Babyfoon app: gratis en betaalde tips + informatie

babyfoon app

Het is even spannend! Je kindje gaat op zijn of haar eigen kamertje slapen. Via een babyfoon (of babyphone) kun je precies zien wat er aan de hand is, wanneer je bepaalde geluiden hoort. Een babyfoon app is in helemaal in! Maar wat is de beste babyfoon app? Lees verder en bekijk de mogelijkheden!

Babyfoon top 5

Wanneer gebruik je een babyfoon?

Slaapt je baby boven en ben jij beneden met het huishouden bezig? Of wil je gewoon in de gaten houden wat je baby doet en wanneer hij wakker wordt? Dan kan een babyfoon een handige uitkomst zijn! Je hoeft zijn/haar kamertje niet in om te kijken, zodat de baby niet wakker wordt.

Woon je op een boerderij of heb je een heel grote tuin? Dan is het fijn om te weten dat je kleine lieveling nog lekker ligt te slapen, terwijl jij buiten bezig bent. Een babyfoon bestaat meestal uit een zender (baby unit) en een ontvanger (ouder unit).

In dit artikel kun je lezen over de speciale babyfoon-apps, waarbij je geen losse babyfoon nodig hebt. Je hebt natuurlijk wel een telefoon of tablet nodig om je kindje te kunnen zien. Veel ouders kiezen daarom voor een babyfoon met camera, zodat je je telefoon niet kwijt bent.

Wat kost een babyfoon?

Babyfoons zijn er in veel prijscategorieën. Stel eerst vast welke opties de babyfoon moet hebben. Ga je hem vaak gebruiken? Waar ga je hem gebruiken? Wil je een videofunctie? Wil je notificaties krijgen wanneer je baby huilt? Sommige babyfoons hebben namelijk een huilvolume.

Welk budget heb je? Wil je bewegingsdetectie? En geluidsdetectie? Afhankelijk van de eisen en het budget zijn er genoeg opties. Vind de beste babyfoons in 2023!

Verschillende soorten babyfoons

Tegenwoordig zijn de babyfoons een stuk luxer en meer uitgebreid dan een paar jaar geleden. Je hebt wifi-babyfoons, normale babyfoons, babyfoon app 2023 en babyfoons met camera en geluid.

Welke babyfoon is de beste? Dat weet alleen jij. Welke eisen stel je aan een babyfoon en waar ga je hem voor gebruiken? Gebruik je hem dagelijks of heel af en toe? Het antwoord op de vraag welke babyfoon de beste is, is dus voor ieder persoon anders.

Wanneer je de babyfoon heel weinig gaat gebruiken, dan kun je kiezen voor een “simpele”, maar praktische babyfoon. Deze bestaat uit een ouder unit en een baby unit. Geen poespas, maar de babyfoon doet precies wat hij moet doen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een simpele babyfoon.

Slaapmuziekjes, geluid en volume aanpassen

Wanneer je voor een luxe babyfoon kiest, zijn er vaak meer functies op het apparaat. Een voorbeeld hiervan is de optie om slaapmuziekjes aan te zetten voor je kindje. Een knuffelbeer met een trektouwtje is leuk, maar het is minder praktisch omdat je steeds weer aan het koord moet trekken om muziek af te spelen. Ouderwets en niet meer van deze tijd, toch?

De meeste (luxe) babyfoons hebben de mogelijkheid om slaapmuziekjes af te spelen en soms kun je zelfs eigen slaapliedjes toevoegen aan de babyfoon. Let goed op de mogelijkheid om het volume aan te passen, want niet alle baby’s houden van luide geluiden in hun slaapkamer.

Meestal kun je ook het volume van de terugspreekfunctie aanpassen. Handig, want het is niet heel fijn om vanuit het niets een heel harde stem te horen wanneer je nog aan het wakker worden bent. Soms kun je het geluid helemaal uitzetten! Let op of er een mute optie aanwezig is.

Bekende merken babyfoon

Veel babyproducten worden vaak van dezelfde fabrikant gekocht, omdat deze van goede kwaliteit zijn. In babyland zijn er een aantal grote namen, ook op het gebied van babyfoons. In Nederland zijn de volgende merken erg populair: Luvion, Alecto, Philips Avent en Motorola.

Deze merken bieden low budget babyfoons en super deluxe varianten aan, zodat er voor ieder wat wils is. Een goedkope babyfoon is niet perse slechter dan een duurdere variant, maar vaak zijn de opties meer beperkt.

Ali Express babyfoons

Op Ali Express kun je veel producten voor weinig geld scoren. Sommige producten kun je soms beter overslaan, terwijl andere producten goed zijn en betaalbaar. Is een babyfoon van Ali Express veilig? Daar zijn de meningen over verdeeld. De populaire website biedt momenteel meerdere babyfoons aan: draadloos, met camera en audio en simpele babyfoons.

De prijzen variëren en de regels zijn per 1 juli 2021 anders: je gaat dan 21% BTW betalen, óók voor producten die goedkoper zijn dan €22,00. Met invoerrechten, BTW en de zogenaamde inklaringskosten ben je dan ineens veel meer geld kwijt dan je van tevoren had bedacht. Ook moet je doorgaans weken wachten op je aankoop van Ali Express.

Babyfoon app : voor- en nadelen

Babyfoons zijn al jarenlang verkrijgbaar en de prijze variëren van ongeveer €25,00 tot €300,00. Welke babyfoon is de beste en waarom zou je voor een babyfoon app in 2023 kiezen in plaats van voor een traditionele babyfoon? Iedere ouder heeft andere wensen als het neerkomt op een babyfoon.

Soorten babyfoons

Je kunt tegenwoordig kiezen uit babyfoons met verschillende functies. Zo kun je er eentje aanschaffen met een camera en audio, een babyfoon met alleen audio (geluid), beweegbare babyfoons en smartphone babyfoons. Welke is de beste keuze en wat werkt het beste?

Allereerst is je budget belangrijk. Simpele babyfoons kun je aanschaffen voor nog geen €30,00, maar voor luxere varianten betaal je al snel over de €100,00. Een babyfoon met minimaal een camera kost al snel rond de €80,00, maar er zijn gelukkig betaalbare alternatieven.

Lees in dit artikel welke voor- en nadelen babyfoons met camera hebben en wat je zoal kunt verwachten.

Voordelen babyfoon app

Onbeperkt bereik. Dit is natuurlijk wel een groot pluspunt. Woon je in een klein huis? Dan heb je niet perse een groot bereik nodig. Maar wanneer je op een boerderij of in een andere grote woning woont, kan het handig zijn om een groot en storingsvrij bereik te hebben.

De prijs. Babyfoon apps zijn goedkoop. Meestal betaal je maar een paar euro om een app te kunnen installeren.

Instellingen. Bij de meeste babyfoon apps kun je allerlei functies instellen. Huilt of beweegt je kindje? Dan kun je ervoor kiezen om een notificatie (berichtje) te ontvangen op je smartphone. Ook kun je zelf instellen of je beeld + geluid wilt, of alleen beeld.

Nadelen babyfoon app

Stabiele, betrouwbare verbinding nodig: Is de wifi, 3G of 4G verbinding niet betrouwbaar? Dan kan dat de werking van de babyfoon app verstoren.

Twee apparaten nodig. Er zijn minimaal twee apparaten nodig om een babyfoon app te gebruiken. Eentje om bij je kindje te plaatsen en eentje voor jezelf, om naar het beeld te kunnen kijken. Een telefoon of tablet is dus nodig.

Eigen gebruik telefoon beperkt. De meeste babyfoon apps moeten blijven draaien, zodat ze blijven werken. Je kunt de babyfoon app dus niet naar de achtergrond plaatsen, waardoor je je telefoon niet kunt gebruiken.

Privacy. Je moet er ten alle tijden voor zorgen dat de beveiliging goed in orde is. Alle informatie (beeld en geluid) wordt via het internet (wifi, 3g of 4g) gedeeld. Hier zijn echter wel opties voor. Toch vinden sommige ouders het niet fijn dat de kans op hacken van de babyfoon app aanwezig is.

Gratis babyfoon app

In 2023 kun je voor gratis en betaalde babyfoon apps kiezen. Ik zet een aantal gratis apps voor je op een rijtje.

MAM babyfoon : babyfoon app

Het merk MAM ken je misschien al van de babyproducten die zij verkopen. MAM heeft ook een babyfoon app. De recensies over deze app verschillen. De ene ouder vindt de app fantastisch, maar bij de andere ouder wordt de verbinding steeds verbroken.

Moderne ouders kiezen voor de MAM babyfoon app. Je hebt toezicht op de slaap van je baby en je kunt hem/haar live zien op je smartphone, tablet enzovoort. Er is een audio functie beschikbaar, zodat je ook kunt luisteren naar wat er gebeurt. Door middel van de terugspreekfunctie kun je je kindje kalmeren met je stem.

De app is eenvoudig te installeren. Je hebt twee mobiele apparaten nodig mét een werkende internetverbinding. Het ene apparaat zet je op een paar meter afstand van het babybedje (de baby unit) en het andere apparaat (ouder unit) blijft bij jou. Je kunt de app ook laten werken tussen Android en iOS.

Pluspunten: is er geen WiFi meer? Dan schakelt de app over op 3G of 4G. Verder is er een nachtlampje en kun je de baby zijn/haar naam instellen. Er wordt gratis een slaapliedje meegeleverd, maar je kunt ook muziek uit je muziekbibliotheek kiezen.

Minpunt: de accu van de telefoon gaat snel leeg wanneer je gebruikmaakt van de MAM Babyfoon. Tip: video uitschakelen scheelt batterij! Ook lijkt het soms net alsof je nog verbinding hebt, maar is de verbinding in werkelijkheid al verbroken.

Babyfoon 3G – Baby Monitor 3G | babyfoon app

De babyfoon app Babyfoon 3G – Baby Monitor is misschien wel de meest bekende app voor ouders. Deze app kun je gratis testen, maar hierna dien je een bedrag van €6,49 over te maken. We vinden dit jammer, want eerder was de app altijd gratis te gebruiken. Babyfoon 3G is een video- en audio babymonitor, welke gebruikt kan worden via een smartphone, tablet of computer.

Er wordt, net als bij de andere babyfoon app, gebruik gemaakt van twee apparaten. Je kunt op ongelimiteerde afstand ieder geluidje van je kindje horen en er is verder geen registratie nodig. Besluit je voor de app te gaan? Dan kun je binnen dertig seconden aan de slag.

Je kunt data besparen door over te schakelen op een lagere kwaliteit van de foto’s en je kunt het geluid zelf scherp stellen. Verder wordt er een activiteitslog aangemaakt, zodat je kunt zien wat het slaappatroon van je baby is.

Handige functie: terugspreekfunctie en vibratie alert wanneer de baby wakker wordt.

Minpunt: geen internetverbinding? Dan werkt de Babyfoon app niet.

Slimme babyfoon app kopen

Wil je liever niet twee telefoons gebruiken? Dan kun je overwegen om een slimme babyfoon aan te schaffen. Dit is al mogelijk vanaf €34,95. Een slimme babyfoon plaats je op de babykamer en via een bijbehorende app kun je toezicht houden op je kindje.

Op deze manier hoef je niet constant een smartphone of tablet bij je kindje te leggen en kun je je eigen telefoon gewoon gebruiken. Je kunt het zo gek (duur) maken als je zelf wilt. Heb je weinig eisen? Dan ben je met een paar tientjes al klaar. Wil je haarscherp beeld en veel functies? Dan betaal je natuurlijk iets meer. Hieronder zet ik een paar slimme babyfoons op een rijtje.

1. HD Wifi babyfoon met camera 1080p

Deze babyfoon is waarschijnlijk de meest goedkope optie met de beste recensies/reviews. Een ideale babyfoon app 2023 met camera en beveiliging. Je kind in de gaten houden met deze multifunctionele camera is wel erg handig! Is je kindje de babyfoon ontgroeid? Dan kun je hem voor andere doeleinden gebruiken.

De camera heeft een hoge kwaliteit (1080p) en dat lees je ook terug in de vele positieve reviews. Hij kan 355 graden draaien en 90 graden kantelen. Op die manier kun je dus alles in de gaten houden.

De belangrijkste functies van deze babyfoon app

  • Je kunt de camera neerzetten of bevestigen aan plafond/muur
  • Je kunt meerdere telefoons en camera’s aansluiten
  • Bewegingsdetectie – geluidsdetectie
  • Geluid ontvangen (luisteren) en terugspreken
  • Beelden kunnen opgeslagen worden
  • Haarscherp beeld door de 1080p resolutie.
  • Gebruiksvriendelijke babyfoon app 2023
  • De camera volgt beweging automatisch
  • Nachtzicht, dus duidelijk beeld ’s nachts
  • Wifi verbinding, draadloos

De camera werkt op besturingssystemen als Android, iOS en Windows. Wordt er beweging of geluid gedetecteerd? Dan kun je de beelden terugkijken. Is het donker? Door de nachtvisie die automatisch geactiveerd wordt, kun je precies zien wat er aan de hand is.

Bij de camera wordt een handleiding geleverd, zodat je alles gemakkelijk kunt installeren. De babyfoon app is dus erg gebruiksvriendelijk. Zoek je dus een babyfoon app (met camera) die je ook na de kindertijd nog kunt gebruiken? Dan is deze babyfoon voor zo’n lage prijs ideaal.

Wat krijg je voor dit geld?

In de doos vind je een babyfoon (beveiligingscamera), een adapter, USB-kabel, bevestigingsschroeven, een bevestigingsplaatje en een handleiding.

2. ELRO BC3000 Babyfoon Royale + touchscreen monitor

Een oogje in het zeil houden met de Baby Monitor Royale van ELRO, type BC3000. Bij deze babyfoon zit een XL touchscreen met een beelddiagonaal van 12,7 centimeter. Je ziet door de grootte van het scherm precies wat er aan de hand is. Er is een ingebouwde accu, zodat het scherm overal mee naartoe kan. Buiten de deur? Ook dan kun je je kindje in de gaten houden.

De beeldkwaliteit is goed, met een 720P HD resolutie. Elk detail is zichtbaar en je kunt twee keer inzoomen, zonder dat de kwaliteit van het beeld naar beneden gaat. Door het ingebouwde nachtzicht heb je ook in het donker een goed beeld. Via de app of het scherm kun je de camera bewegen.

Handige features

Het scherm springt aan en geeft een notificatie wanneer het kindje geluid maakt. De gevoeligheid (VOX-modus) kun je zelf instellen en deze VOX-modus is ook nog eens energiebesparend. Zo kun je hem de hele nacht door gebruiken.

Het bereik in een open ruimte is 300 meter. De beelden (en het geluid!) blijft helder door een stabiele verbinding. De hoogwaardige antenne zorgt voor deze stabiele verbinding. Plaats je het scherm in de accu? Dan wordt hij automatisch opgeladen. Je kunt de babyfoon ook opladeren zonder basisstation.

De babyfoon heeft een terugspreekfunctie, zodat je tegen hem of haar kunt praten. Ook een muziekje afspelen behoort tot de mogelijkheden. Er is nog een extra optie voor het instellen van een alarm en hiervoor kan het volume aangepast worden.

Het ingebouwde nachtlampje kun je op afstand in- en uitschakelen. De temperatuur van de babykamer kun je in de gaten houden door middel van de ingebouwde temperatuursensor. Ophangen? Dat kan met de bijgeleverde montagebeugel. Er worden ook lange snoeren meegeleverd.

ELRO babycam app

Deze babyfoon heeft de ELRO Babycam app, die geheel gratis te downloaden is in de App store of in de Google Play Store. De date is beveiligd en wordt versleuteld verstuurd. Op die manier is je privacy gewaarborgd en kan niemand meekijken. De connectie is te beveiligen met een wachtwoord. Voor deze babyfoon app 2022 + camera betaal je wel meer geld.

3. Orretti V10 Babyfoon / beveiligingscamera

Deze Orretti V10 beveiligingscamera wordt ook verkocht als babyfoon. Met de vele, lovende recensies (en de fijne prijs!) hoort hij zeker op dit lijstje thuis. De camera is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Handige functies

De babyfoon kan draaien, inzoomen en kantelen. Je kunt dus ieder hoekje van de kamer in de gaten houden met behulp van deze handige gadget. De camera heeft zowel bewegings- als geluidsdetectie. Dit is ook de reden dat de (van oorsprong) beveiligingscamera perfect geschikt is als babyfoon.

De terugspreekfunctie komt in bijna alle babyfoons terug, zo ook in deze. Sus je baby met je zachte stem! Verder is er een nachtzichtfunctie en kun je hem van stroom voorzien door middel van een USB connectie en stopcontact. Door de verbinding via WiFi is er geen netwerkkabel nodig.

Minpunt: de camera ondersteunt alleen WiFi 2.4Ghz en geen 5GHz.

Beelden opnemen Cloud of Micro SD

Omdat deze camera een Cloud functie heeft, kun je 24 uur per dag beelden opnemen. Gaat de camera kapot of neemt iemand (inbreker) de camera mee? Dan kun je de beelden terughalen. Deze service is 7 dagen gratis te gebruiken, maar daarna betaal je wel een bedrag per maand. Wil je beelden opnemen via een Micro SD kaart? Dan is dit gratis.

Makkelijk installeren

Bij de camera wordt een QR-code geleverd, die je met de app kunt scannen. Zo kun je de camera binnen no time installeren met behulp van een mobiel apparaat. Je kunt direct de live video bekijken via de computer, telefoon of bijvoorbeeld tablet. Een Nederlandse handleiding is inbegrepen.

Scherp beeld en meldingen

Omdat de camera is uitgerust met een IR-Cut-schakelaar, wordt onscherp beeld voorkomen. Deze schakelaar filtert de infraroodstralen overdag. De hele dag en nacht ben je verzekerd van helder beeld. Sommige ouders vinden het fijn om een melding te ontvangen wanneer er geluid of beweging wordt waargenomen. Je kunt dit zelf instellen, zodat je notificaties op je telefoon kunt ontvangen. Deze optie is erg handig voor huilende baby’s en natuurlijk tegen inbrekers.

4. Luvion Easy premium babycamera

Deze populaire babyfoon heeft volgens tevreden klanten een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Niet teveel poespas, een fijne prijs en een betrouwbare beeldbabyfoon: dat is de Luvion Easy Babyfoon met camera. Het scherpe beeld, goede bereik en heldere geluid zorgen voor veel tevreden klanten.

Je installeert deze babyfoon gemakkelijk met één knop! Wist je dat de Luvion Easy Babyphone als best getest is beoordeeld op Kieskeurig? Dat is nog eens een mooie prestatie! Alle signalen (video- en audio) worden via 2,4Ghz verstuurd en is gegarandeerd veilig. Jullie privacy wordt dus zeker gewaarborgd.

De babyfoon is storingsvrij en maakt geen gebruik van wifi. Andere belangrijke kenmerken: nachtzicht, terugspreekfunctie, temperatuur in de gaten houden, lange batterijduur, bereik tot 250 meter, waarschuwing bij een lege batterij.

Simpele babyfoons zijn ook prima

Ondanks dat de technologie eindeloos veel mogelijkheden biedt, willen sommige ouders gewoon een simpele babyfoon die doet waarvoor hij gemaakt is. Simpele babyfoons zijn een stuk goedkoper en doen precies wat nodig is! Wanneer je voor een low budget babyfoon gaat, is het wel belangrijk om de reviews te lezen van andere gebruikers.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia, Consumentenbond

Dit vind je misschien ook leuk

Nicole
Scroll naar boven