt. De cadeautjes mogen natuurlijk nooit ontbreken!

Witte rompers versieren met textielstiften

Dit is natuurlijk laagdrempelig en leuk! Je haalt een set met witte rompers en een paar pakken textielstiften. Iedere vriendin maakt een leuke tekening op de witte romper. De rompers kunnen gewassen en gedragen worden, maar je kunt ze ook bewaren voor later.

Babyvoeding proeven en raden

Dit babyshowerspelletje krijgt veel leuke reacties. Koop een aantal potjes babyvoeding en laat de gasten (en natuurlijk de zwangere) proeven. Laat de gasten op een briefje schrijven wat erin zit. Degene die de meeste goede antwoorden heeft, krijgt uiteraard een verrassing. De labels moet je van tevoren wel even afplakken.

Doe een babyquiz!

Ook leuk, een babyquiz! Geef één van de genodigden de opdracht om allerlei weetjes op te zoeken over de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Laat haar hier leuke vragen over maken en stel een quiz samen.

Geurtjes raden

Lekker lachen? Dan ga je geurtjes raden! Smeer voedsel in luiers en laat de gasten raden wat er in de luier zit. De luiers met de bruine inhoud zijn natuurlijk het leukste! Voedsel is overigens niet de enige optie. Je kunt bijvoorbeeld ook vanille extract of babylotion in de luiers spuiten/druppelen. Gegarandeerd leuk!

Omvang van de buik schatten

In de laatste weken van de zwangerschap groeit de babybuik enorm! Maar hoe groot is die buik nu eigenlijk? Met een meetlint, een pen en papier maak je hier een leuk spel van. Iedere gast mag de omvang van de buik schatten en op een papier schrijven. Is iedereen geweest? Dan wordt de buik met het meetlint gemeten en de winnaar krijgt een leuke verrassing!

Maak een gipsbuik!

Een gipsbuik maken zorgt voor een blijvende, tastbare herinnering aan deze geweldige dag. Het kost wat tijd, maar er wordt ook zeker veel gelachen! Je kunt tegenwoordig heel veel pakketten kopen, waarvan je hierboven een voorbeeld ziet. De meeste pakketten zijn zo ingericht dat je direct alles bij de hand hebt om de mooiste gipsbuik te maken. Een gipsbuik is natuurlijk ook een mooie herinnering aan de zwangerschap.

Liever niet aan de slag met gips? Het beschilderen van de babybuik is natuurlijk ook erg leuk! Maak hier een blijvende herinnering van door er mooie foto’s van te maken!

De leukste babyshower invulkaartjes

Wat is er schattiger dan deze kaartjes? Voor de zwangere vrouw is het erg leuk om later nog eens terug te lezen wat de gasten hebben opgeschreven. De kaartjes worden meestal verkocht per tien stuks. Ook het speciale babyshower invulboek is erg leuk!

De leukste babyshowerhapjes

Een babyshower is geen feestje wanneer er geen heerlijke snacks op tafel staan. Zoete snacks, hartige snacks, voor ieder wat wils! Kijk natuurlijk ook even naar je zwangere vriendin, collega of familielid. Wat vindt zij lekker? Welke babyshowerhapjes zouden haar gelukkig maken?

Het is ook erg leuk om allemaal iets zelf te bedenken en te maken. Stem met elkaar af wie voor welke babyshowerhapjes kiest en zorg voor een gevulde tafel tijdens dit leuke feestje.

Babyshower

Babyshowerhapjes tips

  • Slagroomsoesjes of een tompouce bedekken met muisjes
  • Een miniworstje (knakworstje) in bladerdeeg. Dit ziet eruit als een baby!
  • Zelf een babyshowertaart bakken en versieren met gekleurde muisjes
  • Een uitgebreide fruitschaal of fruitspiesjes, gezond!
  • Mini stroopwafels met muisjes
  • Cupcake/cakepops met topping, versierd met muisjes in roze of blauw
  • Donuts met glazuur bedekken in kleur

Voor de zwangere vrouw is het misschien wel leuk als de dranken voor iedereen alcoholvrij zijn. Een lekkere, grote fles met water en fruit is voor de zwangere ook een goede tip. Een fles bubbels zonder alcohol kun je ook overal kopen! Alcoholvrije mousserende wijn kopen? Die kun je hier bestellen bij HEMA!

Wanneer plan je een babyshower?

Over het algemeen worden babyshowers georganiseerd rond de zevende zwangerschapsmaand. Waarschijnlijk voelt de zwangere vrouw zich op dat moment nog (enigszins) goed en de buik zit nog niet in de weg. Sommige vrouwen plannen een babyshower pas aan het eind van de zwangerschap. Dit kan leuk zijn, maar ook te laat! Verder kan de zwangere al last hebben van klachten en minder mobiel zijn.

De datum van de babyshower moet natuurlijk wel geheim blijven voor de zwangere vrouw! Stem ruim van tevoren met iedereen af op welke datum de babyshower plaats gaat vinden.

Tip: organiseer geen babyshower voor de 20-weken echo. Tijdens deze echo kunnen er afwijkingen aan het licht komen en zit de moeder meestal niet te wachten op een vrolijke dag die in het teken van de zwangerschap en aanstaande geboorte staat.

Leukste babyshower uitnodigingen

Ondanks dat bijna al het contact tegenwoordig via apps als WhatsApp verloopt, is het alsnog leuk om een speciale babyshower-uitnodiging te versturen. Niet iedereen doet dit nog, maar er zijn genoeg websites om leuke uitnodigingen te maken. Een populair voorbeeld is de website Kaartje2go, waarop je erg leuke kaartjes kunt maken voor de gasten.

Leukste babyshower cadeautips

Vaak spreken vriendinnen af dat er een groot (en duurder) cadeau wordt gegeven. Iedereen legt dan een bepaald bedrag in, waarvan het cadeau gekocht kan worden. Toch is het ook leuk om wat kleinere cadeautjes te geven, die ook nog eens praktisch zijn.

Denk aan een luiertaart, een cadeaubon van de HEMA, billendoekjes, luiers of een bon voor een winkel met babykleding. Dit soort producten komen áltijd van pas en dat scheelt in de portemonnee van de zwangere vrouw.

De ervaring leert dat je veel kleding en speelgoed krijgt, tijdens zowel de babyshower als het kraambezoek. Natuurlijk is dit leuk, maar uiteindelijk heb je dan wel erg veel kleding en speelgoed. Probeer dus af te stemmen met het andere bezoek wie wat geeft, zodat de zwangere niet een overvolle kledingkast heeft.

Wat vinden zwangere vrouwen altijd fijn als cadeau?
Cadeaubon : HEMA of Kruidvat. Hier kun je ongeveer alle babyproducten vinden die je nodig hebt in de eerste maanden. Denk aan luiers, newborn kleding, billendoekjes, bedtextiel enzovoort.

Praktische spullen: rubberen slab ZEEMAN (€2,99 in de webshop in verschillende kleuren), luiers (maat 3 en 4), hydrofiele doek XL, bioplastic bijtring (HEMA). Voor de leukste, duurzame kraamcadeaus kun je hier ons andere artikel lezen.

Babyshower locatie & versieren

Waar ga je de babyshower plannen? Doe je het thuis bij de moeder? Of liever op een andere locatie? Er zijn restaurants, zaaltjes, boten of zelfs stukjes park te reserveren. Kijk goed naar de gezondheid van de moeder. Een rondvaartboot is natuurlijk geen verstandige keuze wanneer zij nog steeds misselijk is.

Een feestje is geen feestje wanneer er niet is versierd! Koop leuke ballonnen en slingers, doe tafelkleden op de tafels en versier de mama to be met een leuk lint. Hier vind je leuke pakketten (BOL.com) voor een babyshower! Je hebt de keus uit jongens/meisjes/beiden. En deze sjerp(BOL.com) voor de mama mag natuurlijk niet ontbreken!

Ga je een zaaltje afhuren of doe je het lekker thuis bij één van de vriendinnen? Let op met de hoeveelheid versiering. In een grote zaal heb je vaak al drie keer zoveel versiering nodig.

Babyshower betalen – budget

Een babyshower kost geld, dat is een feit. Toch kun je voor een leuk bedrag al een gezellig feestje geven. De meeste vriendinnen leggen geld bij elkaar en voor dat budget wordt alles gekocht.

Je kunt ook afspreken dat iedere vriendin (zus, nicht, moeder) een taak op zich neemt en ook de kosten die daarbij komen kijken. Maak er in ieder geval goede, duidelijke afspraken over. Op die manier ontstaat er achteraf geen gedoe.

Low budget babyshower

Babyshowerhapjes, cadeautjes, spullen voor de spelletjes en versiering. Een babyshower kost geld. Is er niet veel budget beschikbaar om een uitgebreide babyshower te organiseren? Geen zorgen! De moeder is meestal al blij met de babyshower zelf en waardeert jullie aanwezigheid.

Bij de Action kun je voor relatief weinig geld ballonnen en slingers kopen. Als je hier toch bent, kijk dan gelijk even op de baby-afdeling. Tegenwoordig verkoopt Action A-merk producten, zoals Zwitsal, Natusan en Pampers. Als je dan toch graag iets wilt geven, scheelt dat weer geld.

Tijdsduur leukste babyshower

Zwangere vrouwen hebben tijdens de laatste loodjes van hun zwangerschap niet heel veel energie en zijn sneller moe dan je gewend bent. Zorg ervoor dat de babyshower maximaal 3 tot 4 uur duurt, zodat het niet te belastend is. Vaak hebben zwangere vrouwen moeite met het toegeven aan een dutje en vinden zij het vervelend om dit aan te geven. Voorkomen is beter!

Verder zorg je er natuurlijk voor dat ze heerlijk comfortabel kan zitten en volop kan genieten van al het leuks dat jullie voor haar hebben georganiseerd!

Leukste babyshower foto’s en video’s

Vergeet vooral niet om veel foto’s en video’s te maken. Het is erg leuk voor de moeder om later terug te kijken naar de leuke momenten in de zwangerschap. Tijdens het spelletjes doen kunnen er hilarische momenten vastgelegd worden! Wie weet kijken jullie over tien jaar met zijn allen nog terug op deze leuke middag!

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Dit vind je misschien ook leuk

Nicole
Scroll naar boven