Elektrische babykruik of aluminium kruiken?

Elektrische babykruik

Wie kent de harde, traditionele kruiken van aluminium niet? Ben je niet van plan om in de keuken te sukkelen met heet water en kruiken? Dan kun je nu ook voor een elektrische babykruik kiezen! Geen gedoe met heet water, nooit meer je handen per ongeluk verbranden, maar wél je kindje warm houden! En na de babytijd neem je hem gewoon lekker zelf in bed! Lees hier meer over de elektrische babykruik en bekijk de beste opties!

Elektrische babykruik of aluminium kruik voor je baby?

Verwacht je een kindje en heb je de babyuitzetlijst bekeken? Dan is dat vast de reden dat je hier terechtgekomen bent. In de dagen na de geboorte kan je kindje moeite hebben met zichzelf op temperatuur houden en daar heb je kruiken voor nodig. Jammer genoeg zijn de traditionele babykruiken best prijzig wanneer je deze nieuw aan gaat schaffen en dat is zonde! Wil je liever een aankoop doen waar je ook na de babytijd nog plezier van hebt? Kies dan voor een elektrische babykruik!

Aluminium babykruiken zijn hard en zelfs met kruikenhoezen eromheen zijn ze niet erg comfortabel. Een elektrische babykruik daarentegen is lekker zacht en comfortabel, zodat je hem ook kunt gebruiken wanneer je bijvoorbeeld buik- of rugpijn hebt. Ook wanneer je last hebt van koude voeten kun je de kruik lekker mee naar bed nemen! Kortom: wil je een kruik aanschaffen die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken? Dan ga je voor de elektrische variant.

Tip: twijfel je of je tweedehands babykruiken gaat kopen? Vervang dan altijd de doppen! Op die manier weet je zeker dat de kruiken niet lekken.

Bekijk hieronder de beste en meest populaire babykruiken!

1. Soozly Elektrische Babykruik inclusief witte kruikenzak

De meest bekende en meest populaire elektrische babykruik is het exemplaar van het merk Soozly. We raden je zeker aan om de vele positieve reviews over dit product door te nemen, zodat je precies weet wat de voor- en nadelen zijn van de kruik. Wist je dat deze elektrische babykruik ook veel gebruikt wordt door mensen met pijnklachten? Denk aan rug- en nekklachten, buikkrampen, stijve spieren en koude voeten.

Met deze kruik hoef je nooit meer met heet water kruiken te vullen én zul je dus ook niet je handen verbranden. De kruik warmt in 8 minuten op tot 65 graden en zorgt daarna 6 uur lang voor heerlijke warmte! Omdat de kruik al gevuld is met water hoef je hem zelf nooit bij te vullen. Zodra het water 65 graden is, schakelt hij zichzelf uit. Bij de kruik krijg je een witte kruikenzak, zodat je deze niet apart hoeft aan te schaffen.

Soozly ontluchten, 4 lagen kunststof & garantie

De Soozly babykruik bestaat uit 4 lagen kunststof, waarvan de buitenste laag versterkt is met kevlar. Een groot voordeel is dat normale kruikenzakken ook om deze kruik passen! Heb je dus al hoezen of heb je goedkope hoezen gevonden? Dan kun je deze gewoon gebruiken. De kruik voldoet aan de Europese veiligheidseisen en je krijgt van het merk 2 jaar garantie!

Belangrijk om te weten is dat je de Soozly elektrische babykruik zo nu en dan zelf even moet ontluchten, omdat hij anders opzwelt. Geen zorgen, dit is in nog geen halve minuut gepiept! Zwelt de Soozly tijdens het laden een beetje op? Ontlucht hem dan en je hebt er weer wekenlang plezier van!

2. Babily elektrische babykruik

Babily is een bedrijf dat het leven van jonge ouders een stuk makkelijker maakt. Naast de immens populaire flessensterilisator (check hem hier bij bol!) kun je bij Babily ook terecht voor een neuszuiger en een elektrische babykruik. Uiteraard kun je de kruik ook zelf gebruiken wanneer je last hebt van kou, rug- of buikpijn. Deze oplaadbare warmwaterkruik blijft urenlang warm en zorgt ervoor dat je kindje geen last heeft van de kou tijdens de wintermaanden.

In de praktijk blijkt de elektrische warmwaterkruik ruim 5 uur warmte af te geven, wat erg goed is voor dit soort kruiken. Bij de Babily elektrische kruik krijg je een fijne, zachte hoes, waardoor hij nog fijner aanvoelt. De kruik zelf is ook lekker zacht, dus geen stugge, rubberen kruik in bed! Als de kruik de maximumtemperatuur heeft bereikt, schakelt hij zichzelf automatisch uit. Dat is fijn, want je weet dan zeker dat je jezelf niet zult verbranden.

Zeer positieve reviews en gebruik

Als je graag eerlijke reviews wilt lezen, raden we altijd aan om naar BOL.com of Amazon.nl te gaan. De Babily elektrische kruik kan op vele positieve reviews rekenen van tevreden klanten. Dit geldt overigens ook voor de andere producten die het bedrijf aanbiedt, dus we raden aan om een kijkje te nemen tussen de producten.

Voor gebruik steek je de stekker in het stopcontact, waarna je binnen 12 minuten kunt genieten van een warme kruik. Uiteraard kun je deze kruik ook voor oudere kinderen en volwassenen gebruiken. In 2022 werden deze kruiken vaak aangeschaft in verband met de hoge gasrekening. Door een kruik in bed te gebruiken, kun je veel geld besparen op de stookkosten. Binnenkort verschijnt deze elektrische babykruik ook in de kleur grijs!

3. Bear kruik – oplaadbare babykruik

Elektrische babykruik Bear

Let op: via BOL.com kun je deze Bear-kruiken alleen als set van 2 aanschaffen, maar bij Amazon.nl kun je deze ook per stuk bestellen voor nagenoeg dezelfde prijs! Wil je dus het liefst maar één kruik bestellen? Bekijk dan zeker de enkele Bear-kruik op deze pagina van Amazon. Een ander voordeel is dat Amazon ook nog andere kleuren aanbiedt, terwijl BOL.com alleen de roze en bruine exemplaren op voorraad heeft.

Net als bij de Soozly babykruik laadt de Bear kruik in slechts 8 minuten volledig op, máár… de kruik geeft maar 2 tot 4 uur warmte. Dat is natuurlijk geen probleem voor ouders die alleen een bedje willen voorverwarmen of die hem voor zichzelf willen gebruiken. Wil je de kruik echt de hele nacht gebruiken voor je newborn die zichzelf nog niet op temperatuur kan houden? Dan raden we toch echt de Soozly babykruik aan!

4. Living Needs elektrische babykruik

De babykruik van Living Needs is ook een veel gekochte elektrische kruik. Veel ouders kiezen voor deze kruik en verwarmen het bedje van hun kindje, zodat ze heerlijk rustig slapen. Deze oplaadbare kruik wordt in 8 tot 12 minuten opgeladen en kan vervolgens 2 tot 4 uur warm blijven, met een maximumtemperatuur van 65 graden. Ook hier geldt weer dat we de Soozly elektrische babykruiken aanraden wanneer je hem meer uren nodig hebt!

Ondanks dat deze kruik van Living Needs ook verkocht wordt als babykruik, zijn er veel volwassenen die voor deze kruik kiezen. Doorgaans is 2 tot 4 uur warmte voldoende om heerlijk in slaap te komen of pijn te verlichten. Let op: het is nodig om een kruikenzak om deze kruik heen te doen, omdat hij anders te warm is. Dit geldt eigenlijk voor alle elektrische- en traditionele babykruiken! Je kunt er ook voor kiezen om hem minder lang in het stopcontact te laten, zodat hij minder warm wordt.

Voordelen van een elektrische babykruik

Waarom zou je voor een elektrische babykruik kiezen en niet voor een aluminium kruik, ook wel heetwaterkruik genoemd? De keus is uiteraard helemaal aan jou! Toch geven veel ouders aan dat ze ontzettend blij zijn met de komst van de elektrische variant! Een aluminium kruik kan na verloop van tijd gaan lekken. Heb je een kruik gebruikt bij je eerste kindje en bewaard voor de volgende? Dan is de kans groot dat je de doppen moet vervangen. Een elektrische kruik lekt niet.

Daarnaast is het gedoe met heet water overschenken in kruiken erg lastig, zeker wanneer je dit ’s nachts moet doen. Komt het voor dat je de kruik moet opladen ’s nachts? Dan doe je dit gemakkelijk tijdens het voedingsmoment en het verschoonmoment. Kruikjes in het bedje en klaar is Kees! Geen gedoe met heet water, terwijl je met je slaperige hoofd in de keuken staat.

Elektrische kruik ook na de babytijd te gebruiken

Een ander groot voordeel is dat een elektrische kruik lekker zacht en comfortabel is, zodat je hem ook na de babytijd kunt gebruiken. Denk aan momenten waarop je last hebt van je menstruatie, van nek- of rugklachten of bijvoorbeeld van koude voeten. Harde, aluminium kruiken zijn een stuk minder comfortabel! Voor aluminium kruiken betaal je zo’n €20,00 (soms vind je voordeelsets online), dus qua prijs maakt het niet veel verschil.

Nadelen van een elektrische kruik

We kunnen maar één nadeel bedenken en dat is dat je de kruik soms tussendoor moet opladen, terwijl een aluminium kruik vaak tot ’s ochtends warm blijft. Bedenk wel dat je kruikjes vaak maar een paar dagen de hele nacht gebruikt en daarna maar deels.

Welke elektrische kruik baby?

Elektrische kruiken winnen in populariteit en je kunt de laatste maanden steeds meer verschillende exemplaren vinden. Maar zijn alle elektrische kruiken geschikt voor pasgeboren baby’s? Nee. Sommige kruiken blijven lang warm, waardoor ze een hele nacht meegaan. Andere kruiken geven maar een aantal uren warmte, zodat je ’s nachts je bed uit moet om de kruik op te laden. In dit artikel vind je meerdere, elektrische babykruiken die geschikt zijn voor je newborn! Oh, enne… Wist je dat een kruik ook verlichting kan bieden wanneer je pijn hebt door de weeën? Een win-win!

Onze conclusie: ga voor de Soozly elektrische babykruik! Deze populaire babykruik blijft het meest lang warm en is daarnaast ook nog eens leuk geprijsd. Een ander voordeel is dat je een kruikenzak bij de kruik krijgt, zodat je die ook niet los hoeft te kopen. Heb je nog oude kruikenzakken liggen? Dan kun je die ook gebruiken.

Hoe lang blijft een elektrische kruik warm?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen zien verschilt het per elektrische kruik hoelang deze warm blijft. De Soozly elektrische babykruik blijft het meest lang warm, tot ongeveer 6 uur. De andere kruiken blijven tussen de 2 en 5 uur lang warm, wat dus een stuk korter is. Bekijk voordat je een product besteld goed naar de maximale tijd dat een kruik warm blijft, zodat je geen miskoop doet.

Wat zit er in een elektrische kruik?

De meeste elektrische babykruiken zijn gevuld met (schoon) water. Een voordeel is dat je deze niet hoeft bij te vullen! Let wel op: gaat de kruik opzwellen na een tijdje? Dan is het tijd om hem even te ontluchten. Op de website van Soozly kun je precies zien hoe dit moet!

Waarom geen rubberen kruik voor je baby? 

Rubberen kruiken kun je tegenwoordig zelfs in supermarkten kopen en deze exemplaren zijn vaak erg goedkoop. Let op: rubberen kruiken zijn niet geschikt voor baby’s! De kans op lekker is erg groot en dit zorgt voor onveilige situaties! Koop en gebruik dus nooit een rubberen kruik voor je newborn!

Hoe lang moet een baby met een kruik slapen?

Wist je dat niet iedere baby een kruikje nodig heeft? Vaak worden kruikjes standaard gebruikt om een koud bedje voor te verwarmen, zodat een kindje comfortabel kan slapen. Ook wanneer een pasgeboren baby’tje moeite heeft om op temperatuur te blijven heb je een kruik nodig. Ben je uitgerekend in de zomer en is het warm? Dan hebben de meeste kinderen geen kruik nodig. Je kunt er natuurlijk eentje halen voor de zekerheid en hem later zelf gebruiken. Ook oudere kids zijn gek op een warme kruik in bed!

Conclusie: heetwaterkruik of een elektrische babykruik?

We hebben het al eerder aangegeven: wij zouden kiezen voor de Soozly elektrische babykruik! Je maakt het leven een stuk gemakkelijker voor jezelf in een chaotische periode van je leven! Daarnaast zijn de prijzen nagenoeg gelijk en ben je dus niet veel voordeliger uit met een aluminium kruik.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven