Beste babyfoon 2023: 5x de best geteste babyfoons

Babyfoon

Is er een kleintje op komst? Dan denk je vast aan het aanschaffen van een babyfoon. Maar waar is zo’n babyfoon voor? Is een babyfoon nodig en veilig? Wat is de beste babyfoon en waar moet je op letten wanneer je een babyfoon gaat aanschaffen? Bekijk hier de top 5 van best geteste babyfoons en lees meer informatie en handige tips over het gebruik van een babyfoon!

We beginnen in dit artikel met 5x de best geteste en meest populaire babyfoon in 2023. Onder de beste babyfoon top 5 kun je meer informatie en tips lezen over de babyfoon en het gebruik hiervan. Daarnaast kun je nog meer populaire exemplaren bekijken.

1. Luvion Easy babyfoon : beste babyfoon 2023

Luvion noemt het een no-nonsense babyfoon, maar dan wel met een camera! Deze betrouwbare beeldbabyfoon heeft niet teveel tierelantijntjes, waardoor de prijs lekker laag is gebleven. Uiteraard profiteer je wel van een goed bereik, heel scherp beeld en helder geluid. Daarnaast is er een VOX functie en een terugspreekfunctie. Met deze babyfoon haal je alles in huis dat je nodig hebt!

Met één druk op de knop installeer je het item, dus je hoeft niet een heel stappenplan te doorlopen. Wist je dat deze babyfoon van Luvion het best gereviewed is op Kieskeurig.nl? Maak je geen zorgen over je privacy, want alle audio en videosignalen worden verzonden via een veilig 2,4Ghz kanaal. Er wordt geen gebruikgemaakt van wifi en hij is 100% storingsvrij.

Twijfel je nog? Lees dan zeker de honderden positieve reviews en laat jezelf overtuigen! Ook voor een goede prijs kun je al een heel goed exemplaar in huis halen!

2. Alecto babyfoon DBX-85GS : beste babyfoon 2023

Op de tweede plek vind je de babyfoon van Alecto, de Alecto DBX-85GS. Dit exemplaar doet echt alleen waar je hem voor nodig hebt: laten horen wanneer je kindje wakker is of huilt. Over deze babyfoon kun je echt zeggen dat hij geen poespas bevat, want zelfs een camera zul je er niet op vinden.

Ondanks dat dit een vrij simpele, basic babyfoon is, is het een van de meest verkochte exemplaren in Nederland. Veel ouders vinden het niet prettig om hun kindje te filmen, omdat zij bang zijn voor hun privacy. Dit exemplaar laat alleen geluid horen, nadat je hem hebt aangesloten. De bediening is daarnaast zeer eenvoudig!

Sluit de baby-unit aan, zorg dat de ouderunit opgeladen is en druk op de knop. Vanaf dat moment is er een verbinding tussen beide units. Een aantal voordelen: goede geluidskwaliteit, goede prijs- kwaliteitverhouding, laag stralingsniveau (ECO-reeks), lang gebruiken zonder opladen, signaal bij lege batterij, storingsvrij.

3. Alecto DVM 200 met camera : beste babyfoon 2023

Ook dit exemplaar van Alecto is erg gewild en wordt graag gebruikt door heel veel ouders en grootouders. De babycamera is storingsvrij, heeft een camera die op afstand bediend kan worden en een groot display van 11 cm. De ouderunit is extra groot, zodat je je kindje heel duidelijk kunt zien.

Tijdens de nachten gebruik je de infraroodfunctie, zodat je een helder nachtzicht hebt op je kindje. Op deze babycamera vind je vijf slaapliedjes, die je op afstand aan- en uit kunt zetten. Wil je gelijk zien hoe warm het is op de kamer? Dat kan eenvoudig op het display!

4. Philips Avent SCD713/26 : beste babyfoon 2023

Geen camera, geen storingen, maar wél en DECT -technologie: een veilige privéverbinding, zodat er niemand mee kan luisteren. Het geluid is kristalhelder en de slimme eco-modus zorgt voor een langere batterijduur van ongeveer 18 uur. Het bereik is binnenshuis 50 meter.

Het nachtlampje en de slaapliedjes creëeren een rustgevende omgeving voor je kindje en de temperatuursensor zorgt ervoor dat je direct ziet of het te warm, te koud of te vochtig is. Naast deze functies is er ook nog een terugspreekfunctie. Handig!

Andere, populaire babyfoons van Philips Avent bekijken? Naast de simpele exemplaren bieden zij ook uitgebreide babyfoons mét camera aan. >> Bekijk ze hier bij BOL.com.

5. Luvion Platinum 3 : beste babyfoon 2023

De lijst wordt afgesloten met de Luvion Platinum 3 babyfoon, welke ook zeer geliefd is onder ouders! Dit exemplaar heeft alle noodzakelijke functies, zoals een VOX functie, terugspreekfunctie en een temperatuurfunctie. Het kleurenscherm laat je precies zien hoe het met je kleintje gaat en je kunt hem natuurlijk ook goed horen!

Op de camera zit nachtzicht, zodat je ook ’s nachts precies kunt zien wat er allemaal aan de hand is wanneer je kindje aan het huilen is. Kalmeer hem door terug te praten of geef hem een dikke knuffel! Zodra je kindje huilt, slaat de babyfoon aan (VOX-functie), zodat je precies weet wanneer hij wakker is. De lange batterijduur wordt door veel ouders op prijs gesteld!

Wat is een babyfoon en heb je hem nodig?

Een babyfoon is een handig hulpmiddel om je kindje in de gaten te houden wanneer hij in zijn bedje ligt te slapen. Er zijn allerlei soorten babyfoons: van simpel tot extra uitgebreid, met of zonder camera, mét internetverbinding of met DECT verbinding. 

De zogenaamde ouderunit zet je in de woonkamer of bijvoorbeeld in je eigen slaapkamer en de babyunit plaats je in de babykamer. Op de ouderunit kun je je kindje in de gaten houden via een beeldscherm, indien je een babyfoon met camera hebt aangeschaft. 

Heb je een meer simpele babyfoon aangeschaft, zonder camera en met een DECT-verbinding? Dan hoor je de geluidjes van je kindje op de ouderunit. Het is aan de ouders zelf om te bepalen welke babyfoon zij aanschaffen én met welke functies.

Is een babyfoon nodig? Dat ligt aan de wensen van de ouders en het type huis. Wanneer je een woning hebt waar alles gelijkvloers is, zul je minder snel een babyfoon aanschaffen dan wanneer je in een huis woont met meerdere verdiepingen. 

Soorten babyfoons

Er zijn tientallen soorten babyfoons. Welke verbinding kies je? En wil je er eentje met camera of zonder? De meest populaire babyfoons op dit moment zijn de exemplaren met camera, terugspreekfunctie en slaapmuziekjes. Door middel van de camera kun je namelijk je kindje realtime in de gaten houden, zonder de deur te openen en je kindje wakker te maken. Er bestaan tegenwoordig ook babyfoons mét camera die geen internetverbinding / WiFi nodig hebben en dus helemaal veilig zijn. 

Babyfoon verbindingen

Wifi: Er wordt vaak gekozen voor een babyfoon met WiFi-verbinding. Je hebt overal beeld en geluid, mits er een werkende internetverbinding in de buurt is én het bereik is zeer groot. Naast de grote voordelen zijn er ook nadelen, want er is een risico op gehackt worden en het signaal moet sterk zijn. 

Analoog:
een duidelijke en heldere overdracht van audio is een groot pluspunt van dit type verbinding. De kans op storingen is wel vele malen groter.

DECT of Digitaal:
DECT babyfoons hebben een niet heel groot bereik. Wanneer je een babyfoon nodig hebt voor de een verdieping hoger in huis, dan kun je prima kiezen voor een DECT-verbinding. Het bereik (buiten) ligt op 300 meter en je zult zo goed als geen storing ondervinden. Het geluid/de audio wordt helder overgebracht. Veel simpele exemplaren maken gebruik van DECT. 

PMR | Private Mobile Radio
Wanneer je een zeer groot bereik nodig hebt, kun je kiezen voor Private Mobile Radio. Er bestaan babyfoons met dit verbindingstype die wel drie kilometer bereik hebben. Een groot nadeel van deze verbinding is dat je andere mensen kunt ontvangen op de babyfoon en andersom. PMR maakt gebruik van open kanalen, waardoor dit mogelijk wordt.

Wat is de beste babyfoon?

De beste babyfoon is voor iedere ouder anders. Bedenk van tevoren welke eisen je stelt aan het gebruik van dit handige babyproduct. Hoe groot moet het bereik zijn? Op welke manier wil je de babyfoon gaan opladen? Wat is het budget? En wil je graag realtime naar je kindje kunnen kijken of voldoet een simpele DECT babyfoon ook?

Wanneer je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, kun je gericht op zoek gaan naar de juiste babyfoon. Het is belangrijk om van tevoren goed naar de reviews van andere ouders te kijken en ervaringen te lezen. Soms worden babyfoons van websites als AliExpress verkocht in Nederlandse en Belgische webshops, welke niet allemaal van goede kwaliteit zijn. 

Babyfoon aanbieding – korting – goedkoop

Een babyfoon is geen babyproduct dat je maar enkele weken gebruikt. Heb je nog geen kinderen en wil je er meer? Dan zal de babyfoon voor jarenlang plezier zorgen. Bedenk vooral goed hoe lang, waar en voor welk doel je de babyfoon wilt gaan gebruiken en bekijk dan hoeveel geld je hiervoor over hebt. 

Zoals veel andere babyproducten zijn ook de babyfoons vaak in de aanbieding of met korting verkrijgbaar. Je hoeft niet perse heel veel geld te betalen voor een goed exemplaar, zolang je goed rondkijkt naar de mogelijkheden. Goedkope babyfoons zijn niet perse slecht! De goedkoopste babyfoon die het best getest is door de Consumentenbond is al verkrijgbaar vanaf €61,99! >> Bekijk hem hier! (BOL.com)

Babyfoon kopen : andere goede babyfoons

Er zijn maar vijf plekken in de top 5, maar er zijn natuurlijk nog veel meer goede babyfoons te koop. Hieronder kun je een overzichtje zien met de meest populaire, meest gekochte babyfoons van 2023. Via onderstaande links kom je terecht bij BOL.com.

Blokker babyfoons

Ben je op zoek naar de Blokker babyfoon, de HEMA babyfoon of de Lidl babyfoon? Blokker biedt allerlei populaire babyfoons aan, maar verkoopt geen eigen exemplaar en HEMA biedt momenteel helemaal geen babyfoons aan.

Lidl babyfoons

Iedere maand biedt Lidl weer ontzettend fijne babyproducten aan, zoals onder andere de babyfoon. Eerder kon je verschillende exemplaren bestellen via de Lidl-webshop, maar momenteel is er maar één exemplaar verkrijgbaar. Lidl gaat voor low-budget producten van goede kwaliteit, zodat je altijd een goede aankoop doet.

Geraadpleegde bronnen: Consumentenbond, Wikipedia

Dit vind je misschien ook leuk

Nicole
Scroll naar boven