Inventum elektrische deken: tips & kortingen

Inventum elektrische deken

Torenhoge energierekeningen en gas besparen zijn de onderwerpen van de dag. Nu de donkere, koude dagen weer voor de deur staan gaan mensen weer massaal op zoek naar de beste elektrische dekens. In dit artikel kun je de populaire Inventum elektrische deken bekijken, in verschillende varianten. Ook lees je meer informatie en geven we tips voor de beste kortingen en aanbiedingen!

Waarom een elektrische deken kopen?

Houd je van een voorverwarmd bed en wil je graag ontspannen wanneer je gaat slapen? Of ben je gewoon een koukleum? Dan is de elektrische deken dé uitkomst! Ook voor mensen die het snel koud hebben of last hebben van spier- of gewrichtspijn kan een elektrische deken een toevoeging zijn. Sommige mensen kiezen voor een elektrische deken om de stookkosten in huis omlaag te brengen, wat zeker niet onwenselijk is tijdens de energiecrisis. Met een warmtedeken blijf je warm, zonder dat je de thermostaat in huis hoger hoeft te zetten.

Elektrische onderdeken of bovendeken?

Wanneer men het heeft over een elektrische deken, gaat het in bijna alle gevallen om een onderdeken. Elektrische onderdekens plaats je op de matras. Zoek je een warmtedeken waarmee je bijvoorbeeld ook lekker op de bank kunt zitten? Dan kies je voor een bovendeken. De onderdekens zijn voor in bed het meest populair en effectief.

Wat is de beste elektrische deken?

Wil je graag warmte in huis halen, maar wil je wel graag de beste elektrische deken bestellen? Dan helpen we je graag! Jammer genoeg is er niet één perfect deken voor iedereen, want iedereen heeft een andere smaak én een ander budget. In dit artikel kun je veel informatie lezen over elektrische dekens én de meest populaire dekens bekijken van het merk Inventum. Deze dekens zijn betaalbaar, houden je heerlijk warm en zijn van goede kwaliteit.

Bekijk hieronder de 5 meest populaire en meest verkochte Inventum elektrische dekens en lees daarna meer informatie!

1. Inventum HN135 – Elektrische onderdeken – budget tip!

Inventum elektrische deken

De meest populaire en meest verkochte Inventum elektrische deken op dit moment is de ‘Inventum HN135‘. Met dit onderdeken ben je verzekerd van een voorverwarmd bedje en zul je heerlijk in slaap vallen! Uiteraard is de deken perfect geschikt voor ’s nachts met zijn 3 warmtestanden en een schakelaar. Je kunt de schakelaar overigens afnemen, zodat je de warmtedeken ook gewoon in de wasmachine kunt wassen. Wel zo hygiënisch!

Let op: met een afmeting van 150x80cm is dit een eenpersoons elektrisch onderdeken en dus niet geschikt voor twee personen. De onderdeken is gemaakt van extra dikke fleece, zodat je écht een heerlijk warm en comfortabel deken in huis haalt! Inventum raadt aan om de elektrische deken zo’n 1 a 2 keer per jaar op max. 30 graden te wassen, omdat vaak wassen kan zorgen voor slijtage. Wring hem niet uit en centrifugeer de deken ook niet!

Extra lang snoer, oververhittingsbeveiliging en garantie

Wist je dat je ook een los, extra lang snoer kunt aanschaffen voor deze deken? Dit is vooral handig voor mensen met een grote slaapkamer en geen stopcontact in de buurt van het bed. Daarnaast is de oververhittingsbeveiliging een fijn pluspunt, want hij schakelt zichzelf uit wanneer hij te heet wordt. Op die manier maak je veilig gebruik van deze deken.

Zo’n 30 minuten voordat je naar bed gaat zet je de deken op de hoogste stand aan en leg je je dekbed of dekens eroverheen, zodat de warmte vastgehouden wordt. Ga je naar bed? Dan kun je hem uitzetten, maar je kunt hem ook aan houden op een lage stand. Met een fabrieksgarantie van 2 jaar ben je verzekerd van een elektrische deken van goede kwaliteit en goede service wanneer er onverhoopt iets mis is. Met een prijs van €45,95 is dit ook een mooie budget tip!

Reviews van klanten over de Inventum HN135

We raden altijd aan om de reviews van andere klanten grondig door te lezen, zodat je precies weet wat je van een product kunt verwachten. Dat geldt uiteraard ook voor elektrische dekens, want dit gaat om zeker tientallen euro’s. De HN135 krijgt 4,5 sterren uit ruim 200 reviews op BOL.com! In de reviews kun je meer lezen over de ervaringen van andere klanten en ontdekken of dit dé perfecte elektrische deken is voor jou!

2. Inventum elektrische deken HN1312V – eenpersoons

Inventum elektrische deken HN1312V

Veel van de Inventum elektrische onderdekens lijken op elkaar, maar hebben soms net iets extra’s of zijn later uitgebracht en iets verbeterd. Ook de ‘Inventum HN1312V’ elektrische deken is een 1-persoons onderdeken dat je bedje heerlijk voor kan verwarmen. Een groot pluspunt van de HN1312V is dat de warmte bij het voetgedeelte apart instelbaar is. Uiteraard is ook dit deken perfect voor ’s nachts met zijn 4 verschillende warmtestanden.

De onderdeken is gemaakt van dikke fleece en extra dik katoen en heeft een afmeting van 150x80m, zoals bij de meeste eenpersoons-dekens het geval is. Ben je een langslaper? Geen zorgen! De deken wordt na 12 uur automatisch uitgeschakeld! Dit is overigens ook handig voor momenten waarop je vergeet de deken uit te zetten. Ook de HN1312V mag op 30 graden gewassen worden en heeft een verlichte schakelaar.

Oververhittingsbeveiliging & garantie

Net als bij de andere Inventum warmtedekens zit er een oververhittingsbeveiliging op deze deken. Fijn, want dan schakelt hij zichzelf uit wanneer de deken te heet wordt. Op die manier kun je heerlijk slapen zonder je zorgen te maken over je veiligheid. Let wel op: niet iedereen vindt het slapen met een elektrische deken veilig, zeker niet wanneer het om oudere elektrische dekens gaat met eventuele beschadigingen. Aangeraden wordt om het deken om de 7 jaar te vervangen.

Reviews van klanten over de Inventum HN1312V

Ook de Inventum HN1312V kan rekenen op ontzettend veel positieve reviews van klanten. Bij bol krijgt de elektrische deken 4,3 sterren uit maar liefst 186 reviews! Uit reviews van klanten kun je veel waardevolle informatie halen, zodat je geen miskoop doet. Let wel op: wat voor de ene persoon een voordeel is, kan voor jou een nadeel zijn en vice versa. We adviseren dus om zeker de reviews goed door te lezen.

3. Inventum HN197V – Elektrische onderdeken – 160×80 cm

Elektrische onderdeken Inventum

De ‘Inventum HN197V’ is ook een zeer populaire elektrische onderdeken van het merk Inventum. Met een afmeting van 160x80cm is hij net iets groter dan de vorige twee elektrische onderdekens in dit artikel, maar nog steeds geschikt voor 1 persoon. In totaal vind je 9 warmtestanden in de deken en hij is verdeeld in twee zones: een gedeelte voor de voeten en een gedeelte voor het lichaam. Je kunt deze gedeeltes los van elkaar instellen! In 15 minuten is je bed met de turbostand warm!

Deze warmtedeken heeft een antibacteriële coating en mag daarnaast gewassen worden op maximaal 30 graden. Tip: gebruik de anti-allergie stand regelmatig, zodat de deken vrij blijft van huisstofmijt! De eco-control geeft het energieverbruik in kWh aan, zodat je de kosten onder controle houdt! Dit zijn twee grote pluspunten die de eerdergenoemde dekens niet hebben.

Katoen & fleece, oververhittingsbeveiliging en zó gebruik je de deken!

Ook deze onderdeken is gemaakt van fleece en extra dik katoen. Zoals bij alle Inventum warmtedekens het geval is, bevat deze deken een beveiliging om oververhitting te voorkomen. Zodra de deken te heet wordt, schakelt hij zichzelf uit. Zet de deken ongeveer 30 minuten voordat je van plan bent om naar bed te gaan aan op de hoogste stand en je stapt zeker in een warm bed! Met de turbostand is je bed zelfs in 15 minuten warm!

4. Inventum elektrische deken zwakstroom HNL4212Z

Inventum onderdeken tweepersoons

Inventum zwakstroom elektrische dekens kun je in zowel één- als tweepersoons varianten aanschaffen. Hierboven zie je de 2-persoons variant, welke momenteel zo’n €160,00 kost. De 1-persoons onderdekens kosten zo’n €90,00. De transformator in de deken zet de stroom van 230 naar 24 volt om en je kunt dus echt met een veilig gevoel gaan slapen op de deken. Bij 1-persoons dekens bevat de deken één schakelaar.

In totaal zitten er 6 warmtestanden op en de schakelaar heeft een sluimerlicht. Uiteraard kun je beiden afnemen, zodat je de deken in de wasmachine kunt wassen. Net als de meeste Inventum elektrische onderdekens is deze deken gemaakt van fleece en katoen en heeft de deken een extra warme voetenzone. Dit is heel fijn voor mensen die last hebben van koude voetjes!

Garantie en oververhittingsbeveiliging

Zwakstroom warmtedekens geven veel mensen een veiliger gevoel, ondanks dat de normale elektrische dekens tegenwoordig ook veilig zijn en aan strenge eisen moeten voldoen. Ook deze dekens bevatten een oververhittingsbeveiliging, zodat hij uitgeschakeld wordt op het moment dat de deken te heet wordt. Inventum adviseert om de deken 1 a 2 keer per jaar op 30 graden te wassen, om slijtage te voorkomen. Daarnaast krijg je van Inventum altijd 2 jaar garantie.

5. Inventum warmtedeken voor twee personen HN236i – goedkoop

HN236i Inventum

Deze zeer betaalbare, tweepersoons elektrische deken wordt vaak gekocht door stellen die het beiden koud hebben ’s nachts. Met een prijs van nog geen €70,00 voor een tweepersoons variant ben je al snel enkele tientallen euro’s goedkoper uit dan bij de andere dekens. Ondanks dat dit de laatste deken in het artikel is, kun je voor nog veel meer elektrische (onder)dekens terecht bij Inventum.

De belangrijkste voordelen van deze deken is dat hij 3 warmtestanden heeft en 2 schakelaar, inclusief sluimerlicht. Je kunt de warmte aan beide kanten van het bed regelen en dat is echt een groot pluspunt! Wanneer je de deken gaat wassen, kun je de schakelaars eraf halen. Uiteraard zit er ook op deze deken een beveiliging tegen oververhitting én krijg je 2 jaar garantie op de deken.

Reviews Inventum tweepersoons warmtedeken

Deze deken kan rekenen op ruim 120 reviews met een gemiddelde van een 4,4. De deken warmt goed op, zorgt voor een heerlijke temperatuur in bed en maakt zelfs de meest koude voeten weer lekker warm.

Kun je slapen met een elektrische deken?

In het begin van de elektrische deken waren er nog geen hoge veiligheidseisen aan dit type producten, maar tegenwoordig moeten deze dekens aan hoge eisen voldoen. De meeste onderdekens zijn geschikt om ’s nachts veilig te gebruiken en fabrikanten geven dit dan ook duidelijk aan. Er wordt echter wel aangeraden om elektrische dekens iedere 7 jaar te vervangen in verband met slijtage.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een elektrische deken?

Wanneer je een elektrische deken gaat aanschaffen wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de juiste aankoop doet. Hieronder beschrijven we een aantal aandachtspunten waarop je moet letten wanneer je een warmtedeken gaat aanschaffen.

Lengte van het snoer en plek van het aansluitsnoer

Heb je een grote slaapkamer en staat het bed niet in de buurt van een stopcontact? Houd er dan rekening mee dat het snoer lang genoeg moet zijn om in het stopcontact te kunnen. Het merk Inventum biedt een (los te bestellen) extra lang snoer van 4 meter aan, maar niet iedere aanbieder heeft deze mogelijkheid. Ook is het belangrijk om te bekijken op welke plek het aansluitsnoer zit. Het is natuurlijk niet fijn om ’s nachts te knuffelen met draden.

Hoe lang duurt het om op te warmen en zitten er verschillende standen op?

De belangrijkste reden (op dit moment) om te kiezen voor een warmtedeken in bed is het omlaag brengen van de energierekening. Het is dan ook belangrijk dat je weet hoe lang het duurt om op te warmen en of er verschillende standen op de deken zitten. De meeste Inventum dekens zijn binnen 15-30 minuten volledig warm en kunnen overschakelen naar een lagere stand voor tijdens de nacht.

Van welk materiaal is de deken gemaakt?

Er bestaan tegenwoordig veel verschillende dekens en ze worden niet allemaal van dezelfde stof gemaakt. Sommige Inventum hebben een speciale anti-bacteriele coating, die perfect geschikt is voor mensen met allergieën. Daarnaast is de combinatie van katoen en fleece aan te raden, omdat deze lekker warm is, maar toch ook ademend. Conclusie: let goed op of de deken gemaakt is van een stof waar je niet allergisch voor bent, zeker bij de goedkopere merken.

Wat zijn de afmetingen van de elektrische deken?

Zoek je een 1-persoons warmtedeken? Dan kom je vaak uit bij dekens van 150x80cm of 160x80cm. Veel goedkopere merken bieden kleinere dekens aan, welke niet goed passen. Warmtedekens zijn nooit even groot als je matras, omdat de dekens niet onder je hoofd mag liggen. Via het hoofd verlies je warmte en dat moeten ook kunnen. Wanneer dit niet het geval is, kun je oververhit raken.

Prijs en reviews van andere klanten

We gaven het eerder in het artikel al aan: lees de reviews! Hieruit kun je ontzettend waardevolle informatie halen en weet je bijna zeker dat je geen miskoop doet. Voor de ene persoon is een bepaalde functie een voordeel, voor de ander een nadeel. Let dus niet alleen op de sterren, maar lees de ervaringen van andere klanten goed door. Je komt hierdoor ook veel te weten over de kwaliteit van een product en of dit in verhouding staat tot de prijs.

Elektrische deken tijdens zwangerschap

Ondanks dat veel bedrijven aangeven dat het gebruik van een elektrische deken tijdens de zwangerschap geen kwaad kan, lees je op internet toch ook andere berichten. Zo geven sommige aanbieders aan dat je beter geen gebruik maakt van een warmtedeken omdat het de lichaamstemperatuur omhoog brengt en dat dit schadelijk kan zijn. Dit gaat over het slapen met een elektrisch deken, dus je zou je bed wel voor mogen verwarmen.

We raden aan om dit te overleggen met de verloskundige of arts, zodat je zeker weet dat dit geen kwaad kan. Wij vinden de beschikbare informatie té verschillend om een duidelijk antwoord te geven op deze belangrijke vraag.

Wat kost een elektrische deken aan stroom?

Wil je graag besparen? Dan vraag je jezelf natuurlijk af wat het verbruik van zo’n elektrische deken nu eigenlijk kost. Een standaard elektrische deken verbruikt ongeveer 50 watt per uur, wat neerkomt op een paar cent per uur. De conclusie is dus dat je beter een warmtedeken aan kunt schaffen dan de kachel aan kunt doen! Met het prijsplafond betalen we straks €0,40 per kWh, dus dan betaal je nog iets minder.

Inventum HN135 aanbieding

Je wilt graag besparen met een warmtedeken en dan wil je natuurlijk ook geen euro teveel uitgeven aan zo’n deken. Veel mensen zijn momenteel op zoek naar de beste aanbieding voor de Inventum HN135. Deze deken (in 1- en 2-persoons variant) is momenteel verkrijgbaar bij meerdere aanbieders, maar je betaalt de laagste prijs bij BOL.com.

Goedkopere elektrische dekens

Ja, er bestaan nóg goedkopere, elektrische dekens. Wij adviseren wel om goed op te letten uit welk land de dekens komen en of ze voldoen aan de hoge veiligheidseisen die gelden in Nederland/Europa. Op die manier weet je zeker dat je een veilige aankoop doet waar je geen spijt van krijgt. Hieronder plaatsen we een aantal links naar webshops waar je leuke acties/aanbiedingen/kortingen kunt bekijken

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven