Babyfoon kopen | 5x de best geteste babyfoons

Babyfoon

Is er een kleintje op komst? Dan denk je vast aan het aanschaffen van een babyfoon. Maar waar is zo’n babyfoon voor? Is een babyfoon nodig en veilig? Wat is de beste babyfoon en waar moet je op letten wanneer je een babyfoon gaat aanschaffen? Bekijk hier de top 5 van best geteste babyfoons en lees meer informatie en handige tips over het gebruik van een babyfoon!


We beginnen in dit artikel met 5x de best geteste en meest populaire babyfoon. Onder de top 5 kun je meer informatie en tips lezen over de babyfoon en het gebruik hiervan. Daarnaast kun je nog meer populaire exemplaren bekijken.

1. Luvion Essential met camera

Best gereviewed op Kieskeurig

Wist je dat de Luvion Essential babyfoon een aantal “awards” op zijn naam heeft staan? Zo kwam de Luvion Essential het best uit de test van KekMama, is hij genomineerd voor de Consumenten Award van Ouders van Nu en ook is deze Luvion de best gereviewde babyfoon op Kieskeurig.

De goede beeldkwaliteit en het zuivere geluid zijn grote voordelen van deze babyfoon. De Luvion Essentiaal is dé best verkochte beeldbabyfoon in onder andere Nederland en België. Er is een kleurenscherm aanwezig van 3,5 inch. De video- en audiosignalen worden verzonden via een veilig 2.4 Ghz kanaal d.m.v FHHS technologie, dus er komt geen wifi-internet-app aan te pas.

Handige functies en bereik

Handige functies: automatisch nachtzicht (je kindje bekijken in het donker), 3 slaapliedjes, terugspreekfunctie, babytimer (voedings- of slaaptijden instellen), zoomfunctie, kamertemperatuur, tot 4 camera’s aansluiten op de monitor (extra te bestellen).

Het bereik gaat tot 250 meter en de ouderunit is voorzien van een oplaadbare Lithium batterij. Draai en monteer de camera gemakkelijk in alle richtingen, zodat je perfect zicht hebt op je kindje. Door een gecodeerd signaal is er sprake van 100% veilige en storingsvrije connectie en er wordt automatisch gekozen voor een kanaal dat zorgt voor een constante beeldkwaliteit.

Waarschuwing bij lege batterij

Is de batterij bijna leeg of is de babyfoon buiten bereik? Dan wordt er een waarschuwing gegeven. De VOX functie activeert de babyfoon automatisch wanneer er geluid gedetecteerd wordt. De standby-tijd is afhankelijk van hoe de babyfoon gebruikt wordt. Ook leuk: de Luvion Essential babyfoon is verkrijgbaar in meerdere kleuren, zoals wit, zwart en houtkleur.


2. Orretti V8 met camera babyfoon kopen

De zeer gebruiksvriendelijk Orretti V8 is een babyfoon die zorgt voor een complete gemoedsrust bij ouders. De babyfoon komt met een Nederlandstalige handleiding én een extra meegeleverde batterij. Kristalheldere geluidskwaliteit: dát is een groot voordeel van de Orretti V8 babyfoon.

Helder LCD scherm, terugspreekfunctie en temperatuurmonitor

Het grote en heldere LCD scherm en de terugspreekfunctie zijn nog een aantal fijne voordelen. De temperatuurmonitor laat de temperatuur realtime zien en het infrarood nachtzicht zorgt ervoor dat je ook in het donker goed naar je kindje kunt kijken. De 8 slaapliedjes laten je kindje heerlijk in slaap vallen en deze kun je gemakkelijk via de ouderunit afspelen.

De Orretti V8 babyfoon heeft géén Wifi/internet nodig. Nadat je de babyfoon in het stopcontact hebt gestopt, maakt hij automatisch connectie met de andere unit. Het maximale bereik is 260 meter buiten en 50 meter binnen. Je kunt hem overal neerzetten en de hoek aanpassen na voorkeur. Mogelijkheden: 360 graden rotatie en 120 graden op en neer kanteling.

Waarschuwing bij te hoge- of lage temperatuur

De temperatuurbewaking is nog een fijne functie. Wordt het te heet of te koud in de slaapkamer/babykamer? Dan geeft de babyfoon een waarschuwing. De handige VOX-modus is energiebesparend en zorgt voor een langere batterijduur. Verder ondersteunt de babyfoon met camera meerdere talen: Engels, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Duits, Turks en Russisch.

Heb je technische ondersteuning nodig? Dan kun je contact opnemen met de Orretti klantenservice. Je hebt na aanschaf 30 dagen de tijd om het product te retourneren en er is ook sprake van een jaar productgarantie.


3. Alecto DVM 200 met camera

Deze 100% storingsvrije Alecto DVM 200 babyfoon heeft een camera die op afstand bediend kan worden en een display van 11 centimeter groot. De extra grote ouderunit kun je gebruiken om je kindje te bekijken. De infraroodfunctie zorgt voor een goed en helder nachtzicht op je kindje.

Slaapliedjes, temperatuur en een extra groot beeldscherm

Zet op afstand één van de vijf slaapliedjes aan en uit. Er zijn real-time temperatuurmeldingen, zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken en je kindje lekker kan slapen. De draadloze technologie van 2,4 Ghz zorgt voor een veilige en stabiele verbinding tot 300 meter (buiten) en 50 meter (binnen).

Handig: extra groot beeldscherm, camera op afstand te bedienen, slaapliedjes, uit te breiden tot 4 camera’s, waarschuwingen in geval van geen bereik, geluids- en temperatuurmeldingen, mogelijkheid meerdere camerabeelden tegelijk op ouderunit, batterijstatus.


4. Philips Avent SCD713/26 – DECT

Geen camera, geen storingen, maar wél en DECT -technologie: een veilige privéverbinding, zodat er niemand mee kan luisteren. Het geluid is kristalhelder en de slimme eco-modus zorgt voor een langere batterijduur van ongeveer 18 uur. Het bereik is binnenshuis 50 meter.

Het nachtlampje en de slaapliedjes creëeren een rustgevende omgeving voor je kindje en de temperatuursensor zorgt ervoor dat je direct ziet of het te warm, te koud of te vochtig is. Naast deze functies is er ook nog een terugspreekfunctie. Handig!

Andere, populaire babyfoons van Philips Avent bekijken? Naast de simpele babyfoons bieden zij ook uitgebreide babyfoons mét camera aan. >> Bekijk ze hier


5. ELRO BC3000 met camera

De Elro BC3000 is een wat duurder exemplaar, maar ook razend populair. Je houdt gemakkelijk een oogje in het zeil en het XL touchscreen is ook erg handig. In de ouderunit zit een ingebouwde accu, zodat je het scherm overal mee naartoe kunt nemen. De 720P HD resolutie zorgt voor extreem scherpe beelden en je kunt 2x inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

ELRO BC3000 handige functies + goed bereik in nieuwbouwhuis

Je kindje in het donker bekijken en de camera via de ouderunit bewegen? Dat is mogelijk! Verder kun je instellen dat het scherm bij geluid automatisch aanspringt en een notificatie verstuurd naar de ouderunit. Deze VOX-functie is ook nog eens energiebesparend. Woon je in een nieuwbouwhuis? Geen probleem, want ook dan is de verbinding hartstikke goed!

Functies: extra stabiele verbinding, makkelijk mee te nemen, terugspreekfunctie, slaapliedjes op afstand afspelen, timers instellen, volume instellen, subtiel nachtlampje, temperatuursensor, inclusief montage beugel, gratis ELRO babycam app, storingsvrij, veilige verbinding, 4 camera’s tegelijk aansluiten.


Wat is een babyfoon en heb je hem nodig?

Een babyfoon is een handig hulpmiddel om je kindje in de gaten te houden wanneer hij in zijn bedje ligt te slapen. Er zijn allerlei soorten babyfoons: van simpel tot extra uitgebreid, met of zonder camera, mét internetverbinding of met DECT verbinding. 

De zogenaamde ouderunit zet je in de woonkamer of bijvoorbeeld in je eigen slaapkamer en de babyunit plaats je in de babykamer. Op de ouderunit kun je je kindje in de gaten houden via een beeldscherm, indien je een babyfoon met camera hebt aangeschaft. 

Heb je een meer simpele babyfoon aangeschaft, zonder camera en met een DECT-verbinding? Dan hoor je de geluidjes van je kindje op de ouderunit. Het is aan de ouders zelf om te bepalen welke babyfoon zij aanschaffen én met welke functies.

Is een babyfoon nodig? Dat ligt aan de wensen van de ouders en het type huis. Wanneer je een woning hebt waar alles gelijkvloers is, zul je minder snel een babyfoon aanschaffen dan wanneer je in een huis woont met meerdere verdiepingen. 


Soorten babyfoons

Er zijn tientallen soorten babyfoons. Welke verbinding kies je? En wil je er eentje met camera of zonder? De meest populaire babyfoons op dit moment zijn de exemplaren met camera, terugspreekfunctie en slaapmuziekjes. Door middel van de camera kun je namelijk je kindje realtime in de gaten houden, zonder de deur te openen en je kindje wakker te maken. Er bestaan tegenwoordig ook babyfoons mét camera die geen internetverbinding / WiFi nodig hebben en dus helemaal veilig zijn. 


Babyfoon verbindingen

Wifi: Er wordt vaak gekozen voor een babyfoon met WiFi-verbinding. Je hebt overal beeld en geluid, mits er een werkende internetverbinding in de buurt is én het bereik is zeer groot. Naast de grote voordelen zijn er ook nadelen, want er is een risico op gehackt worden en het signaal moet sterk zijn. 

Analoog:
een duidelijke en heldere overdracht van audio is een groot pluspunt van dit type verbinding. De kans op storingen is wel vele malen groter.

DECT of Digitaal:
DECT babyfoons hebben een niet heel groot bereik. Wanneer je een babyfoon nodig hebt voor de een verdieping hoger in huis, dan kun je prima kiezen voor een DECT-verbinding. Het bereik (buiten) ligt op 300 meter en je zult zo goed als geen storing ondervinden. Het geluid/de audio wordt helder overgebracht. Veel simpele babyfoons maken gebruik van DECT. 

PMR | Private Mobile Radio
Wanneer je een zeer groot bereik nodig hebt, kun je kiezen voor Private Mobile Radio. Er bestaan babyfoons met dit verbindingstype die wel drie kilometer bereik hebben. Een groot nadeel van deze verbinding is dat je andere mensen kunt ontvangen op de babyfoon en andersom. PMR maakt gebruik van open kanalen, waardoor dit mogelijk wordt.


Wat is de beste babyfoon?

De beste babyfoon is voor iedere ouder anders. Bedenk van tevoren welke eisen je stelt aan het gebruik van dit handige babyproduct. Hoe groot moet het bereik zijn? Op welke manier wil je de babyfoon gaan opladen? Wat is het budget? En wil je graag realtime naar je kindje kunnen kijken of voldoet een simpele DECT babyfoon ook?

Wanneer je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, kun je gericht op zoek gaan naar de juiste babyfoon. Het is belangrijk om van tevoren goed naar de reviews van andere ouders te kijken en ervaringen te lezen. Soms worden babyfoons van websites als AliExpress verkocht in Nederlandse en Belgische webshops, welke niet allemaal van goede kwaliteit zijn. 

Babyfoon aanbieding | korting | goedkoop

Een babyfoon is geen babyproduct dat je maar enkele weken gebruikt. Heb je nog geen kinderen en wil je er meer? Dan zal de babyfoon voor jarenlang plezier zorgen. Bedenk vooral goed hoe lang, waar en voor welk doel je de babyfoon wilt gaan gebruiken en bekijk dan hoeveel geld je hiervoor over hebt. 

Zoals veel andere babyproducten zijn ook de babyfoons vaak in de aanbieding of met korting verkrijgbaar. Je hoeft niet perse heel veel geld te betalen voor een goede babyfoon, zolang je goed rondkijkt naar de mogelijkheden. Goedkope babyfoons zijn niet perse slecht! De goedkoopste babyfoon die het best getest is door de Consumentenbond is al verkrijgbaar vanaf €61,99! >> Bekijk hem hier!

>> Klik hier voor de laatste aanbiedingen


Babyfoon kopen : andere goede babyfoons

Er zijn maar vijf plekken in de top 5, maar er zijn natuurlijk nog veel meer goede babyfoons te koop. Hieronder kun je een overzichtje zien met de meest populaire, meest gekochte babyfoons van 2021. 

Luvion Easy met camera : >> Bekijk hier
Motorola MPB 8 : >> Bekijk hier
Luvion Grand Elite: >> Bekijk hier
Leamsiq : >> Bekijk hier
Babymoov : >> Bekijk hier

Ben je op zoek naar de Blokker babyfoon, de HEMA babyfoon of de Lidl babyfoon? Blokker biedt allerlei populaire babyfoons aan, maar verkoopt geen eigen exemplaar en HEMA biedt momenteel helemaal geen babyfoons aan.

>> Bekijk hier het Blokker aanbod

Lidl biedt op dit moment twee babyfoons aan van het merk Motorola. De ene babyfoon is low budget, namelijk nog geen €30,00. Dit betreft een simpele babyfoon, die in het stopcontact wordt gestoken en via een app op de telefoon kan worden afgeluisterd. 

De duurdere Motorola babyfoon (€89,99) heeft wel een camera en een losse babyunit én ouderunit. 
>> Bekijk hier de Motorola babyfoon zonder camera
>> Bekijk hier de Motorola babyfoon met camera


Lees ook: