Beste boxmatras: dit zijn de beste boxmatrasjes!

De box is een onmisbare musthave in ieder gezin met een baby of peuter. Met een box creëer je een veilige plek voor je kindje om weg te doezelen of lekker te spelen! Veel ouders kiezen voor een boxmatras, omdat de box dan een stuk comfortabeler wordt voor je kindje. Ondanks dat veel boxkleden dik en zacht zijn, kan het nog best hard aanvoelen. Bekijk in dit artikel 10x de beste boxmatras van dit moment!

Heb je een matras nodig in een box?

Nee, je hebt niet perse een boxmatras nodig om van de box een knus en veilig speelplekje te maken. Toch kiezen veel ouders voor zo’n speciaal matras, omdat de ondergrond dan direct een stuk aangenamer en zachter is. Veel (duurdere) boxkleden zijn lekker dik en zacht, maar er zijn ook erg leuke boxkleden te koop die een stuk dunner zijn. Dan is zo’n boxmatras een onmisbaar product en zeker geen overbodige luxe! Dikkere boxkleden kun je overigens ook gewoon op een boxmatras leggen.

Beste boxmatras voor elke box

Je kunt tegenwoordig kiezen uit allerlei verschillende boxen, welke ook allemaal een ander formaat hebben. Het is belangrijk dat je hier goed op let wanneer je een boxmatras aan wilt gaan schaffen. Voor een ronde box zijn er tegenwoordig ook speciale matrassen verkrijgbaar! Dat is fijn, want eigenaren van een ronde box vielen lange tijd buiten de boot. In dit overzicht kun je verschillende boxmatrassen vinden, in allerlei soorten en maten.

Het beste boxmatras heeft een leuke prijs, is van goede kwaliteit en past perfect in de box. Let goed op het formaat van de matras, zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan. Ben je nieuwsgierig naar het beste box matras en de ervaringen en reviews van andere ouders? Bekijk hieronder de beste boxmatrassen van dit moment!

1. Boxmatras 70×90 – ABZ boxmatras

De boxmatrassen van het merk ABZ zijn populair en verkrijgbaar in verschillende maten. Hierboven zie je gangbare maat voor een boxmatras, de 70x90cm, maar er zijn nog andere maten verkrijgbaar. Het merk biedt naast boxmatrassen ook matrasjes aan voor ledikanten, welke goede recensies krijgen van andere klanten. Ook dit boxmatras kan rekenen op positieve reviews van ouders en is dan ook zeer gewild.

Zoek je een ander formaat? Dan adviseren we zeker om een kijkje te nemen tussen de boxmatrassen van ABZ. Veel van deze matrassen bevatten bijvoorbeeld een wasbare tijk, zodat je de matras ook echt goed schoon kunt houden.

2. Bopita boxmatras 95×75 – beste boxmatras 2023

Ook bij het merk Bopita kun je terecht voor verschillende boxmatrassen, zoals het exemplaar is hierboven met een afmeting van 95 x 75cm. Bopita heeft ook verschillende, stijlvolle boxen in het assortiment, zodat je alles van één merk kunt aanschaffen. Een groot voordeel van dit boxmatras is de afneembare tijk, die je gewoon kunt wassen. De hoes is stevig, van goede kwaliteit en dus eenvoudig te reinigen.

Je legt dit boxmatras onder een boxkleed, waardoor je een zachte ondergrond voor je kindje creëert. Dit boxmatras is gemaakt van stevig polyetherschuim en is veerkrachtig en vormvast. Daarnaast is de matras behandeld met anti-huisstofmijt, zodat schimmels, bacteriën en huismijten geen kans hebben om te overleven. Ook de garantie van twee jaar is een fijn voordeel van dit boxmatras!

3. Puck boxmatras 72 x 93 x 4 cm – budget tip!

Wanneer je kiest voor een Puck boxmatras, weet je zeker dat je een heel fijn speel- en chillplekje voor je kindje creëert. Dit matras zorgt voor heel veel comfort en is de perfecte ondergrond voor het mooiste boxkleed. Je kunt de matras afnemen met een vochtige doek, maar er zit geen afneembare hoes/tijk omheen. Let hierop wanneer dit een van jouw eisen is!

De boxmatrassen van Puck zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn 4 centimeter dik. Daarnaast kun je er vanuit gaan dat er gebruikgemaakt wordt van hoogwaardige materialen, zodat je een goed boxmatras in huis haalt.

4. Boxmatras rond – Puck Boxmatras

Heb je een stijlvolle, ronde box op het oog en wil je graag het beste boxmatras erbij bestellen? Dan heb je op dit moment meerdere keuzes. Een hiervan is de ronde boxmatras van het merk Puck: het Pretura boxmatras. Dit matras is speciaal voor ronde boxen ontworpen en zorgt voor veel comfort. Bestel er nog een mooi en hip boxkleed bij en je bent er helemaal klaar voor!

Dit boxmatras is 4 centimeter dik en gemaakt van hoogwaardig materiaal, zoals je van de producten van Puck kunt verwachten. Verderop in de lijst kom je nog een rond boxkleed tegen! Lees in ons andere artikel alles over de mooiste boxkleden!

5. Boxmatras 75×95 – Ada Sleep Kids – anti-allergisch

Een anti-allergisch matras voor in de box kopen? Dan kies je voor het beste boxmatras van Ada Sleep Kids. Deze matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten: 75x95cm, 40x80cm en 70x90cm. Uiteraard kun je ook terecht voor andere matrassen, voor zowel kids als volwassenen. Het merk hecht veel waarde aan slaap en stemt zijn producten zo goed mogelijk af op de wensen van een klant.

Ondanks dat de prijs van dit boxmatras niet tot de goedkoopste categorie behoort, zijn de andere matrassen wel zeker een kijkje waard! Het merk biedt namelijk andere matrassen tegen heel leuke prijzen aan. Een fijn voordeel aan het bovenstaande matras is dat hij een behandeling heeft gekregen tegen schimmels, bacteriën en stofmijt, welke geen kans meer maken!

6. Opvouwbaar box matras van Bebies First

Jawel, er bestaan ook gewoon opvouwbare boxmatrasjes! Misschien krijg je een eerste kindje en wil je hem later opbergen of je bent een oma/opa met een opvouwbare box. Hoe dan ook: een opvouwbaar boxmatras kan heel veel ruimte besparen op het moment dat je hem niet gebruikt. Dit boxmatrasje van Bebies First is 6 centimeter dik en blijft goed liggen in de box.

Let bij aanschaf goed op de maten van een boxkleed. Het is namelijk belangrijk dat de matras goed aansluit en dat er geen grote kieren tussen de box en de matras zitten. Voorkom onveilig situaties en zorg voor een goed passend matras. Het opvouwbaar boxmatras van Bebies First is verkrijgbaar in twee maten.

7. Boxmatras 75×95 met wasbare hoes van ABZ

In het begin van dit artikel heb je al een ABZ boxmatras kunnen bewonderen, maar dit exemplaar is ook ontzettend geliefd onder ouders en krijgt vele, positieve reviews. De matras is gemaakt van polyether en heeft een handige afneembare tijk. Hierdoor heb je de matras, na een ongelukje, heel snel weer schoon! Zoals je van ABZ kunt verwachten is ook dit exemplaar antiallergisch en behandeld tegen de groei van schimmels en bacteriën.

De ABZ D25 Baby boxmatras is gemaakt van Polyether en zorgt ervoor dat je kindje comfortabel en ontspannen in de box ligt. Het matras heeft een dikte van ongeveer 5 cm en is antiallergisch doordat het behandeld is tegen de groei van bacteriën en schimmels. Daarnaast is de matras voorzien van een warmtehoudende laag, dat veel ouders fijn vinden. Wil je graag een stevig en veerkrachtig matras van 5cm dik? Dan is dit het beste boxmatras!

8. Boxmatras rond 95 cm – Bopita

In dit artikel heb je al een rond matras kunnen bewonderen van het merk Puck, maar ook het populaire merk Bopita biedt een ronde variant aan. Let wel op: het Puck boxmatras heeft een diameter van 90 centimeter en het Bopita exemplaar heeft een afmeting van 95 centimeter. Kies je voor de Rondo box van Bopita of een andere box met dit formaat? Dan is dit zeker het beste box matras voor jullie!

Deze matrasjes zijn gemaakt van polyurethaan en de hoes is gemaakt van polyester (50%) en polypropyleen (50%). Jammer genoeg mag de hoes niet gewassen worden in de wasmachine, wat een klein minpuntje is. Combineer je een boxkleed met de matras? Dan kun je hem natuurlijk goed schoonhouden!

9. Pretura boxmatras 72 x 93 x 4 5 cm

Van het merk Pretura kun je ook verschillende boxmatrassen bestellen, zoals de matras hierboven. Ben je op zoek naar het beste boxmatras voor een ronde box? Ook dan heeft Pretura een heel mooi box matras voor ongeveer €45,00 met een diameter van 90! Het merk geeft aan dat een boxmatras ter versteviging gebruikt dient te worden en dat je hier nog wel een boxkleed overheen moet plaatsen.

Uiteraard zijn de matrassen gemaakt van hoogwaardige materialen, maar er zit geen losse hoes om. Wij zijn zelf fan van wasbare hoezen, maar met een goed boxkleed kun je het boxmatras goed schoonhouden! Met een dikte van 4,5 centimeter zal je kindje heerlijk zacht liggen en zitten!

10. Boxmatras Prénatal

beste boxmatras

Wanneer je in verwachting bent van een kindje is de kans klein dat je nog niet in aanraking bent gekomen met de geweldige babyspeciaalzaak Prénatal. Deze winkel biedt ongeveer alles wat je nodig hebt voor een baby: van complete babykamers tot de schattigste rompertjes! Jammer genoeg kun je op dit moment geen boxmatras van het Prénatal eigen merk bestellen, maar wel ABZ-boxmatrassen én een fijne hoes.

Hoeslaken boxmatras Prenatal

De meest gangbare maat voor een boxmatras is 75x95cm en niet alle matrassen hebben een afneembare hoes. Veel ouders willen hun nieuwe matras voor in de box graag beschermen en zijn dan ook op zoek naar een passend hoeslaken. Bij Prénatal kun je voor ongeveer €7,00 een fijn en passend hoeslaken vinden, om zo het boxmatras te beschermen tegen ongelukjes. Dit 100% katoenen hoeslaken heeft rondom elastiek en daarmee de perfecte pasvorm!

Voordelen van een boxmatras

Sommige ouders vinden het totaal overbodig om een boxmatras in een box te leggen. Toch leert de ervaring dat kinderen een stuk comfortabeler liggen en spelen in de box wanneer je hier een matras in legt. Een ander voordeel is dat je kindje een stuk zachter valt wanneer hij begint met staan en lopen. Daarnaast zorgt een boxmatras voor stabiliteit en schuift het niet weg, zoals een boxkleed.

Veelgestelde vragen boxmatras

Er zijn goedkope matrassen voor in de box, maar je kunt ook kiezen voor een duurder exemplaar. Twijfel je nog of je een matras voor in de box gaat aanschaffen? Lees dan hieronder de veelgestelde vragen, zodat je de beste keus kunt maken!

Wat doe je onder een boxkleed?

Het is niet perse nodig om een boxmatras onder een boxkleed te plaatsen, maar het zorgt wel voor een zachtere en meer comfortabele ondergrond voor je baby of peuter. Sommige ouders kiezen ervoor om twee boxkleden op elkaar te leggen, maar dit raden we af. Ten eerste geeft dit een rommelig zicht, maar je kindje kan er ook onder terechtkomen. Wil je graag een zachte ondergrond? Kies dan voor een heel dik boxkleed of een boxmatras met daarop een boxkleed.

Welk matras voor box?

Niet iedere box heeft dezelfde afmeting en het is dus verstandig om hier goed op te letten wanneer je een boxmatras aan gaat schaffen. Voor zowel vierkante- als ronde boxen zijn er verschillende matrassen beschikbaar. Het ene boxmatras is dikker dan het andere matras en ook qua prijs zit er nogal een verschil in. Wat is dan het beste boxmatras? Bekijk eerst naar de eisen (dikte, formaat, afneembare hoes) en maak daarna de beste keus!

Hoe dik moet een boxmatras zijn?

Doorgaans is een boxmatras zo’n 4 centimeter hoog, maar er zijn ook genoeg matrassen die hoger zijn. Over het algemeen heb je genoeg aan een boxmatras van 4 centimeter hoog, zeker wanneer je daar nog een boxkleed op legt. Bedenk dat er genoeg ouders zijn die alleen gebruik maken van een boxkleed.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een box matras?

Het allerbelangrijkste aandachtspunt bij het aanschaffen van een boxmatras is het formaat. Wanneer een boxmatras te klein is voor de box, zal deze gaan schuiven en dit wil je absoluut voorkomen. Zorg er dus voor dat de matras perfect past in de box. Een ander belangrijk punt is de mogelijkheid om de tijk of hoes af te kunnen nemen en te kunnen wassen. Niet iedereen vindt dit even belangrijk, maar het is wel een heel fijn pluspunt/voordeel!

De prijs-, kwaliteitverhouding is ook belangrijk. Doorgaans betaal je voor de grotere merken een stuk meer geld, maar dat valt in het geval van boxmatrassen wel mee. Het is belangrijk om te weten dat een duurder boxmatras niet perse beter is.

Boxmatras aanbiedingen & goedkope boxmatrassen

De prijzen van matrassen voor in de box variëren nogal en het is nooit verkeerd om naar de aanbiedingen te kijken. Bij verschillende webshops zijn er vaak leuke kortingsacties en andere deals, waardoor je al snel enkele euro’s kunt besparen. Een kindje krijgen kost al genoeg en iedere euro die je kunt besparen is er weer eentje! Bekijk zeker eens de aanbiedingen bij de volgende webshops.

Boxmatras 100×100 – Roba

Als je op zoek bent naar een boxmatras met de afmeting 100×100 centimeter, ben je er al achter gekomen dat deze exemplaren schaars zijn. Wij hebben nog een fijn exemplaar voor je gevonden voor een leuke prijs! Het Roba matras heeft een zachte kern van PU-schuim en biedt heel veel comfort! De hoes is afneembaar en wasbaar, zodat je hem al snel schoon hebt!

Boxmatras op maat

Zit de maat die je nodig hebt voor jullie box er niet tussen? Geef de hoop nog niet op! Op de website van Pink or Blue kun je heel veel maten matrassen vinden! Zelfs voor een rechthoekig boxmatras en hoezen in verschillende maten (o.a. Childhome en Traumeland) kun je in deze webshop terecht voor normale prijzen.

Jollein boxmatras hoes

Het merk Jollein staat bekend om zijn stijlvolle producten en ook voor het boxmatras bieden ze een gave hoes aan! Je kunt kiezen uit heel veel verschillende prints met een afmeting van 75x95cm. Wil je liever een effen kleur? Ook dat is mogelijk! De prijzen variëren van zo’n €8 tot €14.

Boxmatras reinigen

We weten als ouders als geen ander hoe snel baby’s en peuters iets vies kunnen maken. Een mondje melk of een spuitluier kunnen al snel lelijke vlekken veroorzaken en je wilt natuurlijk alles lekker schoonhouden. Maar hoe maak je een boxmatras schoon? In het geval van een afneembare tijk/hoes is het simpel: je verwijdert de hoes en stopt hem in de wasmachine.

De boxmatrassen zonder afneembare hoes bevatten vaak een afneembare laag, zodat je hem gemakkelijk schoon kunt maken. Wij adviseren om hier goed op te letten, zodat je lang plezier hebt van de matras. Wist je dat er speciale speelgoedzakken voor aan de box bestaan? Lees er meer over in ons andere artikel!

Relevante onderwerpen

Scroll naar boven