Babyuitzet

Babyuitzet verzamelen

Als je een kindje verwacht, zullen er een heleboel babyspullen ingeslagen moeten worden. De babyuitzet bestaat doorgaans uit noodzakelijke babyproducten, zoals een babykamer, kinderwagen en babykleding. Let altijd goed op, want veel producten van standaard babyuitzetlijsten heb je helemaal niet nodig.

Voorbeeld: op veel uitzetlijsten staat een voedingsbh, welke je nodig kunt hebben wanneer je borstvoeding gaat geven. Is dat niet het geval? Dan heb je die bh natuurlijk helemaal niet nodig.

Baby Musthaves en dont’s

Als je zwanger bent, gieren de hormonen door je lichaam. Veel bedrijven maken hier gretig gebruik van en zadelen je met allerlei onnodige producten op als je niet oplet. In ons ‘Baby Musthaves Top 10’ artikel kun je een aantal musthaves bekijken, maar ook zien wat je kunt laten liggen óf later kunt aanschaffen.

Goedkope babyuitzet

De aanschaf van een complete babyuitzet is een grote uitgave en het is dan ook fijn om geld te kunnen besparen. Op verschillende websites kun je tweedehands babyspullen aanschaffen voor weinig geld. Ook kun je kiezen voor nieuwe babyspullen, die in de aanbieding worden aangeboden.

Maak je de keus om tweedehands babyspullen te kopen? Dan maak je ook meteen een milieuvriendelijke keuze. Door spullen een tweede leven te geven, draag je je steentje bij aan het verkleinen van de afvalberg.

Duurzame babyuitzet

De laatste jaren maken steeds meer (aanstaande) ouders duurzame(re) keuzes en de markt beweegt zich mee. Kies je bijvoorbeeld voor het gebruik van wasbare luiers? Dan maak je een groot verschil! Je bespaart niet alleen geld, maar daarnaast scheelt dit een heleboel luierafval. Ook voor wasbare zwemluiers, zoogcompressen en billendoekjes kun je tegenwoordig terecht bij verschillende merken.

Scroll naar boven